Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar herkese merhaba. imza kısmımdan da anlaşılacağı üzere k1 serüvenim 26 Nisan'da Amerika'ya ayak bastım ve 21.05.2023 tarihinde evlendim. I-485 formu içerisinde askerliğe katıldınız mı gibi bir soru vardı, evet'i işaretledik. Bu sayfada tüm sorular tuhaf olduğu için sürekli "no" diye işaretliyorduk. Türkiye'de zorunlu askerlikten dolayı doğru işaretlediğime inanıyorum. Doğru mu yaptım acaba? 🙂


  • doğru yaptınız.


  • @frozen tamamdır, içimi nasıl rahatlattınız anlatamam. Çok teşekkürler, iyi günler


  • Arkadaşlar merhaba,

    Benim H1-B vize mülakat sürecim yeni sonuçlandı. İnşallah Ekim ayı ortalarında giriş yapıyor olacağım. Bununla beraber, GC sürecimi de ailemle beraber hemen başlatmak istiyorum. EB-3 düşünüyorum. Biraz bu süreci araştırdım. Şu anda geldiğim şirketin sahibi aynı zamanda benim akrabam. Şirket sahibinin akrabanız olması süreci olumsuz etkileyebiliyormuş. Bununla ilgili bir bilginiz varmı?

    Bir diğer sorumda bu süreci aynı şirket ve aynı pozisyon için başlattığımda sürece yeniden 0 danmı başlamam gerekiyor yani demek istediğim 2-3 senelik süreç. Yoksa H1-B ile bulunduğum için süreç biraz daha kısalıyormu ya da başka bir yolmu izleniyor?

    Şimdiden teşekkür ederim.

  • Yasaklı

    @Figen bu ne bicim uslup gercekten


  • @findiklahmacun Merhaba , bagli bulundugunuz size yakin olan Konsolosluga email ile durumu ve isteginizi bildirdiginiz takdirde size process ile ilgili bilgi gonderiyorlar yine email yolu ile , sunu doldurun , bunu gonderin , bunu odeyin gibi . Toplamda 14 gibi suruyor evragin size geri gelmesi.


  • Mail gönderdim ancak dönmediler, @yecow sağolsun dm üzerinden yardımcı oldu.


  • @yecow bu forumda bir daha bir şey yazmamak için girmiyordum kusura bakmayın ben de geç gördüm. Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Avukata da danıştım çok haklısınız durum aynı dediğiniz gibi NO deyip RFE gelen de var sıkıntı yaşamayan da var. Yes denilmesi halinde ne olduğu da bu şartlarda henüz belli değil. İlerleyen zamanda mülakatlar oldukça belli olur gibi. Bakalım sonuçlanınca göreceğiz, inşallah herkesin süreci olumlu sonuçlanır..Hepimize bol şans..


  • @Figen geri donus icin cok tesekkurler. Bu arada ben de yeni bir bilgi edindim onu paylasayim, e-devlet uzerinden alinan birth certificate'i de kullanabiliyormusuz, immigration attorney'e danistim kesin bilgi oldugu icin paylasmak istedim. E-devlet uzerinden aldigimiz birth certificate'in cevirisini yaptirip kullanabiliyoruz yani. Kolayliklar herkese.


  • Arkadaşlar merhaba,

    K1 üzerinden Aos ile green card almak istediğimizde form doldururken (I-693) doktor bilgileri içerisinde Civil Surgeon Identification Number adı altında bir numara istiyor. Muayeneyi Ankara'da olduğumuz için bu numara bende yok ve hiç hatırlamıyorum. K1 üzerinden değişiklik yapanlar forma ne yazdılar acaba?

    Edit: aşı için verilen doküman yetıyor, formu doldurmaya gerek yok:)


  • merhabalar,
    tecrubesi olan buyuklerime sorum olacakti. dallasta ikametgah ediyorum.evlilik ile sureclerimi 485 765 130 131 evraklarimi 2023 mart ayinda texas a gonderdim ancak receipt ler nbc den geldi calisma izni approve da oradan geldi. acaba butun surec oradan mi devam edecek yoksa filed ofise mi yonlendirilecek. tesekkur ederim ayrica nbc service center ile lgili bilgisi olan var midir


  • @atabey 765 ve 131 baska 485 baska Ofisten yonetilecek . 485 icin Field Office evet .


  • Merhabalar, eşim I-485 formunu doldururken eşiniz de sizinle birlikte mi başvuruyor sorusunu nasıl cevaplamalı? Ben onunla AOS'a gitmedim, İstanbul'da kaldım ancak AOS fee benim adıma da yatırdı. Nasıl hareket etmeliyiz o kısmı yanıtlarken?


  • Merhaba, öncelikle başvurumu AOS ile yapmayı planlıyordum, ancak şimdi Konsolosluk aracılığıyla yapmam gerekecek. DS-260 formunu doldurdum, fakat henüz imzalayıp göndermedim. İlk sayfadaki mülakat yerini Ankara olarak değiştirmek istiyorum, ancak sistem buna izin vermiyor. Mülakat yerini nasıl değiştirebilirim? Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @furkan3, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Merhaba, öncelikle başvurumu AOS ile yapmayı planlıyordum, ancak şimdi Konsolosluk aracılığıyla yapmam gerekecek. DS-260 formunu doldurdum, fakat henüz imzalayıp göndermedim. İlk sayfadaki mülakat yerini Ankara olarak değiştirmek istiyorum, ancak sistem buna izin vermiyor. Mülakat yerini nasıl değiştirebilirim? Teşekkür ederim.

    DS260 ı hala doldurmamış olmanız ve numaranızın 11binlerde olması nedeniyle Ankara çok kötü bir seçim olur. İmkanınız varsa yine AOS düşünün derim.


  • Public charge 61.soruda cevabımız hala "no" olarak günceldir değil mi? Karara bağlanmamış bir konu olarak kalmış forumda. Son karar nedir?


  • Merhaba arkadaşlar,11 Haziran 2023 günü B2 Vizemizle ABD’ye giriş yaptık.CN’mizin 18***’lerde olması bizi AOS yapmaya yöneltti.Türkiye’de işlerimin yoğun olması nedeniyle ve Yeşilkartforum gibi devasa bir forumdan geç haberdar olmam nedeniyle süreci Ankara haberleri beklemekle geçiriyorduk.Ve umutlu bekleyiş süre ilerledikçe bir anda kara bulutlara dönüştü ve arayışlara başladım ve yeşilkartforumla tanışdım.Yorumlar ve açıklamalarda açıkça belirteyimki Kara cahil kaldığımı gördüm.Sağolsun forumdan arkadaşlar ve değerli Yöneticilerin yol göstermesiyle AOS şansımı (Eşim ile)denemeye karar verdik.Forum grubunda değerli ve nokta atışlı ,kendinden emin yol göstermelerini okuduğum Figen Hanımla temas kurduk ve Evrak işlem hazırlıklarına başladık.Türkiyedeyken Aşılar için Hastaneye gitmiştik ve oradan hangi aşıları vurulmalıyız gibi sorum olmuştu ve Hastane ilgisizliğinden geri dönmüştük.Aos yapacaklar hiç uğraşmasın burada anlaştığınız yerde Antikor Testi oluyor ve ona göre aşılar oluyor.Türkiye’de vurulduğunuz aşıların kartları varsa kabul ediyorlar.Belge konusuna gelirsek.Apostilliler dahil bütün belgelerimiz,Tercüme edilmiş tüm belgelerimiz geçersiz kaldığını öğrendik.Çünkü biz Turist olarak geldik ,döneceğiz diye yemin etmişiz,eski tarihli belgeler ise bizim gerçek niyetimizi belli ediyormuş 😔Türkiye’deki Tercüme bürosunu arayıp evrakları güncel tarihli yapıp göndermelerini rica ettim,yapabildiklerini yaptılar fakat Apostil’li olanlar olmadı,Vukuatlı Nüfus Kaydını Konsolosluktan çıkarttık.Evet kardeşlerim şimdiye kadar yaşadığım durum bu, Doktor Raporunu bekleme aşamasındayız şu ı485’i teslim edene kadar stres had safhada olacak.Bu aşamada bize Danışmanlık yapan Sayın Figen Hanım’a teşekkürlerimizi sunarız.Kimilerine göre belki kolay işlemler fakat birkaç yanlışın olayı bitirdiği düşünülürse iyi ki onunla tanışmışız diyoruz.👍🙏🙏Forum yöneticilerimize de saygı ,sevgi ve minnetlerimi sunarım,iyi ki varlar,işleri rast gitsin inşallah🙏👏👏😍😍


  • @Berkan-0 Merhaba, belgelerin geçersiz olduğunu kim söyledi henüz I-485'i göndermemişken? İkinciye mi göndereceksiniz? Belgeleriniz ne kadar eski tarihli, oraya gittikten sonra mı tercüme ettirmenizi bekliyorlar evraklarınızı?


  • @bilgeagrak Biz buraya 11 Haziranda geldik,evraklarımızı 9 Haziranda yaptırmıştık.Burada Avukat’a danıştık ve o bize Turist olarak geldiğimizi beyan ettiğimizi,fakat sunduğumuz evrakların tarih olarak gerçek niyetimizin AOS yapmak olduğunu ortaya çıkaracağını söyledi.Bununda riskli olacağını belirtti.Akabinde hiçbir işlem yapmadan yeni belgeleri hazırladım.İlk işlemlerde bile bu durumları yaşamışken bundan sonraki süreçde yanlış,eksik bir şey yapmamak adına Sayın danışmanımızla temas kurduk ve kafamız rahat ilerliyoruz.


  • @bilgeagrak imzanızı göremedim


Benzer Başlıklar

  • 121
  • 12405
  • 52
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum