Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye
-
@sadriabi cok mantikli :)
aciklamasi da oldukca basitmis, akla da cok uygun. Boyle konularda aklima hep Kanada'daki metro olayi geliyor, metro bilet giseleri ve kapilar bozulunca Kanadalilar gecip gitmek yerine biletin karsiligi olan nakiti kapiya birakip metroya biniyorlar...
Bu tabii refah seviyesi ve ahlakli yoneticilerin getirisi, ortadoguda ikisi de eksik...https://www.reddit.com/r/pics/comments/1psut6/honest_canadian_commuters_the_workers_were/

-
@crazycells Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
@sadriabi cok mantikli :)
aciklamasi da oldukca basitmis, akla da cok uygun. Boyle konularda aklima hep Kanada'daki metro olayi geliyor, metro bilet giseleri ve kapilar bozulunca Kanadalilar gecip gitmek yerine biletin karsiligi olan nakiti kapiya birakip metroya biniyorlar...
Bu tabii refah seviyesi ve ahlakli yoneticilerin getirisi, ortadoguda ikisi de eksik...https://www.reddit.com/r/pics/comments/1psut6/honest_canadian_commuters_the_workers_were/

Tabi bu kanadalilarin hepsi salak. Hicbiri turkler kadar pratik zekali degil. (Sarkazm!)
Cok guzel bir paylasim tesekkur ederim. Bu tur paylasimlarla karsilasinca insanliga dair umutlarim yeseriyor.
-
@sadriabi Bu konuda haklısınız.2017 bütçe gelirinin %6.84 ü kurumlar vergisiyken %8.46 sı kdv %20.21 i ötv 'den geliyor.
Büyük firmaların kazandıkları yanında ödedikleri vergi hiç bir şey.Kendimde muhasebeci olduğumdan bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Vergiler direk olarak vatandaşın sırtında.Şirket sahipleri (küçük ölçekli olanları ayıralım) bu konuda çok rahatlar.He onlarada sorsanız sgk'dı maaştı vergiydi bir sürü yük var sırtlarında.
-
ben demisimki adalet ve esitlik gelince guzel olacak ama arkadaslar gercekten ulkenize karsi hic yapici degilsiniz cok uzucu bi durum akp chp mhp hic bir partiyi desteklemiyorum ulkemi seviyorum hem elestiriyorum hemde ovuyorum.
-
Devletin(hükümetin) aşırı ve sorumsuzca harcamaları yuzunden ülkede hayat zor ve pahalı , yoksa bilgisayar teknolojisi sayesinde geçmişe göre yuzlerce kat daha fazla vergi toplanıyor ve tahsil ediliyor ama bunun ne gundelik hayata ne vatandaşa zerre kadar faydası yok.
Dünyanın diğer tarafında ise Kanada başbakanı Devlet konutunu vergi veren vatandaşa karşı sorumluluğum var diyerek onarıma almıyor.
Nerde insanca yaşanabildiğine varın siz karar verin! -
Bu ileti silindi! -
üstekki postu okuyunca ufkum 2 değil 4 değil tam 12 kat genişledi bende ivy league den hogwarts a başvurdum.umarım seneye şampiyonlar liginde de görürüz.
-
@metert Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
üstekki postu okuyunca ufkum 2 değil 4 değil tam 12 kat genişledi bende ivy league den hogwarts a başvurdum.umarım seneye şampiyonlar liginde de görürüz.
Merhabalar. Ben de bir süredir hogwarts’a başvuru şartlarını araştırıyorum ama tam olarak ayrıntılı bilgilere ulaşamadım. Başvuru şartları nelerdir? Türkiyedeki diplomanın denkliği var mı? Hogwartstan mezun olduktan sonra ABD’de H1B vizesi ile mi kalmam gerekiyor yoksa başka yolları da var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim :(
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@bahadır-kaplan Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
ben demisimki adalet ve esitlik gelince guzel olacak ama arkadaslar gercekten ulkenize karsi hic yapici degilsiniz cok uzucu bi durum akp chp mhp hic bir partiyi desteklemiyorum ulkemi seviyorum hem elestiriyorum hemde ovuyorum.
sanirim diger arkadaslar adalet ve esitlik gelmeyecegini dusunuyor sayin @Bahadır-Kaplan , zaten size karsi bir sey yazilmamis. Siz bu sekilde dusunuyorsunuz, diger arkadaslar farkli bir acidan bakiyor, herkes fikrini belirtiyor.
-
@newman Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
Sayin @newman , size degil yazdiginiz dusunceye ve fikre karsi verilmis cevaplar bunlar. Fakat siz kisisel olarak saldirmaya baslamissiniz, sonrasi da gelmis... Kisisel saldiri iceren yazilari kaldirdim...
Insanlara degil de dusuncelere karsi yazdiginiz surece rahatsiz olmam, siz yesil elmayi sevdiginizi yaziyorsaniz, birakin da kirmizi elmayi sevenler veya sari elmayi sevenler ve hatta elma sevmeyenler de kendi dusuncelerini belirtsinler.
Hangi elmanin daha tatli oldugunu, hangisinin daha eksi oldugunu, hangisinin daha pahali oldugunu tartisabiliriz; ortak bir sonuca varmaya gerek yok ama tartismakta da sorun yok; fakat siz "sari elmayi sevenler gerizekalidir" gibi cumleler kurmaya baslarsaniz olay "fikirleri tartismak"tan cikar, saldiri ve kavgaya donusur.
Benim yazinizda katildigim kisimlar var sayin @newman , ama uslubunuzu maalesef kucaklayamiyorum. Siz daha ilk yazinizda hatali kelime ve cumleler kullanmissiniz , insanlara kucuk dusunuyor demissiniz, hadi diyelim ki bir mentaliteyi elestirdiniz bu kismi gormezden gelebiliriz... fakat oncesinde de "akli sira" deyip fikir belirtenleri kucumsemissiniz. Ama sonrasinda sizin yazdiklariniza cevap verilince "ne pacama dolanip duruyorsun" da demissiniz. Bu durumda bir celiski gormuyor musunuz? Siz sadece fikirleri elestiriyor olsaydiniz ben de size hak verirdim.
-
@crazycells bu tabloyu maalesef Türkiye veya Türkiye gibi Ortadoğu zihniyetinden bir türlü çıkamayan ülkeler göremeyecekkkk.... :(( Ve en kötüsü o paraları bırakıp gidenlere afedersiniz; salak, saf, enayi yaftası yapıştırılıp, çalanlara da "en büyük sensin yola devam" naralarıyla tezahürat yapılmaya devam edilecek...
-
Çok dahil olmak istemedim bu tartışmaya ama, bu tartışmayı başlatan arkadaşın düşüncelerine katılmak mümkün değil. Bu formda her başlıktan konu var. Et fiyatlarının konuşulmasından ABD ye gidenler hakkında nasıl böyle bir yargıya ulaşılabilir. ABD ye giden göçmenler arasında bu arkadaşın hayal gücünü zorlayacak bir çok insan var bu ülkeden. Özellikle son dönemde ABD ye göç eden Türklere baksınlar. Ne kadar IT uzmanı, mühendis var. Genelde toplumumuzda ,"kendisini, tanımadığı insanlardan akıllı zanneden insanlar" çoğalmaya başladı.
-
@roccorocco Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
@crazycells bu tabloyu maalesef Türkiye veya Türkiye gibi Ortadoğu zihniyetinden bir türlü çıkamayan ülkeler göremeyecekkkk.... :(( Ve en kötüsü o paraları bırakıp gidenlere afedersiniz; salak, saf, enayi yaftası yapıştırılıp, çalanlara da "en büyük sensin yola devam" naralarıyla tezahürat yapılmaya devam edilecek...
evet sayin @roccorocco , Turkiye'de ahlaksizlik prim yapiyor :) ve insanlar ahlaksizligi ve hirsizligi "pratik zeka" ile ozdeslestiriyorlar, durustlugu ise "aptallik" ile...
-
Sayın @crazycells Bunun nedeni kendi tespitlerime göre, yetişkinlerin sözde uyanıklık yaparak kısayola başvuran çocuklarının sırtını sıvazlaması ile oluşan bir toplumun getirdiğidir. Mutlaka geçmişten anımsayanlar olur “Benim ufaklığın gözü açık” 😁
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum