Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Herkese merhabalar, bana da vize randevu maili geldi. Umarim bekleyen herkese en kisa surede randevu maili gelir🙏🏻

• Sevgili arkadaşlar bir sorum olacak.

Green card başvurusu yaparken bekardım. Green card çekilişi çıktığı zamanda bekardım ds260 formunu doldururken de bekardım. Yakın tarihte evlenmeye karar verdim ve 17 eylülde evleniyorum inşallah. Eşim için ne yapmam lazım böyle bir durumda. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yazabilir mi acaba.

• @korkmazunal gördüğüm kadarıyla mülakatınız 25.08'de..
    tavsiyem hemen resmi evliliğinizi yapın ve mülakata eşinizle birlikte katılın, aksi takdirde ona mülakat alma ihtimaliniz kalan sürede nedereyse sıfır.

aşağıdaki adımları sırasıyla takip edin.

1- resmi nikahınızı yapın. (hemen, yarın sabah hatta, mümkünse bugün)
    2- [email protected] adresine evlendiğiniz belirten evlilik cüzdanınızı tarayıp mail atın ve eşinizi forma eklemek istediğinizi belirtin
    3- eşinizin yeni soyadı ile pasaportunu çıkartın
    4- sağlık muayenesine birlikte gidip sağlık raporu alın
    5- mülakata birlikte gidin

• @korkmazunal Müstakbel eşinizin de sizinle beraber ABD'ye gelmesini ve en hızlı şekilde Greencard almasını istiyorsanız nikahınızı mülakat tarihinizden öncesine çekin. Evlenip mülakata beraber girin.
    Aksi takdirde eşinizin GC'den faydalanması ve ABD'ye gelmesi 2,5-3 yıl sürecek F2A vizesine başvurmanız gerekir.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/3904 -> Bu F2A sürecini inceleyebileceğiniz başlık.
    Ayrıca DV23 mülakat deneyimleri ve bu linkteki başlığı okumanızı tavsiye ederim. https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik/1274?page=64

• @gucarslan merhaba,
    Dün dağıtımda malesef ben yine mülakat alamadım.
    Hatırlatsanız ben dosyamı Viyana’ya taşımış ama vizeyi yetiştiremediğimiz için ankaraya geri taşımıştık.
    Boş slotları beklemeden tarih almayı bekliyorduk.
    Siz de bu ihtimalden bahsetmiştiniz.
    Geldiğimiz dünkü noktada bu beklentimizin gerçekleşmeyeceğini kabullenmeliyiz değil mi?
    Yaşanan gelişme bunu gösteriyor sanırım.
    Yorumunuz nedir acaba ?
    İyi günler

• ⭐⭐⭐⭐

@Emy-0 evet eylül ayı için mülakat dağılımı yapabilirler, 31 eylül tarihine kadar süreç devam ediyor

• Bana da dün vize mülakat tarihi 04.08.2023 olarak gelmiş.
    Sayın adminlerden biri Excel dosyasını benim adıma lütfen güncelleyebilirse sevinirim.
    Vize mülakat randevusu alamamış arkadaşlarım umarım en geç 29.Eylül.2023.Cuma gününe kadar vize mülakat randevusu alırlar.
    Yeşil Kart vize mülakatları cuma günleri yapılıyor.
    Eylül ayında 5 tane cuma günü var, temmuz ayında 4, haziran ayında da 4 (kurban bayramına denk gelen 30'unu saymıyorum) cuma günü vardı.
    Ümidinizi koruyun. Bu arada dosyalarınızı da taşıyabilirseniz taşıyın.

• @Gökhan-Öz bence umutsuzluğa kapılmayın..
    çünkü dağıtılan mülakatlar dosyası hiç mülakat almayan dosyalar içindi. sizin dosyalarınız mülakat aldı, sadece boş bir slota tekrar mülakat ataması yapılacak. şuan karamsar olmaya gerek yok.
    yerinizde olsa sağlık muayenesi olur öyle beklerdim. ani bir mülakat tarihi sonrası boş gün bulamayabilirsiniz.
    sonrasında ankara'ya sağlık muayenesi de olduğunuzu yazıp, mülakat tarihi talep edin.
    mali yıl bitmeden mülakat alacaksınız diye düşünüyorum

• @korkmazunal merhaba bu başlığın ilk sayfasında detaylara ulaşabilirsiniz.

DV2023 GREEN CARD LOTOSU TALİHLİLERİNİN DİKKATİNE!
    DV2023 sureci ana hatlariyla su asamalardan olusmaktadir:

1. DS-260 formunu Green Card alacak herkes icin tam ve dogru bir sekilde doldurup hizlica gondermek
    2. Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek
    3. Forumdaki “Mulakat Deneyimleri” konularini ve “ABD’de Yasam" kategorisindeki konulari okumak
    4. KCC'nin bir mulakat tarihi vermesini beklemek
    5. Mulakat icin evraklarin hazirlanmasi ve Konsolosluk'ta Gocmen Vize Gorusmesi
    6. Vize basili pasaportlari PTT'den almak
    7. Seyahat hazirligi ve ABD’ye ilk giris(vize suresi bitmeden)

not: Gecmis birkac yildir uygulanan KCC'ye evraklari tarayip dijital olarak gonderme asamasi DV2022 ortasinda durduruldu; fakat bu uygulamanin DV2023 icin devam edip etmeyecegi su an icin net degil. Dolayisiyla tum talihliler gidisati forumdan takip etsinler, 1 Ekim'den sonra DV2023 surecinin bu ayrintilari daha cok netlesecektir.

• B bozyuruk bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐

@Beykentli, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bana da dün vize mülakat tarihi 04.08.2023 olarak gelmiş.
    Sayın adminlerden biri Excel dosyasını benim adıma lütfen güncelleyebilirse sevinirim.
    Vize mülakat randevusu alamamış arkadaşlarım umarım en geç 29.Eylül.2023.Cuma gününe kadar vize mülakat randevusu alırlar.
    Yeşil Kart vize mülakatları cuma günleri yapılıyor.
    Eylül ayında 5 tane cuma günü var, temmuz ayında 4, haziran ayında da 4 (kurban bayramına denk gelen 30'unu saymıyorum) cuma günü vardı.
    Ümidinizi koruyun. Bu arada dosyalarınızı da taşıyabilirseniz taşıyın.

Hayırlı olsun. Excelde yorum yazıp satırınızın güncellenmesini isteyebilirsiniz.

• @gucarslan bey teşekkürler.

Sunu sormak istiyorum.
    Daha önce benim durumumda olan arkadaşların olduğunu ve onların da mülakat beklediğini iletmiştiniz. Dün mülakat alan arkadaşların içinde benim durumumda olan adaylardan mülakat oldu mu acaba ?

Bir de sağlık raporu için randevu alırken mülakat tarihi istenir diye biliyorum.
    Benim mülakat tarihim yok. Bu noktada randevu alınabiliyor mu ?

• @korkmazunal, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sonunda mülakat randevusu aldım 25 ağustosa. Telegram grubundaki arkada sevinmeyi sevmiyor herhalde ordan yazamıyorum. Mülakat tarihi aldıktan sonra ne yapmam lazım anlatabilecek var mı?

Birinin anlatmasına gerek yok. Bu yıl kazananlara telegram grubu yok mesela. Siz de her şeyi forumda arayarak öğrenebilirsiniz

• @bozyuruk teşekkür ederim

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@korkmazunal gördüğüm kadarıyla mülakatınız 25.08'de..
    tavsiyem hemen resmi evliliğinizi yapın ve mülakata eşinizle birlikte katılın, aksi takdirde ona mülakat alma ihtimaliniz kalan sürede nedereyse sıfır.

aşağıdaki adımları sırasıyla takip edin.

1- resmi nikahınızı yapın. (hemen, yarın sabah hatta, mümkünse bugün)
    2- [email protected] adresine evlendiğiniz belirten evlilik cüzdanınızı tarayıp mail atın ve eşinizi forma eklemek istediğinizi belirtin
    3- eşinizin yeni soyadı ile pasaportunu çıkartın
    4- sağlık muayenesine birlikte gidip sağlık raporu alın
    5- mülakata birlikte gidin

Teşekkür ederim.

• Herkese Selam,

Ne yazik ki Ankara’dan bekledigim mulakat gelmedi, sanirim Ankara beni atladi.

Neye gore atladiklarini anlayamadim. Uzucu bir durum. Alan arkadaslari tebrik ediyorum.

Kalan herkese sabir diliyorum.

• ⭐⭐⭐

@Emy-0 DV2023 icin Telegram grubu alimlari durdurulmustur.

@gucarslan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

:bell:

DV2023 telegram grubu alımları, mali yıl sonuna kadar durudurulmuştur. sürecinizi forumdan takip etmenizi rica ederiz. bol şans..

• Hocam şuan kaçıncı sıraya kadar mülakat verildi acaba bizim için umut var mı ? @gucarslan

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim

• @gucarslan Sizi ozelde yazdim cevaplarmisiniz lutfen..

Benzer Başlıklar

• Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    908 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k