DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @myna Çok şanslı birisiniz. Aman nazar değmesin 🧿
    Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun👏


  • @Ömer-Kirişçi Tebrikler, güle güle kullanın vizenizi 🥳


  • @myna Tebrikler, her şey gönlünüzce olsun 🙏🏻 Darısı bekleyen bizlerin başına 😍


  • @gucarslan çok teşekkürler Uğur bey


  • @maximtk teşekkürler


  • @Berkan-0 teşekkürler


  • @Serap-2 teşekkürler


  • @Tahsin-Sav teşekkürler


  • @asl teşekkürler


  • @ozanurgun teşekkürler kardeşim, sen de alacaksın çok emek verdin


  • @lumos teşekkürler


  • @bozyuruk teşekkürler


  • 17 şubat 2023 saat 10:00 da olan mülakatıma 09:00 gibi gitmiştim. Elçilik önünde büyük bi kalabalık vardi. Mülakata göre alıyorlardı. Sora bana gelince pasaportu verip x ray den geçip elçilik binasına girdim. 2 adet fotoğraf verdikten sonra 330 dolar ödeme istediler onu verdim. Ardından sırasıyla belgeleri istediler. Belgeleri kontrol ettikten sonra bana bi fiş verip (I-84 )numarali fişimi alıp bekleme salonunda beklemeye başlamıştım. 45 dk kadar sonra sıram yandı ve 7 numaralı gişeye gittim. Sarışın beyaz Amerikalı bir bayan karşıladı beni ve mülakata Türkçe mi İngilizce mi girmek istediğimi sordu. Bende Türkçe girersem daha iyi olur diye cevap verdim. Hemen bi bayan tercüman geldi ve sağ elimi kaldırıp yemin ettim. Ardından ne iş yaptığımı sordu Ayakkabi modelciliği yaptığımı söyledim. Amerika’da nereye gideceğimi sordu tennessee dedim. Kim var diye sordu. Bende arkadaşım orda yaşıyor yanına gideceğim dedim. Ardından açık öğretim mezunu olduğum için bi kaç soru sordu bende hafiften terlemeye başlamıştım :)) ardından yanına bir kaç memur daha çağırıp mini bi toplantı yaptı. Bana dönüp sarı bı kâğıt verdi üzerinde I-134 ve Transcript yazılıydı. İdari işleme kalmıştım. Tamamıyla bi hayal kırıklığıydı çünkü çok büyük motivasyon ile gitmiştim mülakata. Çok üzülmüştüm ama pes etmedim tabiki. Bilenler bilir en yakın halk eğitim merkezine gidip Transcript çıkartıp ardından amerikadakı arkadaşlarımı arayıp sponsor belgelerini istedim. İşlemler istediğim gibi hızlı ilerlemedi istediğim belgeler bazı aksiliklerden dolayı aksadı. Gönderdiğim belgeleri de elçilik yanlış belge gönderdiğime dair mail attı bana. Ben düzeltip bırdaha attım ancak daha belgelerım ptt ile oraya varmadan pasaportumu bana geri gönderdiklerine dair bi sms aldım. Tam bi hayal kırıklığına uğramıştım. Ama pes etmedim istedikleri belgeleri bi kez daha attım ancak olumlu yada olumsuz bir cevap alamadım. Umutlarım tükenmişti pes etmeye çok yaklaşmıştı Umutlarım azalmıştı. Artık işime gücüme tekrardan sarılmaya başlamışken hiç beklemediğim bir anda şöyle bi mail aldım…

    Please send the hardcopies to the Embassy along with your passport. (Lütfen basılı kopyaları pasaportunuzla birlikte Büyükelçiliğe gönderin.)

    Mutluluktan havalara uçmuştum bütün Umutlarım yeniden yeşermişti. Hemen ertesi gün pasaportu göndermiştim. Ve 1 gün sonra bi belge daha istediler ardından beklemeye başladım. 1 hafta sonunda pasaportumu ptt ye verdiklerine dair mail geldi. Me gariptir ki vizeyi alıp alamadığımı bilmiyordum. Bı yanım heyecan bi yanım da tedirginlik vardi çünkü vizeyi alamazsam 1 ay bitkisel hayattan cıkamazdjm galiba :)) neyseki korkulan olmadı ve vizem basılıydı. Güzelce arkadaşım özgürle sevindikten sonra eve geldik. Ve hazırlıklara başladım bavul çanta bilet derken ABD ye gitmeme 3 gün kaldı Şuan. Oraya Gitmeden Greencard maceramı buraya yazmak istedim. Belki okuyan birileri olurda kendisine motivasyon olur. Umarım isteyen herkes vizesini alır. Benden bu formu okuyana ufak bi tavsıye olsun… ne olursa olsun hayallerinin peşinden git. Asla pes etme sağlıcakla kal yeşilkart forum…20.06.2023

    22.10.2021 ilk başvuru
    08.05.2022 onaylandi
    24.05.2022 evrak gönderimi
    20.12 2022 mülakat maili geldi
    17.02.2023 tarihi için mail aldım (Mülakata girdim Apye kaldım)
    30 mart ek evrak gönderimi
    Ap completed tarihi 26.05. 2023
    Case ıssued olma tarihi 07.06.2023
    12.06. 2023 pasaportumu ptt den teslim aldım.
    24.06.2023 ABD ye ilk giriş New York


  • Herkese merhaba,

    Ben de 12 Haziran'da Viyana'dan vizemi teslim almış bulunuyorum.

    8 veya 9. başvurumun ardından 8 Mayıs 2022'de ''You have been selected'' yazısını görünce donup kaldım. Beklemiyordum.
    Formu hızlıca doldurmanın önemli olduğunu duymuştum, sitenin sürekli göçmesine rağmen bir yandan sayfaları save ederken, diğer yandan da google'da ''nasıl doldurulur'' aramaları yapıyordum. Yeşilkartforum ile tanışmam da böyle oldu. Formu hızlıca iki günde doldurdum, telegram grubunu keşfettim ve girdim. Bu ülke sınırları içinde en efektif şekilde organize olmuş insanlar topluluğu resmen yesilkartforum.

    KCC'nin evrak isteme ihtimaline karşı gerekli evrakları toplamaya başladım. Benim için önemli olanlardan biri Londra'da iki seneye yakın yaşadığım için oradan #polisbelgesi siparişi vermek oldu. KCC'nin dosya istemeyeceği kanısına varılınca bekleyiş başladı. Numaram 19k olduğu için ''muhtemelen Nisan'da sıra gelir bana'' diye düşünüyordum. Hali hazırda hem B1, hem de F1 vizem olduğundan bir problem çıkarsa son seçenek olarak #AOS ihtimalim de vardı.

    Kışın current içine alınan dosya sayısının hızlı ilerlemesi ama Ankara'nın yavaş ilerlemesi can sıkmaya başlamıştı. Dosya taşıma durumunu ben de düşünmeye başlamıştım ama AOS'dan önce Avrupa'da bir yere taşıma fikrim vardı. Viyana kabul ediyor haberi de gelince 12 Nisan'da gruptaki şablonu kullanarak mail attım. İlk başta slotlarının dolu olduklarını söylediler, teşekkür ettim fakat hemen 1 gün sonrasında yeni cut-off numarası açıklanınca 14'ünde bir mail daha attım ve direkt onay aldım.

    Viyana'dan onay alanlar için kurulan gruba girdim. Tabiki o grupta benden evvel onay alıp da gidip vizesini alanların paylaştığı deneyimler altın değerinde. Onların yardım severliği, paylaşımları, deneyimleri bütün dosyalarını taşıyanlara ışık oldu.

    Schengen Aşaması

    Hemen Schengen için başvuru opsiyonlarını incelemeye başladım. Daha önce defalarca İngiltere'ye ve ABD'ye gitmiştim ama hiç Schengen bölgesi dahilindeki bir ülkeye gitmemiştim. O yüzden endişe vardı. Grupta benden önce kabul alıp Avusturya üzerinden vizeye başvuran kişilere ard arda red gelince endişe oranım arttı. Arkadaşların tavsiyeleriyle Yunanistan/ispanta/italya üzerinden başvurmaya karar verdim. Mülakat 9 Haziran'daydı ama bütün ülkelerin Schengen başvuru slot tarihi hep 13-15 Haziran'dan başlıyordu. Bir yandan VFS'nin Avusturya slotunu ne olur ne olmaz tutuyordum, bir yandan İspanya/italya/Yunanistan slotlarına bakıyordum ama nafile, slot bulmak imkansız. Ailemin önerisiyle bir vizeciyle çalışmaya karar verdim ve bana hemen Yunanistan üzerinden 12 Mayıs tarihini sabitlediler. Evrakları hazırladım, 12'sinde teslim ettim, 17'sinde Schengen 2.5 aylık süreli ama toplam 20 gün olacak şekilde Multi basılmıştı.

    Tıpkı Ungan'larda olunan sağlık muayenesi gibi Viyana Amerikan konsolosluğununda çalıştığı bir merkez var: Medizin Augarten. Ve burası da Molnar soyadlı bir aile tarafından işletiliyor. Grupta Türkiye'de olduğunuz aşıları orda kanıtlayabilirseniz muayene sırasında aşı olmanıza gerek kalmıyor, gereksizce Euro ödememiş oluyorsunuz deniyordu, antikor testi yapmamız ve sonuçlara göre eksik aşıları burda olmamız öneriliyordu. Hemen testi yaptırdım sadece Hepatit B aşısı eksik çıkmıştı. TDAP ve Hepatit B aşısını eczaneden alıp, aile doktorunda yaptırıp, ingilizce aşı kartı oluşturup antikor raporuyla birlikte kaşelettim.

    Hazır Yunanistan'dan giriyorum, neden Santorini'ye gitmiyorum diyerek Atina üzerinden Santoriniye uçtum, 3 gece orda kaldıktan sonra direkt Viyana'ya uçtum. Schengen vize kontrolü Atina'da olduğundan Viyana'da hiçbir kontrol olmadı. İstasyondan bir haftalık ulaşım kartı aldım ve S7 trenine binerek otele doğru yola çıktım. Telefon hattımı da Santorini'den almıştım, Vodafone. Her yer 5G çekiyor Viyana'da.

    Sağlık Muayenesi - Dr. Molnar (Medizin Augarten)

    Varışımın ertesi günü Molnar'lar ile randevuma gittim. bomboş olduğundan yaklaşık 40 dakika'da tüm işlemler bitti. Önce verdikleri formu doldurdum, antikor testlerlerini, aşı kartını ve Covid aşısı olduğum tarihleri verdim. Avrupa Birliği onaylı Covid Aşı kartı sadece olunan 1 aşının detayını yazıyormuş, e-nabız'a orda girerek diğer aşıları olduğum tarihleri verdim, sisteme girdi. Ardından sözel muayeneye aldılar, önceki ameliyatları sordular. 40 yaşında olduğumdan idrar tahlili istenmedi, 395 Euro ödedim sadece. Son olarak iç çamaşırı kalacak şekilde soyunup fiziksel kontrolden geçiriyorlar, kan alıyorlar, o kadar.

    Ordan röntgen için otobüs ile 15 dakika uzaklıkta bulunan Diagnosezentrum Brigittenau'ya geçiyorsunuz. Orası kalabalık ama benim işlemim yine nispeten hızlı sürdü. Molnar'ın verdiği kağıdı teslim ediyorsunuz, imza alıyorlar, röntgeni çekip CD olarak teslim ediyorlar. 40 dakika kadar da burası sürdü. 2 gün boyunca boşluğum olduğu için gruptan benle aynı gün mülakata girecek Kenan beyle buluştuk ve doya doya Viyana'yı gezdik.

    Mülakat

    Mülakat 9 Haziran Cuma saat 13:00'de idi. 30 dakika öncesinde konsolosluk önündeki banka oturup bekledim, Kenan da geldi. ''Buralar ne güzel azizim'' muhabbetinden sonra onun mülakatı 30 dakika sonra olduğu için Kenan'dan ayrılıp içeri girip 4. kata çıktım. Saati polise teslim edip kağıt aldım, çantayı kontrol ettiklerinden sonra kapıyı açtılar bomboş odaya giriş yaptım. Gişe camlarının arkasında ofis çalışanlarını gördüğümden gözüm Alize hanımı aradı ve hemen gördüm, oda beni gördü ve gişeye gelip çağırdı. Güler yüzle ''merhaba, hoşgeldiniz'' dedi Türkçe. Sonra ingilizce devam ettik. Çalıştığım film setlerinden birini sordu, izlemiş; ben ilk başta şaşırdım, nerde bahsettiğimi hatırlayamadım çünkü. Sonra DS260'a bilgileri girdğimi hatırladım, orda filmler üzerine 2-3 cümle konuştuk. Kenan bey aşağıda bekliyor dedim, ''arayın o da gelsin, beklemesin'' dedi. Zaten herhangi bir endişem ve heyecanım olmamasına rağmen kendisinin son derece pozitif yaklaşımı insanı ekstra rahatlatıyor.

    Evrakların çoğunu almadı. Hatta ben üniversite terk olduğum ve Lise'ler üç yıllıkken bitirdiğim için dört seneye denklik belirten resmi gazete yazısını ve gazete küpürlerini de yeminli tercüman ile 2800 TL vererek çevirttirmiştim; hiç birine gerek olmadı. Sadece İngiltere'den polis belgesi, e-devlet'ten adli sicil kaydı, Formul A nüfus kağıdı ve diplomanın orjinaliyle yeminli çevirisini aldı. Sonra beni vezneye yönlendirdi, 330$ ödedim ve mülakatı beklemek için Kenan'la oturdum. Mülakata genç bir kadın girdi. Önce yemin ettirdi, ardından beklenen soruları sordu. Tam sıralamasını hatırlamıyorum ama şöyle birşeydi:
    -ABD'de bulundun mu?
    -Bulundum
    -Tanıdığın var mı ABD'de?
    -Akrabalarım var
    -Nereye gitmeyi düşünüyorsun?
    -Chicago, bütün akrabalar kuzey kısımda yaşıyor.
    -güzel bir yer
    -evet, küçük new york.
    -(gülerek) öyle mi? Ben hiç bulunmadım. Ne iş yapıyorsun?
    -Sinema
    -Aynı işi mi yapacaksın
    -Evet
    -Eski vizelerini iptal ediyorum
    -Bu Vizeyi onayladınız anlamına mı geliyor 😃
    -Dur henüz değil 😃 (Bilgisayara birşeyler giriyor) Tamam onayladım, bayrak ister misin? 😃
    -Tabiki! Teşekkür ederim.
    Eski pasaportumu ve diplomamı geri verdi.

    Benim hemen ardımdan Kenan'ın mülakatı oldu, onun da hızlı sürdü. Sonra beraber Alize hanımdan pasaportların onlarda olduğuna dair kaşeli bir kağıt istedik. Kenan'la alırken de tekrar tekrar teşekkürlerimizi ilettik. Kendisi bir melek.

    Araya haftasonu girdiği için Hallstatt'e iki geceliğine tatile gidip pazartesi döndüm. yola çıkarken CEAC bot'undan ISSUED bildirimi gelmişti bile. Şans eseri akşam üstü Alize hanımla Viyana'nın ana caddesinde karşılaştık, ayak üstü 10 dakika sohbet ettik. Akşam pasaport takip sisteminde ''Ready to pick up'' oldu ama akşam gidip almaya çalışmayın, hazır olmaz demişti Alize hanım, Salı sabahı gidip pasaportumuzu teslim aldık.

    Süreçte stres nedeni olan tek şey Schengen idi. Onun haricinde herşey sistematik yürüdüğünden, bu işleyişi gruptan çok net takip edebildiğimizden ötürü aslında oldukça rahat tamamlanıyor süreç. Bunda @gucarslan beyin önemi çok büyük. Uğur beye, viyana grubundanki tüm cengaverlere ve Alize hanıma sonsuz teşekkürler.

    Yalnız sürecin bitmesine az kala 100 mesaj barajı getirmek bence olmadı. Tek sıkıntım odur :).

  • Yasaklı

    @myna vizeniz hayırlı olsun. yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

  • Yasaklı

    @husoo_bey stres dolu bir sürecin ardından vizenize kavuşmuşsunuz. tebrik ederim.

  • Yasaklı

    @Laths tebrikler. Amerika'daki hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • @gucarslan Teşekkür ederim Uğur bey iyi ki varsınız 🙏


  • Bu ileti silindi!

  • @zeynomistan Çok teşekkür ediyorum Zeynep hanım 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.5k
Konu

432.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum