DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Serap-2 tesekkur ederim


  • @uqursen cok tesekkur ederim. umarim bu sevinci tekrardan yasama sansimiz olur


  • @norta iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim


  • @ahmet_ tesekkur ederim. paylasim yapma amacimiz da bu yuzdendi. bizim yaptigimiz hatayi bir baskasi yapmasin diye. umarim herkes bu sureci sorunsuz ve guzel bir sekilde tamamlar.

  • ⭐⭐⭐

    @vecihi Anladim, Ankara'da girecekseniz Türkiye adresinizi vermeniz daha pratik olur. Irlanda yazabilirsiniz diger cevaba cunku Turkiye vatandasi oldugunuz icin (tamamen varsayim, yaniliyorsam kusura bakmayin) burada yasadiginiz bilgisi icin ispatiniz var, farkli ulke ikameti ici soruluyorsa ozellikle cevap Dublin olabilir.


  • Bu ileti silindi!

  • @lumos tesekkurler cevap icin

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Tuğberk-Önder
    lütfen yazılanları okuyup öyle yorum yapınız.

  • ⭐⭐⭐

    @buraak_saglam post kasmak için otomatiğe bağlamış herhalde okumadan ard arda deneyimlere almışlardır nasılsa diye aynı mesajı atmış


  • @Emre-Kurtulmuş evet buyuk ihtimal oyle bir sey oldu. acikcasi gorunce sasirdim kaldim. normal sartlarda reddedildik diyene tebrikler mesaji yazilmaz. saglik olsun umarim bir dahaki mesajlari daha dikkatli okur arkadas.


  • @okhan hayırlı ugurlu olmasını dılıyorum,


  • Başta Uğur @gucarslan bey olmak üzere bu forumda ve telegram grubunda yardım ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum.

    Dosya numaramızın ortalarda olmasından dolayı sürecin başında nasıl olsa mali yıl bitmeden mülakat alırız diye düşünüyordum. Ta ki bültenler açıklanana ve Ankara’nın performansının diğer konsolosluklara göre oldukça düşük olduğunu görene kadar. Bu nedenle forumda ve telegram grubunda da konuşulmaya başlanan dosya taşıma olayını ciddiye almaya başladım. Burada şunu da belirtmek isterim; numaramız current olmadan dosya taşımak için KCC ile, current olduktan sonra ilgili konsolosluk ile iletişim kurmanız gerekiyor. Ben dosya numaramızın current olmasına müteakip önceden oluşturduğum listeye göre zaman kaybetmeden konsolosluklara durumu anlatan e-posta göndermeye başladım. Neredeyse tamamı, Viyana hariç olumsuz dönüş yaptı. Yaklaşık 1 ay Viyana ile irtibat halindeydim, taşıyacaklarını söylemelerine rağmen 1 ayın sonunda kapasitelerinin dolduğunu ve dosyamızı transfer etmeyeceklerini belirten bir e-posta gönderdiler. Pes etmedim, elimdeki listeyi tekrar güncelledim ve e-posta atmaya devam ettim. Bu arada yeşil pasaporta sahiptim ve schengen bölgesindeki ülkelere vizesiz seyahat edebiliyordum. Fakat artık konsolosluklar dönüş yapmamaya başlamışlardı. Şunu da belirteyim, sadece ilgili sayfasında e-posta adresi olan konsolosluklarla iletişime geçiyordum, inquiry form olanlarla genelde çok geç dönüldüğünden hatta çoğu zaman dönüş yapılmadığından dolayı iletişime geçmedim. Ancak artık onu da denemek gerekiyordu ve Hong Kong’a inquiry form üzerinden talebimi belirten formu gönderdim. Aynı gün dosyamı taşımamı onaylayıp onaylamadığımı belirten bir e-posta aldım. Hemen onayladığımı belirttim ve beklemeye başladım. Ertesi gün mülakat maili gelmişti ve çok şaşırmıştım, yani dosyam taşınır taşınmaz mülakat planlanmıştı. Hemen teşekkür içeren bir e-postayla dönüş yaptım ve daha önce dosyasını Hong Kong’a taşıyanların olduğu telegram grubuna dahil oldum. Buradan Hong Kong grubunda başta Mehmet @Mehmet-Dikici bey olmak üzere yardım ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zaman kaybetmeden sağlık için Dr. Nicholson’da randevu oluşturdum, ilgili belgeleri toplamaya başladım. Fakat bir sorun vardı, 6 yaşındaki kızım için covid-19 aşısı zorunluydu. İlgili sağlık merkezi ile görüştüm ve şu anlık en azından 1 doz olması gerektiğini, aksi takdirde raporu hazırlamayacaklarını söylediler. Bunun üzerine günü birlik Viyana’ya giderek covid aşısını yaptırdık. Benim ve eşimin aşı kartlarımız olmadığından antikor testleri ve eksik olan aşıları yaptırdık. Böylelikle sağlık raporu ile ilgili bir engel kalmamıştı. Sağlık raporu gelen e-postada 7-14 iş günü içinde hazırlanır diyordu. Biz de seyahat planımızı buna göre hazırladık. Sağlıktan 2 gün önce direk uçuşla Hong Kong’a vardık. 1 gün önceden hem sağlık merkezi hem de konsolosluğun yerini öğrendik.

    Sağlık merkezinde sabah 9:30’da hazır bulunduk. Eşim ve ben antikor testlerimizi ve olduğumuz aşıların belgelerini, kızım için aşı kartlarını teslim ettik. Sırasıyla akciğer filmi, kan tahlili, göz testi, boy-kilo ve son olarak doktor muayenesi ile devam etti. Yaklaşık 2 saatte işlem tamamlanmıştı. Yetişkinler için 3-4 iş günü, çocuklara yapılan kan testi ise en erken 7 iş gününde çıkacağı söylendi ve mülakat gününü beklemek üzere sağlık merkezinden ayrıldık. Mehmet bey uzun uğraşlar sonucu çocuklar için covid aşısı muafiyetini kabul ettirmesine rağmen bizden ısrarla istediler, biz de açıkçası zaten yaptırdığımız için uğraşmak istemedik, Hong Kong’taki insanlarla iletişim kurmak gerçekten çok zor.

    Mülakat sağlıktan 5 gün sonra cuma günüydü. Sabah saat 8:30’da konsolosluk önünde hazır bulunduk. Pasaportlarımızı ve mülakat mektubunu gösterdikten sonra içeriye alındık. Konsolosluk çalışanları gayet güler yüzlü ve yardımsever insanlardı. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra evrak teslimi için çağırıldık. Tüm evrakları fazlasıyla hazırlayıp getirmiştik. Sırasıyla kimlik fotokopisi ve aslı, pasaport fotokopisi ve aslı, fotoğraf, arşivli adli sicil kaydı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı ve fotokopisi, askerlik belgesi, çalışma belgesi ve diplomaları ve transkriptleri fotokopileriyle birlikte teslim ettik ve vize ücreti ödemesi için ilgili bankoya yönlendirildik. Gönderdikleri e-postada istenilen evrak harici başka bir şey istenmedi, banka hesap dökümü vs söylememize rağmen gerek istemediler. 3 kişi için toplam 990 doları nakit olarak ödedik ve makbuzu tekrar evrakları isteyen görevliye verdik, ardından mülakatı yapacak konsolosu beklemeye başladık. Yaklaşık yine bir 20 dakika sonra ismimiz okundu ve yemin ederek mülakata başladık. Sorulan sorular; eğitim, iş, kaç yıllık evli olduğumuz ve ABD’de nereye yerleşeceğimizle ilgiliydi. 3-4 dakika süren mülakatın sonunda “her şey çok iyi görünüyor, vizenizi onaylıyorum, ABD’de hayatınızda mutluluklar!” cümlesi ile tüm bu süreç güzel bir şekilde tamamlanmıştı. Tabi sağlık raporumuz henüz çıkmadığından raporu getirin ertesi güne vizenizi yetiştirelim dediler ve konsolosluktan ayrıldık. Araya hafta sonu girdiğinden pazartesi gününü bekledik ve pazartesi sağlık merkezinde biraz da ısrarcı olarak raporun öğleden sonra çıkmasını sağladık. Hemen raporu konsolosluğa götürdüm ve ertesi gün öğleden sonra vizelerimizin hazır olacağı söylendi. Mevcut ABD vizelerinin olduğu pasaportları da burada teslim ettik. Ertesi gün belirtilen saatte gittiğimde vizelerimizin basıldığı pasaportlarımız ve sarı zarflarla birlikte görevliye teşekkür ederek konsolosluktan ayrıldım ve aynı gün akşam uçağıyla Türkiye’ye dönüş yaptık. Bizim sürecimiz bu şekilde ilerledi ve nihayet tamamlandı.

    Mücadele eden herkesin rahat bir şekilde vizesine ulaşmasını diliyorum.

  • Yasaklı

    @tolga-a tebrik ederim. vizeniz hayırlı olsun.


  • @tolga-a Tebrik ederim,çabalarınızın karşılığını almışsınız.Yeni yaşamınızda başarılar dilerim.👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolga-a mücadelenizin karşılığını almanız en çok beni mutlu etti.
    size ve ailenize abd'de mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.
    yolunuz açık olsun

  • ⭐⭐

    @tolga-a Çok tebrik ederim, hayırlı olsun 👏👏


  • Bu ileti silindi!

  • @tolga-a tebrikler. yeni hayatınızda bahtınız açık olsun...


  • Bu ileti silindi!

  • @tolga-a vizeniz hayirli olsun tebrik ederim. yeni hayatinizda bol sans


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49
Çevrimiçi

42.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum