[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri
-
@lucky-l DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Bizim SSN'ler 10 günde gelmişti, şu an itibarıyla girişten itibaren 8 hafta geçti GC'lar henüz yok, uscis'in sitesinden baktığımda last updated kısmında herhangi bir tarih görünmüyor, normal mi bu durum?
120 gune kadar normal.
-
@lucky-l Amerika'ya girmeden once verdiginiz adresi Amerika'ya girdikten sonra degistirdiniz mi? Bende ilk iki hafta herhangi bir hareketlilik gormemistim, ne zaman ki yeni kiraladigim evin adresini sistemden guncelledim, ayni gun icerisinde butun bilgilerimi guncelleyip kartimi da 4 gun icerisinde adresime gonderdiler(ilk verdigim adrese).
-
@cosimo DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Hangi site üzerinden yaptınız güncellemeyi?
-
-
@cosimo Evet, havaalanında değiştirdim adresi. SSN'ler geldi ama GC'larda hala bir hareket yok.
-
@Lucky-L 4 ay bekleyin; bu zaman zarfında gelmezse gerekli makamlarla iletişime geçin.
-
Merhaba dostlar;
Bu bankada olması gereken para 10.000$ a indiği söyleniyor. Doğru mudur?
-
@freeman
Net bir bilgi yok. Ancak bu sene 10.000 ve altındaki rakamlarda bile onay alan oldu. -
@freeman DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba dostlar;
Bu bankada olması gereken para 10.000$ a indiği söyleniyor. Doğru mudur?
evet sayin @Freeman , konsolosluk bu konuda biraz daha anlayisli artik, bu yil icin 10.000$ + ekstra her kisi icin 4.000$ gosterirseniz hic sorun yasamadan vizeyi alirsiniz.
-
@entelman bugün itibarıyla cardlarımız hava alanında değiştirmiş olduğumuz adrese ulaşmış. yaklaşık 2 ay 10 gibi sürdü ama sorun yok. Yalnız gc'ler için çocuğumuzla beraber 3 zarf gelmişken ssn'ler için 2 zarf gelmiş. Akrabamız zarfları açmadığı için tam bilemedik, üzerinde benim ve eşimin yazılı olduğu zarflar ama oğlumuz için bir ssn zarfı yok. Bizim zarflarımızdan birinde midir yoksa daha sonra mı almamız gerekiyor çocuğumuz için? 6 yaşında bu arada..
-
@lucky-l DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@entelman bugün itibarıyla cardlarımız hava alanında değiştirmiş olduğumuz adrese ulaşmış. yaklaşık 2 ay 10 gibi sürdü ama sorun yok. Yalnız gc'ler için çocuğumuzla beraber 3 zarf gelmişken ssn'ler için 2 zarf gelmiş. Akrabamız zarfları açmadığı için tam bilemedik, üzerinde benim ve eşimin yazılı olduğu zarflar ama oğlumuz için bir ssn zarfı yok. Bizim zarflarımızdan birinde midir yoksa daha sonra mı almamız gerekiyor çocuğumuz için? 6 yaşında bu arada..
Daha sonra ulasir buyuk ihtimal, siz ABD'ye gittiginizde hala ulasmamis olursa ayrica basvuru yapabilirsiniz.
-
@crazycells @Lucky-L 6 yaşında bir birey için de SSN gerekiyor mu?
-
@entelman DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells @Lucky-L 6 yaşında bir birey için de SSN gerekiyor mu?
Evet, dogumdan hemen sonra SSN alabilirsiniz cocuklariniza.
14 yasindan sonra pek cok eyalette yasal olarak calisabiliyorsunuz. -
slmlar
green kart vizesi aldik diyelim vize suresi ne kadardir (issue date 29 aug2018-expires date 06jan2019) bende .Bu sure icinde green kart bize ulasmasa vize uzatabiliyormuyuz.sormamin nedeni ise ben adres degsikligi yaptim kartim basildi fakat eski adrese gitmis teslim edilememis sanirim ve tekrar kartin uretildigi yere gitmis.adres degisikligini hem internetten online hemde tlfonla arayarak bildirdik fakat gocmenlik islemleri cok yavas isiyor sanirim. simdi vizenin suresinin bitme durumu var.kartin elime vize suresi boyunca gecmemesi durumunda yapabilecegim bisey varmi -
@m-orhan DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
slmlar
green kart vizesi aldik diyelim vize suresi ne kadardir (issue date 29 aug2018-expires date 06jan2019) bende .Bu sure icinde green kart bize ulasmasa vize uzatabiliyormuyuz.sormamin nedeni ise ben adres degsikligi yaptim kartim basildi fakat eski adrese gitmis teslim edilememis sanirim ve tekrar kartin uretildigi yere gitmis.adres degisikligini hem internetten online hemde tlfonla arayarak bildirdik fakat gocmenlik islemleri cok yavas isiyor sanirim. simdi vizenin suresinin bitme durumu var.kartin elime vize suresi boyunca gecmemesi durumunda yapabilecegim bisey varmiABD'ye girdiginiz gunden itibaren 1 yil sureyle o vizeyi Green Card yerine kullanabilirsiniz. Vizeyi uzatmaniz mumkun degil. Istekten sonra Green card icin resmi bekleme suresi 120 gun.
Eger 1 yil sureyi gecirecek sekilde ABD disinda olacaksaniz o durumda Green Card'i beklemenizi oneririm. Ayrica acil durumlar icin zaman sikintisi varsa, I-551 stamp ile giris cikis yapabilirsiniz.
-
bilgiler icin tskkurler.acikcasi 1 yil oldugunu daha once okumustum.fakat pasaporttaki basilmis vize tarihlerine bakinca 1 yil degil yaklasik 4 ay oldugunu gordum.bu konuda bir degisiklik olabilecegini dusundum.
-
@m-orhan DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
bilgiler icin tskkurler.acikcasi 1 yil oldugunu daha once okumustum.fakat pasaporttaki basilmis vize tarihlerine bakinca 1 yil degil yaklasik 4 ay oldugunu gordum.bu konuda bir degisiklik olabilecegini dusundum.
vizenin ustunde yazan tarihi degil altinda yazan uyariyi dikkate almalisiniz. Damgalandiktan sonra 1 yil sureyle vizeyi Green Card olarak kullanabilirsiniz.
-
@redsat2000 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@ewooo @nevermore aynı yolu bende deneyeceğim. ds-260 formunda eşimi doldurdum. Ben mülakatı tamamladım. Vizemi aldım. Ancak mülakata eşim katılmadı. Yalnız eşimin 30 Eylül 2019 kadar mülakata geleceğini söyledim. Bu şekilde görüşme dosyama kayıt aldırdım. Bakalım benim içinde mümkün olursa ve USA iş olayımı fixleyip orada kısa sürede normal yaşama dönersem. Eşimi bu şekilde USA transfer edeceğim. Başaramaz isem 10 yıllık vize ile her yıl 6 aylık giriş çıkış yapacak.
sn. @redsat2000 neden boyle bir yol izliyorsunuz. ekonomik nedenlerden oturu mu? sonradan esinize vize alamama riski yokmu?
-
@newman iş sadece ekonomik değil.
- sebep ekonomik sebepler riski yarıya bölmüş olduk . Normalde ilk gidiş geliş ile birlikte harcama 1 kişi için 15000 tl civarı . İki kişi 30000 tl .Bu miktarı emeklilikte heba etmek normal bir durum değil Bu miktarı emekli olan biri için geri dönüşü hemen olmaz daha zaman alır.
- sebep eşim çalışmayı düşünmüyor .Bu durumlarda vize yeterli 10 yıllık vizede her yıl 6 ay toplamda kalması yeterli bir miktar. Green card çalışan birisi için daha önemli 5 yıl sonra vatandaş olduğum taktirde otomatik almış olacak .
- sebep eşimin annesi 80 yaşında yaşlılık ile birlikte eşimin Türkiye ye gidişleri artacak green card formaliteleri nedeniyle gidiş gelişi zorlaşabilir.
- sebep işim nedeniyle iş seyahatleri fazla olacak bu durumda eşimin yalnız kalma zamanları fazla olabilir.
- sebep eşim green card olayına benim hayalim olarak değerlendiriyor. Onun hayalinde amerika şimdilik yok.
- sebep eşim biraz sağlamcı bir yapısı vardır. Aynı şekilde benim de USA işler tam şekillenmeden ve yerine oturmadan onu bu serüvene sokmak akıllı bir yöntem değil.
Konsolosluk eşime 30.09.2019 temdit verdiği taktirde sorun yok. Sadece yöntem değişir. Aynı şekilde bunun tam tersi durumda saydığım bu sebeplerden dolayı çok da kötü bir durum değil sadece işlemler bir süre uzar.
Ben denizci biri olmam nedeniyle USA yolculuğunu gemide çalışma gibi değerlendiriyorum. Yani biz aile olarak bu tip durumlara hazırlıklıyız.
-
epey sebebiniz varmis bu yolu izlemek icin sn @redsat2000 umarim hersey dilediginiz ve planladiginiz sekilde gelisir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum