Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @azcarada hangi vize türü için soruyorsunuz?


  • @mrme12 Kimseden cevap yok mu>

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cavidan, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @crazycells 18.05.2022 tarihinde I-130 forumumuzu verdik, başvurumuzu yaptık. Evraklarımız Texas'ta malesef hiç bir ilerleme yok.
    Oğlum Amerika'ya geri dönecek.

    Eger oglunuz ABD'de yasiyorsa ve geliri yeterliyse bu durumda size mali sponsor olabilir. Eger oglunuz ABD'ye gitmeden sira sizin dosyaniza gelirse, bu durumda oglunuzun disinda birini bulmaniz gerekecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cavidan, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @simaysimon tebrik ederim. Sizin süreç neden uzun sürdü? Bizde 11 aydır bekliyoruz. Evraklarımız Texas ta ve sisteme girdiğimizde 1.5 ay kaldığını söylüyor. 1.5 ayda bir haber gelir mi acaba? Kesin bir tarih olmaması bizim elimizi kolumuzu bağladı. Evi, arabayı satmamız lazım ama gidişimiz belli olmadığı için satamıyoruz.Hiç bir plan yapamamak çok can sıkıcı.

    Mulakat tarihi almadan hayatinizda bu tur ciddi degisiklikler yapmamalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cavidan, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Arkadaşlar merhaba;
    24 Nisanda dilekçemiz onaylandı. Evraklarımızın Ankara'ya yollanması kaç ay sürer. Yakın zamanda bu süreçten geçen bir arkadaş varsa beni bilgilendirebilir mi?. Evimiz ve arabamızı satışa çıkartmalıyız, ona göre plan yapmak istiyoruz.
    Teşekkür ederim.

    DS-260 formunu doldurup tum civil document'leri yuklediniz mi acaba?

    NVC'nin zaman cizelgesine su sayfadan ulasabilirsiniz:

    Maalesef DQ olduktan sonra Ankara'dan mulakat almaniz 4-5 ay surebilir, simdiden hazirlikli olmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ezey, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @crazycells merhaba I -485 ile başvuru yaptım.(Şubat ayında)

    I-130 formunun receipt notice mektubunun ciktisini alip normal AOS surecindeki gibi posta ile devam edebilirsiniz...

    bu receipt notice ile birlikte I-485 , I-765, I-131 formlarini da doldurup gonderin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bklc, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    31/12/2021 de başvurduğumuz ı130 formumuz dün itibari ile DQ oldu bekleyen herkeze bol sabır ve şans diliyorum bu platform gerçekten çok şey kattı bize herşey için teşekkür ederim

    gozunuz aydin. son asamaya geldiniz sonunda...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @daphne, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Merhabalar, Oğlum benim için IR-5 Vizesine başvuracak. Bu işlemle ilgili birkaç sorum olacak.
    1- I-130 Formunu web sayfasından online doldurup gönderecek. Ödemeyi de hemen formu sistemde doldurduktan sonra mı yapacak?
    2- Başka bir tanıdığımız sponsor olacak, onun bilgilerini hangi aşamada bildirmemiz gerekiyor?
    3- Sistemde formu doldurdukta sonra kanıtları yükleyecek mi? Kanıtların tercümeli halini mi yüklememiz gerek.
    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

    1. evet, online olarak odeme yapacak.

    2. sponsorluk bilgileri dosyaniz NVC'ye tasindiginda onemli olacak, su an icin bunu dert etmenize gerek yok.

    3. Evet, I-130 formunun sonuna yukleyeceksiniz, yuklediginiz her sey ingilizce olmali. Yani Turkce olarak aldiginiz belgeleri hem orijinal dokuman, hem de tercumesini yuklemelisiniz.

    USCIS asamasinda her sey ingilizce olmali, ama ikinci asama olan NVC asamasinda sadece Turkce de kabul edilecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mango2014, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @daphne Merhaba, biz de sizinle aynı durumdayız. Oğlum hem bana hem babasına aynı anda ayrı ayrı başvuru yaptı. İlk aşama olarak I-130 formunu doldurdup ücreti yatırdık. Aynı zamanda vatandaş olduğunu kanıtlayacak olan doğum belgesini ABD pasaportunun kopyalarını yükledik. Bizimle ilgili olarak anne baba olduğumuzu kanıtlayabilecek nüfus kayıt örneklerimizi ve evlilik cüzdanımızı yükledik. Bu iki belgeyi bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne randevu alıp giderek ingilizce talep edebiliyorsunuz biz öyle yaptık. Adli sicil kayıtlarını ise E-devlet üzerinden ingilizce barkodlu belge oluşturarak yükledik. Son olarak bize ait pasaport fotokopilerimizi yükledik.

    Bizim de sponsorumuz farklı bir kişi olacak. Onun belgelerini sanırım ikinci aşamada onay alırsak yükleyeceğiz. Umarım bu bilgiler size ve ihtiyacı olan kişilere yardımcı olur. Fakat şunu iletmek isterim ki bu işlemleri araştırmalar sonucunda kendi kararımız doğrultusunda ilerlettik. Herhangi bir avukatla çalışmıyoruz. O nedenle yaptığımız işlemler yüzde yüz doğrudur diyemem. Ama şu an sistemde her şey yolunda gibi görünüyor. Umarım kolay bir süreç olur hepimiz için bol şans.

    vukuatli nufus kayit orneklerini yuklediniz, degil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @azcarada, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Merhaba;
    Mülâkat tarihi beklerken, oğlumuzun sponsorluğunun yeterli olmadığı mailini aldık. Senelik 30 bin dolar, bankada 80 bin dolar, Türkiye'de 1 ev araba ile sponsorluğuneden yetersiz bulundu. Anlayamadık. Başka bir sponsorumuzda yok. Bu şekilde mülakata gitmek zorundayız. Sizce sonuç ne olur.

    Sponsorunuz ABD'de yasamali, ABD'de yasamayan biri sponsor olamaz, bilginize. ABD'de yasayan, calisan GC sahibi ya da ABD vatandasi birini bulmalisiniz. Ayrica gelir seviyesi kisi sayisina gore yoksulluk sinirinin minimum %125'i olmali...

    Screen Shot 2023-06-13 at 00.31.27.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bklc, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @azcarada merhaba tekrardan mülakata sponsor onayı olmadan giremezsinizki bence sponsor onaylanacak DQ maili aldıktan sonra mülakat tarihi verecekler sizin maaşınız nerede amerikadamı?tabi bunlar benim deneyimlerim

    Eger gelir seviyesi yeterli degilse ama ekstra olarak tasinmazlar veya baska maddi birikimler eklenmisse (yatirim hesaplarindaki birikimler vs.) bu durumlarda NVC dosyayi onaylayip konsolosluga gonderiyor. Son karari konsolos veriyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @azcarada, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @bklc sponsorumuz oğlumuz. Kendisi ingilterede doktora yapıyor ve yarı zamanlı çalışıyor.Geliri 30 bin dolar. Banka hesabı Amerika da. Bize gelen mesajı iliştirdim.

    This case does not meet the minimum income requirement to sponsor the intending immigrants. To avoid delays, an additional Affidavit of Support Form I-864 from a joint sponsor may be submitted. For more information visit https://nvc.state.gov/aos. The consular officer will make a decision regarding this requirement at the time of the interview. For more information, please visit https://www.uscis.gov/i-864p. Geliri 30 bin dolar. Mesajı

    Dosyaniz DQ olup, konsolosluga iletiliyor, degil mi? Bir de oglunuz ABD'ye vergi bildirimlerini yapiyor, dogru mudur?

    Bunlarin yeterli olup olmayacagina dosyaniza bakan konsolos karar verecek. Oglunuzun ABD'ye tasinacagina dair bir mektup hazirlayin, yardimci olabilir... Su basligi da incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrme12, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Anneme IR5 kategorisinden basvuruda bulunacagim. Ilk asama olan I-130 u dolduruyorum su an.
    Sorum

    1. E-devletten alinan vukuatli nufus kayit orneginin (benim ve annem icin) Turkcesini yukleyebiliyormuyum, yoksa Ingilizce almam ya da ceviri mi yaptirmam gerekli. Forumda Gecmis sorularda gordugum kadari ile Turkceler kabul ediliyormus.
    2. I-130 icin yukleyecegim formlar= benim Naturalization cert+Annem ve benim Vukuatli Nufus kayit, Annem Pasaport Biometric page. Baska evrak gerekli mi. Babam vefat ettigi icin evlilik cuzdanlarini upload etmeyecegim.
    3. CP olarak basvuru seciyorum. Annem 3 ay sonra ziyarete gelecek bizi (son 12 yilda 4 uncu gelisi olarak B1 vizesi ile). Belki geldikten sonra uzun kalmayi dusunecek olursa, AOS e yil sonuna dogru basvurmayi dusunuyorum. Ya da donerse, Ankara CP ile devam edecegiz. Bir sorun teskil edermi?
      Tesekkurler
    1. Ilk asamada basvuruyu USCIS'e yapiyorsunuz, o nedenle Turkce olan belgeler kabul edilmeyecek. Turkce olan belgeleri Ingilizce'ye cevirtmelisiniz. Ikinci asama olan NVC asamasinda yuklediginiz tum belgeler Turkce olabilir.

    2. Tamam gorunuyor. Kimliklerinizi ve aile iliskinizi gosteren belgeler olmali, dedikleriniz yeterli olacak. Annenizin kapsamli vukuatli nufus kayit ornegini cikartirsaniz, sizin isminizin de orada yer almasi lazim.

    3. Bir sorun olmaz. Eger ABD'de surece devam edecekse ilk 90 gun AOS basvurusu yapmasin, sonrasinda surece baslamali. I-130 formunuzun alindigini belirten receipt notice ile beraber I-485 ve ek I-765, I-131 belgelerini posta ile gondererek AOS surecini baslatabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Tum IR-5 surecindeki arkadaslarin dikkatine!

    Gocmenlik vize surecinin takibinin daha iyi yapilabilmesi ve tum kullanicilarin mulakat tarihlerini alana kadar daha bilincli hareket edebilmeleri icin lutfen gecmis ve gelecek tum IR-5 surecindeki arkadaslar su cizelgeyi doldursunlar: bit.ly/IR5BasvuruTakibi

    Ayrica cizelgedeki basliklar veya aciklamalar konusunda tum onerilere acigim.


  • @crazycells teşekkür ediyorum ilginize ve sabrınıza 1 ay oldu nerdeyse bekliyoruz mülakat tarihimizi gelişmeleri buradan aktarmaya devam edeceğim


  • @crazycells DQ olamadık malesef. Sponsorun yetersiz gelirine ve eşimin doğum belgesine takıldık. 1 Haziranda Join sponsorumuz olmadığı mailini yolladık. 5 Haziranda asıl sponsorun geçen yılki geliri ve eşimin doğum belgeleri tekrar istendi, yolladık. Malesef join sponsorsuz mülakata gireceğiz. Oğlumun Türkiye'deki mal varlıklarını, Abd bankasındaki birikimini göstereceğiz. Oğlum okulu bitirince ABD ye geri dönecek. Bunu NVC ye belirtmişti. Bizim Abd ye yerleşme amacımızda, oğlumuz okulunu bitirdiğinde birlikte yaşamak.
    Süreç sürekli uzuyor. Join sponsorsuz kabul edilirmiyiz bilmiyoruz. Beklemekten yorulduk....


  • @crazycells geliri 30 bin dolar yetmiyor ama aradaki farkı banka hesabında gösterdi zatten. Abd bankasında 80 bin dolar birikimi var. Yine sorun çıkarmı.


  • Merhaba, kisa bir ozet gecmek gerekirse Ben ve esim Turkiye ve Canada vatandasiyiz ve su an Toronto, Canada
    yasiyoruz. Oglum ise Turkiye, Canada ve USA vatandasi olmak uzere 3 pasaportu var ve o da bizimle beraber Canada yasiyor ve okuyor.

    Amerika vatandasligini amerikada dogumu gerceklestigi icin kazanmis oldu. Simdi bizim icin Green Card basvurusu yapacak. USCIS sayfasindan
    bir hesap acip, ikimiz icinde ayri ayri I-130 belgesi doldurdu ve butun gerekli belgeleri digital olarak
    yukledi fakat henuz submit etmedi.

    Oglum Eylul 2002 dogumlu ve 3 ay sonra dogum gunu olacak. Bu 21 yas sartini tam cozemedik. Acaba 21 yas icinde
    olmasi yeterlimi yoksa dolmasi mi gerekli? Online forum da herhangi bir validation hatasi vermedi dogum tarihi ve yasi icin.

    Soru1: Sizce hemen submit butonuna basmalimiyiz? yoksa 3 ay sonra dogum gununden sonra mi gondermeliyiz. Eger application
    aylar sonra aciyorlarsa beklemenin bir anlamami var mi?

    Soru2: Birde oglum ogrenci oldugu icin ve amerikada hic calismadigi icin co-sponsor kullanacagiz. Amerikada yuksek geliri olan
    ve amerikan vatandasi olam tanidiklarimizdan birisinin sponsorlugunu kullanacagiz. Sizce bu dogru bir yontem midir? tskler.

    Soru3: Kabaca online i-130 larin timeline nedir? USCIS sayfasina gore 3 yil gibi bir sure gorunuyor. Bu hesaplama dogrumu? yoksa online daha mi hizli?

    Tskler ...


  • @daydreamer, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @cavedo, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @crazycells Cihan Bey, merhabalar benim göçmen vizem 6 Şubat 2020 tarihinde bitiyor. Ben de 16 Ocak 2020 tarihine CA ya biletimi aldım.Sizce vizemin bitmesine 20 gün kala gitmem bir sorun çıkarır mı? Ayrıca, orada bebek bakıcılığı yapmak istiyorum. Ben Türkiye de iken bebek bakıcığına müraacat etme gibi bir olanağım var mı? Yada hem bebek bakıcılığı hemde o ailenin yanında kalma . Çünkü, oğlum şu anda ev bakıyor eğer uygun fiyata ev bulamazsa dedim ailenin yanında kalma hemde çocuklarına bakma. Bu tür işleri internetten bulma imkanım olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. Cevabınızı bekliyorum.

    Bu başlığı uzun süredir takip etmiyordum, boş bir vaktimde tüm sayfaları baştan sona okudum.

    Pek çok konu hakkında çok fazla sayıda soru sormuşsunuz, çok da sıkıntılı günleriniz olmuş. Geçmiş olsun. Hatta hemen hemen tüm sorularınız acilmiş, hepsine çok acele yanıt almanız gerekmiş, öyle ki bir saat cevap alamayınca arka arkaya 4-5 mesaj attığınız zamanlar olmuş. Özelden veya email olarak gönderdikleriniz bunlara dahil değil, onları göremiyoruz. Tüm sorularınız da eksiksiz cevaplanmış hatta cevaplanmakla kalmamış zaman zaman sizin yerinize süreciniz takip edilmiş, tüm problemleriniz çözülmüş.

    Çok ilginç bir şekilde ise herhangi bir konu hakkındaki sorularınız veya yazdıklarınız, probleminiz çözüldüğü an tamamen kesilmiş. Örneğin IR5 gc başvurunuz için sayfalar dolusu sorunuz var, en son vizenizin basılma aşaması ile ilgili bir şey yazmışsınız fakat her nasılsa vizenizi alınca bu konuda yazdığınız tek bir satır bile yok. Teşekkürden filan da bahsetmiyorum, mutlaka özelden yazmışsınızdır o tip birşey, tam olarak onu kastetmiyorum. Forum yardımlaşma amaçlı, faydalananların, başka hiçbir yerden edinemeyecekleri bilgileri, hiçbir karşılık beklenmeden edinebildikleri eşsiz bir platform. Bu anlamda Türkiye'nin açık ara en faydalı forumu ve üyelerden daha çok yöneticilerin bizzat fedakarca saatlerini günlerini, nerdeyse tüm mesailerini harcayarak senelerdir sürdürdükleri inanılmaz bir ortam. İşiniz bittiğinde de en basitinden sürecinizi takip edenlerin veya benzer durumda olanların sonuçtan haberdar olabilmeleri adına hiç olmazsa tek satır "vizemi aldım" diye yazsanız kibar bir davranış olurmuş. Hem de böyle bir davranış nezaket dışında size hiçbir karşılık beklemeden yardımcı olan insanların sizden sonrakilere de aynı heyecanla yardıma devam etmeleri adına küçük de olsa bir motivasyon olabilir belki.

    Aradan birkaç ay geçtikten sonra acil cevap beklediğiniz bir başka sorunuzda "vize süreniz" hakkında birşey sormuşsunuz (heralde greencardınızı almışsınız, o vizeden bahsediyor olmalısınız) veya yine acele cevap beklediğiniz bir başka sorunuzda da "Amerika'da olduğunuzu" yazmışsınız. O mesajımı okuyanlar vizemi aldığımı da anlamışlardır zaten, vizemi almasam nasıl gelecektim Amerika'ya, yazmışım ya işte diye düşünüyor da olabilirsiniz tabi. Sonuçta probleminiz çözülmüş.

    Evet yaw, yukarda yazilanlara %100 katiliyorum, olay ozetenizede bayildim, bende bastan sonra okudum, resmen bir tenis maci gibi, top @cavedo ve @crazycells arasinda gidip gelmis, Cihan bey in sabrina hayran oldum. Inanin para ile servis aldiniginiz avukatlar bile bu kadar itina ve sabirla cevap vermez. Hatta cogu zaman isi stajerlere pas ederler. Ozetle bende hayret ile okudum bu dialoglari. Saygi duyuyorum, tebrikler. Bu forumdaki ozverili ve bilgili arkadaslara bir kere daha tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @azcarada, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    @crazycells geliri 30 bin dolar yetmiyor ama aradaki farkı banka hesabında gösterdi zatten. Abd bankasında 80 bin dolar birikimi var. Yine sorun çıkarmı.

    Hayir, bu durumda sorun cikmamasi lazim. Aradaki farkin 5 kati kadar cash olmasi lazim, sizin durumunuzda da yeterli kadar para var gorunuyor.

    ilgili bilgiler surada (sayfa 9 ve 10): https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-864instr.pdf


Benzer Başlıklar

  • 994
  • 4887
  • 116
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum