[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@mardin-le-gund DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Selam arkadaşlar
şuanda Kıbrıs'ta yaşıyorum
KCCDV'nin istediği 4 belgeyi mail yoluyla attım(adli sicil,pasaport,doğum belgesi ve askerlik belgesi) 2.5 senedir Kıbrıstayım...peki buranın polis merkezinden adli sicil çıkartıp göndermem gerekir mi....mülakatta zaten yanımda götüreceğimKCC hepsini istiyor ama buyuk ihtimal gondermeseniz de sorun olmayacak, eger bunu eksiklik olarak gorurlerse size ulasirlar. Mulakata goturmeniz yeterli, eger KCC bunu yeterli bulmazsa bu konuda bizi de bilgilendirirsiniz.
-
@sfati çok sağol kardeş
-
@crazycells tamamdır...elbettte bilgilendiririm...sağol Ali Cihan:)
-
@crazycells Yanıtladığınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi dolduruyorum.
-
Sn @sash randevu tarihiniz nezaman. Benim gorusme tarihim 10 Aralik ve gorusme tarihi ile ilgili mail aldim fakat size gelen mail bana henuz gelmedi. Gorusme tarihine gore nezaman gelir. Tşk.
-
@ayek 4 araık
-
Kış gelmesi ve havaların soğuması sebebi ile hastalıklar bulaşmadan sağlık kontrolumuze gorusmeden 1 ay once bugun (cuma) gittik. Cunku kan idrar tahlillerimizi sağlıklı olarak ilaç kullanmadan vermekte fayda var ve grip aşısı yapılıyor , gripli halde grip aşısı vurulamıyorsunuz ve boylelikler sağlık kontrolu tamamlanamaz eksik kalır.
sağlık kontrolu herkesin anlattığı gibi geçiyor odemeyi usd , tl veya kk ile o gunku TL kurundan yapabiliyorsunuz. butun işlemler bittikten ve biz ayrıldıktan hemen 3-5 dakikak sonra telefon geldi , rontgen çekimini tekrarlayacaklarını soylediler, endişelenmedim değil açıkçası , sağlık problemim olduğundan endişe ettim . Rontgen çekimi doktorun talebi ile meme ucuna işaretçi bir minik metal bilye konarak tekrarlandı. Rontgende cıkan doku farklılığı yada nodul un lokasyonu tespit için yapılıyormuş , sonuç olarak temiz raporu verildi , ısrarla sordum bir sorun ve sıkıntı varsa bileyim , hastaneye gidip teşhis tedavi için gerekenlere başlayayım diye . Bir sorun olmadığı tekrarlandı ama soğuk terler dokmedim değil . Kızımızın aşı raporları tam olduğu için ona sadece grip aşısı yapıldı, 15 yaşından kucuk cocuklara tahlil ve rontgen cekimi yapılmıyor sadece muayene ve aşı , muayene ucreti 100usd artı grip aşısı 30 usd aldılar cocuk için ve buyukler 280 dolar artı laboratuvar ucreti. -
@sash Çocuklar için 100 USD olması güzelmiş. Ben herkes için aynı ücret ödeniyor sanıyordum.
-
@sash hayırlı olsun abi. Süreci sorunsuzca tamamlarsınız umarım.
-
Merhaba,
Yeşil kart alındıktan sonra USA'ya ilk girişte her hangi bir havaalanından girebilir miyiz? Yoksa belirli havaalanlarını mı tercih etmeliyiz?
Amerika'da yaşayan bir arkadaşım 'yeşil kartlıların ilk USA'ya girişinde uçak biletini Amerikan hükümeti ödüyor' dedi? doğru mu acaba? -
@umut İstediğiniz yerden hava, kara veya deniz yoluyla giriş yapabilirsiniz.
Evet, uçak biletini ABD ödüyor, uçaktan inince limuzin de kapıda bekliyor. Önünüze de kırmızı halı seriyorlar. (Tabii ki doğru değil) :)
-
son zamanlarda başka mulakat deneyimi alamadık?
-
@sash DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
son zamanlarda başka mulakat deneyimi alamadık?
asagidaki konuda birkac sayfa geriye giderseniz arkadaslar mulakat deneyimi paylasmis sayin @sash , son zamanlarda daha cok KCC'ye belge gonderimi konusuldugu icin mulakat deneyimleri aralarda gozden kacmaya basladi sanirim :) Genelde ayin ilk yarisinda DV mulakatlari yapmayi tercih ediyor Ankara'daki konsolosluk.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri/
-
Merhabalar. Forumda yeniyim. Bir sorum olacaktı. Bir türlü netleştiremedim kafamda bu konuyu. Şimdi biz eşim, ben ve 1998 mart doğumlu oğlumuz bu sene başvuru yaptık çekilişe. Kasım 3 de. Eşime yada bana çıktığında oğlumuzu götürebilirmiyiz. Önümüzdeki martta 21 mi yoksa hala 20 mi sayılır yaşı. Mayısta sonuçlar açıklandığında kazanan olarak görülürse ( bizim birimiz tarafından) görüşme randevusunda yaşı ay olarak ilerlediği için bu şansını kaybedermi? Kendiside ayrı katıldı bu sorun olurmu? yardım please :)
-
@birgül-doymaz Ailedeki her birey -şartları sağladığı sürece- kendisi ayrıca başvuru yapabilir bu bir soruna neden olmaz. Kazanan birey resmi eşini ve 21 yaşını geçmemiş ayrıca evlenmemiş çocuklarını götürebilir. Çocuklar anne-babayı götüremez (sonraki tip vize başvuruları hariç).
Çocukların 21 yaş durumu için şu iletiyi okumanızı öneririm. -
@caglaror cevap için teşekkürler. Çocukluk hayalim hep hayalim. Görüşmek üzere.
-
@caglaror yönlendirdiğiniz yazıyı önceden okumuştum. Bizim durumumuza uyup uymadığını anlayamadım. O yüzden tekrar sormak istedim. Yani çocuğa anlatır gibi anlatabilecek birinin yardımına ihtiyacım var.
-
@birgül-doymaz Oğlunuz 1 Mart doğumlu diyelim. Başvurular 1 Ekim'de başlamış olsun. Sonuçlar da 1 Mayıs'ta duyurulsun.
Sınır Tarih => 1 Mart + (1 Mayıs - 1 Ekim) gün = 1 Mart + 212 gün olacak. Bu tarihten sonra vize alamaz. -
@caglaror CN büyük ise o zaman sıkıntı olabilir. Düşük dosya numarası çıkarsa şansınız olur. Çok büyük numara çıkarsa şansınız azalır.
-
@birgül-doymaz DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@caglaror cevap için teşekkürler. Çocukluk hayalim hep hayalim. Görüşmek üzere.
21 yas siniriyla ilgili sorularinizi bu konuyu inceledikten sonra yine ayni baslikta sormalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum