Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @ecom

Umarım söylediğiniz gibi olur 🙏🏻🙏🏻 Söyledikleriniz çok mantıklı. Zaten başvurduğumuz dönemle mi alakalı bilmiyorum ama tüm aşamalarda en fazla bekleyen bizler olduk.

• @ICu @ecom gercekten napicaz nasil bir doneme denk geldik. Su bulten degismeden once mis gibi 1.5-2 ayda mulakat aliyordu insanlar. Yok pandemi, yok bulten her sey bize mi denk gelir arkadas.
    Ekimde bulten degisse bile ekime kadar bir suru dosya yine birikicek bunun sonu yok ki, canlari istedi donduler 6 haziran 2019 a diyelim, biz sonsuza dek bunumu beklicez.
    Kader arkadaslarim olarak bir size icimi dokebiliyorum, gercekten cok bunaldik esim de ben de. Hayatimizin %80 su aptal green card oldu. Sabir sabir dedik de sabir da bir yere kadar iste tam sonuna geldik derken aptal vize bulteni degisti. Ne yapicaz, nasil dayanicaz. Herkes illegal gidiyor yasiyor biz ise hakkimiz olan seyi yillarca bekliyoruz. Konsolosluk sallamiyor, Nvc konsolosluga pasliyor. Bir tane sorumlu yok bize aciklama yapan.

• @ICu çok teşekkür ederim bir şansımı deneyeyim turist vizesine başvurayım belki çıkar bir umut .turist vizesine nasıl başvuruyoruz ben tam bilmiyorum ?

• @ICu çok yardımcı oldunuz çok teşekkürler ederim

• Ağustos'tan da birşey beklemeyin diyor. Geriye bir Eylül kalıyor zaten. Yıllık kota limitinde kalmak için F2A'yı durduktuk dediğine göre, yıl başı olan Ekim ayı için kısıtlamayı kaldırmaları lazım.

D. FAMILY-SPONSORED SECOND PREFERENCE AVAILABILITY

In the April 2023 Visa Bulletin, it was necessary to establish a final action date in the F2A category. Number use has remained steady, and there is a strong likelihood that it will be necessary to retrogress the final action date next month to keep number use within the FY-2023 annual limit.

• @Sibel-Demir gerçekten insan ümitsizliğe kapılıyor ama geçecek bugünler herzaman kendime bunu hatırlatıyorum sizde öyle yapın ben turist vizesini denemedim ama bi arkadaşım denedi göçmen statünüzü sabote edip vize veremeyiz demişler ve bir kez daha masraf artı hayal kırıklığı oldu yine de şans sizin yanınzda olsun inşallah alırsınız vize 🙏

• temmuz vize bülteni açıklanmış yine hiçbir ilerleme yok hepimize geçmiş olsun

• Senatörden sunduğum dosyaya cevap geldi.

NVC onlara özetle şöyle demiş; 'PD'leri current olmadığı için hızlandıramıyoruz'

• Aynı durumdayım, ben de burada yaşamayı sorguluyorum, bu devlete on binlerce dolar vergi ödüyorum ve karşılığında böyle bir işkenceyle karşılaşıyorum.

@ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@gizemaö

Temmuz bülteni de açıklanmış, yine ilerleme yok.

Ben geri dönme planları yapıyorum

• @acgx

Sizin durum daha fenaymış. 12 gün ile kotayı kaçırmışsınız.

• @itsmebb sizi çok iyi anlıyorum hepimiz aynı durumdayiz. Ama sabır sonuna geldik dediğim gibi ne kadar yığılma olursa olsun o tarih eninde sonunda ilerleyecek ve bizler gerek PD tarihimiz olsun gerek dq tarihimiz olsun bir daha ki kotaya takilmadan alicaz inşallah vizelerimizi.

• @ICu bence bizler alırız ama ben şuan bunları okuyup basvuru yapmaya hazırlanan biri olsam asla f2a basvurmam çünkü ekimde kota sifirlansa bile bu yigilmayla en geç şubatta yine duracaktır. Ve başka çözüm bulunmazsa f2a uzun yıllar üç seneden fazla sürecektir en azından şuan görünen o. Ama eski dq ve pd si olanlarin şansı yüksek onlarin vizelerini alabilmesi için bu sure yeterli. Türk vatandaşlarinda benim gozlemim bir f2a yigilmasi yok aslında sayı olarak. Ama dünya geneli ve ülkemizden vize alan yabancı yoğunluğu çok, inşallah onlarida artık farklı konsolosluklara biraz olsun dağıtırlar belli ki ankara başa çıkamıyor yüksek kapasitesine rağmen.
    Düşünün martta sanırım 48 kişi f2a randevusu alıyor ama sadece 6 kişi türk böyle olması normal, oysa 40 kişi turk diğerleri yabancı olmalı, normalde öncelik bizde olmalı ama konsolosluk önceliği yabancılara verdi, bu sebeple hepimiz mağdur olduk.

• @lina süre uzadıkça sabırda kalmıyor 2.5 yıl oldu hala dosyam onaylanmadı .turist vizesine başvuracağım umarım vize verirler 🙏sizin süreçte benim gibi başvuru tarihlerimiz yakın umarım tez zamanda bende sizde onayımızı alırız🙏

• @Sibel-Demir eminim yakın zamanda onay alıcaksınızdır, şu konuda içinizi ferah tutabilirsiniz NVC kısmı Uscis’e oranla çok ama çok hızlı ilerliyor. 2 ayda onaylandı bizim dosyamız. Sonrasında mülakat bekleme süreci işte.

• @itsmebb umarım dediğiniz gibi olur ve onayımı tez zamanda alırım .ama dosyam vorment te ve süreside çok uzun 😔

• @Sibel-Demir inşallah tüm kalbimle tüm bekleyenler için dua ediyorum 🙏

• @ecom
    Adamlar (Ankara konsolosluğu) kendisi de kabul ediyor Ankara'da yığılma olduğunu. Öte yandan yakınımızda başka boş konsolosluklar var ama dağıtmıyorlar oralara, onun yerine yabancılara transfer hakkı tanıyorlar sadece. Bu kadar iş bilmezlik olamaz. Madem yığılma var, yükü dağıtın kardeşim veya Türk vatandaşlarına da dosyasını transfer edebilme hakkı verin hiç değilse kendimiz uğraşalım.

Bu yük dağılmadığı sürece kotaya hep takılma olacak çünkü mesela bir konsoloslukta bekleyenler varken diğeri boş duruyor. Beriki konsolosluk yükünü eritemeden yeni başvurular geliyor ve bir bakmışsın dünya genelinde bekleyen sayısı artmış. Sonra da kota geliyor işte.

Normalde adamların hiçbir şeyi takdığı yok diye biliyordum ama IR1/CR1 grubunda bir yorumda; 'konsolosluğun bizim hükümetten baskı yediğini ve hızlanacağını' okudum. Toplu bir şekilde gerek senatörlere gerek konsolosluğa baskı yapılsa belki bir kımıldanma olur. Gidip konsolosluğun önünde oturma eylemi yapmayı bile düşündüm veya tüm F2A'ler senatörlerine kongre üyelerine bastırabilir. Ama organize olamıyoruz 😞

• @ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@ecom
    Adamlar (Ankara konsolosluğu) kendisi de kabul ediyor Ankara'da yığılma olduğunu. Öte yandan yakınımızda başka boş konsolosluklar var ama dağıtmıyorlar oralara, onun yerine yabancılara transfer hakkı tanıyorlar sadece. Bu kadar iş bilmezlik olamaz. Madem yığılma var, yükü dağıtın kardeşim veya Türk vatandaşlarına da dosyasını transfer edebilme hakkı verin hiç değilse kendimiz uğraşalım.

Bu yük dağılmadığı sürece kotaya hep takılma olacak çünkü mesela bir konsoloslukta bekleyenler varken diğeri boş duruyor. Beriki konsolosluk yükünü eritemeden yeni başvurular geliyor ve bir bakmışsın dünya genelinde bekleyen sayısı artmış. Sonra da kota geliyor işte.

Normalde adamların hiçbir şeyi takdığı yok diye biliyordum ama IR1/CR1 grubunda bir yorumda; 'konsolosluğun bizim hükümetten baskı yediğini ve hızlanacağını' okudum. Toplu bir şekilde gerek senatörlere gerek konsolosluğa baskı yapılsa belki bir kımıldanma olur. Gidip konsolosluğun önünde oturma eylemi yapmayı bile düşündüm veya tüm F2A'ler senatörlerine kongre üyelerine bastırabilir. Ama organize olamıyoruz 😞

Ben sürekli konsolosluğa yazıyorum işe yaramasada en azından burda olduğumuzu bilsinler. Twitterda ise ankara için genelde İran vatandaslarini görüyorum ses çıkaran.
    Konsolosluğun bu dosyaları kendi dagitmamasinin nedeni bence dağıttığı ulkeninde bir anlaşma şeklinde bu insanları oraya kabul etmesi gerekiyor. Ve sanırım bizim dışımızda özellikle batı ülkeleri buna cokda hevesli değil, Haa ama kişi kendi vizesini alır ve o ulkeye dosyasını transfer eder o ayrı buna musade ediyor. Fakat İran vatandaslarini buraya yönlendirdiği gibi yönlendirme yapabileceği çok ülke yok sanırım. Bu sebeple kişilere yüklüyor sorumluluğu. Twittarda pakistanlilarda afganlardan şikayetçi mesela bize öncelik verilmiyor afganlardan sira gelmiyor diye.
    Ama hiç bir bulgar,avusturyali yada fransiz görmüyorum bu konulardan dert yanan herkesin ulkesindeki konsolosluk önce o ülke vatandaşına hizmet ediyor çünkü. Yani gelişmiş hiç bir ülke buyrun gelin vizenizi buradan alın demiyor aksine zorluk çıkarıyor.
    Umarım bizim devletimiz kendi ülkemizdeki konsolosluğun bizi ikinci plana attığını fark edip bizler için bir temasa geçer ve bürokrasi bu işe bir çözüm bulur. Yoksa olan Türk vatandaslarina oluyor.

• @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@ecom

Ben sürekli konsolosluğa yazıyorum işe yaramasada en azından burda olduğumuzu bilsinler. Twitterda ise ankara için genelde İran vatandaslarini görüyorum ses çıkaran.
    Konsolosluğun bu dosyaları kendi dagitmamasinin nedeni bence dağıttığı ulkeninde bir anlaşma şeklinde bu insanları oraya kabul etmesi gerekiyor. Ve sanırım bizim dışımızda özellikle batı ülkeleri buna cokda hevesli değil, Haa ama kişi kendi vizesini alır ve o ulkeye dosyasını transfer eder o ayrı buna musade ediyor. Fakat İran vatandaslarini buraya yönlendirdiği gibi yönlendirme yapabileceği çok ülke yok sanırım. Bu sebeple kişilere yüklüyor sorumluluğu. Twittarda pakistanlilarda afganlardan şikayetçi mesela bize öncelik verilmiyor afganlardan sira gelmiyor diye.
    Ama hiç bir bulgar,avusturyali yada fransiz görmüyorum bu konulardan dert yanan herkesin ulkesindeki konsolosluk önce o ülke vatandaşına hizmet ediyor çünkü. Yani gelişmiş hiç bir ülke buyrun gelin vizenizi buradan alın demiyor aksine zorluk çıkarıyor.
    Umarım bizim devletimiz kendi ülkemizdeki konsolosluğun bizi ikinci plana attığını fark edip bizler için bir temasa geçer ve bürokrasi bu işe bir çözüm bulur. Yoksa olan Türk vatandaslarina oluyor.

Anlıyorum. Çoğu noktaya ben de katılıyorum. Pakistan da Afganistan sıkıntısını yaşıyor dediğiniz gibi.

Bence olaya NVC'nin veya Department of State'in el atması lazım. Dağıtımı onlar yapmalı. Fakat dediğiniz gibi her ülke vize istemekte haklı.

Diğer ülke vatandaşlarının bizim ülkemizden randevu almasını ben biraz daha Abd konsolosluğuna bağlıyorum. Mesela Türk vatandaşlarının da vizesiz girebildiği ülkeler var ama oralardaki Abd konsoloslukları yine bize randevu vermiyor.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    15k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k