@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.
şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.
şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
@itsmebb umarım dediğiniz gibi olur ve onayımı tez zamanda alırım .ama dosyam vorment te ve süreside çok uzun 
@Sibel-Demir inşallah tüm kalbimle tüm bekleyenler için dua ediyorum 
@ecom
Adamlar (Ankara konsolosluğu) kendisi de kabul ediyor Ankara'da yığılma olduğunu. Öte yandan yakınımızda başka boş konsolosluklar var ama dağıtmıyorlar oralara, onun yerine yabancılara transfer hakkı tanıyorlar sadece. Bu kadar iş bilmezlik olamaz. Madem yığılma var, yükü dağıtın kardeşim veya Türk vatandaşlarına da dosyasını transfer edebilme hakkı verin hiç değilse kendimiz uğraşalım.
Bu yük dağılmadığı sürece kotaya hep takılma olacak çünkü mesela bir konsoloslukta bekleyenler varken diğeri boş duruyor. Beriki konsolosluk yükünü eritemeden yeni başvurular geliyor ve bir bakmışsın dünya genelinde bekleyen sayısı artmış. Sonra da kota geliyor işte.
Normalde adamların hiçbir şeyi takdığı yok diye biliyordum ama IR1/CR1 grubunda bir yorumda; 'konsolosluğun bizim hükümetten baskı yediğini ve hızlanacağını' okudum. Toplu bir şekilde gerek senatörlere gerek konsolosluğa baskı yapılsa belki bir kımıldanma olur. Gidip konsolosluğun önünde oturma eylemi yapmayı bile düşündüm veya tüm F2A'ler senatörlerine kongre üyelerine bastırabilir. Ama organize olamıyoruz 
@ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@ecom
Adamlar (Ankara konsolosluğu) kendisi de kabul ediyor Ankara'da yığılma olduğunu. Öte yandan yakınımızda başka boş konsolosluklar var ama dağıtmıyorlar oralara, onun yerine yabancılara transfer hakkı tanıyorlar sadece. Bu kadar iş bilmezlik olamaz. Madem yığılma var, yükü dağıtın kardeşim veya Türk vatandaşlarına da dosyasını transfer edebilme hakkı verin hiç değilse kendimiz uğraşalım.Bu yük dağılmadığı sürece kotaya hep takılma olacak çünkü mesela bir konsoloslukta bekleyenler varken diğeri boş duruyor. Beriki konsolosluk yükünü eritemeden yeni başvurular geliyor ve bir bakmışsın dünya genelinde bekleyen sayısı artmış. Sonra da kota geliyor işte.
Normalde adamların hiçbir şeyi takdığı yok diye biliyordum ama IR1/CR1 grubunda bir yorumda; 'konsolosluğun bizim hükümetten baskı yediğini ve hızlanacağını' okudum. Toplu bir şekilde gerek senatörlere gerek konsolosluğa baskı yapılsa belki bir kımıldanma olur. Gidip konsolosluğun önünde oturma eylemi yapmayı bile düşündüm veya tüm F2A'ler senatörlerine kongre üyelerine bastırabilir. Ama organize olamıyoruz
Ben sürekli konsolosluğa yazıyorum işe yaramasada en azından burda olduğumuzu bilsinler. Twitterda ise ankara için genelde İran vatandaslarini görüyorum ses çıkaran.
Konsolosluğun bu dosyaları kendi dagitmamasinin nedeni bence dağıttığı ulkeninde bir anlaşma şeklinde bu insanları oraya kabul etmesi gerekiyor. Ve sanırım bizim dışımızda özellikle batı ülkeleri buna cokda hevesli değil, Haa ama kişi kendi vizesini alır ve o ulkeye dosyasını transfer eder o ayrı buna musade ediyor. Fakat İran vatandaslarini buraya yönlendirdiği gibi yönlendirme yapabileceği çok ülke yok sanırım. Bu sebeple kişilere yüklüyor sorumluluğu. Twittarda pakistanlilarda afganlardan şikayetçi mesela bize öncelik verilmiyor afganlardan sira gelmiyor diye.
Ama hiç bir bulgar,avusturyali yada fransiz görmüyorum bu konulardan dert yanan herkesin ulkesindeki konsolosluk önce o ülke vatandaşına hizmet ediyor çünkü. Yani gelişmiş hiç bir ülke buyrun gelin vizenizi buradan alın demiyor aksine zorluk çıkarıyor.
Umarım bizim devletimiz kendi ülkemizdeki konsolosluğun bizi ikinci plana attığını fark edip bizler için bir temasa geçer ve bürokrasi bu işe bir çözüm bulur. Yoksa olan Türk vatandaslarina oluyor.
@ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@ecom
Adamlar (Ankara konsolosluğu) kendisi de kabul ediyor Ankara'da yığılma olduğunu. Öte yandan yakınımızda başka boş konsolosluklar var ama dağıtmıyorlar oralara, onun yerine yabancılara transfer hakkı tanıyorlar sadece. Bu kadar iş bilmezlik olamaz. Madem yığılma var, yükü dağıtın kardeşim veya Türk vatandaşlarına da dosyasını transfer edebilme hakkı verin hiç değilse kendimiz uğraşalım.Bu yük dağılmadığı sürece kotaya hep takılma olacak çünkü mesela bir konsoloslukta bekleyenler varken diğeri boş duruyor. Beriki konsolosluk yükünü eritemeden yeni başvurular geliyor ve bir bakmışsın dünya genelinde bekleyen sayısı artmış. Sonra da kota geliyor işte.
Ben sürekli konsolosluğa yazıyorum işe yaramasada en azından burda olduğumuzu bilsinler. Twitterda ise ankara için genelde İran vatandaslarini görüyorum ses çıkaran.
Konsolosluğun bu dosyaları kendi dagitmamasinin nedeni bence dağıttığı ulkeninde bir anlaşma şeklinde bu insanları oraya kabul etmesi gerekiyor. Ve sanırım bizim dışımızda özellikle batı ülkeleri buna cokda hevesli değil, Haa ama kişi kendi vizesini alır ve o ulkeye dosyasını transfer eder o ayrı buna musade ediyor. Fakat İran vatandaslarini buraya yönlendirdiği gibi yönlendirme yapabileceği çok ülke yok sanırım. Bu sebeple kişilere yüklüyor sorumluluğu. Twittarda pakistanlilarda afganlardan şikayetçi mesela bize öncelik verilmiyor afganlardan sira gelmiyor diye.
Ama hiç bir bulgar,avusturyali yada fransiz görmüyorum bu konulardan dert yanan herkesin ulkesindeki konsolosluk önce o ülke vatandaşına hizmet ediyor çünkü. Yani gelişmiş hiç bir ülke buyrun gelin vizenizi buradan alın demiyor aksine zorluk çıkarıyor.
Umarım bizim devletimiz kendi ülkemizdeki konsolosluğun bizi ikinci plana attığını fark edip bizler için bir temasa geçer ve bürokrasi bu işe bir çözüm bulur. Yoksa olan Türk vatandaslarina oluyor.
Anlıyorum. Çoğu noktaya ben de katılıyorum. Pakistan da Afganistan sıkıntısını yaşıyor dediğiniz gibi.
Bence olaya NVC'nin veya Department of State'in el atması lazım. Dağıtımı onlar yapmalı. Fakat dediğiniz gibi her ülke vize istemekte haklı.
Diğer ülke vatandaşlarının bizim ülkemizden randevu almasını ben biraz daha Abd konsolosluğuna bağlıyorum. Mesela Türk vatandaşlarının da vizesiz girebildiği ülkeler var ama oralardaki Abd konsoloslukları yine bize randevu vermiyor.
Ülke nüfusunun çoğu İstanbuldayken neden sadece Ankara'dan IV veriliyor anlayamıyorum. İstanbul konsolosluğunun da yeniden göçmen vizesi vermeye başlaması lazım. Kapasite iki katına çıkar. Ben 2007'de göçmen vizemi istanbuldan aldım. Sağlık muayenesi de şişlideki amerikan hastanesindeydi.
Evli ve çocuksuz olup bu işe girişeceklere tavsiyem, boşanın, eşiniz turistik vize ya da eğitim vizesi alsın, ABD'ye gelsin ve orda yeniden evlenin. Hatta süreci yeni baslatanlar cocuk yoksa iptal edip bosanip bu sekilde yeniden baslayabilirler. Cocuk varsa ise yaramaz tabii.
Ben evlenmeden önce eşime turist vizesi almaya çalıştım, vermediler. Tabi bu turist vizesini verme oranlarıyla da alakalı.
Sağlam bir öğrenci vizesi denenebilir. Veya turist vizesi ailecek (eşin tüm aile üyelerine) denenebilir
@gembruce İstanbul gibi bi yerde böylesine bi dönemde göçmen vize basabilir yetkisi vermek eminimki ortalığı daha cok karıştıracaktır İstanbul konsolosluğu cok yoğun bu yükün üstüne göçmen vizeyi eklemezler..
aslında bu işin çözümü çok basit. 3 aydan uzun süre DQ kalanlar posta yoluyla göçmen vizesini alabilmeli. Sonucunda konsolosluk görüşmesi tamamen prosedür..
şüphelendikleri bi durum olur o zaman başvuruyu reddedip en yakın slota gün vermeye çalışır.
İşin özü çözüm aslında var ama siyasi politikalar ve saydığınız diğer bütün yüzlerce problemden dolayı Türk vatandaşları maalesef mağdur ediliyor
@ICu merhabalar, peki turist vizesine başvurmamız F2a sürecini etkiler mi ya da red almamız?
@waterman Istanbul'un islem sureleri Ankara'dan daha iyi. Eskisi gibi her iki post her iki vize grubuna da bakmali. Ona gore dagitsinlar. 15 Avrupa ulkesindeki post, sadece bu ulkede oturumu olan ve yasayanlara bakiyoruz diye dondu bana. Bizim disislerine ve cimere yazdim, elciligi sikayet ettim. yurtdisinda yasayan Turkler masasi var guya. Biz karismayiz diye donus yaptilar. Anlayamadigim bir baska konu da ABD vatandaslarinin aile birlestirmede onceligi olmasi. Alirken ayni vergiyi almiyor musunuz? Is, maddi yardim istesek tamam da, kendi gelirimizle ailemizle birlikte yasamak istiyoruz, hepsi bu. Tamamen insani bir talep. Vatandas olmamakla ne ilgisi var? 3 ayri kurumda tekrar tekrar kontrol ettirecegine, DV'de oldugu gibi tum belgeleri onden bir seferde al ve elcilikte bitir. DVyi kazanan birine numarasi kucukse cekisten sonra 6 ay icinde, en gec 1 yilda tum ailesi ile birlikte GC veriyorsun. Bizde ailenin yarisi zaten senin ulkende, kalanini neden surunduruyorsun? Bir dosya uzerinde toplamda 1 adamin 4 saatini harcamadiklarina kalibimi basarim. Buroksiyle ordan oraya surunduruyorlar bizi yillarca.
Merhaba,
Etkilemez. Ama bunlar; 'göçmen olmayan vizeyi göçmen olmak için kullanamazsınız' diye yorum yapıyorlar.
Ne alaka?
Göçmen olmak için göçmen olmayan vize almıyorum ki. Uzun bir süreç var, sonunda yasalara göre göçmen zaten olacağım ve bu süreci eşimin yanında geçirmek istiyorum. Bana tanınan süre bittiğinde de ülkeden çıkacağım zaten 
Avukattan yeni bilgi geldi
'Bazı postlar, PD'ler current olmadan mülakat verebiliyorlarmış. Ben de ona göre yükü hafif bir post'a mülakatımızı taşımak istiyorum. Post'larda bekleyen sayılarıyla ilgili güncel veri var mı?' diye sormuştum.
'Sizi yanlış bilgilendirmişler. Öyle bir şey imkansız. Memur hata yapsa verse önündeki bilgisayar programı size vize vermez. Yasaya aykırı' dedi.
FYI
F2b sürecinde olan arkadaşlarımız varsa iletişime geçelim ben de yeni sürece girecegim.
@ICu ABD Turkmenistan Elciligin'ndeki gorevli onundeki ekrani tanimiyor ama bir gocmenlik taniyor oyle mi? Basvururken PD'mi de yazdim, Eylul'den once orada olmak istiyoruz dedim, mumkun mu dedim ve randevu tarih araligina kadar cevap aldim. Cok iyi bilinen bir avukat bir kac gun once 'randevuyu verip vize numarasi available olunca basabilirler' dedi. Size verilen cevapla direkt olarak celisiyor ama bu cevapta tutarsiz. Burdan kalkip Turkmenistan'a gidecegim. Mulakat yapacagiz. 'Olursa biz sizi bir daha cagiririz mi diyecekler' ve vizesiz ya da retsiz geri mi gelecegiz? Dosyayi almak icin vizem olup olmadigini soran bir elciligin PD'niz current degil demek aklina gelmiyor mu? Az ihtimal olan bir girisim bu ve emek istiyor. 43 postla ve yarisindan coguyla birden fazla kez olmak uzere yazisiyorum. Ugrasmak istemiyorlar. Size kendiniz yapin da diyemez cunku bunun icin para aliyor. 14 yil hic ABD'ye girmeden, Ankara geri donus vize basvurumu reddettigi halde GC'imi avukatsiz yeniledim. O gocmenlik avukatlarina kalsa bu da imkansizdi.
@gembruce
'Avukat bilmiyor' diyorsunuz, anladığım kadarıyla. Olabilir tabi. Ben sadece bana denileni aktardım. Tabi avukatın bu dediğini destekleyen başka örneklere de rastladım
Merhaba eşim greencard sahibi ve Türkiye’den Amerika’ya döndükten sonra evlilik ile ilgili evrakları iletecek,
Öncelikle soyadı değiştiği için greencardını yenilemesi gerekiyor mu yoksa direkt eski pasaport ve evlilik sonrası pasaportla ABD e girebilir mi? Yada kızlık soyadının yer aldığı greencardla giriş yapabilir mi?
Evrakları posta yoluyla gönderip ülkeye geri dönse NOA1 için gerekli bilgileri dijital ortamda görebilir miyiz? Yoksa beklemesi mi gerekiyor.
1 yıl içerisinde 6 ay türkiyede 3 ay amerikada 3 ay tekrar Türkiye de kalsa sorun olur mu, gir çık yapması bir sorun teşkil eder mi?
@ICu Avukatin bilmedigini iddia etmiyorum. Ben de Ankara'dan avukatin size soyledigi cevabi, yani cutoff oldugumuz bilgisini aldim lakin bu randevu almanin imkansiz oldugu anlamina gelmiyor. Kestirip atmak yerine ugrasmak gerekiyor diye dusunuyorum. Hayir cevabi alsak bile yeniden denemek lazim. Ornegin expedite icin USCIS musteri hizmetlerini ilk kez aradigimda, agent bir sefer hayir alirsaniz vazgecmeyin, her ay yeniden deneyin demisti. Expire olmus GC ile ABD'ye girerken sinir polisi geri donus vizesi neden almadiniz diye sordu. Basvurdum vermediler dedim. Kac kez dedi. 1 kez dedim. Nedenleriniz mantikli keske yeniden basvursaydiniz dedi. Her basvuru $575 ve bu benim icim fazla dedim. Bu yasadigim ornekleri durumun esnek olabilecegini ifade edebilmek adina paylasiyorum. Ugrasmak bedavaysa, avukatlar olmaz diyor diye ben oturup beklemem.
@ICu kesinlikle öyle. Ben Gaziantep’te yaşıyorum, depremden dolayı şansımı denemek istiyorum aslında. Ama red oranı yüksek sanırım. Alabilen var mı bilmiyorum. Bu arada bilgileriniz için çok teşekkür ederim
Merhabalar, ben DV2023 ile green card vizemi aldim, henuz Amerikaya giris yapmadim, 16 Agustos 2023'e kadar gecerli vizem.
Evlenmeyi planliyorum nasil bir yol izleyecegim konusunda kafam cok karisti, ozellikle bu uzun sure beklemeler beni baya korkuttu.
Dolayisiyla, en hizli sekilde mustakbel esime nasil vize alabilirim?
Henuz evli degiliz her an evlenebiliriz? Uzunca bir suredir beraber yasiyoruz, kira kontrati, faturalar ve 100lerce fotomuz mevcut her yil cekilmis olan, cocuk da yapmayi planliyoruz...
Esim Turk vatandasi degil, Ingiliz vatandasi ve Amerikaya giris cikis yapabiliyor turist olarak haliyle..
1- Birkac oneri geldi Amerikaya girmeden evlenip tekrardan randevu alip ailece yeniden vize almak gibi, bu sene fazla vize kalmamis yetismeme sansi olabilir mi, dolayisiyla ben de var olan kendi vizemi kaybetme riski olur mu cekiniyorum...
2- Amerikaya girdikten sonra evlenirsem nasil bir yol izlemeliyim en hizli sekilde mustakbel esimin Amerikada yasal olarak Calisabilmesi icin? Kendisi zaten turist olarak giris cikis yapabilir Ingiliz vatandasi oldugu icin ama calisma izni yok. Bu durumda nerde evlenmeliyiz yada Amerikaya gelip oradan bir basvuru yapmamiz bir fayda saglar mi...?
Bu konuda tecrubesi olan arkadaslar varsa yardimci olurlarsa cok sevinirim.
Bildiginiz guvenilir bir avukat varsa da danismak isterim.
Saygilar Sevgiler herkese.