DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Sibel-Demir
    Ben alan bir kişi gördüm (yabancıydı). Zor gibi ama ücretini gözünüzden çıkartabiliyorsanız bir deneyin derim. Ve adamlara herşeyi açıkça söyleyin; 'eşim üzerinden göçmenlik başvurusu yaptım ama yığılmalardan ötürü vs çok uzun sürüyor. Bu sürede eşimle görüşebilmek için turist vizesine başvuruyorum' gibi. Tavsiyem Türkiye'den başka bir konsolosluğu deneyebilirsiniz, Katar, Umman vs. Çünkü Tr'dekiler çerez gibi red veriyorlar diye duyuyorum. Nitekim de biz de red aldık zaten.

    Bir diğer konu, siz daha UCSIS ile muhatapsınız. Şu an Ankara mülakatları çok geç veriyor. Dilerseniz I-130 formundaki 'mülakata nerde gireceksiniz' sorusuna verdiğiniz cevabı değiştirmeyi deneyebilirsiniz


  • @gizemaö

    Temmuz bülteni de açıklanmış, yine ilerleme yok.

    Ben geri dönme planları yapıyorum


  • @ICu 🥺🥺🥺


  • @ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @gizemaö

    Temmuz bülteni de açıklanmış, yine ilerleme yok.

    Ben geri dönme planları yapıyorum

    Yani durum şuan içler acısı mart ve nisan aylarında yanlış gormediysem toplam 8 turk vatandaşına vize verilmiş f2a sonrası zaten yok.
    Sürekli konsolosluğa yazıyorum tek bir cevap bile yok.
    Dönmeyin bence sabır ekime kadar hiç değilse sonrasına bakarsınız. Çok belirsiz bu işler önümüzdeki ay her şey değişebilirde.


  • @ecom

    Hocam hadi değişti diyelim, Ekim'de veya Ekim'den önce.. Daha bir sürü bekleyen var (yaklaşık 1500 kişi?). Yine böyle bir kota gelene kadar, veya 2024 Ekim'e kadar, bu kadar bekleyen erir mi sizce?


  • @ecom

    Umarım söylediğiniz gibi olur 🙏🏻🙏🏻 Söyledikleriniz çok mantıklı. Zaten başvurduğumuz dönemle mi alakalı bilmiyorum ama tüm aşamalarda en fazla bekleyen bizler olduk.


  • @ICu @ecom gercekten napicaz nasil bir doneme denk geldik. Su bulten degismeden once mis gibi 1.5-2 ayda mulakat aliyordu insanlar. Yok pandemi, yok bulten her sey bize mi denk gelir arkadas.
    Ekimde bulten degisse bile ekime kadar bir suru dosya yine birikicek bunun sonu yok ki, canlari istedi donduler 6 haziran 2019 a diyelim, biz sonsuza dek bunumu beklicez.
    Kader arkadaslarim olarak bir size icimi dokebiliyorum, gercekten cok bunaldik esim de ben de. Hayatimizin %80 su aptal green card oldu. Sabir sabir dedik de sabir da bir yere kadar iste tam sonuna geldik derken aptal vize bulteni degisti. Ne yapicaz, nasil dayanicaz. Herkes illegal gidiyor yasiyor biz ise hakkimiz olan seyi yillarca bekliyoruz. Konsolosluk sallamiyor, Nvc konsolosluga pasliyor. Bir tane sorumlu yok bize aciklama yapan.


  • @ICu çok teşekkür ederim bir şansımı deneyeyim turist vizesine başvurayım belki çıkar bir umut .turist vizesine nasıl başvuruyoruz ben tam bilmiyorum ?



  • @ICu çok yardımcı oldunuz çok teşekkürler ederim


  • Ağustos'tan da birşey beklemeyin diyor. Geriye bir Eylül kalıyor zaten. Yıllık kota limitinde kalmak için F2A'yı durduktuk dediğine göre, yıl başı olan Ekim ayı için kısıtlamayı kaldırmaları lazım.

    D. FAMILY-SPONSORED SECOND PREFERENCE AVAILABILITY

    In the April 2023 Visa Bulletin, it was necessary to establish a final action date in the F2A category. Number use has remained steady, and there is a strong likelihood that it will be necessary to retrogress the final action date next month to keep number use within the FY-2023 annual limit.


  • @Sibel-Demir gerçekten insan ümitsizliğe kapılıyor ama geçecek bugünler herzaman kendime bunu hatırlatıyorum sizde öyle yapın ben turist vizesini denemedim ama bi arkadaşım denedi göçmen statünüzü sabote edip vize veremeyiz demişler ve bir kez daha masraf artı hayal kırıklığı oldu yine de şans sizin yanınzda olsun inşallah alırsınız vize 🙏


  • temmuz vize bülteni açıklanmış yine hiçbir ilerleme yok hepimize geçmiş olsun


  • Senatörden sunduğum dosyaya cevap geldi.

    NVC onlara özetle şöyle demiş; 'PD'leri current olmadığı için hızlandıramıyoruz'


  • Aynı durumdayım, ben de burada yaşamayı sorguluyorum, bu devlete on binlerce dolar vergi ödüyorum ve karşılığında böyle bir işkenceyle karşılaşıyorum.

    @ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @gizemaö

    Temmuz bülteni de açıklanmış, yine ilerleme yok.

    Ben geri dönme planları yapıyorum


  • @acgx

    Sizin durum daha fenaymış. 12 gün ile kotayı kaçırmışsınız.


  • @itsmebb sizi çok iyi anlıyorum hepimiz aynı durumdayiz. Ama sabır sonuna geldik dediğim gibi ne kadar yığılma olursa olsun o tarih eninde sonunda ilerleyecek ve bizler gerek PD tarihimiz olsun gerek dq tarihimiz olsun bir daha ki kotaya takilmadan alicaz inşallah vizelerimizi.


  • @ICu bence bizler alırız ama ben şuan bunları okuyup basvuru yapmaya hazırlanan biri olsam asla f2a basvurmam çünkü ekimde kota sifirlansa bile bu yigilmayla en geç şubatta yine duracaktır. Ve başka çözüm bulunmazsa f2a uzun yıllar üç seneden fazla sürecektir en azından şuan görünen o. Ama eski dq ve pd si olanlarin şansı yüksek onlarin vizelerini alabilmesi için bu sure yeterli. Türk vatandaşlarinda benim gozlemim bir f2a yigilmasi yok aslında sayı olarak. Ama dünya geneli ve ülkemizden vize alan yabancı yoğunluğu çok, inşallah onlarida artık farklı konsolosluklara biraz olsun dağıtırlar belli ki ankara başa çıkamıyor yüksek kapasitesine rağmen.
    Düşünün martta sanırım 48 kişi f2a randevusu alıyor ama sadece 6 kişi türk böyle olması normal, oysa 40 kişi turk diğerleri yabancı olmalı, normalde öncelik bizde olmalı ama konsolosluk önceliği yabancılara verdi, bu sebeple hepimiz mağdur olduk.


  • @lina süre uzadıkça sabırda kalmıyor 2.5 yıl oldu hala dosyam onaylanmadı .turist vizesine başvuracağım umarım vize verirler 🙏sizin süreçte benim gibi başvuru tarihlerimiz yakın umarım tez zamanda bende sizde onayımızı alırız🙏


  • @Sibel-Demir eminim yakın zamanda onay alıcaksınızdır, şu konuda içinizi ferah tutabilirsiniz NVC kısmı Uscis’e oranla çok ama çok hızlı ilerliyor. 2 ayda onaylandı bizim dosyamız. Sonrasında mülakat bekleme süreci işte.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

43
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum