Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Mr-Yavuz Çok teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için. Mutlaka göndereceğiz.

• @lumos çok çok teşekkürler, çok sağolun bilgilendirme için.

• mülakata girene kadar annemi de sürece dahil edip ona da greencard alabilir miyim 1. derece yakınım olduğu için?

• ⭐⭐⭐

@Summer-0 Maalesef esiniz ve bekar 21 yas alti cocuklariniz disinda kimse faydalanamaz.

Siz vatandasliga gecerken kardesinize ya da yetiskin cocuk/anne/babaniza kart icin sponsor olma sansizin olabilir, bu baska bir konu.

Bu arada sizi DV2024 ile ilgili basliga yonlendirmek isterim, burasi DV2023 ile ilgili baslik zira.

• @Mr-Yavuz Mülakat tarihleri sadece case number'ımıza göre sıralanıyor diye düşünüyorduk. Çok teşekkürler bilgi için.

• @ozlcy Bu konuda son güncel bilgiyi paylaşmak istedim. Evet Budapeşteyi dosyamı 10 gün boyunca hem kcc ye hem Budapeşteye sık sık mail atarak, elimdeki iş ve kira sözleşmesi ile ikna etmeyi başardım. Ancak hangisi yaptı bilmiyorum gerçekten. Çünkü iki kurum da sürekli birbirine topu attı.
    Tam dosyam kabul edildi, başka bir dertle panikledim. Ustraveldocs u kullanan arkadaşlar tam sistemi öğrensin bence. Ben tam çözememişim ya da konsolosluk yanlış anladı.
    Budapeşteden net cevap gelene kadar emin olmadığım için Avrupa'da üç beş ülkeye dosya taşıma ile ilgili talep yazdım. Bir iki tanesi cevapla döndü. Diğerlerinden ses yoktu. Telegram grubunda yazıldı diye hatırlıyordum; Budapeşte dosyamı kabul edince rastgele dosya çekilmesin diye Slovakyaya talebimden vazgeçtiğimi, önceden onlara gönderdiğim talep mailimi de ekleyerek, yazdım. Aklımı alan şu oldu. İki gün önce dosyamı kabul eden Macaristan bana cevaben dosya taşıma işleminden vazgeçtiğinizi anlıyoruz, talebinizi visa bölümüne iletiyoruz diye cevap yazdı. Neye uğradığımı şaşırdım. Ustraveldocs nasıl bir platform halen anlamış değilim. Support-Slovakia uzantılı maili nasıl Macaristan görüyor ve neden böyle bir cevap yazıyor anlamadım.
    Ülkeler arası, özellikle bir çok ülkeye talep yapmış arkadaşların buna dikkate almasını isterim, zira benim kabul edilen dosyam az daha Ankara'ya iade ediliyordu.

• Dear Sir/Madam,
    Thank you for your email.
    Unfortunately, we are unable to accept your case to process in Cambodia.
    Best regards,

Arkadaşlar Kamboçya'dan gelen cevap. Maalesef olumsuz.

• Yeni bülten (Temmuz bülteni) yayınlandı arkadaşlar. EU (Avrupa) Bölgesi Ağustos ayında da 32.000'de kaldı. Bugünlerde Ankara'daki konsolosluk (tabi isterse) yeni mülakat tarihlerini dağıtabilir.

• Bu ileti silindi!

• @lumos, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Summer-0 Maalesef esiniz ve bekar 21 yas alti cocuklariniz disinda kimse faydalanamaz.

Siz vatandasliga gecerken kardesinize ya da yetiskin cocuk/anne/babaniza kart icin sponsor olma sansizin olabilir, bu baska bir konu.

Bu arada sizi DV2024 ile ilgili basliga yonlendirmek isterim, burasi DV2023 ile ilgili baslik zira.

Sanırım kopyala yapıştır yaparken oradaki yıl bilgileri 2024 yılına ait olduğu için böyle bir sıkıntı oluyor. Aynı durumu bende yaşadım. Daha sonra 2023 olarak değiştirdim.

• ⭐⭐⭐

@yakupcrs Tamamdir, tesekkurler.

• Merhabalar @crazycells @gucarslan public inquiry form da 3 harf 10 rakamlı NVC case number numarami nasil öğrenebilirim nvc iletişimi için yada Nvc ye mail yolu ile mi ulaşabilirim?

• @halil832 ne amaçla NVC'ye ulaşmaya çalışıyorsunuz?
    NVC, DV süreçleri ile alaklı bir işlem yapmaz çünkü

• Rusya konsolosluğu işlem yapmadığı için Warsaw konsolosluğu Rus vatandaşlarin dv vizelerini işliyor. Moskova konsolosluğu henüz bir görüşme ayarlanmadiysa nvc ye sorun şeklinde vatandaşlarına öneri sunuyor @gucarslan bende o yüzden nasil durumumu onlara anlatabilirim diye ulaşmaya çalışıyorum

• Arkadaşlar ağustos mülakatları dağıtıldı mı

• @bates7 Evet, bu adresten de ulaşabilirsiniz. Avrupa bölgesi için Ağustos ayında da cut-off 32000'de kaldı.

• @halil832 tamamen baştan savma bir cevap, NVC'den hiçbir bilgi alamazsınız.
    KCC ile iletişime geçmeniz lazım.. [email protected]

• arkadaşlar selamlar.
    dosya taşıma ile ilgili vize ve oturum istemeyen veya benim öyle düşündüğüm 2 ülkeden daha maalesef olumsuz yanıt geldi.
    ama bu sizleri yanıltmasın sizin dosyanızı belki bir başka elçilik görevlisi inceler ve boş gördüğü anda sizinle iletişime geçer.

Dear Mr. Sunter:
    We are writing in response to your June 2, 2023, inquiry to the Immigrant Visa Unit concerning your visa case.
    A consular officer has reviewed your request and determined that we are unable to process your visa case in Manila.
    Please note that the duration of processing an immigrant visa varies based on the individual circumstances of each case. The Immigrant Visa Unit accepts cases of non-Filipino citizens who reside in the Philippines or who can provide evidence that that they are physically present in the Philippines at the time of their request and can remain for normal processing of their cases.
    We suggest that you contact the Embassy or Consulate that is handling your case regarding interview scheduling.    
    We regret that our response could not be positive but hope this information is helpful.  ​​
    Sincerely,
    CONSULAR COMMUNICATIONS GROUP
    Consular Section | U.S. Embassy in the Philippines

...................................

We are not accepting transfer cases. Thank you for understanding.
    Gracias por contactarse con la Unidad de Visas de Inmigrantes.
    Atentamente,
    Immigrant Visa Unit
    Consular Section | U.S. Embassy Lima, Peru

hepinize bol şans dilerim.
    selamlar.

• Benim bir sorum var, bazı kişiler var 2023 dosya numaraları 20XXX 'lerde olup da halen çağrılmadık yazıyorlar. Ama baktığımda 32XXX'leri bile çağırmışlar. Bu arkadaşları neden mülakata davet etmediler? Hatta yine bazı arkadaslar da geçen yıl 20K'lara gelmedi 10K'ya kadar çağırdılar bu yıl da 20K'ya sıra gelmez yazıyor 32 K'lara sıra geldi görünüyor ama? Kafalar karışık ):

• @bates7 Ağustos bülteni açıklandı Ankara henüz ağustos ayı için mülakat dağıtmadı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k