Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @ahmetyorulmaz, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba bankada altın hesabi gostere bilirmiyiz dolar şartmi

altin hesabi da gosterebilirsiniz.

• Selamlar, rus eşim ile TR de mülakata girecegiz, eşimin TR de banka hesabı yok, son 1 ay kala gidecegimiz için banka hesabı açmaya yeterli süremiz olmayabilir,

1. Sorum - Sadece benim banka hesabıma gereken miktarda para göstersek onun hesabı olmadan sıkıntı yaşar mıyız?
    2. Sorum - Rusyadaki paramızı TR ye getirecegimizden dolayı son 1 ay içinde hesabıma para girişi yapacagız, Rusyadan taşındık paramızı getirdik desek herhangi bir belge sunmamız gerekir mi? Sorun yaşar mıyız? ( psaportta giriş cıkıslarımız gözükecek halihazırda)
  • ⭐⭐

@canym Son 1 ay içerisinde hesabınıza para eklemenizde sorun yok fakat asıl talihli hesabında para olması avantajınıza olacaktır. Asıl talihli siz misiniz yoksa eşiniz mi ?

• @achillesoag asıl talihli eşim, rus bankalarındaki doları kullanamıyoruz maalesef, TR de hemen hesap acarlar mı bilmiyorum araştırıcam, başka platform bulup oralarda hesap göstersek sorun olur mu acaba? Bagımsız kuruluşlar gibi, illaki vardır herhalde

• Highest Level of Education Completed kısmına sadece üniversite bilgisini girdim, lise bilgisini girmedim, ds 260 formu açtırmalimi?

• @crazycells teşekkürler

• @crazycells Merhabalar, sadece bu bilgi değil, bir kaç bilgi güncellemesini de yapmamız gerekiyor, onu mülakat tarihi belli olunca yapacaktık.

• ⭐⭐⭐

@canym Paranizi cektiginize dair makbuz niteliginde bir belgeniz olsun ne olur ne olmaz. Esinizin banka islemleri yetismiyorsa, karsilikli tum banka islemleri icin yetki verin birbirinize noterden. Boylece o sizin hesabinizdan, siz de onun hesaplarindan, butun islemleri yapabilir olacak (noterde uygun bir belge matbu vardir, yardimci olurlar). En kotu boyle bir hazirlik yapin.

• @achillesoag, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@canym asıl talihli hesabında para olması avantajınıza olacaktır.

neye istinaden böyle söylediniz acaba? daha önce forumda "evli kişilerin hesaplarında paranın kimin hesabında olduğunun önemi yok" şeklinde bilgi verilmişti de. o yüzden merak ettim neden böyle söylediğinizi. çünkü bizde de eşim asıl talihli ama para benim hesabımda duruyor. eğer durum dediğiniz gibiyse biz de bölelim parayı hesaplarımız arasında.

• ⭐⭐⭐

@asper Cunku esas talihlide olmasi makuldur, ortak hesap da olabilir, ya da baska bir arkadas icin yazdigim gibi bir finansal yetki de olabilir. Sart degil ama risk almamak icin en dogrusu esas talihlide olmasi. 'kimin hesabinda oldugunun onemi yok' diyebilecek kadar rahat olunacak bir emsal de yok bu arada, varsa paylasirsaniz sevinirim. DV Mulakati icin gerekli bilgileri iceren yonergede esas talihlinin, the applicant, yeterli maddi kaynagi olmasi gerektigi ifade edilir (Sayfa 5).

'...APPLICANT’S OWN FUNDS
    An applicant who expects to be able to meet the public charge provisions of the law through personal financial
    resources may submit to the consular officer evidence of funds or income from one or more of the following sources:

1. Statement from a senior officer of a bank showing present balance of applicant’s account, date
      account was opened, the number and amount of deposits and withdrawals during the past 12 months, and the average
      balance during the year (if there have been recent unusually large deposits, an explanation should be given);
    2. Proof of ownership of property or real estate, in the form of a title, deed or the equivalent, and a letter
      from a lawyer, banker or responsible real estate agent showing its present value (any mortgages or loans against the
      property must be stated);
    3. Letter or letters verifying ownership of stocks and bonds, with present market value or expected
      earning indicated;
    4. Proof of income from business investments or other sources.
      If the financial resources are derived from a source outside the United States, a statement as to how the funds or
      income are to be transferred to the U.S. must be provided. ...'

• Mülakata giderken ev tapusu ve araba ruhsatı götürmek yeterli midir kanıt için? Ayrıca örneğin emsal olarak;
    10 gram altın
    1000 euro
    3000 dolarım var
    Ayrıca 150 bin liralık aracım
    Şehir merkezinde müstakil bir evim var. Bunlar Texas'a taşınabilmek için konsolos gözünde yeterli gelecek midir?

• @lumos, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

bir saat once size yazdigim gibi

bana değil bir başkasına yazdınız ama olsun :)

'kimin hesabinda oldugunun onemi yok' diyebilecek kadar rahat olunacak bir emsal de yok bu arada, varsa paylasirsaniz sevinirim.

sayın gucarslan şurada sorduğum soruya cevap olarak vermişti bilgiyi o şekilde: https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları/264?_=1685955088098

teşekkürler cevabınız için.

• A asper bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐

@misha90 Merhaba, su kadar para olsun diye net bir olcut olmamakla birlikte. 100.00$ ile AP kalan, 1000$ ile hic sorun yasamayan olabiliyor. Bu tamamen konslosun kararina ve nereden mulakata girdiginize bagli, mesela guzel bir is mektubunuz olsa (job offer) ek gelire bile gerek kalmaz. Amac sizin ABD'ne yuk olmadan tutunup tutunamayacaginizi tayinir. Bu arada her konsolosluk da istemiyor finansal kaynak ispatini.

• ⭐⭐⭐

@asper Pardon (: Duzeltiyorum ifademi.

• @lumos Teşekkürler peki maddi kaynağın yanında tasınmazları da gösterebiliyoruz ya onlar için tapuları ve ruhsatları mı götürmek gerekiyor konsolosluğa?

• ⭐⭐⭐

@misha90 Tabii goturebilirsiniz, hatta onlarin degerlendirmelerini de goturup $ cinsinden doviz karsiligi icin belge gorurebilirsiniz.

• ⭐⭐

@misha90 arabayı sahibinden benzer ilanlara göre değerleme yada kasko bedeline göre , evi de aynı şekilde yapıp bir döküman oluşturabilirsiniz.

• @selamibasaran Yani sahibindende örneğin en ucuz 150 binden satılıyor o sayfayı mı çıktı alıp göstermem gerekir selami bey? Aynı şekilde aynı sokaktaki benzer evlerin değeri için de aynısı olacak şekilde araştırıp çıktısını alın diyorsunuz?

• ⭐⭐

@misha90 evet ama ev işi çok değişken biliyorsunuz.Yaklaşık bir değerleme yapıp dolar olarak belirtebilirsiniz. İmkanınız varsa eksper raporuda olur. Ama mülakat deneyimlerinden okuduğumuz çokta bakmıyorlar bu belgelere.

• Merhaba. Herkes için olumlu bir dv2024 yılı diliyorum öncelikle.

Benim sorum adres ile ilgili.
    Eşim ile Türkiye adreslerimizi usulüne uygun girdik fakat eşimin de benim de farklı zamanlarda erasmus deneyimi var. Yani schengenden bölgesinden alınmış 6 aylık oturum iznimiz var ve buradaki adreslerimizi forma girmedik. Girmeli miydik?

Cevaplar için teşekkürler :)

Benzer Başlıklar

• Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k