DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Yiğit-Konur Bildigim kadariyla Lisbon konsoloslugunda immigrant visa mulakatina girilmiyor. Bunun yerine Paris’e yonlendiriyorlar. Ayrica randevu yerinizi degistirmek icin KCC ile iletisime gecmeniz gerekiyor
-
@gucarslan düzeltmeyi yaptim. Acaba bu hata mülakatta elenmeme sebep olur mu ?
-
@Prm-oguzhan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells mülakata gitmemek değilde direk mail atıp uygun tarihi belirtip direk o tarihe mülakat almak istiyorum mülakata gitmemek bence bir risk bu riske girmek istemiyorum şahsen
dediginiz sekilde yapamiyorsunuz maalesef, sadece size dedigim sekilde yapabilirsiniz, konsolosluk boyle calisiyor... eger riskli bir durum olsaydi size tavsiye etmezdim :)
-
@imrank, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells bu durum için öncesinde herhangi birşey yapmak gerekmiyor yani mülakat günü hep beraber gittiklerinde belli olacak birşey diyorsunuz yani ama bu yaş dondurma formu yollama süresi ile mülakat tarihi arasındaki süreyi yaştan eksiltme gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
sizin yapabileceginiz tek sey hizlica formu doldurup erkenden mulakat tarihi almaya calismak olur. Maalesef bunun disinda surece etki etmeniz mumkun degil.
-
@Mert-Küçükusta, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
DS260 formumu doldurduktan 1 gün sonra mail atıp, 5 gün sonra açtırıp tekrar göndermek durumunda kaldım. Sizce bu gercekten mülakat almamı çok etkiler mi. Okuduğuma göre biraz Ankara Konsolosluğunun insiyatifine kalmış fakat açtırıp da gitme hakkı elde eden de çok kişi gördüm. Sıralamam 95XX, sizce bu tahmini beni ne kadar geriye atar. Ne gibi bir dezavantajı var, kafamda çok soru olduğundan içimi rahatlatmak için soruyorum. Teşekkürler.
excel'e bilgilerinizi girmeyi unutmussunuz: https://bit.ly/428RByc
-
@symbi0te, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells ilk maillerin ağustos da gelmesi demek mülakat tarihlerini ekimden önce vermicek ler ama doğru mu?
bilgiler Agustos'ta verilecek ama mulakat tarihleri 1 Ekim'den sonra basliyor. Mulakat tarihini ortalama ~6 hafta onceden ogreniyorsunuz.
-
@IPEKKELESOGLU, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Erkek arkadaşıma green card çıktı ve şuan amerika da çalışıyor, hayatını düzenini kurdu ve bir sorun yok. Bende başvuru yapmıştım ama çıkmadı, ben Türkiye'de yim, bundan sonra ki süreç ile ilgili burada bir sürü şey okudum ama daha fazla ayrıntıya ve deneyimli kişilere ihtiyacımız var. Evlilik süreci ve sonrasında ki Amerika'da ki süreç, doldurulması gereken formlar, yapılması gereken başvurular ile ilgili bilgileri de okudum. Bu süreci yaşayan ve ne kadar sürdüğü ile ilgili bilgisi olan var mı? Ayrıca bu sürecin uzun olduğu ile ilgili de çok yorum gördüm. Erkek arkadaşım Türkiye'ye geldiğinde de hemen evlenmeyi düşünüyoruz. Evlilikten hemen sonra başvuru yaoılabiliyor mu, bu evlilik için belirtilen bir süre var mı? Süreci en kısa nasıl yönetiriz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Teşekkürler....Erkek arkadasinizin ABD'deki statusu nedir?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@atalardankalanbirben, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba ben ds 260 formunu doldurup gönderdim bekleme aşamasındayım ilk iletideki 3. madde dosya numarasının aktif olması gerektiğini beklemek yazıyor aynı iletide ‘visa bülten’ kısmından dosya numaramızın aktif olup olmadığını kendimiz bakabiliyoruz zaten sayılarla dv2024ten de paylaşılacaktır bilgiler fakat aklıma takılan şey ise kcc den bize gelen mailde bize söylenmek istenen şeyin ne olduğu mülakat tarihi almaya hak kazandın mı demek istiyor konsoloslukla iletişime geç mülakat tarihi al mı diyor kısaca?
KCC size sadece dvprogram sayfaniza girip mulakat tarihinizi ogrenebilirsiniz diye email atacak. Yani o emaili almasaniz da sorun degil, dvprogram sayfanizdaki mektup guncellenecek.
-
@Meho35, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells ben izmirdeyim okul İstanbul'da cidden gidip almam gerekli mi orjinali
evet, orijinali gerekecek. en yakin zamanda temin etmenizi tavsiye ederim.
excel'i doldurmayi unutmussunuz: https://bit.ly/428RByc
-
@puff, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar,
Green Card talihlisiyim. ABD ye 10 yıllık b1/b2 vizem var. Ben işlemlerimi AOS ile yapmak istediğimde eşimin durumu nasıl oluyor? Onun vizesi yok. Ben USA de o Ankara’da yaptırma gibi bir seçenek mümkün mü? Saygılar
-
@gubaz53, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Case numaram 15 binlerde ailem Ankara'da yaşadığı için mülakat yerimi Ankara seçtim.Sıra gelmeme durumda dosyamı abd ye aldırabilir miyim ? (turist vizem var) yada şu an cayman adalarında yaşıyorum buraya jamaika konsolusluğu bakıyor konsoluslukların randevu hızı verme tarihlerine nereden bakabiliriz ? teşekkürler
ayrica imzanizi da guncellemelisiniz.
-
@Vildan-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, ben görevlendirme ile 1-2 ay kadar yurtdışında yaşadım, bunu forma yazdım. Gönderilirken gri pasaport verildi ve o pasaportu kuruma iade ettim, dolayısıyla güncel pasaportumda o giriş çıkış bilgileri yok. İade ettiğim için bir önceki pasaportumun bilgisi de yok, sıkıntı yaşar mıyım?
İkinci sorum, 2 ay yaşadığım için police clearance almam gerekir mi?Şimdiden teşekkürler desteğiniz için
ayrica imzanizi da guncellemelisiniz.
-
@volkan-onur, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells hocam kolay gelsin ben 2022 talihlisiyim beni de excel listesine alırmısınız süreci takip etmem açısından forumda baktım göremedim
dosya numaraniz 2023EU000... ile mi basliyor yoksa 2022EU000... ile mi?
-
@Seyma-Bilgin, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Bu sene green card kazananlardan biriside benim. Green card başvurusu yaparken isim kısmıyla soyisim kısmını ters yazmışım. Danışmanım bu yaptığım hatadan kaynaklı yüzde bir de olsa elenme ihtimalimin olduğunu söyledi. Gerçekten bundan dolayı elenir miyim?
Ankara'da mi mulakata gireceksiniz?
-
@hope_one_day1, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells malesef değil. talihli babam, başvuru yaparken çocuk sayısı olarak kaç kişi yazdığıma bakmam gerekiyor
buna bakamazsiniz maalesef.
-
@ozkan-akbulut, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Prm-oguzhan zaten full name native kısmında adını yazıyorsun Türkçe karakter kullanarak yazıyorsun diye biliyorum eğer soyadını da ekleyerek yazılıyorsa benimkide hatalı oldu sanırsam
full name yani tam adiniz, hem ad hem de soyad oluyor...
ayrica excel'i doldurmayi unutmussunuz: https://bit.ly/428RByc
-
@hope_one_day1, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells şimdi şöyle, başvuruyu yaparken sonuçta 21 yaş altı çocuk sayısını giriyorduk öyle değil mi? bu yüzden kendimi girmedim sadece kardeşimi girdim. ds-260 formunu açtığımda kendimi göremediğimde derivative olmadığımı anladım normal olarak. fakat yine de add applicant diye bi buton koymuşlar, ben de kendisinin ''22'' yaşındaki çocuğuyum :D bu yüzden şansımı denemek istedim ve ben de form doldurdum babamla birlikte. umarım babamın dosyasına bi zarar vermez bu durum
Eger basvuru esnasinda 21 yas alti degilseniz o durumda vize alamazsiniz maalesef. Bu kisim sandiginiz gibi sans meselesi degil :) Isterseniz formu doldurun ama benim tavsiyem gereksiz yere para odememek icin hem saglik raporunu hem de mulakati pas gecmeniz yonunde... Eger isterseniz babaniz mulakatta kendileri icin vize alirken sizin durumunuzu sorabilir.
Bu arada zaten 21 yas alti degilseniz ilk basvuruya da eklenmeniz mumkun degil, form hata verirdi.
-
@Prm-oguzhan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan düzelttirip sadece isim kısmının mı yazılı olması gerekiyor forumda ? Hatalı basım harici problem olur mu ?
boyle bir durumda buyuk ihtimal hata konsolosluktan kaynaklanmadigi icin yeniden 330 dolar vize ucreti odemeniz de gerekecektir.
Isim ve soyisim bilgilerinizin hepsini dogru sekilde yazin. full name isim ve soyisim demek... hepsini forma dogru sekilde yazin...
-
@fyrnaa, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Merhaba. Bizim de arkadaşın durumu ile benzer.
Sonuçlar açıklandı, 15 mayısta evlendik. 17 Mayısta formu doldurduk ve gönderdik. Başvururken bekar olduğumdan kızlık soyadımla giriş yaptım ama formu doldururken iki soyadımı da kullandığımdan ikisini de yazdım. Eşimin formunu da gönderdik.
Bu durumda KCC’ye bizim de düzeltme talep etmemiz gerekir mi? Düzeltme talep ettiğimizde ds formunu yeniden mi doldurmamız gerekiyor ve böyle olursa bu durum bizi geriye atar mı?
Teşekkürler cevabınız için şimdiden.hem kendi soyisminizi hem de esinizin soyismini dogru yazdiniz o halde? diger tum isim ve soyisim kombinasyonlarini forma eklemeniz yeterlidir.
sizin bahsettiginiz iletide esin soyismi yanlis yazilmisti, o nedenle durum sizinkiyle ayni degil. sizin KCC'ye ulasmaniza gerek yok.
-
@Fatihk-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Greencard talihlisi olarak turist vizesine başvurdum seneye haziran ayında randevum var. DS260 formunu doldurduğum sistemde görülüp turist vizeme ret alır mıyım? Forumu inceledim ama bilgi bulamadım ne yazık ki.
Su basligi inceleyebilirsiniz:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum