Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @gucarslan forma kendi ismimi de eklediğimde ''under review'a girdi. b477e46f-fbee-41d8-ad1f-dde13b9ab183-image.png

    ardından ''status'' accompany'ye dönüştü. bu bağlamda birisi benim ismimi reviewlayıp bilgileri kontrol edip onaylamış olamaz mı? ben mi çok iyimser yaklaşıyorum

    6c92b60e-146a-45ab-8ab4-eff6e2036dba-image.png


  • Selamlar,

    Ds260 formunu doldururken çalışıyor olarak doldurdum fakat DV çıkmasaydı da istifa etmeyi planlıyordum, istifa ettiğimde ve sonrasında mülakat tarihi akınca formu açtırmaya gerek var mıdır?


  • @Umut-Şele hayır yoktur.

  • ⭐⭐⭐

    @qwe19 Cunku teknik olarak First In, First Out, FIFO uygulamasi var. Kimse siranin gelip gelmeyecegi konusunda on gorude bulunamaz, ama dosyaniz ne kadar hizli islenirse, o kadar hizli baska bir siralama oluyor. Son iki yildir ozellikle kalabalik ulkelerde formun doldurulma hizi oyun degistirici oldu. Onemli olan mumkun oldugunca erken ve dogru doldurmak. Bu bir cekilis, isterse siranin sonundan da baslar cagirmaya, kim bilir... Sureciniz 1 Ekim 2023 tarihinde resmi olarak baslayacak, Agustos 2023 Bullteninde Kazanma sonuclarini ulkelere dagilimini, Eylul bulteninde ilk cutt-off limitini goreceksiniz. Size geri donus mulakat alana kadar olmayacak, o da baska bir cok etmene bagli, forumu incelemekten cekinmeyin.


  • Merhaba dv24 talihlisiyim önümüzdeki ay üniversite sınavına girip makina mühendisliğine gireceğim . Mülakat tarihine kadar muhtemelen burada 1.yilim bitimine yakın olur sorum şu üniversite için Greencard izin alabilir miyim ? 3 yıl kadar veya iptal edilmemesi için ne yapmalıyım bu süreçte


  • vbvb.jpg

    Current istatistiklerine bakıyorum da 2018de ne değişti de bol bol verilen numaralar 2000lerle başlamaya başladı?


  • @harunpursali forumda daha önce verilen cevaplara istinaden bir tahmin yürütecek olursam, hatalı isim soyisim kombinasyonuyla eklediğiniz formu submit etmediğiniz sürece sorun olmaz diye tahmin ediyorum. burada daha tecrübeli ve bilgili olanlar daha doğru yönlendirecektir tabi, isterseniz onlardan da cevap bekleyin.


  • @gucarslan çok teşekkürler. Sonunda açık ve net bir şekilde ne olacağı ile ilgili aydınlanmış oldum.


  • @misha90 elbette başvuran sayısı..


  • @hope_one_day1 ilk başvurduğunuzda eklenmediğiniz için, sonradan eklenen aile üyerleri (eğer yeni doğmamışsa) bi anlam ifade etmiyor.


  • @hope_one_day1 hayır atmaz. dilediğiniz kadar giriş çıkış yapabilirsiniz.


  • @misha90 bence trump effect de olabilir.


  • @hope_one_day1 2023 mülakat deneyimlerini okurken lotoya ilk başvuru sırasında çocuk ve eş bilgisini girmediği için reddedilen bir dosya olduğunu görmüştüm kullanıcının linki şurada: https://yesilkartforum.com/forum/user/cemalerhan?_=1684749827152

    ilk başvuruda aile üyelerini belirtmediği için lotoyu kazandıktan sonra diğer aile üyelerine otomatik olarak ds-260 formu çıkmamış ekranda. onlar da add-applicant yaparak eklemişler görünmeyen aile üyesini (eşini). eşini add-applicant yaparak ekleyip ds-260 submit etmelerine rağmen ilk başvuru formunda hatalı bilgi girildiği için (çocuk ve eş bilgisi yazılmadığı için) mülakatta elenmişler.

    dolayısıyla siz de ilk başvuruda çocuk sayısını yanlış girdiyseniz kural ihlali sayma ve bütün başvuruyu reddetme ihtimalleri olabilir diye düşünüyorum linkini attığım başvuruya bakıp akıl yürüterek. umarım böyle bir şey olmaz.


  • Arkadaslar herkese merhaba ve hayırlı olsun. Biz de selected durumundayız, DS 260 formları yükledik ancak gerekli dökümanları ve fotoları yukleyecek bir link bulamadım bir turlu; mail mi atmamız gerekli? Yoksa bilgisini verecekler mi?


  • @achillesoag mesela arkadaşa da yardımcı olması açısından bende soruyu biraz daha geliştirip şöyle bir şey soruyum; ben çok daha öncesinde Sinovac olmuştum, bu aşı kabul ediliyor mu yani biontech zorunlu mu yoksa sinovac olduğum için aşı olmama gerek yok mu? Ayrıca biontech zorunlu ise hemen şimdi olsam olur mu? en azından Ekime kadar 4 ay süre var. Son olarak 2 doz mu yoksa tek doz yeterli olur mu?

  • ⭐⭐⭐

    @murat-94 Guncel Covid Asi kurallari, https://www.doctorun.com/tr/covid-19


  • @lumos Çok teşekkür ederim bilgi için. Az önce Ankaradaki konsoloslukla anlaşmalı doktoru arayıp öğrendim aşı konusunda herhangi bir sorum kalmadı. Sadece askerlik konusu mental olarak yapamaz belgesi alabilme durumum var ama bu konuda interviewde sorun yaşayacaksam, sıkıntılı olma durumu varsa bedelli yapacağım. İşte tam burada bilmem gereken şey ds260 formunda askerliği yapmadım dedikten sonra interviewde tekrar bunu neden yapmadın diye sorarlar mı ki yapmadım diyene neden yapmadın diye sormamışlar youtubedan geçen sene kazanan birisine. Soracak olurlarsa da mental olarak yapamaz durumu green card vermelerine engel olur mu bunu bilmiyorum olacaksa hiç gerek yok o belgeyi almaya bedelli yapacağım. Bu sorunun cevabı lazım yoksa yarın için sağlık ocağından randevu alıp celp ve sevkimi başlatacağım.

  • ⭐⭐⭐

    @murat-94 Onemli olan formu doldurdugunuz anda dogru cevap vermeniz, hayat devam ediyor o nedenle bu baglamda sonradan bedelli yapmaniz sorun degil.


  • Askerlik konusu geçiyorken sorayım dedim, benim tecilim 2024 temmuzda bitiyor muhtemelen Ekim Kasım gibi mülakat alacağım, askerlik yapmamış olmam engel teşkil eder mi?

  • ⭐⭐⭐

    @Umut-Şele Merhaba, surecinizi imzaniza tasimissiniz ama CN'iniz sadece XXX, en azindan sayinin ilk rakamini yazmaniz gerekir :crossed_fingers: . Yapmamis olmaniz engel degil, yeter ki belgeleyin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum