Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @asper eşim ilk başta denemiş olmayınca kendi soyadıyla soyadlar greencard sahibiyle tutsun tutması gerekiyormu acaba diye denemiş oda olunca isim orada öyle kalmış bizde belki düzelir diye içerisine girip içerdeki bilgileri doğru şekilde doldurmaya başlamıştık sonradan aklıma geldi neden doğru isim ve soyadımla tekrar denemiyorum birde ben göreyim hatayı diye sonrada denedim ve orada gözüktü bizde bu isim soyisimden doğru olandan yani bilgileri tamamlayıp ds260 formunu gönderelim dedik ama yanlış olan orada duruyor herangi bir sorun olurmu orada fazladan bir isim soy isim yanlış olmasına rağmen duruyor ama ds260 oradan gönderilmicek burada durması bir sakınca teşkil ediyormu onu öğrenmek istiyorum sakıncalı nir durumsa onu oradan nasıl kaldırabilirim yada kaldırtabilirim onu öğrenmek istiyorum


  • Merhabalar. 6 Mart 2022 tarihinde bir ds-160 formu submitlemişim ve bu form ile görüşmeye girdim. Onay aldım daha sonradan idari işleme döndü. Greencard başvurusunu da yanlış hatırlamıyorsam 6 Kasım'da yaptım ve Greencard başvurusunu 6 Martta kullandığım fotoğraf ile yaptım. Yani 8 ay gibi bir süre. Bu bir sorun olur mu? Tipim birebir aynı bu arada

    (Daha sonra haziran 2022'de aynı fotoğraf ile kuveytten j1 vize onayı aldım ve pasaporta sadece bu vize basıldı. O yüzden zaten 6 ay geçmedi diye düşünüp bu fotoğrafı kullanmıştım)

    Bir diğer sorum mart ayında onay aldığım AA kodu 2 gün sonra AP'ye dönmüştü. Geçen sene birçok kişiye oldu bu durum. Şimdi baktım o AA red almış gözüküyor ama 6 ayı geçmişti ve bakmıştım hala AP'deydi. Ds260'ı doldururken hiç red aldınız mı sorusuna da hayır dedim haliyle. Bu durum bir sorun oluşturur mu? Teşekkürler


  • Merhaba, greencard süreci boyunca covid aşısı olup olmadığıma bakılacak mı? Zaten korona geçirdiğim için aşı olmamıştım, kalbe falan etkisi olduğu söylentilerinden dolayı. Süreç boyunca aşılı olup olmadığım sorulacak mı? Teşekkürler

  • ⭐⭐

    @hope_one_day1 Evet sağlık muayenesinden önce covid aşısı olmanız gerekli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mamudo sorularınıza net cevaplar almak için lütfen imzanızdaki case numaranızın ilk hanesini yazın ki dosyanızın hangi aralıkta olduğunu bilelim.


  • Merhaba Herkese,

    Adli sicil arşivinde, adli sicil kaydının olması green card almama engel olur mu? (2018 yılında HAGB -Normal adli sicil kaydında bir şey çıkmıyor ama arşivli alınca dava gözüküyor. Not* DS260 formunda durumu güzelce izah ettim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @harunpursali, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhana benim sorum biraz farklı olucak biz kız arkadaşımla başvuru yaptık ve ona greencard çıktıktan sonra evlendik bir sorun teşkil edermi da260 formuna başlamadan öne ceac.state.gov adresinde önce yemi aldığı soyadı ile denedi ama kabul etmedi ve kızlık soyadıyla devam edebildi kendi adını soyadını yazdıktan sonra devam edebildi daha sonra kişi ekle seçeneğine basınca eşi olarak benim ismimi soyismimi kabul etmedi oda deneme amaçlı kendi soyadını yazınca kabul etti bunu nasıl düzeltebiliriz ds260 formunu doldururken bilgileri girince içersinde soyadını adını soruyor tekrar orada herşey olması gerektiği gibi ama ilk başta soyadı farklı gözüküyor bu bir sorun teşkil edermi ederse ne yapılması gerekiyor

    iletilerinizde lütfen noktalama işareti kullanın sn. @harunpursali
    noktalama işareti kullanmadığınız için yazdığınız cümleler anlamlı ve düzenli olmuyor. haliyle sorununuzun tam olarak ne olduğunu idrak edemiyor, bu yüzden de size destek olamıyorum.

    lütfen bütün sorularınızı bu iletimi cevaplayarak tekrar yazar mısınız?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asilolcu mülakatınız sonrası eğer olumlu geçerse, sağlık muayene tarihinizden 6 ay içerisinde abd'ye giriş yapmalısınız. eğer yapmazsanız aldığınız vizeyi kullanamaz ve göçmenlik statüsü kazanamazsınız.

    giriş yaptıktan sonra dönüş yapabilirsiniz ancak; abd dışında 6 aydan uzun kalışlar göçmenlik statünüzü riske atacaktır. eğitim hayatıonızı tamamlamak için re-entry permit almanızı tavsiye ederim.

    green card sahiplerinin ABD dışında kalış süreleri hakkında bu başlığı inceleyin;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri?_=1684730983015

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Astek34-0 dosya numaranız bültende cut-off olmadan zaten mülakat alamazsınız. tahminim en erken nisan 2024'te numaranız cut-off olmuş olur. eğer çocuğunuz vize için uygunsa, zaten konsolosluk onu davet mektubunda bildirir. değilse yine size bilgi verip vize için uygun değildir, mülakata gelmesin der.

    çocuğunuzun yaş hesabı için de bu başlığı inceleyin lütfen;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi/121?page=

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fyrnaa ilkay yine insanları yanlış yönlendirip gelecekleri ile oynamaya devam ediyor demek ki 🙂 baya baya bunu sektör haline getirdi adam.. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın vücut bulmuş hali, gerçekten takdir edilesi bir başarı(!)

    sorunuza gelecek olursak;
    DS260 gönderim tarihi, bülten içinde olan (cut-off olmuş) dosyaların mülakata çağırılma tarihini etkiliyor.

    diyelim ki bülten 3500, EU bölgesi için
    CN1513 ve CN2860 bültene göre cut-off demektir bu.

    CN1513, DS260'ı 22 mayıs'ta, CN2860 ise 8 mayıs'ta submit etmiş olsun.
    bu durumda CN2860 daha erken mülakat alır.

    kısaca durum bu. umarım açıklayıcı olmuştur.

    aa bu arada şeyi söylemeyi unuttum;
    kanalıma hoş geldiniz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semihistanbul süreciniz resmi olarak başlamadan mail almayacaksınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muydi geçmiş yıllarda aldığınız hiçbir vize reddi, dv mülakatını etkilemez.
    20 kere almış olsanız bile..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @istanbul-55 forumda sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-94 forumda sorularınıza cevap alabilrmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @puff öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    arşiv kayıtlı sicil kaydında çıkan bütün konular için;
    ilgili suçun mahkeme kayıtlarını ve kanun maddesinin yeminli tercümesini mülakata götürmelisiniz. vize alıp alamayacağınız mülakatınızı yapan konsolosluk görevlisi tarafından incelenip karar verilecektir. AP süreci yaşayabilirsiniz mühtemelen, bu sürede karar verilip size bilgi verilir.
    bunun dışında vize alırsın / alamazsın şeklinde verilecek hiçbir bilgiye itibar etmeyin.
    karar sadece konsolosluk görevlisinindir.


  • @crazycells üniversite ile iletişime geçtim yerinden gelip alabileceğimi söyledi teşekkür ederim yardımlarınız için


  • @gucarslan Kusura bakmayın case numberim: 12XXX İmzamı güncelledim. Rica etsem bir önceki mesajımdaki soruma yanıt verebilir misiniz? Teşekkürler.


  • Merhaba, DS-260 formunu doldurduktan sonra, tekrar ceac.state.gov'a case ve conf. numberları girersek bizi sırada en sona atar mı? girip en sondaki sayfanın ss'ini alıp mail olarak kendime gönderme tuşuna basmam gerekiyor. anlatabildim mi bilmiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mamudo öncelikle yeşil pasaport sahipleri avrupa için vize almaz, vizesiz seyahat ederler. duyumunuz sanırım hatalı..

    dosya taşıma fikri için henüz çok erken, süreciniz resmi olarak başlamadı bile. 1 ekim sonrası ankara'nın tutumunu izleyip öyle hareket edin. DV2022 ve DV2023 deneyimlerini okuyun, dosya taşıma için bütün detaylar var.


  • @gucarslan hızlı yorumunuz için teşekkür ederim. İmza taşıma konusunu araştırıp hemen halledeceğim teşekkürler.

    Bir yorum daha ekleyeceğim. Şu an zaten Amerikaya 10 yıllık vizem var. Bu durum süreci pozitif etkiler mi acaba? Ne dersiniz @gucarslan ?

    Şimdiden teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum