Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @lumos merhaba tebrik ederim mülakat için Ankara elçiliğinemi aldınız ?

• @ezgillc hangi ulkede mulakata giriyorsaniz o ulkenin konsoloslugu tarafindan belirlenen saglik kurulusuna gitmeniz gerekiyor. Ancak saglik raporu vs bunlar cok kolay ve ufak detaylar oncelikle siz mulakati almaya calismalisiniz. En onemli olan sey o

• Selamlar tekrardan mesela tüm evraklar doğru bankada ki para da okey yaklaşık 15-20 k arası bir dolar gösterdik ama bizi AP ye bıraktılar burda ki AP neye göre yani sonuçta sponsor istemeleri neden güvenmemek mi

• @ipman Anladım, riske atmamak için tavsiyeleriniz üzerine mülakat yerini İsviçre olarak değiştirdim. Çok teşekkür ederim.

• @crazycells

WAT yapmissa SSN almistir, yes deyip numara kismina do not know deyin.

• ne yazık ki formu submit etmiştik. Accompany olan eşime ait bu yanlış bilgiyi hangi aşamada ve nasıl güncellemem konusunda tavsiye verir misiniz? Mülakatta sorun yaşamak istemiyoruz.

yanlis yapmissiniz. soyisim degisince ismin tamami degismis oluyor. Yani isminiz Michael ise, soyadinizi Jordan iken Jackson olarak degistiriyorsaniz, ilk isminiz Michael Jordan , ikinci isminiz ise Michael Jackson olmus oluyor... o soyisimle hangi ismi kullandiysa o ismin oraya yazilmasi gerekiyor. Bu kismi da daha sonra guncellersiniz.

• evet ne yazık ki yanlış yapmışız ve formu submit ettik. Accompany olan eşime ait bu yanlış bilgiyi hangi aşamada ve nasıl güncellemem konusunda tavsiye verir misiniz? Mülakatta sorun yaşamak istemiyoruz.

• principal olan bana ait diğer sosyal medya hesaplarımı ne zaman ve hangi aşamada ve nasıl güncellemem konusunda tavsiye verir misiniz? Mülakatta sorun yaşamak istemiyoruz.

Cevaplarınız için teşekkür ederim…

• Merhaba, gönlünden geçen herkesin minimal baş ağrısıyla hayallerine kavuşmasını diliyorum :)

Ben 2024 talihlileri arasındayım. Master diplomam bulunuyor, ancak aynı zamanda metin yazarlığı/içerik uzmanlığı alanında 2 yıla yakın iş deneyimim var. Mülakat tarihinden önce 2 yılı dolduracağım. Yalnız bu işlerin bir kısmı freelance, bir kısmı da Avrupa merkezli şirketlerle uzaktan olduğu için SGK girişim bulunmuyor. İş deneyimimi göstermek için belge olarak nasıl bir hazırlık yapmam gerekir? Hiç orayı karıştırmayıp direkt Master diplomamla mı başvurmamı tavsiye edersiniz?

İş deneyimi üzerinden evrak başvurusu yapanlar ne gibi belgeler ibraz ediyor? Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• Ds260 doldururken babam ve annemin isin soy isinlerini soruyor Annemin kızlık soy adını girdim doğrumu emin edilim çünki evlenmeden önce diyordu

• @efe3535 annenizin kızlık soyadı girildiyse doğrudur hocam

• ⭐⭐

@timrehs Lise ve üzeri bir diplomanız varsa mülakatta iş durumunuz size sorulmaz zaten. En yüksek diplomanız ile mülakata katılmanız faydanıza olacaktır.

• ⭐⭐

@efe3535 vize basıldıktan sonra ülkeye giriş yapmalı. Sağlık raporu 6 ay geçerli olduğu için aslolan vize basım tarihini değil sağlık raporu tarihini baz almanız gerekiyor.

• ⭐⭐⭐

@narinbey Tesekkurler, hayir Ankara degil.

• Arkadaslar selam,

2024 DS-260 formunu doldurdum, formun sonunda yer alan "Email Confirmation" kısmını doldurmadım.

1. Doldurmak zorunlu değil diye biliyorum fakat yine de bir soru işareti oldu bilgisi olan aydınlatabilir mi?
    2. DS-260 formunu doldurduğumuz siteye gidip Case numberi yazıp "Formu açtırmadan" direkt son aşamaya (Email confirmation kısmına) gelebiliyor muyuz? Yoksa Case numberi girdiğimizde form açılmış mı oluyor?

• Talihli olan kisinin evraklari tamsa birlikte gidecek diger kisilerden birinde sorun çikarsa her kesin mi basvurusu yaniyor yoksa talihlinin basvurusu gecerli sayiliyor mu?

• 2024 talihlisiyim; sağlık muayeneleri içinde hala covid 19 aşısı olma şartı aranıyor mu?

• SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti
  • SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar selam, ds260 formu esnasında mesleğimiz soruyor. Şu an Türkiye'de polis memuru olarak görev yapıyorum. DS-260 formunda ne olarak işaretlemem gerekiyor yardımcı olur musunuz?

• Merhana benim sorum biraz farklı olucak biz kız arkadaşımla başvuru yaptık ve ona greencard çıktıktan sonra evlendik bir sorun teşkil edermi da260 formuna başlamadan öne ceac.state.gov adresinde önce yemi aldığı soyadı ile denedi ama kabul etmedi ve kızlık soyadıyla devam edebildi kendi adını soyadını yazdıktan sonra devam edebildi daha sonra kişi ekle seçeneğine basınca eşi olarak benim ismimi soyismimi kabul etmedi oda deneme amaçlı kendi soyadını yazınca kabul etti bunu nasıl düzeltebiliriz ds260 formunu doldururken bilgileri girince içersinde soyadını adını soruyor tekrar orada herşey olması gerektiği gibi ama ilk başta soyadı farklı gözüküyor bu bir sorun teşkil edermi ederse ne yapılması gerekiyor

• @achillesoag Çok teşekkürler tavsiyeniz için

• ⭐⭐⭐

@serhank Merhaba;

1. Doldurmaniza gerek yok.
    2. DS-260'i tamamladiysaniz forma girerek isteseniz de actiramazsiniz. Girip bakabilirsniz istediginiz zaman, ama duzeltme ve degisiklik yapamazsiniz.

• @symbi0te, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar TR nin durumu ortada siyaset yapmaya gelmedim ancak son 1 2 gündür bankaların durumu ayrı bir sorun mülakat sırasında göstermemiz gereken bir dolar miktarı var ve bunu ne şuan da ne de önümüzde ki bir zamanda TR menşeili bir bankada tutmayı akıllıca bulamıyorum buna bir çözüm bulabilme şansımız var mı yani Amerika da bir banka veya farklı bir yol cünkü 6 ayda ne yaşanacak belli değil?

Bu durum eşimle geçen gün aklımıza geldi bizim de. o dönemde doları banka hesabımızda tutsak ve almaya kalksak belki de 1 haftalık süreçte parça parça verecekler. Evimizde tutsak konsolosluk resmi belge isteyecek. Nasıl yapacağım bu işi, korkuyorum vallah

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k