[Arşiv] FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
-
@endyilmaz Geçmiş olsun. İnş kısa sürede sonuçlanır
-
@endyilmaz FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
Sabıka kaynaklı AP'ye kaldık. Mulakat deneyimlerinde konuyu yazdım.
https://yesilkartforum.com/forum/post/35268gecmis olsun, bol sabirli beklemeler.
-
Bu sene cok Ap ye kalan oluyor. Hayırlısı inş.
-
Elçilik sitesinden kontrol ettiğimde hala Interview Scheduled diyor, site update tarihi ise 6/11/18 yani sanırım dosyanın kapağı bile açılmamış. CEAC den baktığımda ise hatalı case number diyor, hem sıfırlı hem sıfırsız denedim. @roccorocco sizin süreçte böylemi işledi?
-
@endyilmaz selam. Ap süreci biraz yavaş ilerliyor maalesef. İlk etapta "interview scheduled" yazması normal. Site update tarihinin güncellenmesi bizim için önemli değil gibi görünüyor. Special notes bölümünde farklı bir uyarı var ise o bizim için önemli olacaktır. Site updated genel bir güncellemenin olduğunu belirtiyor.
Benim dosya durumum "processing pending" olarak belirtilmiş. Birkaç güne sizin dosyada bu şekilde olabilecektir.
Ayrıca CEAC'ın sistemi yılbaşından sonra aktifleşiyor. Şu an bakmanız sonuç vermeyecektir. Bol sabırlı beklemeler. -
@endyilmaz ve yanlış hatırlamıyorsam benimle aynı gün mülakata girip AP ye kalan bir arkadaş vardı. Eksik belge nedeniyle olabilir AP. si. Onun vizesi onaylanmış.
Diğer tecrübelere bakarsak AP süreci şanslıysan en az 2 hafta kısmetliysen 1 ay, ortalama 2 ay, sitede yazan rakama göre 4 ay, maksimum 11 ay sürüyor :))) zaten 11 ay sürerse sürecimiz sonlanıyor :( böylede illet birşey bu AP -
@roccorocco FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@endyilmaz ve yanlış hatırlamıyorsam benimle aynı gün mülakata girip AP ye kalan bir arkadaş vardı. Eksik belge nedeniyle olabilir AP. si. Onun vizesi onaylanmış.
Diğer tecrübelere bakarsak AP süreci şanslıysan en az 2 hafta kısmetliysen 1 ay, ortalama 2 ay, sitede yazan rakama göre 4 ay, maksimum 11 ay sürüyor :))) zaten 11 ay sürerse sürecimiz sonlanıyor :( böylede illet birşey bu APeksik evrak sureci bu konuda bahsedilen idari islem olmuyor aslinda :) Bu konudaki idari islem, kisinin dosyanin guvenlik taramasina maruz kaldigi bir islem. Eliniz kolunuz bagli bekliyorsunuz bu idari islemler surecinde...
Konsolosluk normalin disinda butun sureclere kisaca "idari islem" diyor, o nedenle ikisini karistirmamak lazim. Eksik evragi olan birinin kaldigi idari islem degil, orada konsolosluk eksik evragi bekliyor ve belgeler tamamlaninca vize alinacak.
-
@crazycells selam. Ap ile ilgili lonsolosluğa Türkçe mail yazabiliyormuyuz? Aslında yanıt vermiyolar biliyorum ama merak ettim. Hiçbirşey yapmayarak beklemektense en azından bunu yaptım demek için konsolosluğa yazmak istedim.
-
@roccorocco FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@crazycells selam. Ap ile ilgili lonsolosluğa Türkçe mail yazabiliyormuyuz? Aslında yanıt vermiyolar biliyorum ama merak ettim. Hiçbirşey yapmayarak beklemektense en azından bunu yaptım demek için konsolosluğa yazmak istedim.
evet, suradan yazabilirsiniz:
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ama dediginiz gibi surece hicbir etkisi olmayacak, zaten bir guncelleme olunca kendileri size email ile haber veriyorlar.
-
@crazycells :)) Turkiyede memurlar dosyaları alıp sümen altına yada tozlu rafa koyarlar ya hani. Sonra akıllarına gelince yada keyifleri isteyince o dosyaya bakarlar Bunlarda öyle yapmıştır diye korkuyorum. :))
-
@crazycells :)) Turkiyede memurlar dosyaları alıp sümen altına yada tozlu rafa koyarlar ya hani. Sonra akıllarına gelince yada keyifleri isteyince o dosyaya bakarlar Bunlarda öyle yapmıştır diye korkuyorum. :))
merak etmeyin sayin @roccorocco , bu isler tam olarak oyle olmuyor :) oncelikle bu konunun asil acilma amaci olan idari islemi konsolosluk degil NVC yapiyor. Konsoloslugun yaptigi islemler belgelerin orijinallik kontrolu gibi seyler oluyor ve eger boyle bir sey gerekiyorsa zaten konsolosluk bunu en gec 2 haftaya bitirip dosyanizi kapatiyor. Fakat eger pasaport size geri verildiyse bu cogunlukla dosyaniz uzun sureli idari isleme gidecek demektir, bunun ne kadar surecegi belli olmadigi icin pasaportunuzu geri aliyorsunuz. NVC sizi akladigi zaman konsolosluga bilgiyi gonderiyor ve sistem vize almaniza izin veriyor.
Genelde bu tur yazismalar surecinizi hicbir sekilde hizlandirmiyor, zaten surec oldukca verimli sekilde calisiyor ve verilecek haberi beklemeniz gerekiyor; bugune kadar tek bir arkadasin surecinde bu emaillesmelerin etkili oldugunu gordum, o arkadas da konsolosluga yanlis bir email adresi vermis idi, konsolosluk o email adresine bilgi gonderip geri donus bekliyormus, arkadas konsolosluga ulasinca birkac hafta once o email adresine bilgi gonderildigi soylenmis idi. Bu da cok kisisel bir durum kanimca. Eger yanlis iletisim adresi vermediyseniz, ilk firsatta email alacaksiniz :)
-
@crazycells tesekkurler destek ve moral verdiğiniz için.
-
@crazycells ve arkadaşlar. 39 gün süren esaretli bekleyiş bugün sona erdi ve Process completed yazan ve mutlu haber içeren mail geldi. ::)))) Pasaportumu istiyorlar. Dün konsolosluğa yazmıştım ne oldu bizim vize işi diye, :)) bugün ciddiye aldılar beni :)))
Darısı tüm bekleyenlere ve isteyenlere inşallah.
Vizeli Pasaport elime ulaşıncada yazarım. -
@roccorocco gözünüz aydın yolunuz bahtınız açık olsun.
-
@roccorocco gözünüz aydın, hayırlı olsun. çok sevindim sizin adınıza.
-
@roccorocco gözünüz aydın, en çok merak edilen konulardan biriydi sizin dosyanız
-
@roccorocco çok sevindim hayırlısı olsun kardeşim
-
@birumut @guropeth @aytac59 @kivooo ayrı ayrı teşekkürler. Sizler için de hayırlısı olsun. Sizinde müjdeli haberlerini bekliyoruz.
ve Böylece greencard vize tarihine geçmiş oldum. Turist vizesiyle kabul edilmeyip sınır dışı edilen kişi göçmen vizesini alabiliyor. Artık istatistikler bunu gösteriyor :) -
@roccorocco hayırlı olsun..bu arada AP ye kaldığında ekstra bir belge istenmismiydi..
-
@sfati teşekkürler. Ap ye kalacağımı bildirdiğimde benden ekstra bir evrak istemediler. AP ye kaldığıma dair bir belge vermişlerdi. O evrakta; AP süreci tamamlandığında onlara göndermem gereken belgeler işaretliydi. (Pasaport, PTT belgesi ve eğer süresi geçer ise yeni bir sağlık raporu) Onun haricinde ekstra bir evrak istenmedi. Mesela DS5535 evrağı benden istenmedi.
Sadece sınır dışı edilirken bir tutanak vermişlerdi onu görüşme esnasında konsolosluğa verdim. Vermemiş olsaydım belki onu da maille isteyebilirlerdi bu da süreci daha da uzatabilirdi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum