DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • cevaplariniz icin tesekkur ederim @tufank @gucarslan . @gucarslan ayrica sormak istedigim konu ise mulakata is teklifi ile gitme durumum artisi ne olur ?ve amerikadaki islere mulakat zamani basvuru yapsak offer letter alabilir miyiz green card sahibiyiz diye

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eray26 "sahibiyiz" biraz iddialı bir cümle olsu sanırım 🙂
    şuan sadece çekilişi kazandınız, bu vize aldığınız ya da alacağınız anlamına gelmiyor.
    ama geçerli bir iş teklifiniz olursa elbette götürün.


  • @crazycells Çok teşekkür ederim .


  • @gucarslan baska turlu offer letter gondermeyi gectim cevap bile vermezler ki😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eray26 peki yalan söylemeniz daha mı mantıllı bunu yapmamalarından?


  • 15 Dakika önce DS260 formunu açtırma isteğim kabul edilmiş, hemen hatalarımı düzeltip gönderdim. Umarım 95XX sıralamayla elimdeki hakkı açtırdığım için kaçırmam. Sonuçta bütün bu süreç bir şans oyunu ama olsun yine de 😂 , Yardımlarınız için teşekkür ederim @gucarslan @crazycells

  • ⭐⭐

    @ayseyildirim Oncelikle lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.

    Turkiye'deki anlasmali klinik (Doctorun Klinigi) asilari kendisi yapiyor, sadece Covid asilarini sizin yaptirmaniz gerekir. Covid asilari ile ilgili bilgi de arada guncelleniyor.


  • @gucarslan ama olurda vizeyi alirsak elimizde isimiz hazir olur😃


  • Merhaba ben ds 260 formunu gönderdim. Anne ve baba ayrı olması durumunda şunu sormak istiyorum. anne soyismine (mother surname at birth) baba ile evliyken olan soyadını yazdım bu mülakatta sorun olur mu? Çünkü klavyede kabul etmemişti anne kızlık soyadını


  • Herkese merhabalar, kazananlara hayırlı olsun şimdiden. Ben de 2024 talihlisiyim (case number 109XX) ve birtakım konularda emin olamadığım için formu henüz submit etmedim. Öncelikle kısaca durumumdan bahsedeyim.

    1. Şu anda İsviçre'de yüksek lisansımı yapıyorum ve bitişi en erken 2024 ekim ayında olacak gibi görünüyor. Bu durumda mülakata gidebilirsem, vizemi ileri bir tarihte başlatmalarını isteyebilir miyim?

    2. Aynı zamanda mülakat yeri olarak Türkiye'yi seçtim ama bu seneki hızda ilerlerse mülakat sırası gelir mi emin olamadım. Farklı bir ülkede girmemi önerir misiniz? Cevaplarınıza göre formu submitlemeden bir değişiklik yapabilirim.

    3. Diyelim ki vize benim İsviçre'deki eğitimim bitmeden sonuçlandı ABD'ye giriş yapıp 6 ay kuralından muaf olmak için bir talepte bulunabilir miyim?

    4. "Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law" bu soruya hayır mı demeliyim? Evetse bahsi geçen dokümantasyonu nereden alabilirim?

    5. "Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor?" bu sorunun istediğini tam olarak anlamadım evet mi hayır mı demeliyim?

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.


  • @gucarslan hocam dediğinizi yaptim


  • Merhaba. DS260 formunu doldurdum. Anne kızlık soyadı ile ilgili bir hata yapmışım ama mülakat tarihi alındıktan sonra onunla ilgili düzeltme işlemi yapacağız anladığım kadarıyla. Benim sormak istediğim bu süreç başladıktan sonra adli sicil kaydı vs hiç bir sorun olmayan, vasıflı, çalışan bir aileyi reddetme ihtimalleri var mı? Yani şimdiye dek hiç reddedilen oldu mu gerekçeleri nelerdi acaba?
    Teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar merhaba dv 2024 çıkanlardan biri de benim. Henüz lise mezunu değilim açıköğretim lise devam ediyor ds260 i çıktıktan 3 gün sonra doldurdum eğitim bilgilerinde dürüst bir şekilde su an okuduğunuz okul kısmına aöl olarak yazdım sonrasında mezuniyet seçeneği var oradan da türkçeye cevirdiğimizde lise liplomalı lise diplomasız seceneklerinden lise diplomasız ı girdim yolladım şimdi canlar ben büyük ihtimalle bu sene bitmeden lise diplomasını alırım. Aldıktan sonra ds260 ı açtırıp lise mezunu olarak değiştirmeli mi yoksa önceki yazdığım bilgilere göre eleme yapılır mı ?yada ben buna hak kazandım ne olursa olsun beni mülakat için çagiracaklar mı bu arada sıra numarası 16binlerde tecrübeli yoldaşlar bu konuda beni aydinlatabilir mi teşekkürler


  • @ezgillc 1) Mulakatta vizenizi aldiktan sonra 6 ay icerisinde (aslinda saglik raporundan itibaren 6 ay icinde ama asagi yukari ayni zamanda aliniyor) ABD'ye girmeniz gerekiyor. Ilk giriste greencard sureciniz otomatik olarak basliyor ama bu surecte ABD'de kalmak zorunda degilsiniz. Isterseniz donup egitiminize devam edebilirsiniz.

    1. Hazir Isvicredeyken kesinlikle mulakat yerinizi Isvicre secmenizi tavsiye ederim. Ben Kanada'da yasiyorum ve mulakat yerini Ankara sectim ve CN 6k olmasina ragmen mulakat tarihini anca haziran ayina alabildim. Kanadada CN15k olan arkadasim ocak ayinda vizesini aldi. 2023 kazananlarindan bircok insan CN dusuk sayilar olmasina ragmen Ankaradan mulakat alamadilar hala. Isvicre sansini kullanin mutlaka.

    2. ABD disinda en fazla 6 ay sureyle kalabilirsiniz. 6 ay icinde giris cikis yaptiginiz surece problem olmayabilir. Once mulakati alip vizeyi almak onemli. Ve gercekten bu surec gorundugu kadar kolay olmuyor.

    1. ve 5. sorularin detayli cevaplari DS formu doldurma rehberinde mevcut. Forumda bulabilirsiniz o rehberi.

  • Merhaba,

    Daha önce forumda Ankara'nın ve diğer konsoloslukların çeşitli vize türlerinde kaç kişiye mülakat verdiği kaç kişinin vizesini onayladığı veya red ettiği vb. istatistikleri görebileceğim bi yer olduğunu okumuştum. Bilgisi olan varsa yönlendirebilir mi?

    Teşekkürler.


  • Merhaba ben ayın 15’inde ds260 gönderdim. Sizce formu göndermek icin geçmi kalmışım


  • Merhaba. Eylül 2020 - Haziran 2021 ( 9 ay ) ve Eylül 2021 -Ekim 2021 (1 ay) tarihleri arasında eğitim için Kırgızistanda bulundum. Bahsettiğim okuldan herhangi bir mezuniyetim olmadığı için formu doldururken tamamen aklımdan çıkmış . Bu durum bir yıldan fazla kaldığımız ülke statüsüne girer mi ? Bir de bu vizelerin olduğu pasaportumun 2005 senesinde süresi bitti ve şu an kullandığım pasaportumu 2016 yılında 10 yıllık yeni tip çıkarttım. Mülakat tarihi geldikten sonra bu bilgiyi ds260 formumda yenileyerek belirtmem gerekir mi? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • merhaba konsolosluğun sitesindeki vize programında ds260 formu doldurulduktan sonra 6. basamakta destekleyici belge gönderimi bölümü var doğum belgesi pasaport askerlik v.s belgeleri pdf veya jpeg formatında mail ile gönderilmesini sonrasında randevu planlanacağını yazıyor bu konuda bilgilendirme yapabilir misiniz acaba

    f9dcae6b-95b7-4ce0-9d8e-5b7237e82402-image.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sağlık Muayenesindeki COVID-19 Aşısı Zorunluluğu Hakkında Önemli Güncelleme

    12 Mayıs 2023 tarihi itibariyle, CDC COVID-19 aşılanma gereksinimlerini güncellemiştir. 12 yaş ve üzeri tüm adayların en az 1 doz Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) onaylı aşı ile aşılanmış olması gerekmektedir. En az 1 doz DSÖ onaylı COVID-19 aşısı olana kadar vize sürecinize devam edemezsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum