Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @nivyork şu soruya hazırlıklı olmak lazım: "neden ilk yurtdışı ziyareti için Amerikayı tercih ettiniz?" Eğer buna verebileceğiniz makul bir cevap, seyahat planınız varsa görevliyi ikna etmeyi deneyebilirsiniz. ( festival, özel bir etkinlik daveti, detaylı bir tatil planı ) Gelir durumunuzu formda belirtin, sadece maaş değil kira, freelance iş vb. gelirleriniz var ise toplam rakamı yazabilirsiniz. Eğer ilk cümlemde sorduğum soruya net bir yanıtınız yok ise bir Avrupa gezisi yapıp ondan sonra başvurmakta fayda var diye düşünüyorum. Çünkü ben boş pasaport verdiğimde "daha önce yurtdışına çıktınız mı sorusu geldi" , evet birçok kez dedikten sonra eski pasaportlarımızı verdim ve kontrol etti. Eğer gösterecek eski vizelerim olmasaydı belki almakta zorlanabilirdim ya da ikna edebilmek için "yaz tatilimizin bir kısmını amerikada geçireceğiz" dışında makul bir gerekçe bulmam gerekebilirdi.

    @Burcu-Boz sizin de dediğiniz gibi artık gri listedeyiz, belkide kara listeye çok yakınız maalesef..

  • ⭐⭐

    @n-cavit böyle bir yenileme deneyimim henüz yok ama göçmen olmayan vizelerin yenilenmesi ile ilgil detaylı bilgi bu https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/ sayfanın en alt kısmında mevcut

    Şöyle denmiş :

    Screenshot 2023-05-15 at 18.16.30.png

    Şu madde önemli: "Bir önceki A.B.D. vizesi hala geçerli olmalı ya da bitiş tarihinin üzerinden 48 aydan fazla süre geçmemiş olmalıdır."

    Yani buna göre 3, 6 ay veya 1 yıl kalsa da güncelleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin yakın zamanda yapacağınız seyahat planı ile ilgili, yoksa yenileme işlemlerinde şansı yükseltecek / azaltacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Tabi deneyimleyen arkadaşlar var ise onların yorumları daha kıymetli olacaktır.


  • Bilgi için teşekkürler, peki vize başvurusu yapıp mülakata kadar gidip gelsem sorun olur mu? vize başvurusunda soruyorlar mı formda? hangi ülkelre gittin diye

  • ⭐⭐

    @nivyork evet soruyorlar. vize randevusuna gitmeden önce güncelleyebilirsiniz formu, istediğiniz kadar yeni form doldurabilirsiniz, son doldurduğunuz forma ait barkod numarasını AIS üzerinden güncellemeniz yeterli olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/9365?_=1684175892998

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 
  • ⭐⭐⭐

    @nivyork, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Dostlar selam.

    Ben türkiyede yazılımcı olarak çalışıyorum, amerikaya türist vizesi almak istiyorum. aktif olarak 4 senedir çalışıyorum bankada bir miktar param ve tapusu üzerime olan ev mevcut. türkiye şartlarında maaşım da iyi denecek seviyede. Pasaportumda şuan farklı bir ülkenin damgası yok.
    Değerli bilgilerinize ihtiyacım var: Vize başvurusunda pasaportun sayfalarını istiyor mu? hangi ülkelere seyahat ettiğimizi soruyor mu? Örneğin 4-5 ay sonraya randevu aldım, randevu tarihi gelene kadar da shengen vizesi alıp avrupaya gir çık yaptım bunun faydası olur mu?
    Shengen vizesi hariç kendimi nasıl avantajlı duruma getirebilirim ? forumu okudğum kadarıyla bir çok kritere uydugumu düşünüyorum aslında ama yine de sizlere danışmak istedim basvuru yapmadan önce.

    Kesinlikle İngiltere vizesi alın derim ben..


  • Merhaba ben de bir konuda tecrübemi paylaşmak istiyorum. Dün (15 Mayıs) B1/B2 vize mülakatım vardı Ankara'da. Birkaç ay öncesinden amerikauzmanı Gökçe hanım ile anlaşmıştık. Kendisi vize mülakatından önce arayacağım dediği halde aramadı. Verdiği tarihte aramadığı gibi 2 defa hatırlattığımda da 2 defa ileri tarih verip yine aramadı. Kendimi fena şekilde kazıklanmış gibi hissediyorum. Hem dertleşmek hem de paylaşmak için tecrübemi yazmak istedim. İyi günler.


  • @mrbloomer mülakat sonucunuz ne oldu? görüşmenizin detaylarını paylaşırsanız çok memnun olurum


  • Mental olarak iyi hissetmediğim için mülakata gitmedim. Rezalet bir deneyim oldu. Bu sefer kendilerine hiç bulaşmadan kendim halledeceğim.

  • ⭐⭐

    @mrbloomer Parayı yakmamak için tarihi ileri aldınız mı peki


  • @Serap-2 Öyle birşeyden haberim yok. işini başkasına verirsen böyle oluyor.

  • ⭐⭐

    @mrbloomer Neyse sağlık olsun. Kendiniz kolayca yapabilirsiniz. DS160 formunu acele etmeden doldurun. Bir kaç gün submit etmeyin. Aklınıza bir şey gelebilir. Defalarca dönüp kontrol edin. Bol şanslar.


  • @Serap-2 Teşekkür ederim sağolun. Zaten kendim doldurabilecek kadar ingilizcem vardı ama sıra gelmeyen dv talihlilerinden olduğum için kendilerinden yardım istemiştim. tamam dediler. en son randevudan iki gün önceki akşam mesaj atıp şimdi veya yarın sabah arayacağım diyip yine aramadı. tam bir psikolojik eziyet oldular.


  • @mrbloomer üzüldüm adınıza. umarım sonraki görüşmelerde alırsınız vizeyi


  • @tufank ben artık makul cevaplara da kandıklarını sanmıyorum 🙂 Bana da bir kaç sorudan sonra daha önce yurt dışına çıktınız mı ? diye sordu. Beni kurtaran eminim ki İngiltere vizesi oldu. Daha önce İngiltere (2013) ve Katar'a (2016) gitmiştim bu arada ne kadar süre Amerika'da kalmak istediğini sorduklarında heyecandan 15 yıl dedim sonra afedersiniz 15 gün diye çevirmiştim heyecanlıyım falan diye ama zaten İngiltere muhabbetini duyduktan sonra vermişti onayı :)) Ama karşındaki memurun da aşırı derecede etkisi var.. Tam zamanında vize aldığımı düşünüyorum. Şuan ciddi anlamda vize verilme sürecinde çok zorluyorlar 😞😣 ve evet dediğiniz gibi yakında kara listeye doğru gidiyoruz ☹️🥹 Bu arada da Avrupa'da ciddi anlamda vize vermiyor. Maalesef bumerang gibi bir şey oldu. Amerika ya da diğer Avrupa ülkelerine gittiysen olumlu ama ilk tatilinse baya sorun çıkarttıklarını duydum. Bence Avrupadaki çoğu ülkeler, Amerika'dan daha detaylı bakıyor tüm potansiyele. Gezginlerden duyduğum Amerika vizesi olanları bile durmadan sorgulama ve ciddi anlamda soruşturma durumunda olduklarını yazıyorlar.. Neden geldiniz, ne için buradasınız vb. Yani anlayacağınız her iki tarafta artık vize verme konusunda sıkıntılı durumda. Almanya'nın sınırlarını ciddi anlamda kapattığını okumuştum, çünkü çok fazla Türk ve diğer ülkelerden gelenler olduğu için. 😞

  • ⭐⭐

    @Burcu-Boz bence öncellikle bu vizeyi neden istediğimizi bilmemiz lazım, en önemli kısım bu 🙂 biz tatil amaçlı düşünüyorduk ve tabi ileride green card çıkması durumunda veya başka bir vize türüne AOS yapmak için cebimizde olsun istiyorduk. Yani önceliğimiz tatil ve keşif. Görevliler bunu analiz edebilecek deneyime sahipler. Görevliye söylediğimiz neden ile kendi içimizdeki neden uyuşmuyorsa sorun çıkabilir. Bu sorunu aşmak için başka kriterler gerekebilir. Seyahat geçmişinin önemi büyük , zamanında giriş çıkışlar bunlar olumlu yansıyor. Çalışma durumu ve gelir önemli. Herkesin koşulları ve mülakatı farklı oluyor ama boş pasaportla da vize alınabilir eğer gidiş amacımız net ve bunu hem kendimize hem de görevliye net anlatabiliyorsak 🙂


  • Öncelikle herkese merhabalar ben turist olarak abd ye gitmeyi düşünüyorum 30 yaşındayım evliyim.Vize mükakatında gördüğüm kadarıyla tek olan erkeklerin ret alma olasılığı bayağa yüksek , vize mülakatına eşimle başvursam çiftlerin onay olması daha yüksek diye biliyorum, velevki eşimle beraber onay aldık sonrasında ben abd ye tek gittiğimde pasaport kontrolunde sorun olur mu teşekkürler

  • ⭐⭐

    @bugracem girişte amacınız sorulacak ve buna göre görevli değerlendirmeyi yapacak. mutlaka eşiniz ile birlikte giriş yapma zorunluluğunuz yok. belki eşiniz işlerinden dolayı o an sizinle gelemeyebilir, sonradan katılabilir ya da sizin tek başınıza gitmeniz gereken bir durum ortaya çıkmış olabilir. yapmanız gereken giriş amacınızı görevliye doğru bir şekilde anlatmak ve sorulursa bu gibi sorulara hazırlıklı olmak / cevap vermek.


  • @tufank teşekkürler cevap için doğru diyorsunuz ama bilemiyor tabi sormak istedim, bir arkadaşımı ziyarete gideceğim amacım gerçekten de 2-3 hafta gezmek olacak çocugum var ve eşim abd ye gitmeye pek sıcak bakmadığı için o gelmeyecek .

  • ⭐⭐

    @bugracem vize görüşmesinde planınızı doğru anlatmanız gerekiyor. sadece vize alma şansınızı yükseltmek için eşinizle ile birlikte katılmanız durumunda onu da bu plana dahil etmeniz ve görevliye bu ortak gezi planını anlatmanız gerekecek. geçmiş seyahatler, iş durumu, gelir bunları sunmanız lazım. İkiniz beraber gideceğinizi beyan ettiğiniz için "çocuğunuz burada mı kalacak?" sorusu gelebilir. ret yemeniz durumunda x 2 masraf etmiş olacaksınız. ya da tek başınıza katılıp, size sorulursa, eşinizin neden gelmek istemediğini görevliye dürüstçe söyleyebilirsiniz belki bu daha olumlu yansır. bu 2 seçenek arasından hangisi size daha avantajlı geliyorsa o şekilde ilerleyebilirsiniz.


  • @tufank anladım cok tesekkürler doğru diyorsunuz pekala abd de yaşayan arkadaşımdan davet mektubu alsam vize görüşmesinde bunu göstersem sizce olumlu mu olur olumsuz mu bilgilerinize dayanarak soruyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum