@Demir-Ölmez Merak etmeyin herhangi bir sorun olmaz, vizenizi aldiktan sonra istediginiz zaman ulkeye giris yapabilirsiniz. Ulkeye giris tarihiniz DS160 formunda belirttiginiz tarihten farkli olabilir.
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@nivyork şu soruya hazırlıklı olmak lazım: "neden ilk yurtdışı ziyareti için Amerikayı tercih ettiniz?" Eğer buna verebileceğiniz makul bir cevap, seyahat planınız varsa görevliyi ikna etmeyi deneyebilirsiniz. ( festival, özel bir etkinlik daveti, detaylı bir tatil planı ) Gelir durumunuzu formda belirtin, sadece maaş değil kira, freelance iş vb. gelirleriniz var ise toplam rakamı yazabilirsiniz. Eğer ilk cümlemde sorduğum soruya net bir yanıtınız yok ise bir Avrupa gezisi yapıp ondan sonra başvurmakta fayda var diye düşünüyorum. Çünkü ben boş pasaport verdiğimde "daha önce yurtdışına çıktınız mı sorusu geldi" , evet birçok kez dedikten sonra eski pasaportlarımızı verdim ve kontrol etti. Eğer gösterecek eski vizelerim olmasaydı belki almakta zorlanabilirdim ya da ikna edebilmek için "yaz tatilimizin bir kısmını amerikada geçireceğiz" dışında makul bir gerekçe bulmam gerekebilirdi.
@Burcu-Boz sizin de dediğiniz gibi artık gri listedeyiz, belkide kara listeye çok yakınız maalesef..
-
@n-cavit böyle bir yenileme deneyimim henüz yok ama göçmen olmayan vizelerin yenilenmesi ile ilgil detaylı bilgi bu https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/ sayfanın en alt kısmında mevcut
Şöyle denmiş :

Şu madde önemli: "Bir önceki A.B.D. vizesi hala geçerli olmalı ya da bitiş tarihinin üzerinden 48 aydan fazla süre geçmemiş olmalıdır."
Yani buna göre 3, 6 ay veya 1 yıl kalsa da güncelleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin yakın zamanda yapacağınız seyahat planı ile ilgili, yoksa yenileme işlemlerinde şansı yükseltecek / azaltacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Tabi deneyimleyen arkadaşlar var ise onların yorumları daha kıymetli olacaktır.
-
Bilgi için teşekkürler, peki vize başvurusu yapıp mülakata kadar gidip gelsem sorun olur mu? vize başvurusunda soruyorlar mı formda? hangi ülkelre gittin diye
-
@nivyork evet soruyorlar. vize randevusuna gitmeden önce güncelleyebilirsiniz formu, istediğiniz kadar yeni form doldurabilirsiniz, son doldurduğunuz forma ait barkod numarasını AIS üzerinden güncellemeniz yeterli olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/9365?_=1684175892998
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
tufank
-
@nivyork, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Dostlar selam.
Ben türkiyede yazılımcı olarak çalışıyorum, amerikaya türist vizesi almak istiyorum. aktif olarak 4 senedir çalışıyorum bankada bir miktar param ve tapusu üzerime olan ev mevcut. türkiye şartlarında maaşım da iyi denecek seviyede. Pasaportumda şuan farklı bir ülkenin damgası yok.
Değerli bilgilerinize ihtiyacım var: Vize başvurusunda pasaportun sayfalarını istiyor mu? hangi ülkelere seyahat ettiğimizi soruyor mu? Örneğin 4-5 ay sonraya randevu aldım, randevu tarihi gelene kadar da shengen vizesi alıp avrupaya gir çık yaptım bunun faydası olur mu?
Shengen vizesi hariç kendimi nasıl avantajlı duruma getirebilirim ? forumu okudğum kadarıyla bir çok kritere uydugumu düşünüyorum aslında ama yine de sizlere danışmak istedim basvuru yapmadan önce.Kesinlikle İngiltere vizesi alın derim ben..
-
Merhaba ben de bir konuda tecrübemi paylaşmak istiyorum. Dün (15 Mayıs) B1/B2 vize mülakatım vardı Ankara'da. Birkaç ay öncesinden amerikauzmanı Gökçe hanım ile anlaşmıştık. Kendisi vize mülakatından önce arayacağım dediği halde aramadı. Verdiği tarihte aramadığı gibi 2 defa hatırlattığımda da 2 defa ileri tarih verip yine aramadı. Kendimi fena şekilde kazıklanmış gibi hissediyorum. Hem dertleşmek hem de paylaşmak için tecrübemi yazmak istedim. İyi günler.
-
@mrbloomer mülakat sonucunuz ne oldu? görüşmenizin detaylarını paylaşırsanız çok memnun olurum
-
Mental olarak iyi hissetmediğim için mülakata gitmedim. Rezalet bir deneyim oldu. Bu sefer kendilerine hiç bulaşmadan kendim halledeceğim.
-
@mrbloomer Parayı yakmamak için tarihi ileri aldınız mı peki
-
@Serap-2 Öyle birşeyden haberim yok. işini başkasına verirsen böyle oluyor.
-
@mrbloomer Neyse sağlık olsun. Kendiniz kolayca yapabilirsiniz. DS160 formunu acele etmeden doldurun. Bir kaç gün submit etmeyin. Aklınıza bir şey gelebilir. Defalarca dönüp kontrol edin. Bol şanslar.
-
@Serap-2 Teşekkür ederim sağolun. Zaten kendim doldurabilecek kadar ingilizcem vardı ama sıra gelmeyen dv talihlilerinden olduğum için kendilerinden yardım istemiştim. tamam dediler. en son randevudan iki gün önceki akşam mesaj atıp şimdi veya yarın sabah arayacağım diyip yine aramadı. tam bir psikolojik eziyet oldular.
-
@mrbloomer üzüldüm adınıza. umarım sonraki görüşmelerde alırsınız vizeyi
-
@tufank ben artık makul cevaplara da kandıklarını sanmıyorum
Bana da bir kaç sorudan sonra daha önce yurt dışına çıktınız mı ? diye sordu. Beni kurtaran eminim ki İngiltere vizesi oldu. Daha önce İngiltere (2013) ve Katar'a (2016) gitmiştim bu arada ne kadar süre Amerika'da kalmak istediğini sorduklarında heyecandan 15 yıl dedim sonra afedersiniz 15 gün diye çevirmiştim heyecanlıyım falan diye ama zaten İngiltere muhabbetini duyduktan sonra vermişti onayı :)) Ama karşındaki memurun da aşırı derecede etkisi var.. Tam zamanında vize aldığımı düşünüyorum. Şuan ciddi anlamda vize verilme sürecinde çok zorluyorlar 
ve evet dediğiniz gibi yakında kara listeye doğru gidiyoruz
️🥹 Bu arada da Avrupa'da ciddi anlamda vize vermiyor. Maalesef bumerang gibi bir şey oldu. Amerika ya da diğer Avrupa ülkelerine gittiysen olumlu ama ilk tatilinse baya sorun çıkarttıklarını duydum. Bence Avrupadaki çoğu ülkeler, Amerika'dan daha detaylı bakıyor tüm potansiyele. Gezginlerden duyduğum Amerika vizesi olanları bile durmadan sorgulama ve ciddi anlamda soruşturma durumunda olduklarını yazıyorlar.. Neden geldiniz, ne için buradasınız vb. Yani anlayacağınız her iki tarafta artık vize verme konusunda sıkıntılı durumda. Almanya'nın sınırlarını ciddi anlamda kapattığını okumuştum, çünkü çok fazla Türk ve diğer ülkelerden gelenler olduğu için. 
-
@Burcu-Boz bence öncellikle bu vizeyi neden istediğimizi bilmemiz lazım, en önemli kısım bu
biz tatil amaçlı düşünüyorduk ve tabi ileride green card çıkması durumunda veya başka bir vize türüne AOS yapmak için cebimizde olsun istiyorduk. Yani önceliğimiz tatil ve keşif. Görevliler bunu analiz edebilecek deneyime sahipler. Görevliye söylediğimiz neden ile kendi içimizdeki neden uyuşmuyorsa sorun çıkabilir. Bu sorunu aşmak için başka kriterler gerekebilir. Seyahat geçmişinin önemi büyük , zamanında giriş çıkışlar bunlar olumlu yansıyor. Çalışma durumu ve gelir önemli. Herkesin koşulları ve mülakatı farklı oluyor ama boş pasaportla da vize alınabilir eğer gidiş amacımız net ve bunu hem kendimize hem de görevliye net anlatabiliyorsak 
-
Öncelikle herkese merhabalar ben turist olarak abd ye gitmeyi düşünüyorum 30 yaşındayım evliyim.Vize mükakatında gördüğüm kadarıyla tek olan erkeklerin ret alma olasılığı bayağa yüksek , vize mülakatına eşimle başvursam çiftlerin onay olması daha yüksek diye biliyorum, velevki eşimle beraber onay aldık sonrasında ben abd ye tek gittiğimde pasaport kontrolunde sorun olur mu teşekkürler
-
@bugracem girişte amacınız sorulacak ve buna göre görevli değerlendirmeyi yapacak. mutlaka eşiniz ile birlikte giriş yapma zorunluluğunuz yok. belki eşiniz işlerinden dolayı o an sizinle gelemeyebilir, sonradan katılabilir ya da sizin tek başınıza gitmeniz gereken bir durum ortaya çıkmış olabilir. yapmanız gereken giriş amacınızı görevliye doğru bir şekilde anlatmak ve sorulursa bu gibi sorulara hazırlıklı olmak / cevap vermek.
-
@tufank teşekkürler cevap için doğru diyorsunuz ama bilemiyor tabi sormak istedim, bir arkadaşımı ziyarete gideceğim amacım gerçekten de 2-3 hafta gezmek olacak çocugum var ve eşim abd ye gitmeye pek sıcak bakmadığı için o gelmeyecek .
-
@bugracem vize görüşmesinde planınızı doğru anlatmanız gerekiyor. sadece vize alma şansınızı yükseltmek için eşinizle ile birlikte katılmanız durumunda onu da bu plana dahil etmeniz ve görevliye bu ortak gezi planını anlatmanız gerekecek. geçmiş seyahatler, iş durumu, gelir bunları sunmanız lazım. İkiniz beraber gideceğinizi beyan ettiğiniz için "çocuğunuz burada mı kalacak?" sorusu gelebilir. ret yemeniz durumunda x 2 masraf etmiş olacaksınız. ya da tek başınıza katılıp, size sorulursa, eşinizin neden gelmek istemediğini görevliye dürüstçe söyleyebilirsiniz belki bu daha olumlu yansır. bu 2 seçenek arasından hangisi size daha avantajlı geliyorsa o şekilde ilerleyebilirsiniz.
-
@tufank anladım cok tesekkürler doğru diyorsunuz pekala abd de yaşayan arkadaşımdan davet mektubu alsam vize görüşmesinde bunu göstersem sizce olumlu mu olur olumsuz mu bilgilerinize dayanarak soruyorum
Benzer Başlıklar
145
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k