@mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi.
Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:)
Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.

Bana da bir kaç sorudan sonra daha önce yurt dışına çıktınız mı ? diye sordu. Beni kurtaran eminim ki İngiltere vizesi oldu. Daha önce İngiltere (2013) ve Katar'a (2016) gitmiştim bu arada ne kadar süre Amerika'da kalmak istediğini sorduklarında heyecandan 15 yıl dedim sonra afedersiniz 15 gün diye çevirmiştim heyecanlıyım falan diye ama zaten İngiltere muhabbetini duyduktan sonra vermişti onayı :)) Ama karşındaki memurun da aşırı derecede etkisi var.. Tam zamanında vize aldığımı düşünüyorum. Şuan ciddi anlamda vize verilme sürecinde çok zorluyorlar 
ve evet dediğiniz gibi yakında kara listeye doğru gidiyoruz
️🥹 Bu arada da Avrupa'da ciddi anlamda vize vermiyor. Maalesef bumerang gibi bir şey oldu. Amerika ya da diğer Avrupa ülkelerine gittiysen olumlu ama ilk tatilinse baya sorun çıkarttıklarını duydum. Bence Avrupadaki çoğu ülkeler, Amerika'dan daha detaylı bakıyor tüm potansiyele. Gezginlerden duyduğum Amerika vizesi olanları bile durmadan sorgulama ve ciddi anlamda soruşturma durumunda olduklarını yazıyorlar.. Neden geldiniz, ne için buradasınız vb. Yani anlayacağınız her iki tarafta artık vize verme konusunda sıkıntılı durumda. Almanya'nın sınırlarını ciddi anlamda kapattığını okumuştum, çünkü çok fazla Türk ve diğer ülkelerden gelenler olduğu için.