DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@bendedimsize, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Merhaba tekrardan ben attığınız linki tamamen inceledim sistemi anladım.Şunu sormak istiyorum Pre Med için bana önerebilceğiniz bir bölüm var mıdır?
bu tur konulari ilgili basliklarda konusalim isterseniz :) bu basligi DV sureci icin kullanmaniz daha dogru olur.
-
@arnblt, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Bu DS260 i erken gondermek ile bir sorum var. Farzedinki Ekim cutoff 3000, Kasim cutoff 4500 olsun. Vizeler Ekimde verilmeye baslanirsa yani olagan akisinda. DS260 formunu Mayis ta dolduran CN si 7000 olan biri CN si 4200 olan ve formu eylul de dolduran birinin onune nasil gecebilir. Bu mumkun degil. Ancak tum numaralar bir anda aktif olur ve az zaman kalirsa boyle bir sey olabilir. Dolayisiyla sunu da unutmamak lazim. Bu sene surec eskine yani pandemi oncesine donerse bu DS260 i erken doldurmanin hic bir onemi olmamasi lazim.
hala randevu alabilmek icin ilk sart numaranizin bultende aktif olmasi sayin @arnblt , bunun aksi bir durum soz konusu degil, fakat cok az sayida mulakat tarihi verildigi icin kolaylikla one gecilebiliyor.
misal ilk ay degil ama sonraki aylarda 10.000 aktif olursa, ilk 3 gun formu gondermis ve 10.000 altindaki kisilere mulakat verilirken (kac kisinin formu gonderdigi ve konsoloslugun kac dosya icin mulakat istedigi onemli tabii ki) , sizinki 850 olmasina ragmen 2 hafta sonra gonderdiginiz icin mulakat tarihi alamiyorsunuz, ama 9900 olup ilk gun gonderen kisiye randevu tarihi veriyorlar.
-
@datanist, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@arnblt aslinda isin soyle bir boyutuda var. DV 2022 sureci basladiginda KCC'ye evrak gonderme ve onay proseduru vardi. KCC, evrak talebini DS-260 submit tarihine gore yapinca, CN yuksek dahi olsa onceden DQ olundu. Bultende hizli ilerleyince, onceden DQ olan yuksek CN'ler sirada one gectiler.
er ya da gec bu evrak onayi surecine geri donecekler. ama hangi yil doneceklerini bilemiyoruz... DOS uzun bir suredir tum sistemini "modernized immigrant visa"lar ustune gelistiriyor...
-
@Sedat-1, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba
GreenCard kazananı olarak Pasaportum olmadığı için DİĞER SEYAHAT BELGESİ'ni seçip DS260 formunu doldurdum.
Pasaport aldıktan sonra pasaport bilgilerimi [email protected] adresine e-posta ile göndermem gerekir mi?
Yoksa mülakatın çıkmasını beklemek ve mülakata yanımızda götürmek yeterli mi?
Teşekkürler
İyi günlerMulakat tarihi aldiktan sonra suradan konsolosluga ulasin:
https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/
ve DS-260 formunuzu guncellemek istediginizi belirtin. Guncel bilgileri forma yazip mulakata pasaportunuzla katilabilirsiniz.
-
@atalardankalanbirben, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba arşivli adli sicil belgesin de apostil şerhi zorunlu mu karekod var e devlet karekod ile belgenin doğruluğu kontrol edilebiliyor ona rağmen apostil şerhi olmalı mı ?
apostile gerek yok normalde ama siz Ankara'da mi mulakata gireceksiniz?
-
@murat-direnc, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
KCC case number error(2024)dvlotterry çekilişinde dosya numarasi hatasi aradaki sifirlari kaldirmama rağmen devam etmesinin sebebi nedir aceba?
DS-260 formuna giris yaparken mi hata aliyorsunuz? Yoksa formu gonderirken mi?
-
@crazycells yüksek okuldan kaydım silindi. Diplomamı verecekler birde ek tastik name alirim. Ds260 formunu yolladim umarim kısa sürede dönüs olur. Sıra numaram cok iyi ama formu gec gönderdim sanırım
-
@crazycells tamamdır, çok teşekkür ederim. Tarih geldiğinde forumda tekrar soracağım öyleyse. 18$ olacak saatlik ücreti ayrıca konaklama karşılanacak, umarım yeterli olur
Cok teşekkürler -
Merhabalar,
Nişanlım ve ben 2024 talihlisiyiz. Dosya sıralamamız 22klarda. Bu sebeple 260 formunu açıklandığı gün doldurduk. Sormak istediğim şey ise Ankara Konsolosluğunun hangi ay kaç kişi mülakata çağırdığını görebileceğim kaynak veya forumun bu konuda bir kaydı var mıdır?Eğer var ise göremedim şimdiden kusura bakmayın.
İyi günler dilerim herkese.
-
Merhaba ben daha farklı bir soru soracağım, yeşil kartı alıp ABD'ye gittikten sonra Türkiye de ki kız arkadaşımla evlenirsem onun için süreç nasıl işler, onun da gelmesinin bir yolu var mı ? Dediğim gibi mülakatlardan önce bir evlilikten bahsetmiyorum bahsettiğim Yeşil Kartı aldıktan sonra ABD ye yerleşip kısa süre içerisinde Türk birisiyle evlenme durumunda onun ABD ye gelebilme/yeşil kart alabilme durumu
-
@Sedat-1 konsolosluğa mail atarsınız pasaport bilgimi güncellemek için formumu açtırmak istiyorum diye onlar yardımcı olur
-
beklemek zormuş ya :(
-
@crazycells Evet,Ankara’da girmemle alakası nedir ?Cevap için şimdiden teşekkürler
-
@horizon59 hiçbir sorun olmuyor merak etmeyin. yeter ki mülakat alın.. en önemli nokta bu.
-
@Soner-Deniz-Yılmaz öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
adresi mülakata gittiğinizde evrak teslime derken ve abd'ye girişte değiştirebilirsiniz.
bunun için endişe etmeyin. -
@crazycells Çok teşekkür ederim
-
@MinimalistBey F2A süreci başlatmalısınız, bu başlığı inceleyin;
-
@umtdd bu başlığı inceleyin;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/5354/sayılarla-dv2023/
-
Merhabalar dv24 talihlisiyim case no 23 bin ve ds260 formu ertesi gün doldurup gönderdim ve bu sene ne olacağını bılmıyorum şansımın olduğunu düşünmüyorum dosya taşımak istiyorum daha önce tecrube etmiş biri varmı aydınlatabilirmi ne yapmalıyım bilgim kısıtlı araştırıyorum herkes ayrı birşey söylüyor direkt tecrübe etmiş birisi varmı ?
-
@gucarslan Çok teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum