• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. lifematrax
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    L
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

lifematrax

@lifematrax

0
    İtibar
    14
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

lifematrax Takip etme Takip Et

lifematrax tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar Ds-260 formunu doldururken aklıma bir şey takıldı yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1. Adres bilgilerimi doldururken Üniversite okuduğum yıllarda 2 yıl başka bir şehirde kalırken ikametgahımı hiç almadım resmi olarak hep büyüdüğüm evdeydim sonra kendi şehrimdeki üniversiteye geçiş yapmış resmi ikametgahımda kalmıştım. Daha sonra evlendim 3 yıl başka adreste kaldım ama yine de aynı şehirde olduğum için ikametgahımı yine almadım resmi olarak ben hep aile evindeydim. Şuanda eşim ile beraber aile evine yani resmi ikametgahıma geldim. Şimdi tek resmi adresi yazsam olur mu yoksa diğerlerini de yazmam gerekiyor mu?
      2. İş bilgilerimde de bu zamana kadar 2 iş yerinde çalıştım birinde çalışmaya devam ediyorum. Ama önceki işimde 6 ay çalıştığım için işveren sigorta girişimi yapmıyor elden nakit ödüyordu dolayısıyla resmi olarak çalışıyor gözükmüyorum e-devlette o tarihlerde. Doldururken bunu es geçsem e-devlette görünmediği için sorun olur mu?
      3. Herkeste olduğu gibi benimde sigorta girişim olsun diye 3 ay sigortam yatırılmış zamanında annem patronum gözüküyor. Onu yazmasam sıkıntı çıkmaz herhalde.
        Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      L
      lifematrax

@tufank gitmeyi tabiki düşünüyorum ama pasaport alabilmem için yurt dışı yasağının kalkması lazım avukatım 1 sene sürer demişti Temmuz 2022 de bende green carda başvurdum şansıma çıktı. Ds 260 formunu geciktirmemek için arayış içerisine girdim. Diyelim ki Ds 260 formunu ilk aşamada pasaportsuz doldurdum ama mülakata gidemedim pasaportum olmadığı için bu sefer yine de önümüzdeki yıl karta başvuru hakkım gitmiyor değil mi ? Neden soruyorum green card talihlisi olup mülakata gitmeyenler ömür boyu başvuru yapamıyorlar diye birşey okumuştum. Endişem şimdi ds260 formunu doldururum yasak kalkmaz falan gidemezsek önümüzdeki yıllardaki şansımın da gitmesi olur.

L
      lifematrax

Merhabalar, aklımdaki soru şu bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Dv2024 talihlisi 30eylul 2024 e kadar herhangi bir işlem yaptirmazsa Dv2025 için green card çekiliş şansını kaybetmiş oluyor mu tekrar başvurabilir mi? Şimdiden teşekkürler

L
      lifematrax

Pasaportsuz ds260 formu doldurulabilir diyor. Sorum şu yurt dışı yasağı olan birisi formu doldursa mülakat tarihine kadar pasaport edinmeli midir? Şöyle bir yazı görmüştüm. Komünist hükümet tarafından pasaport verilmeyenler belge ile ispat etmelidir diyor. Yani süreç içerisinde her şey olabilir yasak kalkabilir yada kalkmayabilir. Bu iki durumda nasıl davranmamız gerekiyor. Bilgisi olanlardan rica ediyorum.

L
      lifematrax