Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @kuzeymelissa

Onayınız hayırlı olsun hocam.

Sizin I-130 aşamasında hızlandırma talebiniz oldu diye biliyordum. Ama yukarda bahsettiğiniz onay NVC'den gelmişti değil mi? NVC'den de bir hızlandırma talebiniz olmuş muydu?

• @ICu teşekkür ederim 🙏bütün bekleyenlerin aynı mutluluğu yaşamasını diliyorum.evet bizim hızlandırma talebimiz I-130 formu bekleyiş döneminde yapıldı ve talep yapıldıktan 2 ay sonra onayımızı aldık🙏daha sonra DS260 formu doldurulup gönderildi ve normalde nvc den 2 ayda gelmesi gereken onay bize 2 haftada geldi🙏sanırım orda da hızlandırma talebimiz aktif olarak devam etti🙏son gelen mailde artık bi randevu oluşturulduğunda sizinle iletişime geçilecektir diye mail geldi 🙏🙏🙏

• @kuzeymelissa

NVC ücretlerini ödeyip dosyaları yükledikten bir süre sonra "paranız ödenemedi. Lütfen tekrar ödeyin" şeklinde bir e-mail aldınız mı? Başka forumlarda insanlar bu sorundan bahsediyorlar

• @kuzeymelissa amin inşallah

• @ICu hayır bize öyle bi mail gelmedi. Biz dosyaları yükledik ve ücreti ödedik daha sonrasında gelen mailde ücretler ve dosyalarınız incelenmiş ve onaylanmıştır diye mail geldi.bundan sonraki aşamada size uygun randevu ayarlandıgında sizinle iletişime geçilecek diye mail aldık sadece🙏🙏🙏

• Herkese merhaba süreç içerisinde green kartlı iken vatandaş olan kişi/eşiniz var mı? Bu süreç hakkında bilgi verir misiniz. Süreç uzar mı ya da bir değişiklik gösterir mi? Teşekkürler

• Selam arkadaslar,
    Hazidan bultenin de F2A icin 8 Sep 2020 olarak devam ediyor, sizce daha ne kadar mulakat beklemeye devam edicez 😔
    Normalde mulakat sureleri bu kadar uzun degildi diye hatirliyorum 6 aya mulakat veriyorlardi, bu bultenler mi etkiledi nedir 😔

• @kuzeymelissa çok şükür, çok mutlu oldum sizin adınıza ❤️
    Şimdi iş Ankara'daki konsolosluğun randevu vermesine kaldı dimi?

• @kuzeymelissa şimdi bu kısmı okudum, hızlandırma almışsınız, anladım.. biz de hızlandırma almaya çalıştık, fakat evraklarıma bile bakmadan direkt reddettiler. Sizin bu hızlandırma sürecinizden biraz bahseder misiniz rica etsem? Çok teşekkürler

• @mulus benim kendi iletime girip bakarsanız sevinirim çünkü detaylı anlattım 🙏ikiz bebeklerim var o yüzden bazen müsait olamıyorum kusura bakmayın🙏deprem bölgesinde yaşıyorduk ve depremden etkiledik psikolojik olarak bizi yıpratma sebebinden hızlandırma talebine başvurduk🙏

• @itsmebb merhaba evet maalesef bültendeki tarih bu ay da değişmedi. Ben de daha ne kadar bekleyeceğimizi çok merak ediyorum Ankarada kaçıncı sıradayım en son mülakat alan PD tarihi hangi tarih? Benden daha erken PDsi olup mülakat tarihi alamamış olan var mı aramızda benim 20.09.2020? 4 ay boyunca DQ statüsünde oldugum halde Ankara konsolosluğu randevu vermedi, sonra da bu cut off date geldi işte.. hala bekliyorum çok zor artık bu belirsizlik dayanılmaz bir halde 3 yıldır bu süreçteyiz çok ama çok zor.. hepimize sabır diliyorum

• Merhaba arkadaşlar,

NVC'ye gönderilecek 'civil documents' başlığı altındaki fotoğrafların vize ebatlarında vesikalık fotoğraf olduğu nerde yazıyor?

• @Özge-Dengiz bize öyle oldu vatandaşlık sertifikasını uscise gönderdik ve 1-2 ay içerisinde onay aldık ama yine uscis sürecim 1 yıl sürdü tabi

• @ecom

NVC aşamasında doğrudan e-devletten aldığım belgeler ve evlilik cüzdanının orjinal hali kabul gördü. Çeviri yaptırmadım.

Civil documents kısmındaki fotoğraflarla ilgili hata yapıp USCIS'de olduğu gibi evlilik fotoğraflarını yüklemiştim. Sonradan forumlardan vesikalık foto olduğunu gördüm ve ilave dökümanlar kısmına yükledim. RFE almadan onay geldi.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• @ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@ecom

NVC aşamasında doğrudan e-devletten aldığım belgeler ve evlilik cüzdanının orjinal hali kabul gördü. Çeviri yaptırmadım.

Civil documents kısmındaki fotoğraflarla ilgili hata yapıp USCIS'de olduğu gibi evlilik fotoğraflarını yüklemiştim. Sonradan forumlardan vesikalık foto olduğunu gördüm ve ilave dökümanlar kısmına yükledim. RFE almadan onay geldi.

Çok sevindim sizin adınıza gözünüz aydın.
    Evet nvc mutlaka amerikan pasaport ölçülerinde fotoğraf istiyor. Neyse ki akıllıca davranıp ilave doküman kısmına yuklemissiniz. Ve ekstra beklememissiniz.
    Şimdi zor olan kısım randevu beklemek çünkü aylardır randevu vermiyor konsolosluk. Umarım hızlanırlar artık biraz olsun

• @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@ecom

Evet nvc mutlaka amerikan pasaport ölçülerinde fotoğraf istiyor. Neyse ki akıllıca davranıp ilave doküman kısmına yuklemissiniz. Ve ekstra beklememissiniz.
    Şimdi zor olan kısım randevu beklemek çünkü aylardır randevu vermiyor konsolosluk. Umarım hızlanırlar artık biraz olsun

Teşekkürler hocam. Umarım hepimiz en kısa zamanda yakınlarımıza kavuşuruz.

Ankara'nın hızlanma ihtimali var, evet. Geçenlerde eleman alacakları haberi falan dolaşıyordu ortalıkta. Akıbeti ne oldu bilmiyorum. Tabi onun öncesinde bir de vize bülteninde güncel olma durumu var. O nasıl çözülür bir fikrim yok. Şu an aklıma gelen tek çözüm başka konsolosluklara yazıp dosyamızın transfer edilmesini rica etmek. Ama bunu bültende 'current' olmadan yapabilir miyim bilmiyorum

• @Özge-Dengiz, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Herkese merhaba süreç içerisinde green kartlı iken vatandaş olan kişi/eşiniz var mı? Bu süreç hakkında bilgi verir misiniz. Süreç uzar mı ya da bir değişiklik gösterir mi? Teşekkürler

Süreç her türlü kısalır. Size şöyle söyleyeyim vatandaş eşleri şuan bir kaç ayda mulakat randevusu almaya başladı fakat f2a yine durdu aylardır randevu verdikleri yok. Eğer böyle bir durumunuz varsa nvc ye gönderin vatandaşlık belgenizi ve randevu talep edin. Aylarca belirsiz bir şekilde randevu bekleyeceginize ki sanirim bu aşamadasiniz, biz hala beklerken siz vizenizi alıp gitmiş olursunuz. Kısacası başvurun hiç beklemeden bence ,bakın 31 aydır hala bekliyorum dq olalı neredeyse 7 ay oldu ortada randevu yok daha ne kadar beklerim belli değil iğrenç bir vize türü. Bir kere adaletli değil senden sonra başvurup vizesini alıp giden mi dersin şansa hizli servise düşüp senin 2 yıl beklediğin onayi 3 ayda alan mı dersin. Neresinden tutsan elinde kalıyor.

• @ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@ICu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@ecom

Teşekkürler hocam. Umarım hepimiz en kısa zamanda yakınlarımıza kavuşuruz.

Ankara'nın hızlanma ihtimali var, evet. Geçenlerde eleman alacakları haberi falan dolaşıyordu ortalıkta. Akıbeti ne oldu bilmiyorum. Tabi onun öncesinde bir de vize bülteninde güncel olma durumu var. O nasıl çözülür bir fikrim yok. Şu an aklıma gelen tek çözüm başka konsolosluklara yazıp dosyamızın transfer edilmesini rica etmek. Ama bunu bültende 'current' olmadan yapabilir miyim bilmiyorum

Onların söyledikleri hiç bir şey inandırıcı değil bence çünkü geçen yıl kararlıyız aile birleşimi vizelerinin süresini 6 aya dusurucez diyorlardı. Neredeyse 3 yıla çıkardılar onlar eleman alacakta vizeler hizlanacakta,,,konsolosluğu hizlandirsalar uscis yavaşlıyor uscis hizlansa nvc duruyor. Şimdide tüm kapasite yabancı dosyalarina çalışıyorlar..
    Transfer ile ilgili güncel bir bilgi alırsanız paylasirmisiniz?
    Çünkü benim bildigim sadece dv lerde oluyor. Yada kalıcı oturumunuz olmalı diye biliyorum yanlışta olabilir arastirmadim çünkü. Öyle bir ihtimal olursa değerlendirin mutlaka ankara iyice suyunu çıkardı bu işin..

• @moonlight, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@itsmebb merhaba evet maalesef bültendeki tarih bu ay da değişmedi. Ben de daha ne kadar bekleyeceğimizi çok merak ediyorum Ankarada kaçıncı sıradayım en son mülakat alan PD tarihi hangi tarih? Benden daha erken PDsi olup mülakat tarihi alamamış olan var mı aramızda benim 20.09.2020? 4 ay boyunca DQ statüsünde oldugum halde Ankara konsolosluğu randevu vermedi, sonra da bu cut off date geldi işte.. hala bekliyorum çok zor artık bu belirsizlik dayanılmaz bir halde 3 yıldır bu süreçteyiz çok ama çok zor.. hepimize sabır diliyorum

Ağustos 2020 PD si olan bir arkadaş randevu almıştı sadece geçen aylarda f2a onun dışında görmedim hiç. Sanırım bultendeki tarihten önce olan dosyalara veriyor randevu. Sizinle tarihlerimiz çok benzer siz bir kaç gün ile bende 1 ayla kaçırıyorum saçmalığa bakin ki bu yüzden bize şuan randevu verilmiyor. Mail attım dönen olmadı konsolosluğa bu hafta avukatıma söyledim oda gönderecek. Elden gelen bir şey yok malesef sizlerde yazın bence sık sık ağlamayan bebeğe emzik yok hele böyle saçma sapan adaletsiz bir uygulamada...
    Şöyle ki siz yillarca diğerleriyle birlikte bekliyorsunuz oradan bir arkadaş yeter artık diyor kongre üyesine yada senatöre yazıyor onlarda hayırdır neden bu arkadaş 2 yıldır bekliyor diye sorduklarında afedersiniz hata yaptik diyor ve sadece onun işlemlerini hizlandiriyorlar. E peki diğerleri??
    Onlar beklemeye devam... Ne kadar da adaletli ve mantıklı bir sistem değil mi? Her yönüyle insan odaklı..

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• @ecom yakın zamanda 30'u Avrupa'dan olmak üzere 42 elçilik ve konsolosluğa transfer için e-mail gönderdim. yaklaşık yarısı cevap verdi şu ana kadar. hepsi olumsuz. sadece bulundukları ülkenin vatandaşlarına ya da o ülkede oturum izni olanlara hizmet verdiklerini söylüyorlar.

Hatta az önce Dublin'den beyin yakan bir dönüş aldım: "Please kindly forward our office proof of your long term residency in the Republic of Ireland. The evidence should be substantial and show that you have long term residency in Ireland and will continue to do so for the foreseeable future."

ABD'ye ailesini göçmen olarak götürmek isteyen birinden İrlanda'da yaşadığına ve gelecekte yaşamaya devam edeceğine dair geçerli kanıt istiyorlar. Kalıbımı basarım bu vize görevlilerini özel seçiyorlar.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    58
    0 Oy
    58 İleti
    8k Bakış
    nevermoreN
    @ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k