Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • İyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

    AP' nin nedeni eksik bir evrak vesair değildi. Özellikle sorduğumda nedenini ne yazıkki konsolos ta bilmiyordu. "Onay ekranında karşıma çıkıyor ve onaylamama izin vermiyor. Başka da bir şey bilmiyorum malesef." dedi.

    Tahminim: ismim ve soy ismim çok genel. Türklerin genellikle AP ye kalma sebebinin isim olduğunu gördüm forumda.

    Az önce ekstra bilgiler içeren bir form u email ile gönderdiler ve cevabı websitelerindeki online form ile göndermemi istemişler. Hızlıca doldurup gönderdim, buruk bir heyecanla bekliyoruz...


  • @vadili Hayırlı uğurlu olsun vizeniz


  • Herkese merhaba..Bir konuda hala tam netleşemedim. Dosya numaram current olmadan (31K'larda) da dosya taşıma talebinde bulunabiliyor muyum acaba?


  • @ebya123 Konsolosluklara yazabilirsiniz sizi current olmadan da kabul eden çıkabilir.


  • @Kramer Teşekkür ederim


  • @vadili tebrikler, dilerim AP probleminiz de bir an önce çözülür ve emeklerinizin karşılığını alırsınız. Muscatı bu sene ilk kez sizin sayenizde gördük. yeni bir kapı açmış oldunuz, teşekkürler.
    istedikleri bilgiler ne idi acaba? özel değilse...


  • Umarım teşekkürler.

    AP için istenen bilgileri soruyorsunuz sanırım. Son 15 yıllık bulunduğum ülkeler, kaldığım adresler, kardeşlerimin kişisel bilgileri gibi bilgilerdi. DS-260 dan çok bir fazlalığı yoktu.


  • Oncelikle taberik edrim. Ben de shengen surecini merak ediyorum. oncelikle dosya tasitmak icin konsoloslukla nasil iletiseme geciyorsunuz, mulakat tarihi ne zamn belli oluyor, ondan sonra mi shengene basvuruyorsunuz


  • @selik Merhaba, dosya taşıma işlemi için farklı yollar denenebilir. Önce Schengen alabilir sonra mail atabilirsiniz, önce mail atıp sonra Schengene başvurabilirsiniz. Mail geri dönüşü genelde 5 iş günü içinde oluyor ama hiç cevap atmayan yada aylar sonra cevap atan ülkeler de var. Diğer arkadaşların tecrübelerinde de yazıyor. Öncesinde alıp bir kere gir çık yapmak daha garanti bir yol bence, zira kabulu alıp Schengeni yetişmeyen ve gidemeyen olmuş.

    İletişime mail yoluyla geçiyorsunuz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html bu adresten tüm iletişim adreslerine ulaşabilirsiniz.


  • @selik

    Shengen süreci hakkında bir bilgim yok. Biz Umman' dan yeşil ışık yakan e-mail i aldıktan sonra Umman vizesine başvurduk. Vizeyi aldıktan sonra dosya taşıma maili attık.

    Ancak Viyana' ya dosyasını taşıyanlar farklı yollarla başvuru yapmışlar sanırım.


  • Merhabalar,

    Viyana'ya dosyasını taşımış ve vizesini almış biri olarak deneyimlerimi aktarmak isterim.

    DV2023 kazananıyım. Dava edilen geçmiş yılda kazanmış ve hakkını alamamış bir arkadaşımız sayesinde sürecin sancılı olabileceği ihtimalinden haberdardır. CN 19K olunca, şansımız ne kadar diye araştırırken kendimizi önce bu forumda, sonra da yine bu forumun DV2023 telegram grubunda bulduk.

    DOSYA TAŞIMA:
    Her ay bülten ilerlerken, Ankara'nın yeterince mülakat dağıtmaması Ocak ayından itibaren bizde tedirginlik yaratmaya başladı. Eşimle birlikte Şubat ayının sonunda dosya taşımayı denemek için mail atmaya başladık. İlk olarak Avrupa'daki vizesiz ülkeler, sonra da schengen gereken ülkelere mail attık. Mailde, ABD'ye gitmeyi çok istediğimizi, ama Ankara'nın çok yoğun bir konsolosluk olması sebebiyle yavaş ilerlediğini, bu nedenle bize sıra gelmesinden endişe ettiğimizi, dosyamızı taşıyabilmeleri mümkünse mülakata onların konsolosluğunda girmek istediğimizi yazdık. Çok kısa bir sürede Viyana Konsolosluğundan dosyamızı taşımaya okey verdiklerini belirten bir e-mail aldık, havalara uçtuk. Ardından 1 hafta içerisinde mülakat tarihimizin verildiği bir e-mail aldık. Başka konsolosluklarsa birer birer olumsuz dönüşler yapmışlardı. Daha sonra sorunla karşılaşmamak adına, dosya taşıma için mail attığımız ama bize yanıt göndermeyen konsolosluklara bir önceki e-mailimizi dikkate almamalarını yazdığımız bir e-mail attık.

    MÜLAKAT E-MAİLİ SONRASI: Mailin ardından hızlıca sağlık randevumuzu oluşturmak için, konsolosluğun mailinde belirtilen Viyana'daki sağlık kuruluşundan (MOLNAR) randevu talep ettik. Randevumuz mülakattan 2 iş günü önceki tarihe verildi. Oturum iznimiz olmayan Avusturya'ya gidebilmek için vizeye ihtiyacımız vardı. İlk işimiz schengen başvurusu yapmaktı. Tüm evrakları özenle hazırlayarak schengen vizesi başvurumuzu yaptık. Başvuruda Greencard için gittiğimizi belirten bir niyet mektubu ve konsoloslukla yazışmalarımızı ekledik. Schengen vizemiz onaylandı. (Yanıltıcı olmamak adına, dosya taşıyarak Schengen başvurusu yapacak arkadaşlara, daha sonra başvuru yapan arkadaşların büyük bir çoğunluğunun bu gerekçeyi belirttikleri için farklı bahanelerle vizelerinin red edildiğini belirtmek isterim. Görüşmeden bahsetmeden vize talep eden arkadaşlar daha kolay Schengen aldılar.)

    SAĞLIK HAZIRLIKLARI: Molnar'daki sağlık randevumuzda bize yapılacak aşıların listesi web sitesinde yazıyordu. Hem daha ucuz olması için hem de olası yan etkileri düşünerek aşıları Türkiye'de yaptırmaya karar verdik. Bunun için aşı listesinde yaşımıza uygun yapılacak aşılara bağışıklığımızın olup olmadığını kanıtlayabilmek, bağışıklığımız olmayan aşıları yaptırmak için devlet hastanesinin "enfeksiyon hastalıkları" doktorundan randevu aldık. Yurt dışı göç işlemlerimiz için bu testleri yaptırmamız gerekiyor diye listeyi doktora verdik:
    Kabakulak, Kızamık, Kızamıkçık, Su çiçeği, Hepatit B, VDRL testi.
    Kan verdik, sonuçlarımız çıktığında, sonuca göre olmamız gereken aşıları belirlemiş oldu. Bir de MOLNAR'ın istediği TDAP aşısı vardı, içinde boğmaca içeren bir aşıydı, Türkiye'de bizim çocukluğumuzda bu tip bir aşı yoktu, bu aşı için antikor testi de yapılmadığı için o aşıyı her koşulda olmamız gerekiyordu. Eczaneden "ADACEL" adında yetişkinler için TDAP aşısı olan aşıyı satın aldık ve sağlık ocağında vurulduk. Tüm aşıları aynı gün olmamız gerektiği için antikor testinde bağışıklığımızın olmadığını gördüğümüz diğer aşıları da aynı gün sağlık ocağında yaptırdık. Aşı kartlarımızı sağlık ocağından çıkarttırdık, doktor kaşesi ve imzası ile teslim aldık. Sonra tercümana verip ingilizceye çevirttik. (noter tastiği ya da apostil gerekmiyordu, sadece tercüman yeterli denmişti).
    Ayrıca Molnar iki doz koronavirüs aşısı istiyordu, zaten daha önceden yaptırdığımız için ihtiyacımız olmadı.

    EVRAKLAR: Konsolosluktaki görüşmede istenen evrakların birçoğu zaten e-devletten çıkarılabiliyordu. Hatta İngilizce seçenekli çıkarılabilenler de vardı. Viyana e-devletten çıkardığımız dosyaların çevirisini yaptırmanıza gerek yok yazmıştı mülakat mailinin içine. O nedenle çeviri yaptırmadık. Diplomanın aslı ve onu teyit etmek için e-devlet mezuniyet belgesini aynı anda götürdük. Bankadan İngilizce hesap dökümü aldık, ev tapumuzu ve araba ruhsatımızı fotokopi olarak evraklara ekledik.

    SAĞLIK RANDEVUSU: Sağlık randevusu çok kolay geçti, verdiğimiz aşı kartları ve antikor testleri sayesinde hiçbir aşı yapılmasına gerek kalmadı. Fiziksel muayene kısa süreli ve basitti. Genel sorular soruldu, bir hastalığınız var mı, alerji var mı, ameliyat geçirdiniz mi, psikolojik bir rahatsızlık geçirdiniz mi, kullandığınız bir ilaç var mı gibi. 1 tüp kan alındı. Tansiyona bakıldı. Çocuğumuz 5 yaşın altındaydı, ondan kan alınmadı, sadece fiziksel muayene yapıldı. Daha sonrasında yine çocuğum hariç olmak üzere ciğer filmi için röntgen merkezine gittik. Röntgen merkezi sağlık muayenesi olduğumuz Molnar'ın ofisinden biraz uzaktaydı, toplu taşıma ile gidiliyordu. Röntgen kısmını da hızlıca hallettik. İşlemlerimiz sabah 9’da başlamıştı, öğlen olmadan yarım günde tamamlandı.

    MÜLAKAT GÜNÜ: Mülakat günü heyecanla mülakattan 15 dk önce konsolosluğun kapısına geldik. Saatimiz gelene kadar bizi biraz beklettiler. İçeriye girdiğimiz anda, herkesin kibar ve rahat tavırları, bu kadar mücadeleden sonra bizi şaşırtmıştı 🙂 Türkçe bilen bir konsolosluk görevlisi vardı. Bizden evrakları tek tek talep etti, istediklerini kendisine verdik. Birçok evrağı e-maildeki listeye yazmış olmalarına rağmen istemedi. Banka dökümümüzde sadece son bakiyeye baktı, paranın büyük bir çoğunluğunu döküm aldığımız gün hesaba koyduğumuz halde bunu hiç sorun etmedi. Hesaptaki parayı yeterli gördü ve tapu ve ruhsata gerek yok aslında diyerek yine de alıp evraklarımızın arkasına ekledi.
    Sonra para yatırmamız için bizi bir başka gişeye yönlendirdi. Parayı ödedikten sonra görüşme için bir başka gişeye yönlendirildik. Bu gişedeki görüşme artık vizemizin sonuçlanacağı gişeydi, tüm konuşma sohbet eder gibiydi. Yöneltilen sorular şunlardı:

    • Ne zaman tanıştınız?
    • Hangi tarihte evlendiniz?
    • Türkiye'de nerede yaşıyorsunuz?
    • Türkiye'de ne iş yapıyorsunuz?
    • Hangi şehre gitmeyi planlıyorsunuz?
    • Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
    • Ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz?
      Bu soruların ardından ise "Tebrik ederim vizeniz onaylandı 🙂 Yeni hayatınızda şans dilerim" dedi konsolos bey.

    Her şeyin bu kadar kolay olması, Ankara'nın neden bizleri bundan mahrum ettiğini fazlaca düşündürüyor. İsterse hepimiz gidebilirdik, bu senenin talihlileri psikolojik olarak çok zor bir süreç geçirdi. Düşük CN’nin mülakat garantisi mantığı bu yıl bir çok kişiyi yanılttı. Dezavantaj görünen yüksek CN’de olanlarsa, zaten ihtimali düşük olduğu için başka alternatiflere daha hızlı yöneldi, şans yakalayabildi. Bu konudaki şansımın bir şekilde bu forumla ve sayın @gucarslan'ın kurduğu Telegram grubuyla karşılaşmam sayesinde olduğunu iletmek isterim. Sayın @gucarslan ve @cerkezkizi09 verdiğiniz destek için size gönülden teşekkür ederim. Bu kadar insanın hayatına dokunurken, umarım sizlerin de hayalleriniz, gönlünüzden geçirdikleriniz gerçek olur.

    Asıl sürecim şimdi başlıyor. Sevgiler.

  • ⭐⭐

    @gozdelymn geçmiş olsun. Vizeniz hayırlı olsun. Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar.


  • @gozdelymn çok sevindim gözde hanım.sizlerin duaları iyi dilekleri ile bizlerde @gucarslan ile beraber vizelerimizi alacağız inşallah 😉

  • ⭐⭐⭐

    @gozdelymn vizeniz hayırlı olsun amerikada bol şanslar

  • ⭐⭐

    @ahmet_ Her şey gönlünüzce olsun , Amerika'da görüşmek üzere yolunuz açık olsun. 🙂


  • @gozdelymn Hayırlı olsun vizeniz. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gozdelymn size ve ailenize mutlu, huzurlu ve güzel bir abd hayatı diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun!


  • @gucarslan Merhabalar
    eski konulara göz atarkan daha önce ki bu cevabınız gördüm merak ettiğim bir konu varda bilginiz var ise yardımcı olurmusunuz
    eşim daha önce evlendi boşandı ama şuan benim evli bu durumda eski boşanma kaydını almama gerek var mıdır?


  • @timsah hayırlı olsun mülakat arkadaşım 🙂


  • @gozdelymn vizeniz hayırlı olsun Abd de bol şans dilerim


Benzer Başlıklar

  • 296
  • 27
  • 3439
  • 316
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum