• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. handuş
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    H
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 7
    • Konu 0
    • İleti 112
    • En İyi 47
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

handuş

@handuş

61
    İtibar
    223
    Profil Görüntülemeleri
    112
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

handuş Takip etme Takip Et

handuş tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Pennsylvania

merhaba arkadaslar, ben pittsburgh"da 3 seneye yakin yaşadım ve sehri biraz anlatmak isterim.
      öncelikle sunu söylemekte istiyorum. Ben yıllardır hiç durmadan amerikanin her yerini geziyorum. ve bu yapacağım kıyaslama çok fazla sehirleri eyaletleri gezdiğimden diger sehirlere oranla olan bir kıyaslamadır.
      Olumlu yanları :
      1:) ben sehirden memnun olmadigim icin tasindim fakat herkesin sevdiği seyler ve yasam kalitesi herkese gore farklı.
      pittsburgh çok soğuk bir sehir, haziranda bile hava tam sıcak olmuyor, yazın genel olarak sıcak degil, yazın bile genelde hep yağmur yağar yani güneşli güzel bir gun yüzü görmeniz çok az. eylulun ortasından sonra soğuklar bir baslar, hazirana kadar yakanızı bırakmaz:)
      ben tam 2 ay hiç bir sekilde kar yüzünden arabayı sokağa cikaramadigimi hatırlıyorum.
      2:) amerikada görüp görebileceğiniz en kotu yollara sahip. müthiş ötesi yolda arabaya zarar verecek çukurlar ve sürekli inişli cikisli yollar var. her taraf tepe, sürekli arabayla biryerlere tırmanıyorsunuz. arabayla sürekli bir tikirti halindesiniz sürekli çukurlara girip cikiyorsunuz ve inanin insani deli ediyor. ve yollarda sürekli bir yol yapım hali var. hava soğuk oldugundan dolayı yollarda hep bozuk hayliyle.
      3:) genel olarak çok turk var ve Türklerin birbirlerini hiç sevmediğini gordum, acikcasi pek turk dayanismasi yok, kimse kimseye yardimci olmaz. yüzden bende uzak durmayı tercih ettim.
      4:) soyle bir gezeyim deseniz gezilecek sadece bir iki yer disinda gercekten hiç bir yeri yok. bir tek mount washington adında sehri çok güzel goren bir manzaralı yeri var , downtown klasik downtown ve nehri ise her zaman kahverengi renkte, hep boyle bir ic karartıcı .
      5:) cevresinde yakin olarak nerdeyse hiç güzel bir sehir yok. phidelphia 6 saatlik uzaklıkta , washington dc 4 saat uzaklıkta , colombus 3 saat uzaklıkta . baska da bir sehir yok. eğer büyük bir sehirden geldiyseniz bu sehir size gore olmayacaktır ki ben istanbuldan geldim ve burası bana çok kucuk bir sehir olarak geldi. sehirde 3 tane mall var. 2 tanesi nerdeyse kapanacak kadar kotu. sadece bir tanesi idare eder durumda.

olumlu yanları;
      1: muthissss güzel mimarisi olan sanki hobbit evleri gibi eski ve muazzam mimarisi olan evler var. ben sehrin en tarihi ve en işlek mahallesinde yaşıyordum . hergun yürüyüşe çıkar ve evlere ağzım açık bakardım. kadar güzeller.
      2: sehir öğrenci sehri ve ve çok iyi üniversiteleri var. cernegie mellon üniversitesi amerikanin en iyilerinden biridir.
      3: genelde delivery isleri uber amazonflex amazon whole foods grub hub door dash bunlar çok iyi para kazandiriyor. eğer bir yerden başlayacaksanız ve direk bu isleri yapacaksınız çok iyi fakat dediğim gibi bu isleri yaparken havanın soğuk olma ihtimalini de göz önünde bulundurun.
      4: her sehrin güzel ve kotu yerleri vardır . benim yasadigim bölge shadyside idi. burada genelde durumu iyi beyazlar yada üniversitelerde okuyan öğrenciler oturur. semt istanbulun nisantasisi gibiydi. çok orijinal ve güzel . dediğim bölge sehrin tam ortasıdır . birde north tarafı var yani ross park mall "un civarları ve ötesi. o tarafda cocuklu aileler icin ve gurultusuz hayat sevenler icin çok güzel.
      kotu mahalleleri de çok fazla var, genelde siyahiler yaşıyor.
      5: bence her bütçeye gore kiralar var ve kiralar çok yüksek degil.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      H
      handuş
    • RE: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

@crazycells öncelikle bu müthiş yaralı bilgiler icin çok teşekkür ediyorum. çok aydinlatici bir yazı olmuş.

ayrıca arkadaslar daha once evcil hayvanıyla amerikaya gelip tekrardan turkiyeye giriş cikis yapan birisi var mi acaba? eger varsa yasadiginiz bir zorluk varsa beni de aydinlatirsaniz çok sevinirim.
      simdiden teşekkür ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti içinde yayımlandı
      H
      handuş
    • RE: Texas, Austin

@gucarslan merhabalar, hayır özel degil. sadece Pensilvanya çok soğuk benim icin ve esimle daha sıcak bir yere taşınma kararı aldık. yani elbette bir Florida degil ama bence güzel olacagini düşünüyorum . birde biz esimle birlikte çok fazla seyahate dikiyoruz , özellikle California Utah Arizona ve colarado bölgesine . Pensilvanya dan o taraflara gitmek çok zor oluyor. zaten Pensilvanya da gercekten hiç gezilecek bir yer yok, tabi herkesin kendi zevkine ve tercihine kalmış oldugunu düşünüyorum. herkesin beklentisi çok farklı. yüzden bunlar benim fikirlerim.
      Eğer bir aksilik olmazsa haziran sonu gibi oraya tasinmayi planlıyoruz.

Texas içinde yayımlandı
      H
      handuş
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@isik selamlar, thy ve veteriner size nasıl Boyle bir şey söyler ben anlayamadım, öncelikle o belgeyi almak zorundasınız eger almazsanız o belge olmadan zaten kediyi uçağa bindiremiyorsunuz, hadi bindiniz diyelim, uçaktan indiğinizde gumruktekiler bu belgeyi kontrol ediyorlar.
      Ben kedimi turkiyeden amerikaya ve amerikadan turkiyeye goturdum, her ikisinde de belgeyi çok ciddi incelediler. belge olmasaydı zaten kediyi uçağa almayacaklardı. havaalanına gittiğinizde belgeniz yok üzgünüz kedinizi alamıyoruz demeleri riskini almamanız icin şiddetle belgeyi almanızı tavsiye ediyorum. çünkü ben asla bole bir riski alamazdım. eğer ucusunuz haftasonuysa cuma gününe randevu alıp cuma günü belgeyi alabilirsiniz. benim uçuşum pazar bunuydu ve ben cumadan almistim.

Yolculuk içinde yayımlandı
      H
      handuş
    • RE: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

Merhabalar arkadaşlar, bende kendi tecrübelerimizi anlatmak istiyorum . Öncelikle biz Pittsburgh şehrinde yaşıyoruz . Travel belgesi için Usda”nın sitesinde yetkili veterinerleri aradık, nerdeyse 20ye yakın veterineri aramışızdır, kimse yardımcı olmadı . Ya prosedürü bilmiyorlardı yada birkaç ay sonrasına randevu verebileceklerini söylediler . Son bir yeri aradık orası yardımcı olurum dedi . Minnoşu götürdük , testler yaptılar , usdaya gönderilecek belgeleri hazırladılar . 560$ ücret aldılar . Biz bu işlemi uçuşa 10 gün kala yaptırdık . Diğer gün veteriner aradı ve 48 saat kısıtlaması olduğunu , verdiğimiz parada hızlı kargo ücretinin vede usdaya verilen Fee”nin yandığını tekrardan ücret ödememizi söyledi . Uçuşa 48 saat kala tekrardan 300 $ gibi bir ücret ödedik , ödedik ama gerçekten çok sinir bozucuydu çünkü bana gerçekten çok pahalı geldi . Dediğim gibi bu işlemi yapan tek veteriner burasıydı . Alternatifimiz yoktu . Biz işlemi Pittsburghdan yaptırdık fakat biz Texas a taşındığımız için usda dan gelecek belge Houston’a gönderilecekti. Uçağımız ordan kalkıyordu . Uçuş günü belgeyi fedex den teslim aldık şükürler olsun . Belgeyi havaalanında cok detaylı incelediler . Evrakın tamam olduğunu anlayınca bizi kedinin uçak bileti için yönlendirdiler . 170$ kedinin uçak biletine ödedik .
      Şükürler olsun geldik , ama müthiş stresli bir vakit geçirdim . Minnoşun evrakları yapamayacak diye cok korkmuştum . Umarım siz güzel bir tecrübe geçirirsiniz .

Türkiye Cumhuriyeti içinde yayımlandı
      H
      handuş

Malesef Hersey cook Pahali, Nisan ayinda austinde ev fiyatlarina bakarken 2 odali evler 1500 civarindaydi ve turkiyeden donuste geldigimizde 2 odalilar 2000 civarinda 1odalilar ise 1500 civarindaydilar. Sadece iki ay icerisinde bu kadar degisim oldu ve gezdigimiz tum evlerin emlakcilarina sorduk neden bu kadar pahalandi diye, hepsi diyorlar ‘herkes austine tasinmaya geliyor yeterli ev yok neden geldiklerinide bilmiyoruz’.

Texas içinde yayımlandı
      H
      handuş
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Arkadaslar merhaba, South beach miami'de 1+1 de yasiyorum ve denize 7-8 dk yurume mesafesindeyim. Apartman dairesi meshur Ocean Drive caddesinin arkasinda ki 2. sokakda yer almaktadir. Mayis ayinin ortasindan temmuzun 30una kadar apartmanim icin rommate aramaktayim. Kendimden bahsetmek gerekirse Drug, icki, sigaram yoktur , bayanim ve yazilimci olarak evden remote calismaktayim,sadece bayan arkadas tercih etmekteyim . . Bazen turkiyeden direk Amerika'ya gelince insanlar ev kiralamakda zorlaniyorlar yada birkac ayligina bir sehri tanimak istiyorlar, cunku bunu bende zamaninda yasadim, bu yuzden ilan vermek istedim. Eger ilgilenen olursa bana mesaj atabilirler. Tesekkurler

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      H
      handuş

@heroinchains merhabalar, bence Austin Amerikada yasinilacak ennn güzel yer , ben tum amerikayi gezdim dolaştım diyebilirim. Austin insan kalitesi ve etkinlik acısından çok güzel fakat benim en büyük fobim hamam böcekleri. hamam böcekleri yolda bile geziyorlar hemde gunduz vakti, boyutları devasa, resmen icim kaldırmıyor . North Caroline 4 mevsim olan bir yer ve gercekten çok güzel. Oki secimde harika olacaktır ama hamam böceği korkunuz varsa Texasa yerleşirseniz hayattan bezebilirsiniz. Tum apartmanlarda hamam böcekleri var , önüne geçemiyorlar çünkü çok sıcak , yüzden apartman secimini çok iyi yapmanız gerekiyor. Ben Austinde ki en iyi yerlerden birini buldum apartman olarak , gercekten bir tane bile görmedim bizim sitede, ayrıca ben downtownda calisiyorum ve dediğim gibi yollarda bile hamam böcekleri var. yüzden seçiminizi iyi yapmanız gerekiyor. Yeni hayatınızda başarılar dilerim

Texas içinde yayımlandı
      H
      handuş
    • RE: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Arkadaşlar merhaba, deneyimimi paylaşmak istedim.

Visa başvurusu yaparken "priority" kısmını yanlışlıkla "regular" olarak işaretlemiştim. Aslında 14 yaşından küçük yeğenim için interview waiver (görüşme muafiyeti) uygulanması gerekiyordu.
      Bugün saat 09:45’te randevumuz vardı. Sabah erkenden VFS Global’e gittik. Oradaki çalışanlar “Biz saat 14:00’te açılıyoruz” dediler. Ancak biz ayrılmadık. Bir süre sonra birdenbire gişeler açıldı ve evraklar alınmaya başlandı.

Görevliye özellikle söyledim: “Visa priority kısmını yanlış işaretledim, şu an evrakları size mi teslim etmeliyiz, yoksa konsolosluğa gidip yüz yüze görüşme mi yapmalıyız?” Görevli belgeleri inceledi ve “Hayır, sizin görüşmeniz değil, evrak tesliminiz VFS Global’de görünüyor. Yani burası doğru yer. Evraklarınızı alacağım ve konsolosluğa göndereceğim. Hiçbir sorun yok.” dedi. Hatta bana bir e-posta geldi: "Evraklarınız alınmıştır." diye.

Sonra saat 15:00’te VFS Global beni aradı. Aynı görevli bu sefer “Kusura bakmayın, yanlışlıkla almışız. Sizin görüşmeniz aslında konsoloslukta olması gerekiyormuş. Konsolosluk şu an kapandı ve maalesef size yardımcı olamıyoruz. Bu başvuruyu iptal edip yeniden randevu almanız gerekiyor.” dedi. Bir de ulaşamadığım konsolosluğun e-posta adresini verdiler, dalga geçer gibi…

Hâlâ çok şaşkınım. Bu kadar acemice iş yapılmasına ve koca Amerikan sisteminin böyle bir organizasyonu oturtamamasına inanamıyorum.

Şimdi başvuruyu kapatıp yeniden randevu alacağım ama yaşadığımız süreç gerçekten çok saçma…

H
      handuş
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Arkadaslar merhaba, South beach miami'de 1+1 de yasiyorum ve denize 7-8 dk yurume mesafesindeyim. Apartman dairesi meshur Ocean Drive caddesinin arkasinda ki 2. sokakda yer almaktadir. Mayis ayinin ortasindan temmuzun 30una kadar apartmanim icin rommate aramaktayim. Kendimden bahsetmek gerekirse Drug, icki, sigaram yoktur , bayanim ve yazilimci olarak evden remote calismaktayim,sadece bayan arkadas tercih etmekteyim . . Bazen turkiyeden direk Amerika'ya gelince insanlar ev kiralamakda zorlaniyorlar yada birkac ayligina bir sehri tanimak istiyorlar, cunku bunu bende zamaninda yasadim, bu yuzden ilan vermek istedim. Eger ilgilenen olursa bana mesaj atabilirler. Tesekkurler

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      H
      handuş

handuş tarafından gönderilen son iletiler

@Kemal-GÜLER merhaba 2 eylul mulakatsiz vize yenileme yada cocuklar icin muaf olan vsecenek kaldirildi, oyuzden sizinkileri iptal etmislerdir, suan da sadece mulakatli vize gorusmeleri var

H
      handuş

@mehmetk Merhaba, sonunda benim sorunumla ayni sorunu paylasan birini buldum, bende yigenim icin 1. basvuruyu kapatip 2. başvuruyu başlattım ama sistemde odemesi gozukmuyor, temmuzudan beri ne şikayetler olusturdum ama kimse cevap vermiyor, hala bekliyorum, sinirlerim artik cok bozuldu.

H
      handuş
    • RE: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@cem-gulermak Teskekurler aramaya devam edecegim, Peki siz bu ekranlarla karsilasiyor muydunuz acaba?

Screenshot 2025-08-28 133959.png Screenshot 2025-08-28 134023.png

H
      handuş

@cem-gulermak Hayir ilk basvuruyu mart ayinda yaptim ve evet odemeyi yaptim, yeni bir uyelik olusturmadim ve diger applicationi kapattim yenisini actim, Konsolosluk ve vfs global telefonlari acmiyor, dosya actim fakat onda da escalate to post diyor ama aylardir kimse cevap vermiyor, ne yapacagimi sasirdim.

H
      handuş

@cem-gulermak Cem bey merhaba, cash secince garanti bankasina odeme yapilmasiyla ilgili bir sayfaya yonlendirdi, Simdi de ekranim bu sekilde, sizinde mi bu sekilde oldu. Mart ayindan beri resmen yigenimin vizesi bir turlu cozulemedi, yardimlarinizi rica ediyorum cok tesekkurler![alt metni]Screenshot 2025-08-26 at 10.54.13 PM.png

H
      handuş

@cem-gulermak Merhaba, Ben application''i kapatip yenisini actim fakat onceden odedigim vize ucretini goremiyorum bir turlu baglanmadi yeni applicatina ve yeniden ucret odeme sayfasi cikiyor. Bu Sorunu nasil hallettiniz acaba? Tesekkurler

H
      handuş

Arkadaslar aranizda ayni durumumu yasayan var mi ? Ben application''i kapatip yenisini actim fakat onceden odedigim vize ucretini goremiyorum bir turlu baglanmadi yeni applicatina ve yeniden ucret odeme sayfasi cikiyor. Bu Sorunu nasil hallettiniz acaba? Tesekkurler

H
      handuş

Merhaba, Ben application''i kapatip yenisini actim fakat onceden odedigim vize ucretini goremiyorum bir turlu baglanmadi yeni applicatina ve yeniden ucret odeme sayfasi cikiyor. Bu Sorunu nasil hallettiniz acaba? Tesekkurler

H
      handuş

Merhaba, Ben application''i kapatip yenisini actim fakat onceden odedigim vize ucretini goremiyorum bir turlu baglanmadi yeni applicatina ve yeniden ucret odeme sayfasi cikiyor. Bu Sorunu nasil hallettiniz acaba? Tesekkurler

H
      handuş

Arkadaşlar merhaba, deneyimimi paylaşmak istedim.

Visa başvurusu yaparken "priority" kısmını yanlışlıkla "regular" olarak işaretlemiştim. Aslında 14 yaşından küçük yeğenim için interview waiver (görüşme muafiyeti) uygulanması gerekiyordu.
      Bugün saat 09:45’te randevumuz vardı. Sabah erkenden VFS Global’e gittik. Oradaki çalışanlar “Biz saat 14:00’te açılıyoruz” dediler. Ancak biz ayrılmadık. Bir süre sonra birdenbire gişeler açıldı ve evraklar alınmaya başlandı.

Görevliye özellikle söyledim: “Visa priority kısmını yanlış işaretledim, şu an evrakları size mi teslim etmeliyiz, yoksa konsolosluğa gidip yüz yüze görüşme mi yapmalıyız?” Görevli belgeleri inceledi ve “Hayır, sizin görüşmeniz değil, evrak tesliminiz VFS Global’de görünüyor. Yani burası doğru yer. Evraklarınızı alacağım ve konsolosluğa göndereceğim. Hiçbir sorun yok.” dedi. Hatta bana bir e-posta geldi: "Evraklarınız alınmıştır." diye.

Sonra saat 15:00’te VFS Global beni aradı. Aynı görevli bu sefer “Kusura bakmayın, yanlışlıkla almışız. Sizin görüşmeniz aslında konsoloslukta olması gerekiyormuş. Konsolosluk şu an kapandı ve maalesef size yardımcı olamıyoruz. Bu başvuruyu iptal edip yeniden randevu almanız gerekiyor.” dedi. Bir de ulaşamadığım konsolosluğun e-posta adresini verdiler, dalga geçer gibi…

Hâlâ çok şaşkınım. Bu kadar acemice iş yapılmasına ve koca Amerikan sisteminin böyle bir organizasyonu oturtamamasına inanamıyorum.

Şimdi başvuruyu kapatıp yeniden randevu alacağım ama yaşadığımız süreç gerçekten çok saçma…

H
      handuş