Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• şirketimin posta kodundan emin değilim. Kendi internet sitesinde ve bulunduğu mahalleden arattığımda farklı sonuca ulaşamıyorum. Bu kritik bir nokta mıdır? Risk teşkil eder mi? Teşekkür ederim.

• @crazycells çok teşekkür ederim. şirket posta kodundan emin değilim. Bu bir risk teşkil eder mi?

• Merhabalar. 2024 Green Card talihlisiyim. Nişanlıyım, Ön lisans mezunuyum ve bir üniversitede lisans eğitimime devam etmekteyim. Daha önce çok kez sorulmuş fakat, henüz nikah yapmadan önce DS260 formunu doldurmalı mıyım? Yoksa hemen bu hafta içerisinde nikah yapıp birlikte mi doldurmalıyız tam emin olamadım. Case number'ım 25xxx'lerde. Şuan ben DS260 formunu doldursam ve mülakat veriliş tarihinden sonra evlensek formumuzu açtırıp tekrar düzenletebiliyor muyuz? Yoksa mülakat veriliş tarihinden önce evlenmiş olmamız şart koşuluyor mu bilgi almak istiyorum. Çok büyük ihtimalle lisans diplomamı mülakat tarihinden önce alamayacağım için DS formunda ön lisans mezunu mu yoksa öğrenci olarak mı işaretlemeliyim? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

• @kkaya posta kodlarına il,ilçe,mahalleye göre bu adresten ulaşabilirsiniz. www.postakodu.com.tr

• @dkanar, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. 2024 Green Card talihlisiyim. Nişanlıyım, Ön lisans mezunuyum ve bir üniversitede lisans eğitimime devam etmekteyim. Daha önce çok kez sorulmuş fakat, henüz nikah yapmadan önce DS260 formunu doldurmalı mıyım? Yoksa hemen bu hafta içerisinde nikah yapıp birlikte mi doldurmalıyız tam emin olamadım. Case number'ım 25xxx'lerde. Şuan ben DS260 formunu doldursam ve mülakat veriliş tarihinden sonra evlensek formumuzu açtırıp tekrar düzenletebiliyor muyuz? Yoksa mülakat veriliş tarihinden önce evlenmiş olmamız şart koşuluyor mu bilgi almak istiyorum. Çok büyük ihtimalle lisans diplomamı mülakat tarihinden önce alamayacağım için DS formunda ön lisans mezunu mu yoksa öğrenci olarak mı işaretlemeliyim? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

hocam acilen doldurup bekar şekilde göndermeniz lazım sonra size mülakat tarihi gelince o sıra mail atıcaksınız konsolosluğa benim medeniyet durumum değişti artık evliyim onu da dahil etmek istiyorum diceksin sonra formun açılıcak hemen onu ekliceksin sonra beraber verilen tarihte konsolosluğa gidiceksin

• @nazlihande, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar.

Ben bugün tüm önemli belgelerimi toparladım, yarın da formu doldurmaya başlayacağım bir aksilik olmaz ise.

Sormak istediğim hususlar var, forumda gözden kaçırdıklarım olduysa affedin.

1- Yerleşim yeri tarihçem 2006 senesine kadar gidiyor, daha öncesi yok ve ben de taşınma ve adres bilgilerimi hatırlamıyorum. Belgede olduğu kadarını yazsam bir problem teşkil eder mi?

2- Lise bilgisini yazarken xxx Anadolu Lisesi bilgisini xxx Anatolia High School olarak mı yazmamız gerekiyor?

3- Şu an annemden aldığım ölüm aylığı ile hayatımı sürdürüyorum ve mesleğimi yapmıyorum. Çalışma alanında not employed kısmını seçmeliyim diye düşündüm, bu doğru olur mu?

4- Geçtiğimiz Eylül ayında kaydolduğum ancak ikinci dönem harcını yatırmayıp, kayıt yenilemediğim açık öğretim üniversitesini de eğitim bilgilerine eklemeli miyim?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

1. hatirladiginiz kadarini yazabilirsiniz.

2. evet

3. dogrudur.

4. eger bitirmeyi planlamiyorsaniz yazmaniza gerek yok.

• @kkaya, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells çok teşekkür ederim. şirket posta kodundan emin değilim. Bu bir risk teşkil eder mi?

sorun yok, teskil etmez.

• Merhaba,
    Çocuklar için form doldurduğumuz da sistem onlar için yeni bir numara mı verecek,yoksa benim numaram mı geçerli olacak?

• @achillesoag çok teşekkür ederim. Süreci b
    ir an önce imzaya taşıyacağım.

• @dkanar, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. 2024 Green Card talihlisiyim. Nişanlıyım, Ön lisans mezunuyum ve bir üniversitede lisans eğitimime devam etmekteyim. Daha önce çok kez sorulmuş fakat, henüz nikah yapmadan önce DS260 formunu doldurmalı mıyım? Yoksa hemen bu hafta içerisinde nikah yapıp birlikte mi doldurmalıyız tam emin olamadım. Case number'ım 25xxx'lerde. Şuan ben DS260 formunu doldursam ve mülakat veriliş tarihinden sonra evlensek formumuzu açtırıp tekrar düzenletebiliyor muyuz? Yoksa mülakat veriliş tarihinden önce evlenmiş olmamız şart koşuluyor mu bilgi almak istiyorum. Çok büyük ihtimalle lisans diplomamı mülakat tarihinden önce alamayacağım için DS formunda ön lisans mezunu mu yoksa öğrenci olarak mı işaretlemeliyim? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

Ne yapmaniz gerektigine siz karar vereceksiniz, bu sizin dosyaniz.

Formu su anki guncel bilgilere gore doldurmalisiniz. Benim tavsiyem, hemen formu doldurup gondermeniz sonra da dogal zamanlamaniza gore evlenmeniz olur. Mulakat tarihi aldiktan sonra durumunuzu guncelleyebilirsiniz.

Mulakat gununden once resmen evlenmis olursaniz, esinize vize talep edebilirsiniz.

• @serhat-01, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Çocuklar için form doldurduğumuz da sistem onlar için yeni bir numara mı verecek,yoksa benim numaram mı geçerli olacak?

dosyanizin icindeki herkes icin dosya numarasi ayni.

• @crazycells çok teşekkür ederim

• @crazycells @talhabakunin Çok teşekkür ederim. Formu şimdi dolduracağım.

• daha onceki sayfalarda soruma cevap verdigi icin mod veya forum üyesi arkadaslara teşekkür ederim ancak icimi kurcalayan bir sorun var tüberküloz gibi bir bulasıcı hastalıgınız var ise yazınız yazıyor programda

soyleki vardi ama artık yok tedavi oldum ve bitirme sürecindeyim tedaviyi yani gecmis bir durum bu gecmıs durum olsa da acıklama yapmam lazım mı yoksa hayırı ısaretleyip devam etmem daha mı dogru olur ?

• Merhaba
    Böyle bir forum oluşturup,bu kadar sabırla insanlara yardım etmeyi görev haline getirme gibi bir özveri ile herkese anında yardım ettiğiniz için adıma çok ama çok teşekkür ederim.

• Sistemin sürekli atması, tekrar tekrar kontrollerle birlikte ben ,eşim ve 2 kızım için formları doldurmam yaklaşık 8 saatimi aldı.
    Form dolduracak arkadaşlarıma önerim; mutlaka forumdaki dokümanları ve videoları inceleyip iyi bir hazırlık sonrası başlamanız olur.Gerçekten çok faydasını gördüm.
    Mail hariç tüm veri girişlerini Caps Lock açık yapmanızı ayrıca öneririm, herşey doğru gözüküyorken bu sebeple oluşan hatayı arayıp bulana kadar birkaç kez başa dönmek zorunda kaldım.
    Herkese için hayırlısı olsun, değerli destekleriniz için çok teşekkürler. Artık beklemedeyiz..

• Merhaba,

öncelikle herkese hayırlı olsun ben geçen kasım ayında j1 turizm stajını tamamladım bundan dolayı 2 yıl kuralım var .Ben şu an cayman adalarında ikamet ediyorum bugün kyk borcumu ödedim ve bu haftaiçi kuralı kaldırmak için başvuruda bulanacağım,ds260 formunu doldurken j1 2 yıl kuralınız var mı diye soru vardı eveti işaretleyim burs olmayan staj yaptığımı bu ay içinde kaldırmak için belgeleri göndereceğimi söyledim sizce direk elenilirmiyim ?

Teşekkürler

• Ön lisans mezunuyum, şuan aktif olarak bir üniversitede lisans öğrencisiyim. Number of educational institutions attended kısmında doldurmam gereken sayıyı ne yapacağım? Lise, ön lisans ve lisans olduğu için 3 mü olacak yoksa lisans bitmediği için 2 mi yazmam gerekiyor. Rehberde okudum, izledim fakat kendi sorunumla ilgili bir şey bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• @crazycells hayır 7 yıllık evliyim bir de 6 yaşında oğlumuz var. Bizim bilgilerimizi istedi girdik. Sizinlemi gelecek diye de sordu evet dedik o kadar

• @symbi0te hayır dediğiniz takdirde bu sağlık muayenesinde çıkacak. yalan beyan vermeye gerek yok. sağlık muayenesinde eğer bu saplanırsa 8 hafta süren bir başgam testine tabi turulacaksınız. bu yüzden doğru cevap neyse onu yazmalısınız.

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k