Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @cegede, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

iyi akşamlar değerli arkadaşlar,
    bir sorum olacaktı
    previous adresses kısmında farklı zamanlarda aynı adreste bulunduğumuz yerler için ayrı ayrı mı adres bilgisi mi belirtmeliyiz?
    Çok teşekkür ederim.

evet, kronolojik siraya gore ayri ayri yazmalisiniz.

• bir de şu an formu dolduruyorum acaba geç mi kaldım yoksa biraz daha bekleyip hataları görüp mü doldurmak gerekir

• @Mehmet-Ali-Eken, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Egitim kisminda takildigim birkac nokta var. Forumda aradim cevabini ama bulamadim. Oncelikle normal bir anadolu lisesi icin bilgiler ACADEMIC ve DIPLOMA seklinde mi olmali? Videolardan izleyerek doldurmaya calistim ama emin olamadim. Bir de universite ismi ingilizce mi olmali? MAJOR ve BACHELOR OF SCIENCE DEGREE seklinde mi doldurmaliyim bosluklari? Yardimci olabilir misiniz?

lise icin academic ve diploma
    universite icin bachelor of science degree uygundur.

• @talhabakunin, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Şu an hali hazırda üniversite okuyorum bu yüzden universty no degree mi seçmem gerek ve bir de course of study diyor burayı ingilizce mi yazayım türkçe mi ve özellikle bölümün adı mı fakültenin adını mı yazmalıyım

1- Öğrenciyseniz bunları belirtin lise mezuniyeti burdaki önemli olan kısım.
    2- Farketmez

• ⭐⭐

@Detroit2222, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar Green card talihlisi benim, benim pasaport var eşimin pasaportu yok ds 260 formunu doldurunca eşimin pasaportla alakalı bilgi gerekiyor mu? Başvurduk pasaporta ama biraz geç geliyor

Bence eşinizin pasaport çıkmasını beklemeyim doldurun ds260 pasaport kısmında eşiniz için other travel document seçerek devam edebilirsiniz sonra mülakata giderken götürürsünüz.

Other travel yapınca sıkıntı olmaz değil mi

Yok olmaz zaten formdaki DS260 form doldurma videosu gayet acık. izlemenizi tavsiye ederim.

• @brcygn öncelikle dosya taşımak için numaranızın aktif olması gerekmiyor sadece şöyle bir nokta var. Eğer numaranız aktifse taşımak istediğiniz konsoloslukla iletişime geçmeniz gerekir dosya taşımam için, numaranız aktif değilse KCC ile iletişime geçmeniz gerekir. Hangisi daha kolay olur diye soracak olursanız bana kalırsa buradaki önemli etken herhangi bir ülkede oturum veya çalışma izniniz var mı orada bulunduğunuzu gösterebileceğiniz. Eğer böyle bir evrağınız varsa KCC ile hiç beklemeden iletişime geçip taşıtmayı denemek mantıklı olabilir ama herhangi bir oturumunuz yoksa bu noktada çareniz konsolosluklarla konuşup kendinizi kabul ettirmeye çalışmak

• @yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar Green card talihlisi benim, benim pasaport var eşimin pasaportu yok ds 260 formunu doldurunca eşimin pasaportla alakalı bilgi gerekiyor mu? Başvurduk pasaporta ama biraz geç geliyor

Bence eşinizin pasaport çıkmasını beklemeyim doldurun ds260 pasaport kısmında eşiniz için other travel document seçerek devam edebilirsiniz sonra mülakata giderken götürürsünüz.

Other travel yapınca sıkıntı olmaz değil mi

Yok olmaz zaten formdaki DS260 form doldurma videosu gayet acık. izlemenizi tavsiye ederim.

Siz olmaz diyorsunuz hocam diğer arkadaşlar olur diyor

• ⭐⭐

Önceki yıllardaki gibi KCC evrakları tarayıp göndermeyeceğiz sanırım. Bugun DS260 submit ettikden sonraki sayfada şöyle bir bölüm vardır;

"You do not need to submit any documentation to the Kentucky Consular Center. The KCC will review your application and will notify you if any of the information you have provided is insufficient or incomplete. "

KCC bize herşey okey se mülakat tarihi verecek biz evrakları mülakata giderken götürecek gibi anladım.

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim, herhangi bir oturum iznim yok o yüzden şimdilik beklemeyiz. Sanırım yıl sonunda netleşir az çok nasıl ilerlediği sürecin.

• şu an halihazırda üniversite okuyorum üni mezun olma tarihimi geleceğe dönük girince bu hatayı veriyor bugunun tarihini girince de aynı hatayı alıyorum
    Date of Attendance To cannot be equal to or later than today.

ne yapmalıyım

• @waterman Cevap için teşekkürler. Adli sicil kaydını bu durumda erasmus yaptığım ülkeden mi almam gerekiyor?

• ds 260 formunu dolduruyorum, askerlik yaptım. ancak bu forumdaki askerlik bölümünü dolduracak mıyım? youtube da bazı videolarda hayır işaretleyin diyorlar. bilgisi olan yazarsa sevinirim.

• @crazycells Hocam ben "Course of Study" yazan bölüme bölümümün ingilizcesini yazmıştım sadece (INTERNATIONAL RELATIONS) daha sonra değiştirmeme gerek var mı bunu da?

• benim sevgilime green card çıktı ve araştırdığıma göre bekar haliyle doldurup direkt formu yollicaz ardından bize vize görüşme tarihi geldikten sonra mail atıp güncellicez medeni durumunu değiştirmek istediğimize dair bu konuda doğru muyum ya da eskik bilgim varsa lütfen aydınlatır mısınız

• ⭐⭐⭐

@avc evet ama 6 aydan uzun kaldıysanız

• ⭐⭐⭐

@cetinakkaya, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells Hocam ben "Course of Study" yazan bölüme bölümümün ingilizcesini yazmıştım sadece (INTERNATIONAL RELATIONS) daha sonra değiştirmeme gerek var mı bunu da?

Hayır

• Merhaba, kazanan tüm arkadaşlarımı tebrik ederim.
    Bende Kazanmış bulunmaktayım dosya numarm 4 800 lerde.
    Bugün aklımdaki soruları giderdikten sonra DS260 Formunu yollayacağım.

1-) Askerlik Durumu ( şuanda e devlette asker olarak görünmekteyim fakat 1 hafta önce asker de hastaneye çıkıp muafiyet aldım sisteme henüz düşmedi bu durumda Askerlik kısmını Hayır olarak işaretleyip mülakat tarihini aldıktan sonra güncellemeli miyim? - Yoksa Evet'i seçip Muafiyet raporu aldığım günü terhis tarihi olarak yazmalı mıyım?)

2 -) Pasaport ( Other seçeceğim mülakat tarihimi aldıktan sonra bunu da dosyayı açtırıp güncelleyeceğim.)

3-) Platin (Sol ayak bileğimden talus kemiğinde ameliyat ve 2 tane vida atıldı , 9 ay geçti ve koşmam da yürümemde sorun yok , Sağlık bölümünde belirtmeli miyim?)

4-) Eğitim ve Çalışma (Ön Lisans öğrencisiyim , internet üzerinden küçük işler alıp geçimimi sağlamıştım , sistemde göstrebileceğim bir iş hayatım yok. Çalışma geçmişi ve Ne yapmak istiyorsunuz Kısmında ne yapmamı önerirsiniz? )

Benim takıldığım sorunlar ve bu forumda okuduğum araştırdığım neticeler sonucunda yapmayı düşündüğüm şeyler bunlardı. Hem benden sonraki arkadaşlarımızın da akıllarında bu ve benzeri sorunlar varsa onlara da fayda sağlaması açısından bu şekilde yazmak istedim. İyi forumlar.

• Merhaba, DS-260 formunda devam edilen üniversite bilgilerini ekleyip bitirme tarihini bugün olarak seçiyorum fakat o kısımla ilgili hata oluşuyor, bitmemiş okul bilgilerini yazmadan mı devam etmeliyim. Bilgilerinizi rica ederim. teşekkürler.

• Açık lise mezunuyum, DS260'da lise bilgilerim için milli eğitim bakanlığının açık lise müdürlüğünün adresini verdim. Haricen, COURSE OF STUDY için ne yazmamız lazım? Diplomamda, ALAN YOK olarak belirtilmiş.

• Merhaba arkadaşlar,
    Çocukların pasaportları yok fakat pasaport veya başka bir seyahat belgesi arasında seçim yapmadan sayfa atlayamıyorum. Seyahat belgesini seçsem sıkıntı olur mu?

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k