Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Ehliyet ve Araba
125 39 56.9k 36

• Tecrübeli arkadaşlar merhaba, bu araba getirme konusu için takıldığımız bir madde var, yardımlarınızı rica ediyorum.
    Biz J1 ve J2 vizesine sahibiz, arabayı gönderme niyetimiz olduğu zaman yaklaşık 1 yıldır Amerika'da kalmış olacağız.
    Biz bütün vergilerini ödeyerek Türkiye'ye arabayı sokmayı istiyoruz. Bizim böyle bir hakkımız var mı? Yani mevzuatta ilgili maddeyi göremedik açıkcası?
    ve en fazla 3 yaşında araba alabiliyoruz ve sıfır olmak zorunda, doğru mudur?
    Son soru, Türkiye'de 1 yıl sonra satabileceğiz.

Şimdiden çok teşekkürler yanıt verenler için..

• ⭐⭐

@TUNCAHM amerika ile ilgili net birşey diyemem ama ithalat mantığına göre daha önce yaptığım araştırmalara göre yorumlarım şu şekildedir.
    Aracın faturası olmalı. (SAtınaldığınız ülkeden belki kdvsini geri alabilirsiniz,dealer lara sormak lazım)
    Getirilen araca KDV+ÖTv uygulanıyor, giriş bedeline göre v.s Ve ayrıca ilgili ülkeye ekstra bir gümrük vergisi varsa o da uygulanıyor.
    Bir dış ticaret firmasından destek almanızı tavsiye ederim.

• ABD den getirilecek araclar icin, Trump doneminde karsilikli olarak extra vergi getirildiginden oldugundan ABD den TR ye arac goturup TR de millilestirmenin cokta karli olmadigini bu is icin Avrupanin daha elverisli oldugunu ogrenmis bulunuyor ve bu bilgiyi uzulerek paylasiyorum.

• @Erdokhan Tesekkurler. Amerikadaki Vergi oranı hakkında bilginiz var mı acaba?

• @Erdokhan, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

ABD den getirilecek araclar icin, Trump doneminde karsilikli olarak extra vergi getirildiginden oldugundan ABD den TR ye arac goturup TR de millilestirmenin cokta karli olmadigini bu is icin Avrupanin daha elverisli oldugunu ogrenmis bulunuyor ve bu bilgiyi uzulerek paylasiyorum.

Buarada hocam getirdiğiniz arabanın motor hacmi neydi, burda kar zarar hesabı yaparken en önemli konu bu çünkü, amerikadaki vergi oranının çok yüksek olduğunu sanmıyorum fakat bizimde burda almaya çalıştığımız ve diğer tanıdıkların yapmak istedikleri 1.6 motor ve HYBRID " araç alma konusu.
    Hyundai Santa Fe, Kia ve Honda'nın Hybrid ara.çları var, 1,6 motor. Bu araçları alırsanız %220 ve üzer, vergileri ödemek yerine %60-100 aralıgında bir dilime giriyorsunuz.
    Örneğin bizim alacağımız araç Amerikada 30K USD. Fakat Türkiye'de 150K USD.

• @TUNCAHM Malesef konu hakkinda detayli bilgi sahibi degilim, gumruk musaviri olan kayinbiraderim daha konunun basinda ABD den arac getirmek ek vergilerden dolayi mantiksiz. Avrupa daha uygun deyince direkt vazgectim.

• @TUNCAHM santa fe 2.2 milyon Türkiye’de. Abd de sıfır liste fiyatı 43bin dolar 50bin dolara alırsınız diyelim 50 bin dolar 970bin lira Türkiye’ye getirdiğinizde yüzde 98 vergi ödeyeceksiniz ötv kdv etti 1.950 bin. Getirmesi ekstra çıkacak masraflar falan Türkiye fiyatına gelecek o araç size.

• @enemy, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

@TUNCAHM santa fe 2.2 milyon Türkiye’de. Abd de sıfır liste fiyatı 43bin dolar 50bin dolara alırsınız diyelim 50 bin dolar 970bin lira Türkiye’ye getirdiğinizde yüzde 98 vergi ödeyeceksiniz ötv kdv etti 1.950 bin. Getirmesi ekstra çıkacak masraflar falan Türkiye fiyatına gelecek o araç size.

Hocam bende baktım fiyatlara fakat birkaç revizyon yapayım.

Şuan araç 35K USD , Georgia'da.Bugün test sürüşü yaptık hocam. https://www.hyundaiusa.com/us/en/vehicles/santa-fe-hybrid

Buaraç için, yani bizim Hybrit alacağımız 1.6 motor araç için;
    1600 cm3 arası silindir hacmine kadar, vergisiz satışı 280.000 TL üzeri olan araçlarda %80 ÖTV, %18 KDV uygulanıyormuş.
    Toplam satış 1500 K Türk lirası oluyor.Ben Türkiyeye gelinceye kadar 3 milyon olur Türkiyedeki satış fiyatı :)

• Türkiye’deki aracın donanımı 43bin dolar görünüyor abd de. Emin olun avantajlı olsa çook kişi getirirdi satardı burada.

• Çok saolasın.
    Bakalım hocam, birkaç yerden ve gümrükçüden masrafları netleştirmeye çalışıyoruz, yakında netleşir son durum. Eğer sıkıntı olmazsa burda eksileri artıları anlatırım nasip olursa.

• @TUNCAHM, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

@enemy, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

@TUNCAHM santa fe 2.2 milyon Türkiye’de. Abd de sıfır liste fiyatı 43bin dolar 50bin dolara alırsınız diyelim 50 bin dolar 970bin lira Türkiye’ye getirdiğinizde yüzde 98 vergi ödeyeceksiniz ötv kdv etti 1.950 bin. Getirmesi ekstra çıkacak masraflar falan Türkiye fiyatına gelecek o araç size.

Hocam bende baktım fiyatlara fakat birkaç revizyon yapayım.

Şuan araç 35K USD , Georgia'da.Bugün test sürüşü yaptık hocam. https://www.hyundaiusa.com/us/en/vehicles/santa-fe-hybrid

Buaraç için, yani bizim Hybrit alacağımız 1.6 motor araç için;
    1600 cm3 arası silindir hacmine kadar, vergisiz satışı 280.000 TL üzeri olan araçlarda %80 ÖTV, %18 KDV uygulanıyormuş.
    Toplam satış 1500 K Türk lirası oluyor.Ben Türkiyeye gelinceye kadar 3 milyon olur Türkiyedeki satış fiyatı :)

TR ye arac getirtmek icin amerikan vatandasi olmaniz gerekmiyormu?

• @Betfair39 Hayır hocam gerekmiyor. Biz vergilerini ödeyerek getireceğiz, ithalat yapacağız yani. Sadece 6 üzerimize kayıtlı olması, aracın 3 yaşında olması vb. bazı şartlar daha var.

@Betfair39 Hayır hocam gerekmiyor. Biz vergilerini ödeyerek getireceğiz, ithalat yapacağız yani. Sadece 6 üzerimize kayıtlı olması, aracın 3 yaşında olması vb. bazı şartlar daha var.

O zaman vatandaslik oturum vs gerekmiyorsa neden yurtdisina turist vs olarak cikan her turk vatandasi donuste araba ithatalati yaparak koseyi donmuyor?

• @Betfair39 Hocam, en az 6 ay üzerinize kayıtlı olması gerekiyor arabanın, ikamet izninizin olması gerekiyor vb. Belli şartlar var. Hemen satamıyorsunuz arabayı. Ama Amerikan vatandaşı olmanıza gerek yok

• Bu ileti silindi!

• @TMG
    Arkadaşlar :) , ben bu konuyu gümrük ve lojistik firması ile ayrıca görüştüm, work and travel öğrencisi değilim, siz bu şekilde nasıl biliyorsanız o şekilde getirin bence. bu eklediğiniz link Amerika'dan export için. Türkiye'ye aracı sokmak için belirttiğim prosedürlere uymanız gerekiyor. 6 ay beklemeye gerek yok derken nasıl oluyor o iş anlamadım, biz boşuna mı bekliyoruz 4 aydır.

• Bu konuda 6 ay kalmanıza gerek yok diyen arkadaşlar, ya yanlış bir anlaşılma var, yani statüden dolayı farklı bir durum söz konusu yada mevzuatı yanlış yorumluyorsunuz.
    İsteyen arkadaşlara lojistik ve gümrük firması önerisi özelden yollayabilirim.

@Betfair39 Hocam, en az 6 ay üzerinize kayıtlı olması gerekiyor arabanın, ikamet izninizin olması gerekiyor vb. Belli şartlar var. Hemen satamıyorsunuz arabayı. Ama Amerikan vatandaşı olmanıza gerek yok

Peki daha cok para getirecek arac getirtmeyi dusunmedinizmi hic? Ne bileyim Honda gibi basic ucuz araclar yerine TR de hic olmayan hatta avrupada bile satilmayan ?

• @Betfair39, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

@TUNCAHM, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

@Betfair39 Hocam, en az 6 ay üzerinize kayıtlı olması gerekiyor arabanın, ikamet izninizin olması gerekiyor vb. Belli şartlar var. Hemen satamıyorsunuz arabayı. Ama Amerikan vatandaşı olmanıza gerek yok

Peki daha cok para getirecek arac getirtmeyi dusunmedinizmi hic? Ne bileyim Honda gibi basic ucuz araclar yerine TR de hic olmayan hatta avrupada bile satilmayan ?

Bütçe bukadar hocam, para olsa getirilir de, .. Birde 1.6 üzeri motorda vergiyi biliyorsunuz, masallah.. :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k