Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hasta-la-vista-baby Vize görüşmesinde sizden askerlikle ilgili bir belge talep edilmiyor zaten. 26 yaş altıysanız, ABD'ye gidince orada istenilen bir formu dolduruyorsunuz. Bunun yanında geçici göçmen vizesini aldıktan sonra askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz. Yoklama kaçağı vs olmadığınız süre boyunca da ABD'ye yerleşmekte sıkıntı yaşamazsınız.


  • Merhaba, çok önemi var mı bilmiyorum fakat edevlet üzerinden İngilizce/Türkçe alınabilen belgeler için Kurum Adı bölümüne: U.S. Embassy Ankara/Amerikan Büyükelçilği mi yazılmalı yoksa KCC mi? Ayrıca mail başlığı case number olacak şekilde dosyaları tek tek mail ekine koyarak göndericeğiz sanırım. Daha önce tecrübe edilmeyen bir durum olduğu için sorma gereksinimi duydum.

    Use your case number as the subject of the email. The maximum email size is 30MB. If the total size of your attachments is larger than 30MB, send multiple emails using your case number as the subject of each email.

    Documents Required for All Applicants:
    Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk sayfalarinin kopyasi
    Birth certificate - vukuatli nufus kayit ornegi (e-devlet)
    Military records for any applicant who has previously served in the military - askerlik durum belgesi (e-devlet)
    Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - arsiv kayitli adli sicil kaydi (e-devlet)
    If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - eger suc islediyseniz veya ceza aldiysaniz mahkemelerden bunlara dair kayitlar ve cevirileri


  • @entelman Military records for any applicant who has previously served in the military - askerlik durum belgesi (e-devlet) - 1. sayfada bunu gordum pek anlayamadım, o yuzden kaçakmıyım bilmiyorum bugune kadar ilişiğim olmadı hic askerlikle üniversiteyi bıraktım sonra tecil düştü en yakın askerlik subesine gidiniz diyor. 26 yaş olayı nedir bilmiyorum 2020de sanırım 25 olacagım veya 26.


  • @hasta-la-vista-baby Burada; daha önceden askerlik hizmetinde bulunmuş kişiler demek istiyor. Bu ifade; size elçilikten gönderilen e-mailde mi geçiyor? 18-26 yaş olayı ise; ABD'de askere alınma çağında olan kişilerin, ABD'de göçmen olarak yaşamaya başladıktan sonra gerekli hallerde orduya katılabileceği gibisinden altına imza attıkları bir belge oluyor. Bence işinizi şansa bırakmayın, en yakın askere alma dairesine gidin ve görüşün. Mümkünse tecil ettirin, rahat edin.


  • @ergin DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Use your case number as the subject of the email. The maximum email size is 30MB. If the total size of your attachments is larger than 30MB, send multiple emails using your case number as the subject of each email.

    Tek tek değil ama yollayacağınız toplam evrak boyutu 30 MB üzerindeyse o zaman 2.bir maili yine case numberla açabilirsiniz. Benim anladığım da bu...


  • @entelman bu askerlik işi biraz karışık dün @crazycells e ben de "profesyonel askerlikten mi bahsediyor acaba" demiştim ama normal askerlik durum belgesi olduğunu söyledi


  • @entelman Hayır gc2020 icin basvurdum sadece meraktan ileride cıkarsa yani o belgeyi gondermeye gerek yok oylemi ben yapmadım sonuçta ? siz gönderdinizmi hiç boyle bir belge ? tecil ederlermiki niye etsinler bedelliyi 1 yaş ile kaçırdık maalesef.


  • @mhepekiz aslında tek tek den kastım 1 mail içerisinde ayrı ayrı dosyaları eklemek. yani tek bir zip file oluşturup yada 1 pdf içerisinde tüm dosyaları koyabiliriz. sanırım basit düşünmek en iyisi çok detaya gerek yok 🙂


  • Sayın @sash çok teşekkür ederim. Bende öyle yapmayı düşünüyorum.


  • Aynı email bana da geldi. Numaram 88xx. Ama whatsapp grubunda konuşulanlara gore 9xxx lere gitmemiş bu email. Biz de o yüzden Ocak ayı cutoff u 9000 altında olacak diye yorumluyoruz. Belki forumda durumu farklı olanlar varsa ve bilgi verirse biz de aydınlanırız. Sanırım artik bültenleri beklemeden sıradaki cutoff numaralarini öngörebileceğiz. Yeni uygulama insallah hepimiz için hayırlı olur.


  • @hasta-la-vista-baby Ben DV2018 kazananıyım. 38 yaşındayım ve askerlik hizmetimi tamamladım. Geçen sene istenmedi bizden bu türden belge. Belki bu sene değişiklikler oldu. Sn @crazycells daha iyi yorum yapacaktır bu sorunuza.


  • Sayın @crazycells çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla birkaç gündür konuşulan bir konu var. Mülakat tarihinden önce bizden istenen evrakları tarayıp göndermemizi istiyorlar. Gönderecekleri mesajlar greencard çekilişine başvururken yazdığımız mail adresine gelicek sanırım.


  • @katre
    yalnız ben kcc ye email için bir mesaj yazmadım , syfamdan takib ediyorum


  • @ergin ben dosyaları sürükle bırak yaparım tamam 🙂 ziple falan uğraştırmayayım adamları bir de

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uda4a DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Herkese merhaba, Gelen mailde belirtilen evraklar hakkinda bir kac sey sormak istiyorum,
    1-Dogum belgesinin Turkiyedeki karsiligi, vukuatli nufus kayit ornegimidir.
    2- Cocuklar icin dogum belgesi bizim vukuatli nufus kayidindan kopyasini ayrica mailde ek olarak yollamalimiyiz.
    3- Talihli disindaki es icin (erkek) askerlik terhis belgesi koymalimiyiz.( web sayfasinda askeriyede gorev yapmis diye okumustum)
    Tesekkurler

    1. Evet.
    2. Orijinallerini gondermeniz yeterli.
    3. Turkiye'de askerlik yapanlar icin gerek olmayacak gibi, bunu gondermeyin bakalim ne cevap verecekler. Resmi dokumanlarda gerekmedigi yaziyor cunku.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasta-la-vista-baby DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar askerlik ile ilgili bir durum varmı ben yapmadım ve tecilim bittiginden dolayı durum belgesi alamıyorum "en yakın askerlik subesine basvurun" cıkıyor gc kazandıktan sonra bir engel teşkil edermi ?

    bu belgeyi gondermeden emaili atin, sonra bizi durumdan haber edin.

    bu arada, bilgi olarak soyleyeyim e-devlet'ten sadece askerlik gorevinizi yapmissaniz belge alabilirsiniz eger tecil varsa kuruma gidip almalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhepekiz DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @entelman bu askerlik işi biraz karışık dün @crazycells e ben de "profesyonel askerlikten mi bahsediyor acaba" demiştim ama normal askerlik durum belgesi olduğunu söyledi

    Evet, askerlik durum belgesi, ama resmi sayfada "It is not a requirement for visa applicants" diye de bir ibare var. O nedenle gondermeyince de sorun cikmamasi lazim.

    Available: All Turkish citizens who have served in the military have discharge papers, which can be obtained from the e-government website. This document may be obtained only if the applicant is already discharged. If the applicant has postponed his duty, he needs to apply to one of the Military Branches to obtain the document.

    Fees: There are no fees.

    Document Name: Askerlik Durum Belgesi

    Issuing Authority: Milli Savunma Bakanligi (Ministry of Defense)

    Procedure for Obtaining: From the e-government website and Military Branches.

    Comments: It is not a requirement for visa applicants.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ergin DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @mhepekiz aslında tek tek den kastım 1 mail içerisinde ayrı ayrı dosyaları eklemek. yani tek bir zip file oluşturup yada 1 pdf içerisinde tüm dosyaları koyabiliriz. sanırım basit düşünmek en iyisi çok detaya gerek yok 🙂

    zip'lemeden gonderin bence, onu acabilirler mi emin degilim... acabiliyor olsalar da o sekilde tercih etmeyebilirler.


  • Bana da geldi bu mail bugün itibariyle


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum