Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu soru için doğru başlıktır umarım. B1/B2 vizesiyle girişte, turist olduğumuzu söyleyince direk B2 yazıyor memur, otel rezervasyonu falan soruyorlar bazen, biz hep bu şekilde giriş yaptık ABD ye. B1 (iş amaçlı) geldiğimizi söylesek, ne gibi sorulara maruz kalırız acaba? Yani fuar/seminer davetiyesi vb. evrak sorarlar mı? B1 ile girenlerin tecrübelerini duymak isterim. (E2 ye geçmek için B1 daha uygunmuş, onun için soruyorum)

  • ⭐⭐⭐

    @yagizoyku size tavsiyem cocuklarla gidin sizin 2 cocugunuz var ve yaşları çok küçük bunları bırakıp tatile gideceğinize inanmayabilirler, iyi bir DS160 ve tatil planı ile alırsınız ailelerden çok fazla red alan görmedim. Bu arada bende cocuguma başvurmadım ama benim vize başvurum iş yeri eğitimi olarak başvurmuştuk ondan çok sorgulamadı


  • @tolgasatir peki Tolga bey orda bi arkadaşımız var davet mektubu ile gitsek daha kolay olur mu bi etkisi olur mu bilginiz var mı

  • ⭐⭐⭐

    @yagizoyku herhangi bir evrağa bakmıyor Abd eğer maddi durum yeterli değilse masrafları karşılayan olarak kendisini gösterebilirsiniz ancak aile üyesi olmadığından pozitif etkisi olacağını sanmıyorum açıkçası.


  • Merhabalar,

    Anne ve babamiza turist vizesi almak istiyoruz ve DS 160 formunu dolduruyoruz. Bu konuda 2 sorum olacakti?

    1.Vize turu olarak B1/B2 secenegini mi yoksa B2' yi mi sececegiz.
    2.Emekliler ve yesil pasaportlari var. Yesil pasaport regular mi yoksa official mi pasaport oluyor seceneklerede?

    Tesekkur ederim.

  • ⭐⭐

    @Houstonwehaveproblem

    1. Vize türü için B1/B2 yi seçin.
    2. Yeşil pasaport için regular'ı seçin

  • @tufank randevuyu takip ettiğimiz kısımda ds160 formu kontrol seçeneği var oraya girip ds160 numaramı falan yazınca durum yok yazısı çıkıyor ne anlama geliyor

  • ⭐⭐

    @acornlife123 https://ceac.state.gov adresinden bahsediyorsanız, vize görüşmenizden sonra işlem durumunu kontrol etmek için kullanacağınız bir ekran. Görüşmeye girmeden önce burada bir sonuç ekranı gelmez.


  • benim ikametgahım değişti ve ben ds160 formunu aralıkta doldurmuştum ve seyahat planımı türkçe yazdığıma dair şüphe kaldı içimde acaba yeni ds160 formu doldurup gitsem neden yeni aldığıma dair açıklama yapmalı mıyım görevliye sadece ikametgahım için olduğunu söylemem yeterli olur mu eskisiyle karşılaştırma yaparlar mı


  • @yagizoyku olabilir ama bence amerikan vatandaşı birisini bulman etkili olabilir greencard lı birisi değil orda tanıdığın varsa amerikalı bir tanıdığından sanki senin arkadaşınmış gibi mektup alabilir tabi onun hakkında bilgiler de öğrenmelisin nasıl tanıştın falan gibi ben davet mektubu verdim ama benim ki greencardı pek bi etkisi olmadı bana arkdaşın amerikalı mı greencard lı mı dıye sormuştu bence amerikalı birisinin davet etmesi güzel etki olabilir hatta daha önceden turkıyede bulunmuş birisi ise çok daha güzel olabilir fikrimce


  • @Serap-2 Tesekkur ederim.


  • Merhabalar,
    16.06.2023 tarihinde turist vizesi için randevum mevcut. Görüşmenin olumlu sonuçlanması durumunda vize basımı ve pasaportumun bana gönderilmesi ne kadar sürüyor? Bilgisi olan var mıdır? 25.06.2023 tarihine başka bir seyahat planladım. Pasaportumun elimde olması gerekiyor. 10 iş günü gibi genel bir bilgi var bazı bloglarda fakat süreci hızlandırmak için yapılabilecek bir şey var mıdır? Teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @ARC19 Biz 17 Nisan Pazartesi Ankaradan başvurmuştuk. 19 Nisan Çarşamba Mersin PTT şubesinden teslim aldık. Yoğunluğa ve bulunduğunuz lokasyona göre değişiklik gösterebilir ama bize çabuk ulaştı. Görüşmeyi yaptınız ildeki PTT şubesine daha çabuk aktarılacaktır, size uygunsa o seçeneği düşünebilirsiniz. ( Ankara veya İstanbul )


  • @tufank Teşekkürler bilgi için.İstanbul'dan başvurdum ve pasaportum da İstanbul içerisinde teslim edilecek. İstanbul'un yoğunluk durumu nedir? Ne kadar sürede teslim ediliyor ortalama bilgi verebilecek birisi varsa çok memnun olurum.

  • ⭐⭐

    @ARC19 Ben 21 Aralık'ta girdim, 26 Aralık'ta Levent PTT'den teslim aldım. Genelde 4-5 gün sürüyor. Seyahatinize yetişir. Bu arada inşallah görüşmeniz olumlu geçer.


  • ds160 formunda amerikaya neden gittiğimizi açıkladığımız kısım kalktı mı acaba ?


  • Merhaba, ben ağustosta Amerikaya yerleşmeye gideceğim normalde babam da benimle gelip yerleşmeme yardım edecekti.(green cardım var ve bu amerikaya 2.kez girişim olacak) . Babama ocak 2024'e randevu vermişler onu öne çekebilmemin bir yolu var mı konsolosluğa mail atmak vb. Eğer öne çekemiyorsam da oraya gittiğimde banka hesabı açmada, sigortaların nasıl yapıldığının, kiranın nasıl yapıldığının bilgisini verme gibi konularda yardımcı olabilecek bir dernek vb var mı bildiğiniz, cevabınız benim için çok önemli teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @Laçin-Boz , takvimde boş günleri takip etmeniz gerekiyor. ( acil randevu var ama o istisnai durumlar için geçerli). Forumda bu hizmeti veren @Rushvisasnow var dilerseniz detayları buradan inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti/1


  • merhaba
    ben şuanda ds 160 doldurdum ve imzaladım ve vize randevu sitesindeki formuda doldurup randevu tarihi aldım ve randevu ücretini ödedim. şöyle bir sıkıntım var formlarım doldururken b1/b2 vizesini seçtim ben iş amaçlı gitmiyicem amerikaya internetteki bilgi karmaşasından dolay böyle birşey yaptım, sadece b2 vizesi olana başvurmam gerekiyormuş.

    sitede yazan 2 adet bilgi var şunlar :

    1-Başvuru sahibi bilgileri ve randevu değişikliği için talimatlar
    Başvuru sahibi bilgisinin düzenlenebilmesi için randevu iptal edilmelidir. Başvuru Özet Sayfası'na dönün ve Randevuyu İptal Et üzerine tıklayın. Randevu iptal edildikten sonra, tüm başvuru sahibi bilgi yanıtlarını düzenlemek için kalem bağlantısına tıklayın. Randevunuzu iptal ettiğiniz zaman, aynı tarih ve saate tekrar zaman alamayabileceğinize lütfen dikkat edin.

    2-ABD Dışişleri Bakanlığı, bu sistemde bir hesap oluşturduktan sonra değiştirebileceğiniz bilgiler üzerinde sınırlamalar koyar:

    E-posta adresinizi ve telefon numaranızı istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz.
    Pasaport numaranızı veya DS-160 numarasını ödeme yaptıktan sonra sadece bir (1) defa değiştirebilirsiniz.
    Vize ücretinizi ödedikten sonra belirtilen adı, soyadı, pasaportu veren ülkeyi, doğduğunuz ülkeyi, doğum tarihini veya başvuru sahibi profilinizde belirtilen cinsiyeti DEĞİŞTİREMEZSİNİZ.
    Diğer bilgileri düzenlemek için, önceden planlanmış bir randevunuz varsa, bilgilerinizi düzenlemek için randevunuzu iptal etmeniz gerekir. Planlanmış bir randevunuz yoksa, hesabınıza giriş yaptıktan sonra, başvuru sahibi adının en sağındaki dişli simgesini tıklayıp "Düzenle" yi seçmelisiniz.

    daha önce başından böyle bir olay geçen varmı

    eğer randevuyu iptal edersem ödediğim 160 dolar yanarmı ? yeniden mi ödemem gerekir parayı ?

    yardımcı olan kişilere şimdiden teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    Uzun süredir vize görüşmesi paylaşımı olmadı giden mi yok yazan mı


Benzer Başlıklar

  • 31
  • 47
  • 6
  • 1490
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum