• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Houstonwehaveproblem
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    H
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 5
    • Konu 0
    • İleti 100
    • En İyi 45
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Houstonwehaveproblem

@Houstonwehaveproblem

108
    İtibar
    289
    Profil Görüntülemeleri
    100
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul

Houstonwehaveproblem Takip etme Takip Et

Houstonwehaveproblem tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

18.07.2022 Mülakat Deneyimimiz ;

Mülakatımız 08.15’teydi.Bir gün önceden konsolosluğa çok yakın bir otelde konakladık(Seven Deep Otel).Otel konsolosluğa yürüme mesafesinde olduğu için sabah 07:15’te otelden çıktık 07:30 gibi konsolosluk önündeydik.Tabiki meşhur kaktüs kafeye uğradık ve birer kahve içip 07:45’te sıraya girdik.Sırada birkaç talihli ile de tanışıp sohbet etme fırsatımız oldu. 20 dakika saırada bekledikten sonra kapıdaki Güvenlik 08:15’te randevusu olanları içeri aldı. Girişte kimlik veya pasaportlarımızı sordu ve güvenlik kontrolünden geçip ağır kapıyı da ittirip yeni hayatımıza ilk adımımız attık 😊
      (Maske takma zorunluluğu yoktu , isteyenler takabiliyordu covid ile ilgili başka da form falan doldurmadık.)
      İlk gişede pasaportlarımızı aldılar arkasına bir barkod yapıştırıp sıra numarası verdiler(sıra numaramız 208 kaldığımız otel odasının numarası da 208’di 😊)İlk sıra numarası yandığında vize ücret ödemesi yaptık ,ikinci defa yandığında evrakları teslim ettik.
      Evraklar daha önce paylaşılanlar ile aynıları bizden de farklı veya fazladan bir evrak istemediler.
      Üçüncü defa numaramız yandığında hafif bir kalp çarpıntısı ile görüşmeye başladık.
      Aslında eşim ve bende daha önce Amerika’da 1 yılı aşkın yaşadığımız için mülakatı ingilizce yaptık.
      Mülakata yemin ve parmak izi prosedürleri sonrasında asıl talihli eşim olduğu için direk ingilizce merhaba diyerek konuşmaya başladık.Önce nereye gideceğimizi , orada tanıdığı olup olmadığını ve gidince ne iş yapacağını neden oraya gitmek istediğini sordu.Sonra eşim daha önce Amerika’da yaşadığı için ve vizesinde statü değişikliği yaptığı için onunla ilgili bazı sorular sordu. Bana da daha önce farklı bir ülkede yaşadın mı, ne iş yapıyorsun gibi sorular sordu, fazla da soru sormadı ve vizeyi onaylamak istediğini ancak birkaç konuda araştırma yapmak istediğini söyledi ve mülakatı sonlandırdı.
      Burada araştırmak isteme sebebi sanırım eşimin vizesindeki statü değişikliği ile alakalı olabilir.
      Tabi biz dışarı çıktığımızda moraller sıfır bir şekilde otele geldik ve dönüş yoluna çıktık.
      Bu bekleme süreci eminim herkesi çok yıpratmıştır ancak bizi gerçekten çok yordu. Sonucunu bilemediğimiz gorusme sonrasında için mutsuz olarak Ankara'dan ayrılmıştık.
      Yolda gelirken hemen @gucarslan beye konuyu ilettik ve sorun yasamayacağımızı soyleyerek içimizi biraz da olsa rahatlattı.
      Akşam eve geldiğimizde staümüz değişti administrative Processing olarak değişti ve ertesi sabah 11:00’de Issued’a döndü:)
      Gece gündüz demeden desteğini esirgemeyen ve her an olumlu yaklaşımıyla bizi rahatlatan Uğur bey’e @gucarslan sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Öğleden sonra saat 17:00 gibi de pasaportlarımızın PTT’ye verildiği mesajı geldi ve bir oh çektik😊
      Darısı tüm mülakat onayı bekleyenlerin başına inşallah…

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      H
      Houstonwehaveproblem
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Bence kisiden kisiye bu sorunun cevabi degiskenlik gosterir. Houston'a geleli 6 ay oldu ve ben de kisisel fikirlerimi paylasmak istiyorum. Ancak dedigim gibi kisinin gecmisine, karakterine ve beklentisine gore bu sorunun cevabi herkese gore farkli olacaktir.

Neden Houston: Esimle green card ile geldik ancak benim calisitihim sirketin Houston'da ofisi oldugu icin direkt burada calismaya basladim. Bir nevi sirket ici transfer oldu. Houston'in nezih bir bolgesinde yasamaktayiz.
      Neden Amerika: Istanbul'da az cok bir kurulu duzenimiz vardi ve islerimiz iyiydi ancak bircok kisi gibi daha iyi yasam sartlarina sahip olabilme umidiyle geldik.

Istanbul'dan gelen ve gecmiste Boston, New York gibi yerlerde yasamis biri olarak Houston'in olumlu buldugum belki bir iki ozelligi var.
      O da belki yumusak bir kis havasinin olmasi ve diger eyaletlere gore maddi olarak daha uygun olmasi denebilir.

Bizim icin olumsuz ozellikleri ne yazik ki daha fazla. Sehir bir kere cok cirkin. Gezilecek gorulecek hicbir yeri yok bence. Daha cok evde sakin vakit gecirmek isteyenler bu konuda sikinti cekmeyecektir ancak biz pek oyle degiliz. Dogal guzellikleri olan bir sehir degil. Amerika'da cok daha guzel sehirler var bence.
      Yazi cok sicakmis! Biz henuz yasamadik ancak anlatilanlardan ne ile karsilasacagimizi az cok anladik. Eylul - Ekim'de bile cok sicakti!

Isim geregi Amerika icinde seyahat ediyorum ve gecenlerde ilk defa California'ya gittim. Oralari gorunce buralardan iyice sogudum.

Uzgunum ama seni sevemedik Houston, sevebilecegimizi de sanmiyoruz:(

Texas içinde yayımlandı
      H
      Houstonwehaveproblem
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Merhaba,

Bugun eksi'de bir yazi gordum ve kisa bir bolumunu asagiya birakiyorum.

''benim california dream'im (büyük) bir ev/arsa satın alıp, 110 derecede ailemle onun içinde yaşamak olsaydı ben de texas'ı tercih ederdim. fakat benimkisi, başka eyalette mortgage'a vereceğim miktarı ca'de tek başıma kiraya verecek ve single income ile istediğim şehrin istediğim mahallesinde ev alamayacak da olsam; yaşadığım şehrin mükemmel havasında yaz-kış motor sürüp, yaz-kış çeşitli outdoor aktiviteleri yapmak, okyanusa, beache, doğaya ve yeşile yakın olmak, daha iyimser, daha pozitif ve daha friendly insanlarla birlikte chill ve laid-back şekilde yaşamak olduğundan benim caifornia dream'im hala canlı.''

Tabiki yeni gelecek ve burada bir hayat kuracak insanlar icin oncelikli durum gecinebilmek. Ozellikle belirli bir butce ile buraya gelenler. Ancak yukaridaki yazida belirtildigi gibi siz nasil bir hayat istiyorsunuz. Buraya gelis amaciniz nedir? Bunu kendinize sorun ve bunun cevabina gore yasanacak sehir uzerinde ayrica bir dusunun derim. Yukarida bir arkadas belirtmis ben denizsiz yasayamam ve bu sebeple Florida'yi tercih edecegiz diye. Cok hosuma gitti. Texas'a gelenlerin youtube'da cektigi videolara bakin. H.E.B market fiyatlarindan Ross'ta ucuz kiyafet fiyatlarindan oteye gitmiyor. Cunku pek baska birsey yok. (Austin'i bu konuda biraz disarida birakiyorum). Ama sizin icin Amerikan ruyasi uygun fiyatlar, buyuk bir evde aile ile uygun kirada yasamak, diger eyaletlere gore uygun fiyatlara ev sahibi olabilmek ve genelde ev ve is arasi gecen sakin bir hayat ise tercihiniz Texas ve benzeri eyaletler olabilir. Is imkanlarina girmedim, onun icin bambaska bir yazi yazmak gerekir.

Eyaletler içinde yayımlandı
      H
      Houstonwehaveproblem

@sir-altan bu listede yer alan Manchester, NH'da bir seneye yakin yasamistim okulum geregi ve sonrasinda Boston'a kactim. Kactim diyorum cunku sakinliginden dolayi kafayi yersiniz.

Bu listelerin Amerika'ya goc edecek turkler icin ILK ETAPTA cok bir anlam ifade ettigini dusunmuyorum.

Okumak icin gelenleri haric tutuyorum. Onemli olan ingilizce seviyesi ve network, Ornegin Manchester'a gelen ve ingilizcesi iyi seyiyede olmayan bir turk orada tanidigi biri yoksa ne yapacak. Yasam masraflari istedigi kadar dusuk olsun.
      Bu cok kisiden kisiye degisebilecek bir konu ancak eger cok iyi ingilizceniz ve Amerika'da cok aranan bir meslek erbabi degilseiniz - ilk etapta belli sehirlerin disina cikilmamasi dusunceseyim. Kisisel dusuncemdir.

H
      Houstonwehaveproblem

@marius Bence oyle dusunmeyin. Kesinlikle TR tecrubeniz ingilizceniz de iyiyse cok onem arzediyor. Lojistik tarafinda Houston guclu bir secenek. Barsan gibi firmalarinda burada operasyonlari var. Yine zaten bircok global lojistik firmanisinin merkezleri Amerika'da. Bu firmalarda calisan bircok turk var. Linkedin'den bu insanlarla tanisip tecrubelerinden yararlanin derim. Depo tarafinda da yine bircok firmada secenekler mevcut bence. Kisa donem icin net konusamam vize turunuzu de bilmedigim icin ancak uzun vadede tecrubelerinizi degerlendirecek bircok firma oldugunu dusunuyorum.

H
      Houstonwehaveproblem

@berkayy Selamlar, NJ'de Etimine Eti Maden'e ait, bakilabilir. Sisecam var genel merkezi Georgia'da ve Wyoming'de soda ash plant'leri var.

Turk firmalarinin yaninda maden/mineral Amerika'da derya deniz bircok dev firma var. P

Petrol, dogalgaz sektoru icin Houston mantikli. En baba firmalar Houston'da. Sosyal yasam olarak NJ derim ancak Houston daha affordable.
      Houston iklim guzel demissiniz sanirim kis icin bu bilgi:) Yazin sicak ve nemden 3 ay sokaga cikilmiyor cunku.

H
      Houstonwehaveproblem
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Merhaba,

Bu baslik kisiden kisiye ve eyaletten eyalete cok farklilik gosterir tabi ama;

Houston, 2 kisi icin:

Kira: $2000 - single family house
      Faturalar: $500
      1 Araba aylik finance odemesi:$500
      Benzin 2 araba icin: $250
      Ikisi kisi sigorta: $500
      Market alisveris:$1000-turk market urunleri de dahil
      $1000'de aylik sosyallesme, aktivite, eglence vs dersek

Toplamda aylik $5750-6000 civari oluyor.

Ancak genc bekar arkadaslar icin bundan daha dusuk maaliyetlere yasamak mumkun, ev paylasimi, faturalar, genel giderler paylasimi vs. Ben Boston'da daha dusuk maaliyetlere yasamistim okurken ama yil 2013'lerdi:)

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      H
      Houstonwehaveproblem
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

@SeyfettinB Geldiginizde credit history'niz olmayacagi icin mustakil ev tutmaniz zaten zor. Isiniz olursa oradan alacaginiz mektup ile olabilir belki.
      Ya da tanidiginiz kisi kiralayacak size.

Apartmanlar icin bence Facebook'daki Houston grubundan bu konuda destek alabilirsiniz. Benim de cok fazla bilgim yok acikcasi.

Texas içinde yayımlandı
      H
      Houstonwehaveproblem

@charon Ben ev almaktan bahsettim yukarida. Sonuc olarak Houston icin $1100'e evet 1 bedroom ev kiralanabilir, ama cok saglikli degil lokasyon olarak bu fiyatlardaki yerler. Sabah arabaya lastikleri alinmis arabanizi gordugunuzde ufak bir sok gecirmek mumkun. Komsulariniz cok keyifli olmayabilir, sikintilar yasanabilir, aileye uygun olmayabilir.
      Internetten bakip evet var bu fiyatlara demekle realde olan seyler biraz farkli olabiliyor. Ancak sonuc olarak evet var mi var. Barinma yine bircok sehirden uygun mu, evet.

H
      Houstonwehaveproblem
    • RE: ABD'de Araba Sigortası

Merhaba,

Ben de Statefarm kullaniyorum. Yer Houston. Fiyat $150 civarinda. Icerigine bakmakta yarar var. Statefarm'da dilediginiz zaman sistemde gorebiliyorsunuz. Diger firmalarda da sanirim ayni sekildedir.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      H
      Houstonwehaveproblem

Houstonwehaveproblem tarafından gönderilen son iletiler

@MySea Ben de bunu anlayamiyorum:)

H
      Houstonwehaveproblem

Merhaba,

Woodlands, Spring, Conroe bolgesinde yasayanlariniz var midir merak ettim?

Texas içinde yayımlandı
      H
      Houstonwehaveproblem

@solidppl biz de kari koca kurumsaldayiz dediginiz gibi rakamlar veriyoruz. Kimse icin kullanmak nasip olmasin insallah ancak yine de cok onemli burada hepimiz icin. Bu sebeple maliyet hesaplarina eklenmesi daha dogru olur.

H
      Houstonwehaveproblem

@Gürhan-Erkal $5000'e gecinilir taksidiniz olmayacaksa. Ancak saglik sigortasi durumu da var. Ama $5000 alti zorlar 3 cocuk icin. Bu benim gorusum. Zamanla sartlariniz mutlaka degisir ancak gelmeden bunlari da bilmek onemli oldugunu dusunuyorum.

H
      Houstonwehaveproblem

@isik Bencede bir-iki kisi icin $5000, cocuklu aile $7000 Houston icin.

H
      Houstonwehaveproblem

@Sedat-1 Merhaba, liste guzel ancak bu rakamlar minimum artik.

H
      Houstonwehaveproblem

@berkayy Selamlar, NJ'de Etimine Eti Maden'e ait, bakilabilir. Sisecam var genel merkezi Georgia'da ve Wyoming'de soda ash plant'leri var.

Turk firmalarinin yaninda maden/mineral Amerika'da derya deniz bircok dev firma var. P

Petrol, dogalgaz sektoru icin Houston mantikli. En baba firmalar Houston'da. Sosyal yasam olarak NJ derim ancak Houston daha affordable.
      Houston iklim guzel demissiniz sanirim kis icin bu bilgi:) Yazin sicak ve nemden 3 ay sokaga cikilmiyor cunku.

H
      Houstonwehaveproblem

@marius Bence oyle dusunmeyin. Kesinlikle TR tecrubeniz ingilizceniz de iyiyse cok onem arzediyor. Lojistik tarafinda Houston guclu bir secenek. Barsan gibi firmalarinda burada operasyonlari var. Yine zaten bircok global lojistik firmanisinin merkezleri Amerika'da. Bu firmalarda calisan bircok turk var. Linkedin'den bu insanlarla tanisip tecrubelerinden yararlanin derim. Depo tarafinda da yine bircok firmada secenekler mevcut bence. Kisa donem icin net konusamam vize turunuzu de bilmedigim icin ancak uzun vadede tecrubelerinizi degerlendirecek bircok firma oldugunu dusunuyorum.

H
      Houstonwehaveproblem

@evrentnrkl Son zamanlarda turkler Katy bolgesini tercih etmeye basladi ozellikle. Onun disinda Sugarland, Richmond, Cypress, Tomball, Spring, daha kuzeyde Woodlands. Yine downtown'a yakin bazi guvenli bolgeler tercih edilebilir. Kendi sartlariniza gore tercih etmekte yarar var kesinlikle.

H
      Houstonwehaveproblem

@charon Ben ev almaktan bahsettim yukarida. Sonuc olarak Houston icin $1100'e evet 1 bedroom ev kiralanabilir, ama cok saglikli degil lokasyon olarak bu fiyatlardaki yerler. Sabah arabaya lastikleri alinmis arabanizi gordugunuzde ufak bir sok gecirmek mumkun. Komsulariniz cok keyifli olmayabilir, sikintilar yasanabilir, aileye uygun olmayabilir.
      Internetten bakip evet var bu fiyatlara demekle realde olan seyler biraz farkli olabiliyor. Ancak sonuc olarak evet var mi var. Barinma yine bircok sehirden uygun mu, evet.

H
      Houstonwehaveproblem