Greencard çıkmadan ABD'ye adapte olmak
-
@mukeya türkler hiç bir yerde sevilmiyor çünkü mantık başkası üstüne basarak para kazanmak
-
@Abraham-Trust bu irk ile alakali degil ya karakter meselesi Sizi assagi ceken insanlardan uzak durun guvenmediginiz insanlardan uzak durun. Mesela bende turkum ama. Buyuk bir gemi uretim sirketinin ceosu patronundan is teklifi aldim. Yani eger kalbiniz temiz ise ve durust ahlakli iseniz Hic bir sey sizi bozamaz insallah allah hepimizin yardimcisi olur
-
amin abicim :)
-
@Abraham-Trust, içinde söyledi: Greencard çıkmadan ABD'ye adapte olmak
@ibrahimasar
Bakin ben amerikaya tam adapteyim. Kimse beni amerikaya adapte olamadi zannetmesin. Tam adapteyim her turlu insanla muhatap oluyorum. Hergun ise otobusle gidiyorum. Trene biniyorum hergun spor salonuna gidiyorum. Yeni gelen biri icin oldukca iyi bir gelirim var. Ama sunu soyleyebilirim. Burda para kazanmanin bir siniri yok hep daha fazla kazanabilirsin. Ve hayattaki tek amacin bundan baskasi olamaz burda bunu degistiremezsin. Adam koca sirket kuruyor yaninda turk calistirmiyor bunla ovunuyor. Yada sirketi var turklerle calisiyor emegini somuruyor. Selam veriyorsun seni carpiyor. Ne dolarmis amk tek gayesi bu burdakilerin.İşin açığı, bu sene, amerikadaki bir semte, evlere vs bakarken, oradaki hayatın yapay ve çalışma üzerine kurulu bir yönü varmış gibi bir his hep aklıma geldi. Kapitalizmin kalbinde bugün çalışmazsan yarın açsın. Herşey para üzerine kurulu. Şurda 3-5 sene içinde emekliliğimizi hayal edebiliyorum ama orada o emekliliğe geçiş pek mümkün görünmüyor gözüme. Çalış çalış çalış.. Ayda 3 bin mi kazanıyorsun, neden 5 olmasın. neden 10 olmasın. Apartmentde hoş bir daire kiraladın. 2000 dolar. 3000 e town house var. 4000 e villa var. 10 bine malikane var. aylık 10 bini veren 15 bin mortgage yi de öder, iyisini al. 30 yıl öde öde... Bi karavan alayım, yıllık eğer izin yapabilirsem grand canyona gideriz. karavanda her ihtiyacımızı karşılasın. lüks olsun konforlu olsun, şık görünsün. Bana sanki tatminsizliğin yoğun olduğu bir yaşantı gibi geliyor. Burada da aynı değil mi? Tabi ki benzer şeyler burada da söz konusu. Ama bu yaşımıza ulaştığımızda hayata karşı 3-3 beraberliği sağlamış gibiyiz. Bilmiyorum, çocuklarımız için bir kurtuluş ve umut arayışında yaşlılığımızı böyle mi geçireceğiz.
--------------------------------------->>>

-
@sytahmt bunu okuyunca duygulandım. benden başkaları olduğunu bilmiyordum. bende evlere, motorlara filan bakarım, Amazon, walmart gibi sitelerden alabileceğim şeylere bakarım. Hatta walmartın sitesinde tavuğun kilosuna bile bakıp spor yapsam kaç kilo tavuk yiyebilirim ona bile baktım. odamda yaşayıp hayal kuruyorum
-
@baba-yaga insallah hayallerin gercek olur
-
@ibrahimasar cok mantikli
-
@celica Amin insallah
-
Bazen youtube videolarini seyrediyorum. Oyle basit bir sekilde araba ehliyet ve banka hesabi actiklarini soyluyorlarki. Hic detaya girmiyorlar. Banka hesabi acmak icin kac subeye girip evraklar kabul edilmeyip geri donduk bir bilseniz. Ayni sekilde ehliyet almakta cok zor ny da 2 ay hatta 3ay suren bir surec. O yuzden gelir gelmez hemen bu islere baslanmali ama paraniz yoksa is bulmaniz para yapmaniz benim gibi 6 ayin sonunda bunlari elde etmeniz durumu.. zorla olsada basardik. Gercekten zorlu surecti.
-
@Abraham-Trust banka hesabi acmak eyaletten eyaletten,subeden subeye degisiyor.
Geldikten 1 gun sonra acan da var, 1 ay sonra da. -
@charon Detaylı tecrübeye açız
-
@charon Allah askina geldikten 1 hafta sonra desen hadi olabilir derim geldikten 1 gun sonra nasil acabilir bir insan. Amerikada adres beyanini nasil veriyorlar. Bi adres buldum posta attim posta geldi en az 3 gun surer.
-
C crazycells bu başlığı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik bölümünden taşıdı
-
reddit bu konuda candir:slightly_smiling_face:
-
@beyzakr, içinde söyledi: Greencard çıkmadan ABD'ye adapte olmak
reddit bu konuda candir:slightly_smiling_face:
Reddit başlıklarını paylaşır mısın?
-
@copataxi genel olarak bahsettim. Merak edilen her sey hakkinda genel bir site demek istemistim.
-
Arkadaslar amerikada 9 ayi geride biraktim. Konusulanlarin %70 anliyorum. Kendimi %50 uzeri ifade edebiliyorum. Amerika bana turkiyeden farksiz gelmeye basladi. Guldugumuz uzuldugumuz seyler aynı. Vizem yanmasın diye geri döneceğim arabamda benle gelecek ona uğraşıyorum. Uygun yolu bulursam anlatirim.
-
@Abraham-Trust nerede yasiyorsunuz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum