[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@volkan62 tam doğru baktığınız söylenemez;
öncelikle REfusedleri çıkartmanız gerek, sonra Ready'deki dosyaların hepsinin Issued olması mümkün değil, onlardan da refused olacaklar var. AP'deki dosyaların hepsinin Issued olması mümkün değil, onlardan da çıkacaktır.ama genele baktığınızda evet, ankara'nın ciddi bir performans göstermesi lazım.
yoksa ciddi bir kesim vizesiz kapatacak yılı.
-

bu 13 nisanda telegramda aldığım görüntü.avrupa kotası(19800)-[ totalde (18916) - refused (374)]=kalan vize(1258)
bu da 16 nisanda aldığım görüntü.
avrupa kotası (19800)-[total(18940)-refused(422)]=kalan vize(1282) bir öcekine göre vize sayısında 24 kişilik bir artış olmuş. bu bekleyenler için iyiye işaretmi dir.
birde ap ye kalanlardan ve ready olanlardan yaklaşık %3 lük bir iptal gibi beklesek son fotoğrafa göre (113+1285+7526)*0,003=267,72 yaklaşık 260 kişi dersek
kalan vize sayısı 1542 kişi diyebilirmiyiz. ustatların yorumu ne olur. diğer arkadaşlara da ışık olur umarım. -
Merhaba, son dağıtım ile 9 hazirana mülakat randevusu aldık (Ankara). Ds-260 formunu açtırma ile alakalı bir sorum olacaktı. Büyük bir hata olmadıkça formu açtırmanın gereksiz olduğunu biliyoruz. Ama hatamız büyük mü küçük mü kararsız kaldık :/ 'Full Name in Native Language' kısmında sadece 'soyadımı' türkçe karakter ile yazmışım. O kısma ismimi yazmayı unutmuşum. (İsmim Türkçe karakter içermiyor). İsim ile ilgili olduğu için kararsız kaldık sadece. Yani formu açtırmalı mıyız? Yoksa bu durumu mülakatta belirtme şansımız var mı? @gucarslan @crazycells @achillesoag yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok teşekkür ederim.
-
@volkan62 Ben illegal sekilde hicbir ulkeye girmeye calismadim. Istesem ulkeye girer girmez iltica eder calisma iznimi alir yoluma bakardim ancak Amerikada ogrenci vizemle mastera hazirlaniyorum. Bu insanlar illegal orgutlere 10 binlerce dolar vererek buraya kacak geliyorlar. En yakin mahkeme tarihleri 8 yila veriliyor. Burada duzene ayak uydurmuyorlar bazilari borcla aldiklari 10 binleri odeyemediginden uyusturucuya dusuyor veya kendi canina kiyiyor. Ahmakliklari baska bir ulkeye kacak gidip orada cenneti aramak bulamayinca da sacmalamak. Gecen hafta NJ'de iki multeci grup arasinda bicakli kavga cikti, sinirdan giren bir multeci yine NJ'de bir imami bicakladi. Ulkedeki Turk community icin de kotu imaj ciziyorlar. Turkiyeye kacak yollarla gelenler neyse Amerikaya gelenler de odur. Legal immigration'i destekliyorum ben, illegale karsiyim. Siz herkesin her yere istedigi gibi gittigi bir dunyaya inaniyor olabilirsiniz ben inanmiyorum. Diversity Visa, hani benim 7 kere denedigim, Amerikada legal oturum almanin yollarindan biridir. Herkes gibi ben de legal yollari deneyebilirim. Illegal'i destekleyen sizin Amerikaya DV yoluyla gelecek olmaniz da aslinda bu lotonun gercek bir loto oldugunun acik kanitidir, secici olsalar sizi secmezlerdi :)
-
Herkese merhaba, Green Card mülakatı yapılabilecek diğer tüm konsoloslukları görebileceğimiz bir link var mı?
-
-
@volkan62 Bu tip yontemlerle gidenleri savunma durumuna dusmenizi istemem, yani oyle tahmin ediyorum ki savunmamissinizdir. Sunu belirtmekte fayda var ki, insani sebepleri olanlar bile bu tip macera arayan, bencilce davranan kimseler yuzunden sikinti yasiyor artik.
Kendi ulkesinde borcu-harci var; araniyor; macera armak; daha ucuz yeme-icme... dertleriyle kednini motive edip kacan sayisi gercek bir siginma sebebini golgeleyip azinliklari yine ayrimciliga surukluyor. Bu soruna dair rapor ve dosyalari arzu ederseniz bulup inceleyebilirsiniz. Yasal siginma surecine girmek durumunda olan kisiler ahmak degildir, onlarin bile hakkini gasp edenlere ahmak az.
Sevgiler.
-
@mrblack hayır benim söylemek istediğim. Benim çevremde de Amerika'ya kaçak girenler oldu. ve bunların bazılarının (hepsinin değil.) gerçekten bu ülkede ne maddi ne psikolojik devam etme durumlarının kalmadığı. Evet bireysel olarak bende karşıyım. bu durum tuhaf bir hal aldı. Herkes cennetle karşılaşacağını zannediyor. Çok zor durumda olanları da biliyorum, duyuyorum da. Benim küçük tepkimin sebebi. Çok genelleme yapmış olmanız.
-
Merhabalar
Eğer mülakat alırsam ve mülakat günüm gelmeden basılan vize kotası dolarsa, mülakat aldığım halde vizem basılmayabilir mi?
-
@murtazakramer evet basılmayabilir vize
-
Arkadaşlar belki aşağıdaki linkte olan haber hepimiz için bir umut ışığı olabilir.
https://m.haberturk.com/abd-disisleri-bakanligi-ndan-green-card-aciklamasi-3584109
-
https://m.haberturk.com/abd-disisleri-bakanligi-ndan-green-card-aciklamasi-3584109
Umuyorum randevu bekleyenler bir huzura kavusacak.
-
@ibrahimasar "bir mali yıl içinde vize alamayan adayların gelecek program yıllarında tekrar başvurabilecekleri belirtildi."
Oldu canım. -
@volkan-onur bu Hic belli degil cok yavaslar cunku
-
@Emre-Kurtulmuş talihliler baska ulkeden mulakat randevusu alabiliyor mu ?
-
@emirgenco başka ülke kabul ederse evet alabilirler
-
@Emre-Kurtulmuş mantikli gibi duruyor. Tesekkur ederim emre
-
@Furkan-Aydın, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri
@ibrahimasar "bir mali yıl içinde vize alamayan adayların gelecek program yıllarında tekrar başvurabilecekleri belirtildi."
Oldu canım.Yaw iste o kismi da haber metinini doldurma şeysi :)
-
@gucarslan teşekkürler. Ben dosya taşıma için Afrika'yı düşünüyordum. Bir kaç yere baktım hiç Avrupa kotasından vize mülakatı vermemişler. Sizce böyle yerlere taşıma risk midir?
-
@volkan62 bu tamamen sizinle alakalı bir durum.
başvuru ve kişisel bilgileriniz bilmeden buna cevap veremem. vize alıp alamayacağınız tamamen konsolosluk takdiridir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum