Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @gembruce detayli bilgilendirmeleriniz icin cok tesekkurler. Hissettiklerinizde yalniz degilsiniz maalesef hepimiz beklemekten tukendik keske bir cozumu olsa da hep birlikte hareket etsek.

• @acgx muhasebecimin verdiği bilgiye göre, file edilen yıl içinde kişilerin SSN sahibi olması gerekiyormuş. 2023'te alınmış bir SSN büyük olasılıkla incelemeden redle geri döner dedi. FL'da yaşadığım için 16 Ekim'e gecikmeli tax filing alabildik. O tarihe kadar ailem gelebilirse SSNli file edip şansımızı deneyeceğiz. Umarım olumlu olur. $11k bizim için büyük rakam.

• @gembruce bu güzel bilgi için teşekkürler umarım en kısa sürede bu sayfada artık randevu haberlerimizi paylaşırız🙏

• @itsmebb çok haklısınız. şahsen ailem geldikten sonra bir avukatla görüşmeyi düşünüyorum. sonucu foruma yazarım mutlaka.

• @ecom rica ederim. umarım en kısa sürede sonuç alırız. :folded_hands:

• @gembruce acikcasi SSNi olmayan Vatandas ve Greencard sahibi esleri icin ITIN number alma sansi bulunuyor. W7 formu ve o yilki tax return formu ile basvuru yapabilirsiniz. Esiniz amerika disina oldugu icin ayrica turkiyede bu konuda uzman bir muhasebeciden ( Irs sitesinde ilgili kisilerin listesi bulunuyor) yardim almaniz gerekecek muhtemelen ancak aradaki vergi iade farkina bakilirsa kesinlik goz onunde bulundurmalisiniz bence

• @bionicks IRS, aşağıdaki soruyu cevaplarken konuya açıklık getirmiş. Şu an 2. seçeneği uyguluyoruz. 17 Ekim'e kadar SSN alamazsak 1. seçenek ile devam edeceğiz.

Filing Requirements Status Dependents

• @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Ankara'dan verilen vizelerin çoğunun TR vatandaşları dışında ülke vatandaşların verilmesi bir tarafa,

Hocam diğer ülke vatandaşları Tr'den nasıl vize randevusu alabiliyor? Evvelden bahsettiğiniz NVC aşamasında yapılan 'mülakat yeri değişikliği' talebi ile mi?

• @lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Merhaba,
    Eşim green kart ile Amerika’da yaşıyor. Ben turist vizesi ile onun yanına geldim ve F2A sürecine buradan başvuracağız.
    Benim şöyle bir sorum var:
    Pasaportum ve TC kimlik kartımda eşimin soyadı yer almıyor yani kimliğim evlenmeden önceki şeklinde, henüz değiştirmedim.
    F2A sürecine girerken eski kimlikle ve bu kimlikteki bilgilerle başvurup, kimlik değişince sürecin ortasında soyadı güncellemesi yapabiliyor muyuz? Yoksa en baştan kimliği yenileyip güncel kimlik bilgileri ile mi başvurmak gerekir?
    Teşekkürler.

Yukarı

• @ICu Suriye, Afganistan ve İran vatandaşları, ülkelerinde faal ABD misyonu bulunmadığı için çoğunlukla TR'deki misyonlardan hizmet alıyorlar. Ülkelerinden gitmek isteyenlerin çoğu zaten burda. :angry_face:

• Mayıs vize bülteni yayınlandı. Hala current durumdayız:

Adjustment of Status Filing Charts from the Visa Bulletin

• @gembruce Anlamadığım şey güncelsek neden vize verilmiyor 6-7 aydır görüsme tarihi bekleyen arkadaslarımız var. Bir de bu tarih sınırlaması kimlere getirildi çok can sıkıcı bi durum😔

• @gembruce Benim anlamadigim kisim final action date'te current olmadigimiz surece vizeyi alip alamayacagimiz? siz vizeyi final action date current olmasa dahil alabilecegimizi iddia ediyorsunuz, yaniliyor muyum?

edit : onceki mesajinizi bir daha okudum evet haklisiniz, fakat ben AOS yapmadim, benim consular process. o yuzden benim icin gecerli degil malesef.

• bence olay çok net F2A statüsünde net bir gerileme var, @Özge-Dengiz hocam siz mi sormuştunuz bu soruyu?:
    https://www.youtube.com/watch?v=VvnqYEikrjQ&t=1365s&ab_channel=AvukatRemziGuvencKulen (dk: 13:00)

AOS sürecinde olanlar yani Amerika içerisinden başvuranlar ayrıdır belki ama consular process olanlar olarak bence bu tarih kotasından etkileniyoruz.

Remzi Bey gayet açık bir şekilde açıklamış , mayıs ayında da PDsi 8 Eylül 2020den sonra olana mülakat tarihi yok. ben 7 aydır mülakat tarihi bekliyorum bunun 5 ayında bu tarih currenttı ama interview schedule edilmedi.. diyecek bir söz bulamıyorum artık.

• @Özge-Dengiz Merhaba, bu başlığı belli bir süredir takip edemedim. Tarih sınırlaması yeni getirilen bir uygulama mı ? Mümkünse okuyabileceğim, öğreneyebileceğim iletiyi söylebilir misiniz ?

• @acgx AoS ya da CP için bir fark belirtilmemiş. Her ikisi için de cut-off date aynı.

• Arkadaşlar DQ'dan sonra mülakat için beklerken çekilişten GC hakkı kazanılırsa ne yapılıyor?

• ⭐⭐⭐

@ICu hiçbirşey yapmanıza gerek yok hangi süreçle devam edilicekse ona devam edilir sadece

• @ICu her iki süreci aynı anda devam ettirebilir ve biri sonuçlandığında diğerini kesebilirsiniz. DQ sonrası ne kadar bekleyeceğimizin belli olmadığı şu durumda DV için yeni başlatılacak bir IV sürecinin DQ almış bir F2A'dan daha erken randevu alma ihtimali az da olsa hala var maalesef çünkü DV için aylık kota çok yüksek. DV küçük bir case number ile kazanılırsa 2024 Eylül, Ekim gibi mülakat ve bir hafta sonra da vize alınabilir. Ben Ekim ayında vizemi almıştım mesela.

• @gembruce

Ben mülakat yerini değiştirmeyi de düşünüyorum hocam. Dediğiniz gibi Ankara çok yavaş işliyor.

Grupta F2A beklerken mülakatını başka yere taşıyan arkadaş(lar) varsa ve tecrübelerini paylaşabilirlerse ilerisi için de faydalı olabilir.

'Nereye taşınabilir, nasıl, faydası olur mu, vs' gibi sorular cevap bulmuş olur

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    6k İleti
    790k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • 17 Oy
    8k İleti
    921k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k