Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • Şubat'ta Ankara'dan 39 FX verilmiş. Toplam (bütün dünyada) FX alan TR vatandaşlarının sayısı ise 21. (FX, kotaya takılmadan verilen F2Aların kodu.) Bu 21 içinde aramızdan kimse var mı, ya da tanıdığı olan? En azından DQ'dan sonra ne kadar daha bekleyeceğimizi tahmin etme şansımız olur. Ocak ve Şubat'ta 21'er kişi, 2021'in aylık ortalaması olan 6'ya göre çok daha iyi. Umarım artarak devam eder.


  • Ekim 2018 ve sonrası için aylık verilere göre bir grafik hazırladım. Durum aile birleştirmesi bekleyen GClı Türkler için içler acısı. Grafiği aşağıda paylaşıyorum. Ankara'dan verilen vizelerin çoğunun TR vatandaşları dışında ülke vatandaşların verilmesi bir tarafa, pandemi nedeni ile Nisan 2020 - Şubat 2021 döneminde F2A sıfırlanırken vatandaşların aile birleştirmeleri ve DV lottery için vize mülakatları devam etmiş.

    Ankara vs Turkey Stats

    alt metni


  • Bir sorum olacak. 2022 için, henüz eşim ve çocuğum GClarını alıp ABD'ye gelemedikleri için $11k fazladan vergi ödüyorum (muhasebecime hesaplattım). Aile birleştirme sürecinin uzunluğunun benim için oldukça fazla bir maddi yükü var. Vergi mükellefi olarak eşit olduğumuz ABD vatandaşlarına kıyasla uygulanan çifte standart yüzünden oluşan yıllara varan gecikmenin yolaçtığı maddi/manevi zarar için dava açmayı düşüyorum. Defalarca kez ilettiğim expedite taleplerinin hepsinin reddedilmesi de cabası. Bu konuda girişimi ya da bilgisi olan var mıdır? Mantıklı bir fikir ise organize olup birlikte de dava açabiliriz.


  • NVC Immigrant Visa Backlog Report sayfasında her ay için verilen ay başında DQ olup vize bekleyenler, ay içinde randevu verilenler ve ay sonunda DQ olup randevu bekleyenler rakamlarını kullanarak DQ aldığımız aydan itibaren (12/2022) bir tahmin hesapladım. 12/2022 sonu 378k DQ ile kapanmış. Bu tarihten sonra DQ alanları kendi dosyamız için gözardı ederek, yıl başından beri aylık 37k vize randevusu ortalaması ile 7 aylık bir bekleme süresine ulaştım. 6 Aralık 2022'de DQ olduğumuz için 4 ay zaten geçti. Bu durumda Temmuz ayı içerisinde randevu alacağımızı tahmin ediyorum. Randevu tarihi de en erken Eylül olur herhalde. Randevu verilirken DQ alınan tarihe göre mi yoksa I-130'un submit edildiği tarihe göre mi sıralama yapıldığını bilmiyorum. Ben DQ'ya göre hesapladım. Tutacak mı göreceğiz. Ayrıca, raporda verilen rakamlar tüm dünya için. Ankara vize verme konusunda ortalama hızın altında mı kalır, üstünde mi bilemiyorum. Her ay yeniden hesaplayacağım. Kafayı yemezsem iyidir.

    National Visa Center (NVC) Immigrant Visa Backlog Report


  • Bugün çok mesaj yazdım ama içimizi rahatlatacağını düşündüğüm bir bilgi paylaşmak istiyorum. Bilindiği üzere, Nisan 2023 vize bülteninde F24 için final action date 08SEP2020 olarak belirtildiği için PD'i bu tarihten sonra olan herkesin morali bozulmuştu ancak dates of filin tablosunda F2A tarihi hala current idi. Aşağıda linkini paylaştığım sayfada her ay için vize bültenindeki hangi tablonun referans alınması gerektiğini belirtiyor. Buna göre, Family sponsored filin için, Mart ve Nisan aylarında FAD tablosunu değil DOF tablosunu baz almamız gerekiyor. F2A, DOF'ta hala current olduğu için bir cut-off date'e tabi değiliz. Umarım bu şekilde de kalır.

    How to Check If Your Immigrant Visa is Available?

    Adjustment of Status Filing Charts from the Visa Bulletin


  • Onlar SSN aldıklarında siz de geçmişe dönük yenileme yapabilir fazla verdiğiniz vergiyi normal refund alır gibi alabilirsiniz.


  • @gembruce detayli bilgilendirmeleriniz icin cok tesekkurler. Hissettiklerinizde yalniz degilsiniz maalesef hepimiz beklemekten tukendik keske bir cozumu olsa da hep birlikte hareket etsek.


  • @acgx muhasebecimin verdiği bilgiye göre, file edilen yıl içinde kişilerin SSN sahibi olması gerekiyormuş. 2023'te alınmış bir SSN büyük olasılıkla incelemeden redle geri döner dedi. FL'da yaşadığım için 16 Ekim'e gecikmeli tax filing alabildik. O tarihe kadar ailem gelebilirse SSNli file edip şansımızı deneyeceğiz. Umarım olumlu olur. $11k bizim için büyük rakam.


  • @gembruce bu güzel bilgi için teşekkürler umarım en kısa sürede bu sayfada artık randevu haberlerimizi paylaşırız🙏


  • @itsmebb çok haklısınız. şahsen ailem geldikten sonra bir avukatla görüşmeyi düşünüyorum. sonucu foruma yazarım mutlaka.


  • @ecom rica ederim. umarım en kısa sürede sonuç alırız. :folded_hands:


  • @gembruce acikcasi SSNi olmayan Vatandas ve Greencard sahibi esleri icin ITIN number alma sansi bulunuyor. W7 formu ve o yilki tax return formu ile basvuru yapabilirsiniz. Esiniz amerika disina oldugu icin ayrica turkiyede bu konuda uzman bir muhasebeciden ( Irs sitesinde ilgili kisilerin listesi bulunuyor) yardim almaniz gerekecek muhtemelen ancak aradaki vergi iade farkina bakilirsa kesinlik goz onunde bulundurmalisiniz bence


  • @bionicks IRS, aşağıdaki soruyu cevaplarken konuya açıklık getirmiş. Şu an 2. seçeneği uyguluyoruz. 17 Ekim'e kadar SSN alamazsak 1. seçenek ile devam edeceğiz.

    Filing Requirements Status Dependents


  • @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Ankara'dan verilen vizelerin çoğunun TR vatandaşları dışında ülke vatandaşların verilmesi bir tarafa,

    Hocam diğer ülke vatandaşları Tr'den nasıl vize randevusu alabiliyor? Evvelden bahsettiğiniz NVC aşamasında yapılan 'mülakat yeri değişikliği' talebi ile mi?


  • @lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba,
    Eşim green kart ile Amerika’da yaşıyor. Ben turist vizesi ile onun yanına geldim ve F2A sürecine buradan başvuracağız.
    Benim şöyle bir sorum var:
    Pasaportum ve TC kimlik kartımda eşimin soyadı yer almıyor yani kimliğim evlenmeden önceki şeklinde, henüz değiştirmedim.
    F2A sürecine girerken eski kimlikle ve bu kimlikteki bilgilerle başvurup, kimlik değişince sürecin ortasında soyadı güncellemesi yapabiliyor muyuz? Yoksa en baştan kimliği yenileyip güncel kimlik bilgileri ile mi başvurmak gerekir?
    Teşekkürler.

    Yukarı


  • @ICu Suriye, Afganistan ve İran vatandaşları, ülkelerinde faal ABD misyonu bulunmadığı için çoğunlukla TR'deki misyonlardan hizmet alıyorlar. Ülkelerinden gitmek isteyenlerin çoğu zaten burda. :angry_face:


  • Mayıs vize bülteni yayınlandı. Hala current durumdayız:

    Adjustment of Status Filing Charts from the Visa Bulletin


  • @gembruce Anlamadığım şey güncelsek neden vize verilmiyor 6-7 aydır görüsme tarihi bekleyen arkadaslarımız var. Bir de bu tarih sınırlaması kimlere getirildi çok can sıkıcı bi durum😔


  • @gembruce Benim anlamadigim kisim final action date'te current olmadigimiz surece vizeyi alip alamayacagimiz? siz vizeyi final action date current olmasa dahil alabilecegimizi iddia ediyorsunuz, yaniliyor muyum?

    edit : onceki mesajinizi bir daha okudum evet haklisiniz, fakat ben AOS yapmadim, benim consular process. o yuzden benim icin gecerli degil malesef.


  • bence olay çok net F2A statüsünde net bir gerileme var, @Özge-Dengiz hocam siz mi sormuştunuz bu soruyu?:
    https://www.youtube.com/watch?v=VvnqYEikrjQ&t=1365s&ab_channel=AvukatRemziGuvencKulen (dk: 13:00)

    AOS sürecinde olanlar yani Amerika içerisinden başvuranlar ayrıdır belki ama consular process olanlar olarak bence bu tarih kotasından etkileniyoruz.

    Remzi Bey gayet açık bir şekilde açıklamış , mayıs ayında da PDsi 8 Eylül 2020den sonra olana mülakat tarihi yok. ben 7 aydır mülakat tarihi bekliyorum bunun 5 ayında bu tarih currenttı ama interview schedule edilmedi.. diyecek bir söz bulamıyorum artık.


Benzer Başlıklar

  • Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    414 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • 52 Oy
    3k İleti
    329k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @ozcancavus @bamboo @ecemustafa Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar dilekleriniz için çok ama çok sağ olun süreç iyisiyle kötüsüyle bitti ilk aşama için şimdi sıradaki aşamaya doğru geçiceğiz tüm bu süreçte ben yine tüm deneyimlerimi yaşadıklarımı ve detayları sizlerle paylaşmaya devam ediceğim umarım hepimiz sağ salim gideriz. Çok teşekkürler herkese ^^
  • 11 Oy
    1k İleti
    207k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum