Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @GizemYılmazz
    Bilgi formunda böyle bir şart yok. Şartlar aşağıda. Fakat çok ufak boyuttaki dosyalara sanki "20:1 hatası" veriyor diye kalmış aklımdan.

    Başvurunuzun bir parçası olarak dijital fotoğrafınızı yüklemelisiniz. Dijital fotoğrafınız:
    • JPEG (.jpg) formatında olmalıdır.
    • Dosya boyutu 240 KB’a eşit (kilobayt) ya da 240KB’ın altında olmalıdır.
    • Piksel çözünürlüğü kare şeklinde (yüksekliği ve genişliği aynı) olmalıdır.
    • 600x600 piksel boyutunda olmalıdır.

  • ⭐⭐⭐

    @GizemYılmazz kullandığınız fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş olmalıda yazıyor ama bir önceki çekilişe katıldığı fotoğrafla başvurup kazanıp amerikada olanlarda var. Yani çok dert etmeyin derim bu sene kazanamazsanız bu yüzden mi elenmiş olacaksınız hiç bir zaman bilemeyeceksiniz maalesef


  • @Emre-Kurtulmuş Aslında kazanan kişiler arasında 54 kb altı fotoğrafla kazanan varsa bu yüzden elenmş olmayacağımı bilebilirim 😃


  • @GizemYılmazz Öyle saçma bi kural olamaz yokturda bence. Zaten php kodlarında isteseler 54kb max kısıtlaması koyar.
    Fotoğrafa gelince zaten kendin yerine armut resmi bile koysan kazanırsın. Sadece mülakata girersin ds bile doldurursun ama mülakatta elerler. O yüzden her türlü boş beleş başvuru bizim önümüze geçiyor maalesef.


  • @ozlcy buna Viyana'daki doktor karar veriyor, illa olacaksınız diye birşey yok, durumunuzu değerlendirip yapmayabiliyor, benim deneyimi okursanız anlarsınız. Ya da biz 4 kişiydik, 1400 Avro sadece muayene ve kan tahlili tutuyordu, daha fazlasını almaya gönülleri razı gelmemiş olabilir, bilemeyeceğim 😀 . Ama bize böyle bir uygulama yapıldı diye bunu örnek gösterip diretmeyin doktora, ters de tepebilir. Orada kaderinize razı geleceksiniz, doktor ne derse o. Bakın Ankara'daki doktora, burnundan kıl aldırmıyor, son ay içerisinde aşı olmayın falan diye.
    Tdap gerekliliği ise boğmacaya karşı tek doz aşılanmış olmanız istendiği için, aile hekimliğinde ve benzeri devlet sağlık tesislerinde ücretsiz uygulanan yetişkin aşısı boğmaca içermiyor ve adı Td olarak geçiyor, eğer benim gibi çocukluk aşı kartınız var ve boğmaca aşısı gözüküyorsa tercümesi kafidir Viyana özelinde. Başka ülkedeki doktor bunu kabul etmeyebilir öncesinde sorulması lazım.


  • @burcuburcu çok detaylı ve güzel bir anlatım. teşekkür ederiz, çıkarsa ve dosya taşımamız gerekirse ne yapacağımızı biliyoruz sayenizde 🙂
    Bu arada, dosya taşımamız Gerekirse, vizeyi italya'dan alıp, viyanaya gitmemiz gerekirse, girişi italyadan mı yapmak gerekir? bilgisi olan var mı acaba? İtalya'dan alınan schengen ile Viyana'dan giriş yapmak istediğimizde sorun çıkartırlar mı acaba girişte?


  • @Furkan-Aydın Cevabınız için teşekkür ederim. Yani demek istediğiniz fotoğraf konusunda sistem kabul ediyorsa sıkıntı yok asıl eleme çekilişi kazanıp mülakata gittiğin vakit oluyor diyorsunuz değil mi?

  • ⭐⭐

    @karaçay Schengen olayı tamamen ayrı bir şey ama vizeyi aldığınız ülkeden ilk giriş yapmanız faydanıza olacaktır bu her koşulda geçerli.


  • @achillesoag kadir zora @semavi bey bir videosunda, green card çıktığı sene çok inanıyordum o sene çıkacağına, "çok değişik bir inanmışlık vardı" cümlesi tam benim hissettiklerimi açıklıyor galiba. umarım sonu da aynı olur ve çıkar 🙂 öyle bir inanmışlık ki internetten venedik viyana arası otobüs bileti bakıyorum 🙂 inanmışlık mı enayilik mi 6 mayıs akşamı anlayacağız. teşekkürler cevbınız için...


  • Merhabalar,
    Biz 4 kişilik aileyiz. Bizim mülakatımız Viyanada oldu.

    21 Mart 2023 saat 10:00 da Dr. Wolfgang Molnar da sağlık muayenemiz vardı. 09:50 gibi orda hazır bulunduk. İçeri girdiğimizde güler yüzlü insanlar karşıladı. İlk yapılan işlem onlara ait formu hepimiz için ayrı ayrı doldurmamız oldu. Ardından bekleme sürecine geçtik. 20 dk sonra Bizden sadece aşı kartları ve antikor testlerini aldılar. Tekrar 15dk bekleme süreci oldu. Sonrasında sırasıyla ben sonra eşim bir odaya girdik. Bayan görevli ateş ve tansiyon ölçümü sonrası birkaç soru sordu(sigara,alkol kullanıyormuşsunuz, ameliyat oldunuzmu,alerjiniz vardı). Sonra hersey normal dediler farklı bir odaya alındık. iç çamaşırı hariç tüm eşyalarımızı çıkarmamızı istediler. Rutin sırt dinleme refleks kontrolu yapıldı ve kan allındı. Çocuklar için sadece boy kilo ölçümü u-yapıldı. Tüm işlemler sonucu 1400Euro odeme yaptık. Molnar sonrası bizi röntgen için başka bir yere yönlendirdiler. orda da 1 saat süre sonrası sağlık işlemlerimizi bitirmiş oldu. Avrupa bölgesinde 5 yaş ve üstü tüm çocuklarda covid aşı zorunluluğu olduğu için viyana aşı merkezinde aşıları da maalesef yapmış olduk. aksi halde vize almamızın mümkün olmadığını üstelediler.

    13 Nisan 2023 günü saat 14:00 de mülakatımız vardı.
    biz aile olarak 15 dk önce konsolosluk binasında bulunduk. kapıda güler yüzlü görevli mülakatımızın teyiti amaçlı mülakat mailini görmek istedi. Ardından benim ceketimi ve çantamı xray cihazından geçirmemizi istedi. Kontrol sonrası sandalyede oturmamızı 5 numaralı alandan çağırılacağımızı söylediler. 15 dk sonra evrak teslimi için seslendiler. Bizi Türkçe bilen güler yüzlü bayan karşıladı. Sağlığınız tamam, aşılar tamam dedi ardından Pasaport fotograf diploma aslı ve fotokopisi, evlilik cüzdanı ve 2 fotokopi, doğum belgeleri, banka dökümü ve sabıka kayıtlarını istedi. Ardından 1320 dolar ödememizi yaptık ve mülakat görüşmesi için beklememizi söylediler. o an heyecan maksimum seviyedeydi. 20 dk sonra o an geldi ve bizi mülakat için çağırdılar. Kaç yıllık evlisiniz, nereye gitmeyi düşünüyorsunuz, kimin yanına gideceksiniz, belirttiğiniz adres güncelmi ve nezaman gitmeyi düşünüyorsunuz. tüm sorular sonrası tebrikler vizenizi onaylıyoruz dediler.
    Gönülden isteyen herkesin bu güzel heyecanı yaşaması dileğiyle...


  • Herkese Selamlar,

    Ankara'nın 2023'e yavaş başlaması dosya taşıma yapmam gerektiğini hissetirdi ve erkenden birçok ülkeye mail atarak transfer istedim, istatistikleri takip etmek ve yorumlamak önemli, bunun için birçok site var, savediversity vb. Konsolosluk bazında kim ne kadar hangi bölge caselerine mülakat vermiş, yılların karşılaştırması önemli, Hong Kong ve Romanya olumlu bakar gibi oldu fakat bi sonuç alamadım.

    Talebimi sadece Viyana kabul etti ve 11 nisan tarihinin uygun olup olmadığını soran bir mail attı, uygun olduğunu söyledim akabinde sağlık randevusu iletişim bilgileri ve gereken evrakların mailini attılar.Sağlık muayenesi için mail attım ve 30 marta verildi, 11 nisana yakın olsun diye tekrar iletişime geçtim fakat olumlu olmadı.

    Sağlık Randevusu

    30 mart günü saatinde Dr molnara geldik, sitede ffp2 maske notu var fakat herhangi bir maskeyle gelinebilir, confirmation page ve letter of invitation getirin diyor sitesinde fakat bakmadılar, siz yinede götürün, kısaca foto çekiyorlar rapora eklemek için, ardından sorular var, ameliyat oldunuz mu, devam eden rahatsızlık varmı vs, bu sırada tansiyon/nabız ölçümü yapılıyor, biz sadece covid aşı belgesi götürdük enabızdan, 3 er aşı yaptılar (tdap,mmr ve hepatit b) isterseniz antikor testi yapalım fakat 2 gün sürer dediler, aşıları olalım biz dedik, sadece iç çamaşırı ile kısa bir muayene esnasında 3 aşı ve kan alımı işlemi oldu ve toplamda 2 kişi 1048 euro tuttu, aşı kartınızı hazırlayıp teslim ediyorlar ve röntgen için adres kağıdı veriyorlar, röntgen merkezine gittiğimizde çok kalabalıktı, girişte numaratör de 2.seçeneği tıklayıp fiş alıyorsunuz, içeride herkes maskeli, çalışanlardan isteyin veriyorlar. Sıranız geldiğinde göğüs röntgeni çekiliyor ve zarf içerisinde cd ile teslim ediyorlar, bu sırada etikete girişlere dikkat edin yanlış yazabiliyorlar. Zarf ile birlikte ayrıldık, 1 gün sonra sağlık raporunu konsolosluğa ilettiklerine dair mail geldi.

    Mülakat

    Mülakat saat 1 deydi, tam saatinde orada olmanız bekleniyor, kapıda güvenlik çanta mont vs herşeyi xrayden veriyorsunuz, akıllı saat içeri alınmıyor, içerde sıranız geldiğinde soyadınız mikrofondan okunuyor ve bankoya ayakta şekilde yanaşıyorsunuz, asıl talihlinin evrakları isteniyor, birth certificate edevletten formül a olarak alınmış belge yeterli, ne istenirse onu vermek evrak kalabalığı yaratmamak önemli, pasaport ve 2 foto, hesap dökümü, diploma, evlilik cüzdanı önemli, askerlik belgesi istenmedi, maddi destekleyici evrak istenmedi, edevletten alınan karekodlu evraklara çeviriye gerek yok, davet mailinin çıktısı ve confirmation page'ler burada gerekiyor. Mailde ne dedilerse o aslında 🙂

    Evrak tesliminden sonra sizi ödeme bankosuna yönlendiriyorlar burada 2 kişi 660 USD ödeme yaptıktan sonra kısa bi süre daha bekledik ve mülakat için farklı bir bey bizi 6 nolu bankoya çağırdı, klasik sorularla sohbet havasında gayet rahat geçiyor, nerde tanıştınız ne zaman evlendiniz, ne iş yapıyorsunuz, ABD'de nereye gideceksiniz, haziranda evlenmiştik, eski fotolarımızın çıktısını alıp üzerlerine çekildiği tarihi eklemiştim, ne zaman tanıştınız dediğinde onları gösterdim ve tek tek inceledi, son olarak herşey güzel görünüyor vizenizi onaylıyorum dedi ve bir kağıt verdi kağıtta pasaport teslim noktası adresi ve sistemden premium delivery nasıl yapılabilir bilgileri mevcut. Teşekkür edip ayrıldık.

    Ertesi gün sabah case önce Administrative Processing oldu ve 20 dk sonrasında Issued oldu. Telaşlanacak bir durum yok 🙂

    Bu süreçte öncelikle böyle bir foruma öncülük eden @crazycells'e, bitmek tükenmek bilmeyen sabrından ve yaratıcı esprilerinden dolayı @gucarslan'a, süreç boyunca pozitif desteğini esirgemeyen @ahmet_ ve @achillesoag'a teşekkürlerimi iletiyorum.

    Gerçekten isteyen herkesin bu deneyimi yaşamasını dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @TuRquality tebrikler bu yıl Viyana çoğu kişi için umut oldu.


  • @gzm06 Evet 1980 yılından kalma yarım yamalak da olsa bir aşı kartım var, yalnızca 3 aşı görünüyor. O zaman yenisini yaptırmayalım. Her ülkede farklı ve doktor ne derse o geçerli görünüyor:) teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TuRquality tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    ABD'deki hayatınızda mutluluk ve başarı diliyorum.

  • ⭐⭐

    @TuRquality Tekrardan tebrikler , Vizeniz hayırlı olsun.


  • Viyana umut kapısı olmuş resmen. bizler içinde yazılanlar tecrübe. vizeleriniz hayırlı olsun


  • @Lion-South merhabalar, tebrik ederim. ABD'de mutluluk ve başarı sizi bulsun. viyanaya ne zaman eposta attınız, yani taşımayı kabul ettikleri tarih ile mülakat verdikleri tarih aralığını merak ettim. acaba vize almaya yetecek süre oluyor mu diye. sizin schengen veya yeşil pasaport var mıydı? bir de çocuklara covid aşısı istiyorlar ya, 2 doz olması gerekmiyor mu? iki aşı arasında da 21 gün olmalı sanıyorum. tek doz mu yaptırdınız çocuklara?


  • @TuRquality tebrikler, ABD'deki yeni yaşamınızda mutluluk ve başarı diliyorum size.dosya taşıma işleminiz ne kadar zaman aldı acaba? ilk eposta atmanız, cevap gelmesi, mülakat için verilen tarih, aradaki süreleri paylaşabilir misiniz bizimle?
    Viyanaya eposta ile talpete bulunduktan ve kabul etmelerinden sonra vize almak için yeterli zaman olabiliyor mu onu anlamaya çalışıyorum sadece 🙂


  • @TuRquality öncelikle vizeniz hayırlı olsun. ingilizce seviyesi iyi olmayanlar önceden haızırlanıp da mı gitmeliler.


  • @TuRquality Tebrik ederim. Hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum