Amerika'da Tır Şoförlüğü?
-
Bir tır sahibinin YouTube kanalı var turktrucker diye. Ondan izlediğim videolarda 10k+ kazanç çok zor diyordu. Ortalama haftalik kazanç 1.7-2.2k arasiymis. Yine yüksek bir kazanç doğrudur ancak genel olarak 1 ay çalışıp 1 hafta tatil yapıyorlar. Sürekli bu kadar süre ailenden ayrı kalmak ne kadar insanı zorlar onu iyi tahlil etmek lazım. Bekarlar için çok sıkıntı olmayabilir ancak evli ve çocuklu kişiler için büyük sorun teşkil eder diye düşünüyorum. Bekarlar için ayrı bir artısı ev kirasindan da kurtulmuş olurlar iyi para biriktirirler. Birde izlediğim videolara göre yemek konusu büyük sikintiymis. Bildiğiniz çöp yiyoruz diyorlardı.
-
Tırcılık hakkında yakın zamanda yapılmış en iyi sohbetlerden biri. Fatih Yıldırım'ı uzun zamandır takip ediyorum uçtulu kaçtılı örnekler değilde mantıklı, sağlam temelli şekilde anlatıyor tırcılığı. Benimde Amerika hayalimde tırcılık var bakalım..
-
Bir mülakat en başından en sona kadar nasıl yapılıyor anlatımlı bir video. Umarım bu video bu işe başlamak isteyenler için yardımcı olur.
-
north dakota tarafına gidenler için kaza deneyimi yaşayanların anlattıkları lütfen dikkatli sürün. Bu kişiler şanslı idi
Kaza anı
https://www.youtube.com/watch?v=9PDVjeshf24&t=605skaza sonrası
https://www.youtube.com/watch?v=nWjqZEDrAAU -
Bu ileti silindi! -
Merhabalar Yesilkart okuyucuları,
Ben Birkan, aşağıdaki özelliklere sahip bir CDL-A (HNT) sürücüsüyüm:- Hazmat dahil tüm endorsment'larına sahibim ve TWIC kartım var. Fast Kanada'ya başvurdum.
- Box street truckta 2 yıllık deneyimim var ve okulda 3 ay tır sürdüm. Amazonda çalışırken yarda trailer ve dock güvenliği eğitimi aldım.
- OTR, bölgesel ve yerel sürüş gibi tüm türlerde çalışabilirim.
- Dry van, flatbed, tanker, car hauler gibi tüm tır tiplerinde çalışabilirim.
- FMCA11 sürüş 14 saat kuralına uyarak esnek uzun saatler çalışabilirim.
Yeni bir sürücü olsam da, Türklerden çok şey öğrenebilirim yani sizinle çalışmak istiyorum.
Eğer bu özellikler işinize yararsa, lütfen benimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz ve sizi hemen arayacağım.
Teşekkürler!
-
@Suche forumda ilan dolu gidip başvuru yaptın mı bence sana gelmelerini bekleyeceğine sen gitmelisin.
-
ilk seferine çıkan bir tırcının 1 ay boyunca kazandığı parayı bu kadar açık dürüst açıklayan yoktur
-
Herkese selamlar,
FL'de bu hafta CDL Permit'i aldım ve benim de merak ettiğim bazı sorular vardı, burada yanıtlayayım.
Class A için 3 teste girdim ve diğer bütün testleri alabilmek için öncelikle General Knowledge testini tamamlamanız gerekiyor. Ardından istediğiniz bütün testleri aynı gün içinde üst üste alabiliyorsunuz ve bir gün içinde her bir testi sadece iki kere alma hakkınız var. Written test'leri istediğiniz kadar alabilirsiniz, bir sınırlama yok. Sadece her gün alabileceğiniz test sayısı 2.
Biraz çalışmayla rahatlıkla geçilecek bir test ve B1 düzeyinde İngilizce yeterli olacaktır anlamanız için. Green Card gerekliliği Florida'da yok. Green Card'ı beklerken de CDL alabilirsiniz.
-
@tampagv, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?
Herkese selamlar,
FL'de bu hafta CDL Permit'i aldım ve benim de merak ettiğim bazı sorular vardı, burada yanıtlayayım.
Class A için 3 teste girdim ve diğer bütün testleri alabilmek için öncelikle General Knowledge testini tamamlamanız gerekiyor. Ardından istediğiniz bütün testleri aynı gün içinde üst üste alabiliyorsunuz ve bir gün içinde her bir testi sadece iki kere alma hakkınız var. Written test'leri istediğiniz kadar alabilirsiniz, bir sınırlama yok. Sadece her gün alabileceğiniz test sayısı 2.
Biraz çalışmayla rahatlıkla geçilecek bir test ve B1 düzeyinde İngilizce yeterli olacaktır anlamanız için. Green Card gerekliliği Florida'da yok. Green Card'ı beklerken de CDL alabilirsiniz.
J1 vizesi ile giden bir youtuber gittikten 8 ay sonra tir soforlugune baslamis. Demek ki insanlar ssn i varsa cdl i alip gc olmadan tira cikiyorlar.
Enteresan -
@Ping-PONG Uzun süreli çalışma izni varsa alınabiliyor CDL ama her state için durum böyle değil. FL oldukça rahat bir eyalet bu konuda.
-
@Ping-PONG Uzun süreli çalışma izni varsa alınabiliyor CDL ama her state için durum böyle değil. FL oldukça rahat bir eyalet bu konuda.
Anladim dostum tesekkur ederim.
Ben ssn ve CDL i gecirdi eline diye calisanlarin gc veya vatandaslik konusunda sikinti yasayabileceklerini dusunuyorum ileriki surecte.
O yuzden sasiriyorum GC olmadan cdl i ssn i elime gecirdim diye calismalarina.
Belki de sorun yaratmaz bilmiyorum ama oyleymis gibi geliyor. -
@Ping-PONG State düzeyinde problem yaratmayan bir şey federal olarak da sorun yaratmaz. Özellikle CDL için ekstra kontroller yapılıyor DMV’de statünüzle ilgili. Genellikle de GC bekleyenler başvurduğu için, çünkü uzun süreli çalışma izinleri var, herhangi bir sorun yaratmayacaktır. Sadece Hazmat için hiçbir şey state’te GC olmaksızın başvuru mümkün değil ve bu da oldukça mantıklı.
-
@Ping-PONG State düzeyinde problem yaratmayan bir şey federal olarak da sorun yaratmaz. Özellikle CDL için ekstra kontroller yapılıyor DMV’de statünüzle ilgili. Genellikle de GC bekleyenler başvurduğu için, çünkü uzun süreli çalışma izinleri var, herhangi bir sorun yaratmayacaktır. Sadece Hazmat için hiçbir şey state’te GC olmaksızın başvuru mümkün değil ve bu da oldukça mantıklı.
Ben bir youtuber gördüm. J1 vizesiyle geldim diye video çekmiş. 6 ay sonra CDL ile tıra çıkıp video çekmiş. GC yi eline nasıl geçirmiş olabilirki 6 ayda. Bence ssn i olduğu için bir şekilde cdl i almış.
Bu şekilde olanlardan bahsediyorum.
Şöyle söyleyeyim o zaman.
Master yaptım. 2 sene çalışma izni aldım. Tıra çıkabilir miyim. Bildiğim kadarıyla sadece mezuniyetime yönelik işlerde çalışabilirim. Nasıl bir çalışma izni buna müsade edebilir GC dışında. -
@Ping-PONG ama bu arkadaşın haberi yok ki SSN ihlali yaptığı için evlilik haricinde Green Card alması neredeyse imkansız
-
Uber ve Lyft gibi isleri 3-4 senedir cok pompaladilar ve hemen hemen herkes uber-lyft soforu oldu. Yok su kadar para yapiyor yok boyle kazandiriyor diye. Simdi ise bu isler cok dususte oldugunu duyuyor ve goruyorum. Tircilikta ise; corona zamani cok kazandiklarini duyduk ve gorduk ve bu iside cok pompalamaya basladilar. Bu son zamanlarda da piyasada bir dusus oldugu goruluyor. Acaba tirciligin sonu Uber-Lyft soforlugune doner mi sizce? Evet tircilik zordur uber ve lyft isine benzemez CDL almak bile basli basina bir zahmet ve masraftir ama son zamanlarda cok tir soforu sayisi artti ozellikle Turk community sinde. Onumuzdeki yillarda bu isin nasil olacagini dusunuyorsunuz? Ihtiyac o kadar cok ki onumuzdeki 8-10 yil bu is kazancli olmaya devam eder diye dusunuyormusunuz? BIr ekonomi dergisinde okumustum `coronadan sonra petrol fiyatlarindaki artis, hammaddeye erisim zorlugu ve tedarik problemleri ve uretim lojistigin yerel ve local olmaya baslamasi sebebiyle lojistik ve tasimacilik sektoru onumuzdeki yillarda daralmaya baslayabilir diye bir sonuc cikiyordu,
-
Sizin tır sürerken uykunuz nasıl gelmiyor? Ben uyku apnesi hastası degilim, fakat normal araba sürerken bile 1 saat sonra uykum gelir. Herkez kahve iç diyor ama nafile. sizlerin bir önerisi var mıdır? mesela gündüz uykunun gelmemesi için ''güneş gözlüğü'' çok iyi bir önleyici deniyor. Tır ile uzun yollar giden arkadaşlar ''dalga' geçmeden öneride bulunabilirlermi? :))
-
@nihatkınacı Mumkun oldugu surece telefonla konusun. Uykunuz gelince muhabbetinizin iyi oldugu birini arayin hemen.
-
Elim da tır şoförlük yapmak istiyor. Normalde makina teknisyen. İngilizce da zayıf. Ama bakalım hayırlısı
-
Arkadaşlar merhaba, daha greencard çekilişi kazanmadım ancak kazanırsam ABD de tır şoförlüğü yapmak cazip geldi parasından ötürü. Sorum şu, benim 2 gözümde de doğuştan astigmat var. Bir de bunun üstüne miyop var. 2 gözümün numarası da 6 ya yakın bir şey. Sizce ABD de tır şoförlüğü için başvurursam sağlık muayenesinde bunu sorun ediyorlar mı? Tır şöforü olmaya göz bozukluğu engel midir? Miyop ve astigmattan başka göz sorunum yok. Teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum