Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
-
@cnpist, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
@redsat2000 hocam orada da genetik zengin mi yoksa sonradan zengin mi kismi giriyor isin icine. Genetik derken , anadan babadan miras manasinda degil, kimisi icinde zengindir ve para kazandikca bir gram degismez manasinda. Para bir yere kadar mutluluk getirir, sonrasi o mereti nasil kullandiginla alakali. Amerikanin guzel yani, para kimde pek anlasilmiyor . Anlasilanlar zaten sonradan gorme oluyor.
Cok dogru bir yorum olmus! Tebrikler :)
-
@cnpist Miami’deki insan grubu ile ilgili güzel tespit yapmışsın. İnsanlar organize işler nedeniyle gelen para dan dolayı aynı sonradan görmeler gibi bir profil var. Kendi ülkesindeki alışkanlıkları veya yapamadıklarını macera dolu Amerika’nın bazı bölgelerinde gerçekleştiriyor . Rahatsız olmamak için mahalleri ayırıyorlar . Bir grup ise lüks muhitlerde bu yaşam biçimini sürdürüyor. Bizim yedi kuşak İstanbullu dediğimiz kısım Miami için ifade etmek gerekirse Miami’nin yakınındaki yerlere kaymış durumda . Siz paranızla bir yer tutuyorsunuz . Ancak yan komşunuzun başta uyuşturucu olmak üzere , bol gürültülü yaşamında her gün stresle eve geliyorsunuz . Sıkıntılı köpek kategorileri olan bir familyasını dolaştırma sonrası asansörde karşılaşıp , beraber aynı asansörü kullanıyorsunuz. Zengin Hispanikler , Ruslar ve Diğer uyuşturucu mafya gruplarının hepsi ayrı vaka. Yola çıkıyorsunuz Türkiyedeki gibi manzara ile karşılaşıyorsunuz. Abd de Parası bol olan Miami’ye geliyor. Bu da Miami’nin diğer yüzü . Düzgün ve normal yaşam için Sizde biraz daha sakin ve normal bölgeler seçmek durumunda ne yazık ki kalıyorsunuz.
Not : Diğer mesajda unutmuşum matematik çok önemli . Bu konuda sıkıntı olduğu için muhasebecilerin hataları yüzünden çoğu vergi mükellefi fazla vergi yada hatalı vergi veriyor. Bizde bu arkadaşlara hatalarına rağmen anlamsızca para veriyoruz. -
@redsat2000 Hocam miami zaten çok huzur dolu bir yaşam için tercih edilecek bir yer değil ki.
illegal olaylar çok döner evet ki mesela Atlanta için de bu geçerli.Genelde yaşanabilecek muhitler beyazların çok olduğu yada beyaz-latin fifty fifty olan yerler oluyor.
-
@charon Seninle %100 aynı fikirdeyim. Savannah’da yaşadıktan sonra bunu çok daha iyi anladım. Latin köken az Avrupalı Beyaz ve orijinal Afro-Amerikan ağırlıklı bir yapı var burada. İnsanların iletişimi , saygısı ve birlik beraberlik olgusu çok iyi . Burada gerçekten çok iyi dostlarım ve komşularım oldu.
-
@redsat2000 blm'yi kuran zenci kadın bile zenci mahallesinde yaşamıyor :)
-
Bu basliga ara ara donup bakiyorum. Diyorum ki tutunamamak acaba hazirliksiz gitmekle iliskili mi ? Tabi tutunup da yine donenler ayri onlara lafim yok. Begenmez doner gelir. Ama hazirlikli gitmek cok onemli. GC cikti bir an once yerleselim cok tehlikeli bir yaklasim bence. En az 1 sene beklenmeli. Ayrica Turkiyedeki baglari koparmamali. Dondugun gun, gittigin gunun ertesi gunu gibi devam edebilmelisin. Ben Turkiyeden gelmeden 1 ay once Istanbulda kiradan cikip ev alip yerlestim. Yazin gittigimde ben kisa sureli de olsa ailem 3 ay orada kalabiliyor. Duzeni hic degistirmedik, esyalar aynen duruyor. Ben buraya is bulmadan gelmedim, esim de kucuk islerde calisti, dolayisiyla burada ekonomik zorluk cekmedim. Ev araba hepsini 6 ay icinde aldim tabi krediyle.
Su anda donsem ne olur diye dusunuyorum. Esim acar burosunu avukatlik yapar. Ben su andaki sirketime Turkiyeden off-shore eleman olarak devam edebilirim.
Etmesem bile bir EYT li olarak devletin bana emekli maasi olarak uygun gordugu 24 bin ile gecinmeye calisirim. Calisirim diyorum cunku bilmiyorum Tr de 24 binin alim gucu ne oldu :)
Tabii bu yazdiklarim 45 yasindan sonra gc cikmis biri icin gecerli. Genclerde durum mutlaka farklidir. Ama genc gelipte buradan 2-3 sene sonra donuyorsa ilk once kendisine sorsun acaba kendimi gelistirip mi gelseydim diye.
Neyse Rabbim herkesin gonlune gore versin su mubarek gunlerde. Vize bekleyen DV talihlilerine de kolayliklar versin.
Selamlar. -
Bu konuyla ilgili yazacak o kadar şeyim var ki şimdi başlasam her halde sabahı ederim. Ama kısaca şöyle demek istiyorum. Ben şimdiye kadar çalışmıyormuşum. Bunda tabii ki de eşimin hamile olması ve benim hem ona yardım etmem hem de kendi işlerimi yapmam da etkili. Zaman yetmiyor burada arkadaşlar. Markete gidiyorsunuz ekmek almaya en az 45 dk gidiyor. Yollar çok zaman alıyor. Gerçekten buraya gelip de ben rahat ederim orası çok kolay yaa diyen varsa 2 kez hatta 3 kez düşünsün derim. Böyle bir dünya yok. Şu var tabii ki burada çalışırsanız kazanırsınız, kazanınca da konforlu yaşarsınız. Ama çalışmak gerçekten çok kolay değil inanın. Hem sistemi öğreniyoruz hem her şeyi kendimiz yapmaya çalışıyoruz hem de çalışıyoruz bundan dolayı da çok zorlanıyoruz. Özellikle de ben. Yıllardır eşimin de çalışmasına alışkın olduğum için bu durum beni biraz zorladı. Herkes dediklerimi bir kez daha düşünsün. Şimdi bazı arkadaşlar pişman galiba diye düşünebilir. Asla pişman değilim sadece keşke daha önce gelseymişim 39 yaşında gelmenin zorlularını da yaşıyorum biraz. Ama hayatımdan çok şükür çok memnunum. Sadece söylediklerime hazırlıklı olmanızı öneririm.
-
@denizci10 ne iş yaparım kafası ile gelirsen bir mesleğin yoksa yada aile şirketinde çalışıpta veya torpille çalışanlar gelmesin diyorduk ayvayı yersin lafını noter gibi onayladın ne kadar köfte o kadar ekmek ama 2 katı ekmek veriyor ülke sana. Türk milleti çalışmayı severiz yukarıda ki gibi çalışanlar hariç ondan dolayı bir konu da bilgin olsun @denizci10 siz daha satışlara başlamadınız anlaşılan aldığınız kursların sonucunu görme vakti gelmedi mi
-
@arnblt, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
Bu basliga ara ara donup bakiyorum. Diyorum ki tutunamamak acaba hazirliksiz gitmekle iliskili mi ? Tabi tutunup da yine donenler ayri onlara lafim yok. Begenmez doner gelir. Ama hazirlikli gitmek cok onemli. GC cikti bir an once yerleselim cok tehlikeli bir yaklasim bence. En az 1 sene beklenmeli. Ayrica Turkiyedeki baglari koparmamali. Dondugun gun, gittigin gunun ertesi gunu gibi devam edebilmelisin. Ben Turkiyeden gelmeden 1 ay once Istanbulda kiradan cikip ev alip yerlestim. Yazin gittigimde ben kisa sureli de olsa ailem 3 ay orada kalabiliyor. Duzeni hic degistirmedik, esyalar aynen duruyor. Ben buraya is bulmadan gelmedim, esim de kucuk islerde calisti, dolayisiyla burada ekonomik zorluk cekmedim. Ev araba hepsini 6 ay icinde aldim tabi krediyle.
Su anda donsem ne olur diye dusunuyorum. Esim acar burosunu avukatlik yapar. Ben su andaki sirketime Turkiyeden off-shore eleman olarak devam edebilirim.
Etmesem bile bir EYT li olarak devletin bana emekli maasi olarak uygun gordugu 24 bin ile gecinmeye calisirim. Calisirim diyorum cunku bilmiyorum Tr de 24 binin alim gucu ne oldu :)
Tabii bu yazdiklarim 45 yasindan sonra gc cikmis biri icin gecerli. Genclerde durum mutlaka farklidir. Ama genc gelipte buradan 2-3 sene sonra donuyorsa ilk once kendisine sorsun acaba kendimi gelistirip mi gelseydim diye.
Neyse Rabbim herkesin gonlune gore versin su mubarek gunlerde. Vize bekleyen DV talihlilerine de kolayliklar versin.
Selamlar.her kelimesine imzami atarim. Acele etmeyin gelmek icin, once gideceginiz yere bakin, arastirin. Amerikada bu tam boyle zaten, ne alacaksan ne satacaksan once dersini caisiyor insanlar. Biz 45 ustu biraz hazirlikliyiz , maddi manevi ; baska ulkeye goc eden gencler , once iyice bakin, arastrin .Tekrar ediyorum, cok guzel yazmissiniz sayin arnblt.
-
@arnblt hocam 24bin tl emekli maaşı mükemmel bir para öyle diyeyim.
Dediklerinize %50 katılıyorum. Eğer ki gc çıkan bir kişinin tecrübesi var, kalifiye eleman, trde güzel bir iş tecrübesi de var ise, abdye yerleşip iş bulmakta hiçbir zorluk çekmez. TR ile bağları da gayet koparabilir aile/arkadaş dışında.
Belli bir yaştan sonra insan vatanını arayabiliyor ama benim nesil ve daha gençleri için böyle birşey yok.
Tr'de dogumuş büyümüş yetişmiş, sonra burs ile abdye gidip orada kalip, evlenmiş, çocuk sahibi ve son 15 sene içerisinde trye sadece 2 kez kalmış arkadaşım var(adam her gelişinde bu ne ya diyip geri gitti). Lotodan gc kazanip, 0 ingilizceyle gitmiş(tam üni. bittiğinde çıkmış adama), bulaşıkçılık yapmış, avmde çalışmış, şimdi kendi işini kurmuş ama çok abdli arkadaşı olmayan, nişanlısı türk olan ve izmirde evleri olan(abdde çalıştığı parayla aldı)fifty fifty takılan arkadaşım da var.
Bu tamamen nasıl adapte oldugunuza göre değişiyor. -
@arnblt Bana henüz gc çıkmamış olsada forumdaki tecrübeleri dikkatlice okuyorum. Özellikle yaşı bana yakın olan (40+) arkadaşların tecrübeleri daha önemli oluyor. Öncelikle hazırlıklı olmak evet çok önemli. Bunu 12 sene Rusya'da yaşamış biri olarak çok iyi anlayabiliyorum. Belli bir yaştan sonra konfor alanını bozmak zor olacaktır. Hepimizin ana hedefi öncelikle çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak ve sonrasında da insanca ve adil ve ekonomik olarak huzurlu bir şekilde yaşamak diye düşünüyorum.
Ben ilk başlarda gider lyft yapar,amazon,ups vs depolarında çalışırım gibi düşünüyordum. Ama okudukça anlıyorum ki bunları yapsan bile hayat standartım ciddi manada kısıtlanacak. Rusyada çalışırken yönetici olmamıza rağmen cumartesileri normal mesai günü gibi çalışır ve hatta ayda iki pazarda çalışırdık. Bu yoğun tempodan ne aileme vakit kalırdı ne de kendime. Okuduklarımdan anladığım daha hazır gitmezsen kısmen aynı girdaba girmen mümkün amerikada. Hele birde 2 tane küçük çocuk varsa.
O nedenle çıkarsa zaten aklımızda bir kaç hazırlık planı var. Burdan amerikada geçerli online bazı sertifikalar almak gibi. İngilizce bilgimizi belli bir seviyeye çıkartmak gibi. Ve tabii maddi ve manevi kendimizi ne kadar hazırlıyorsak o kadar hazırlamak gibi. Herkese bol şans. Yeni tecrübelerinizi bekliyoruz. -
@ayvalik10 yok hocam bizim yolumuz çok değişti. E2 süreci eşimin hamile olması ile birlikte rafa kalktı. Ben burada sponsorluk kovalıyorum. Birkaç ay sonra da statü değişikliği yapacağım dil okulu için. Eşim evden pasta börek yemek yapıp satacak çünkü dükkana gitmesine imkan yok. Şimdilik bu şekilde ayakta kalmaya çalışacağız. Gelişmeler oldukça sizlere bilgi veririm zaten. Ama işin özünü ziyadesiyle açıklamışsınız zaten.
-
@denizci10 İşiniz gücünüz rastgitsin inşallah, sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu da
-
@Müberra-Dikici çok teşekkür ederim.
-
@redsat2000 biz de Atlanta’ya 1 saat mesafede Cumming şehrine yerleştik, 18 gündür buradayız ve karşılaştığımız herkes çok nazik ve yardımsever. Buranın huzurlu ve güvenli bir yer olduğunu söylemişti arkadaşlar, gerçekten şimdiden gerek trafikte gerek alışverişte karşılaştığımız durumlara bakarsak öyleymiş diyoruz. Umarım bu düşüncem değişmez ve huzurla yaşamaya devam ederiz🙏🏻
Bu arada birkaç gün önce İkea için Atlanta’ya gittik o kalabalık keşmekeş hiç hoşuma gitmedi 😅 -
@denizci10 kesinlikle hepsine katılıyorum dediklerinin, burada zaman kesinlikle yetmiyor dışarı çıkınca zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz, hele bir de 2 çocukla çıkınca normalde 1 günde hallederiz dediğimiz işler 2 3 gün sürebiliyor 😅 Ama pişman mısın derseniz asla değilim ve umarım da hiç olmam🙏🏻 insanların sakinliği nezaketi ve huzur yeter benim keşke dememem için.
-
@dytmelek İçinize sindiğine sevindim. Atlanta’yı kısmetse bende 27-30 Nisan arası Türkiye’ye gitmeden önce gezeceğim. O zaman görüşlerimi aktarırım. Ancak Küçük ve biraz merkezden uzak yerler her zaman iyidir. İlişkiler ve yaşam olarak aradığınızı yakalamışsanız kalın derim. . Eğer uygun iş bulmuşsanız değmesin keyfinize . Her şey yoluna girdikten sonra Savannah’a beklerim. Ağustos başı Türkiye’den dönmüş olacağım.
-
@redsat2000 biz yatırımcı vizesi ile kalmayı planlıyoruz şuan yerleşme, çocukların okulu gibi konuları bitirmek üzereyiz, daha sonra iş konusuna yöneleceğiz. Başımızı sokacak içimize sinen bir ev kiraladık o yüzden epey rahatladık. Yarın çocukların okulu için randevumuz var onlar da başlasın yapılabilecek işleri araştırmaya başlayacağız. Dediğiniz zamanlarda umarım biz de düzenimizi oturtmuş olursak çok isterim gelip tanışmayı 🙏🏻 Görüşmek üzere 🙋🏻♀️
-
@dytmelek Hayırlısı olsun. Esas önemli kısmı halletmişsiniz. Diğer hususlar bir şekilde yoluna sokulur. 🙏🙏🙏
-
@dytmelek, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
@redsat2000 biz yatırımcı vizesi ile kalmayı planlıyoruz şuan yerleşme, çocukların okulu gibi konuları bitirmek üzereyiz, daha sonra iş konusuna yöneleceğiz. Başımızı sokacak içimize sinen bir ev kiraladık o yüzden epey rahatladık. Yarın çocukların okulu için randevumuz var onlar da başlasın yapılabilecek işleri araştırmaya başlayacağız. Dediğiniz zamanlarda umarım biz de düzenimizi oturtmuş olursak çok isterim gelip tanışmayı 🙏🏻 Görüşmek üzere 🙋🏻♀️
Hayırlı olsun. Umarım her şey yolunda gider.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum