Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese iyi gunler.2 sene once greencard ile Amerikaya geldim. Turkiye yasarken de yasadigim "Bobrek Tasi" sorunum vardi. Birkac ay once ciddi bir agri yasadim ve saglik sigortam yokken Pittsburgh Upmc hastanesine acil bolumunden giris yapmak zorunda kaldim. Doktorlar benim istegime bagli olarak bu agri ile ilgili kapali bir operasyon gecirmemi tavsiye ettiler ve bende kabul ettim. Operasyon sonrasinda 60 bin dolara yakin bir fatura aldim ve Amerikaya yeni geldigim icin ne yapacagim hakkinda cok fazla fikrim yok. Bu sebepten dolayi buna benzer tecrubesi olup bana fikir verebilecek birisi var mi sormak istedim. Ilk operasyon da bobrege stent yerlestirdikleri icin ikinci kez acik bir operasyon gecirmem gerekiyor. Hem stendi alacaklar hem de bobrekte kalan taslari temizleyecekler.Bu sebepten dolayi ikinci, daha fazla tutari olan bi fatura alacagim. Ikinci ameliyattan once bir saglik sigortasi yaptirmam gerekir mi ? Bu parayi odeyemezsem bunula hastane ile gorusup indirim talep edebilir miyim? Eger bu parayi odemem gerektigini soylerler ise mahkemeye tasiyabilir miyim bu durumu? odemezsem bu kredi skoruma etki eder mi ? ve amerikan vatandasligi icin basvurdugumda bu durum karsima bir sorun olarak cikar mi ? Herkese tesekkur ederim 🙏


  • Gecmis olsun! Hastanenin finansal servisi ile gorusun ve onlarin yonlendirmesi ile PA medicaid icin basvurun. Public charge rule acisindan sikintili bir durum ama en kolay odeyebilme sekli o gibi gorunuyor. Eger medicaid olmazsa, aylik taksitlerle odeyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CakmakSuleyman Hastane ile görüşüp indirim ve/veya ödeme planı talep edebilirsiniz. Aylık ödeme gücünüze göre yavaş yavaş ödersiniz. İkinci ameliyat öncesi sigorta yaptırmak mantıklı olacaktır.


  • @MySea Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.


  • @knnrn cok tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin.


  • Merhaba bundan yaklaşık 2.5 ay önce kulak iltihaplanması üzerine hastanede iki gün tedavi gördüm.Bu süreçte hastaneye defalarca eğer sigortam karşılamazsa tedaviye devam edemeyeceğimi söyledim. Statüm ıntern J1 öğrencisiyim. Ve şuan sigorta şirketi hastalığın acil olmadığı ölüm tehlikesi olmadığı için karşılamayacaklarını söylediler.Gelen fatura 23000$ olduğu için karşılayamam. Bu durumda ne yapmam gerekiyor. Ödemezsem ilerde ne gibi sorunlar olur? Ülkeme döndüğümde borç için evime herhangi bişey gelir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arzu-gok ilgili sorunuz için sn. @knnrn'ı etiketliyorum.


  • @arzu-gok Gecmis olsun!

    Oncelikle, sizi tedavi eden doktorun ofisi ile temasa gecin ve sigortanin odeme yapmadigini, o yuzden, sigortaya kulak iltihaplanmasi tedavisinin aciliyetini ve onemini tekrar bildirmelerini isteyin. Gerekirse yeni rapor gonderebilirler veya oncekini revize edebilirler. Biraz israrci olmaniz gerekebilir!

    Bu ise yaramazsa, sigorta sirketi ile temas kurun ve verdikleri olumsuz kararin tekrar gozden gecirilmesini veya appeal edilmesini isteyin. Yine israrci olun ve israrla takip edin!

    Bu da calismazsa, eyaletin health insurance commissioner ofisine sigorta sirketini resmi sikayette bulunun. Bir avukat ile bunu yapmaniz, daha iyi olabilir.

    Oyle yada boyle borc size kalirsa ve odemezseniz, bir collection agency borcu ileride alir ve size ulasmaya calisir. ABD icerisindeyken ileride karsiniza sorun olarak cikabilir. ABD disinda bir sorun olacagini sanmam!


  • @CakmakSuleyman Sağlık sorununuzu atlamışsınızdır inşallah.
    8 Ara 2020 02:15 de açtığınız konu başlığındaki sorununuz için size yardımcı olabilmek için @knnrn ve @MySea size öneride bulunmuşlar.

    O arkadaşlar size bildikleri doğrultusunda yardımcı olmaya çalışırken ,durumu yaşayan biri olarak bu sorunu nasıl çözebildiğinizi burada anlatarak, başka insanlara sizde yardımcı olsaydınız keşke.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   kartalveat kartalveat 

  • Konu başlığına uygun bazı yararlı linkler:

    FreeClinics.com is not associated with any government organization.
    Yukarıdaki linkte bulunduğunuz bölgedeki ücretsiz klinikleri zip koduna göre arama yaparak bulabilirsiniz.

    Find Free Dental Clinics
    Click on your state to find free dental care near you.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @arzu-gok Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
    Fatura tutarı yüksek olmuş gerçektende. Aşağıdaki linke tıklayarak paylaştığım konuyu okumanı tavsiye ederim. Son çare olarak Financial Assistance Policies (FAP) den yararlanabilirsen bunu kullanmayı dene. Geçmiş olsun tekrardan.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5325/yüksek-hastane-faturaları-non-profit-hastaneler-hastane-mali-yardım-politikaları-hakkında-bilinmesi-gerekenler


  • Merhaba,
    Amerika'da greencard ile bulunmaktayım. Sağlık sigortası yaptırmadım ve bir yerde part time işe başlayacağım. Sigorta yaptırmam zorunlu mudur? Şirket part time sigorta yapmak istememe ve benden sigortamı yaptırmamı isteme gibi bir ihtimali var mıdır? Teşekkürler.


  • @brcburcu22 Merhaba, hayir yaptirmak zorunda degilsiniz. Cogu isverenler uygun fiyatlara calisanlarina teklifte bulunuyor ama yapip yapmamak sizin karaniniz. Hayirli olsun yeni isiniz. Basarilar.


  • selamlar, 2003 yılında work and travel ile J1 vizesi ile ABDde idim, o dönem, geniş kapsamlı sağlık sigortası ile gittiğimizden, bir kontrolden geçmiştim. hiç bir ödeme istenmemişti. Türkiye'ye döndükten sonra 300-350 dolar gibi bir ödeme geldiğinden bahsetmişti kuzenim, ama merak etme ödemeye gerek yok demişti. Green card ile oraya gidecek olursam bu ödeme çıkar mı karşıma acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum