Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dtveli tebrikler... ABD'de bir çok kez "iyi ki" denemeniz dileğiyle...


  • Hayırli olsun vizeniz yeni hayatınızda yeni yeriniz de başarılar dilerim 🙏


  • @Ayhan2023 tebrikler


  • @Ayhan2023 tebrikler vizeniz hayırlı olsun.


  • Herkese merhabalar, uzun mu uzun inişli çıkışlı bu meşakkatli süreci umarım ki herkes sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde geçirip vizesini alır ve ABD’de ki yeni hayatına, yaşantısına başlayabilir. Gelecekte mülakata girecek olan arkadaşlarımıza yol göstermesi açısından faydalı olmasını dileyerek sürç-i lisan ettiysem affola iki gün önceki Unganlar ve bugünkü mülakat deneyimimi detaylıca yazmaya çalıştım. Keyifli okumalar dilerim.

    UNGANLAR DENEYİMİ

    24.03.2023 günü saat 10.00 da ki mülakat görüşmem için 22.03.2023 günü saat 9.00’a Unganlar randevumu oluşturdum.
    Arkadaşım da kaldığım için Dikmenden taksiyle Kuğulu Park arası 15 dakika sürdüğünden, 08.15 gibi orada olacak şekilde erkenden evden çıktım. Daha önce ki okuduğum mülakat tecrübelerine de dayanarak 9.00’da almaya başlayacaklarını bildiğim için han girişinin yanında bulunan a4 isimli cafe de bir şeyler içip, kahvaltımı yaparak saatin gelmesini bekledim. Sonrasın da han girişinde sizi 2 adet yan yana asansör karşılıyor. Sol tarafta 1-3-5. Kata çıkan asansör, sağ tarafta ise 2-4-6. Katlara çıkan asansörden 4. Kat için olan asansöre 08.55 gibi binip 4.kat’a çıkarak 41 numaralı bekleme salonunda geçtim. Gözlemlediğim kadarıyla o sırada içeride ki tek Türk vatandaşı bendim. (Daha sonra orta yaşlarda (erkek) bir Türk vatandaşı daha geldi.) İçeride birçok ülkeden farklı vatandaşlar vardı. 09.00 gibi hemen bekleme salonunun yanında bulunan 45 numaralı kapıyı çaldım, içeriden otomatla kapıyı açtılar. O sırada çok beklemeyin saat gelince girin yoksa peşinizden çok insan sıraya giriyor. Saat 09.00’da randevum olduğunu söyledim, içeride ki güler yüzle karşılayan hanımefendilerden birisi bilgisayarından bilgilerimi kontrol ederek sonrasında ismimi seslenerek evrak teslimleri için yanına çağırdı.

    İstenen Evraklar

    • Pasaport
    • Ds-260 Onay Formu (Case number kontrol edildi.)
    • E-Nabızdan alınan 2 doz covid aşı’sını gösteren aşı karnesi
    • Varsa olduğunuz aşıları gösteren belgeniz, aşı kartınız.( E-nabızda sadece tetanoz gözüküyordu onu verdim fakat yine de yapılan mix aşılar içerisinde tetanoz vardı. )
      Evrak teslimleri sonrasında bileğimden ateşimi ölçüp, fotoğrafımı çekip kaydımı oluşturdu ve 5. Kat’a kan vermek için yönlendirdi. 5.katta kaydımı oluşturan hanımefendi 47.5 dolarlık ödemeyi para üstünü dolar olarak veremediği için bankamatik kartımdan ödeyebileceğimi söyledi ve 902,57 TL’yi güncel kurdan tahsil etti akabinde hemşire hanım odaya yönlendirdi ve 1 tüp kan alarak 5.katta ki işlemim bitti. Sonrasında göğüs röntgenini çektirmek için 3.kat’a yönlendirdiler. 3.katta bekleyen birçok yabancı vatandaş vardı fakat dosyamı giriş için teslim ettikten sonra 1 dakika geçmeden bir beyefendi ismimi seslenerek röntgeni çekmek için odaya çağırdı. Böylece içeride çok kişi var diye beklemekten korktuğum başıma gelmeden hiç sıra beklemeden 3.katta ki işlemimi de bitirmiş oldum. Kan verme ve röntgen işlerim bittiğinde saat 9’u 43 geçiyordu. Tekrar 4.kat’a çıkarak 45 numaralı odada ki hanımefendiye evrağımı teslim ettim. 11.00’de Dr. Mehmet Bey’e muayene olmak üzere tekrar gelmemi söyledi.
      Sabah kahvaltı yaptığım cafeye gidip sütlü filtre kahvemi içip saat 11.00’de tekrar 4.kat’a geçip beklemeye başladım. Biraz bekledikten sonra odada ki hanımefendi Dr.Mehmet Bey’in yanına götürüp boy kilo ölçümü yaptıktan sonra sadece iç çamaşırıyla kalmamı söyleyerek sedye üzerinde bulunan kıyafeti giymemi söyledi ve odadan ayrıldı. Hazır olduktan sonra Dr. Mehmet Bey gerekli kontrolleri yaptıktan sonra sigara içip içmediğimi sordu ve şu an icra etmekte olduğum mesleğim üzerinden sohbet ederek orada ne iş yapmayı düşündüğümü sorup konu üzerine olan sohbetimiz esnasında 2 adet aşı ( İçerisindekiler => Tdap, mmr, vaccine, hepatit b, ınfluenza ) yaptı. Eli de hafifmiş gerçekten, başka bir soru sormadı muayenemi bitirdi. Doktor Bey’e teşekkür ederek yanından ayrıldım. Son olarak cash olarak 350 dolar ödememi yapıp 10 dolar para üstünü aldım. Ertesi gün saat 15.00’te dosyamın hazır olacağını 17.00’ye kadar gelip alabileceğimi söyleyen hanımefendiye teşekkür ederek oradan ayrıldım. Ertesi günde saat 15’i 10 geçe 4.Katta bulunan 45 numaralı oda içerisinden sağlık raporumun olduğu dosyamı sorunsuz bir şekilde teslim aldım.

    Geçelim mülakat deneyimine.

    MÜLAKAT DENEYİMİ

    Dikmende kaldığım arkadaşımın evinden sabah 07.00 civarı çıkıp otobüs ile kızılaya geçtim. Kızılaydan metroya binip Söğütözü durağında inerek 5 dakika yürüme mesafesinde olan ABD Büyükelçiliği’nin önüne geldim. Birlikte mülakata girecek olan arkadaşlarımız, abilerimiz ve kardeşlerimizle görüşüp, tanışıp, sohbet edip ilk heyecanımızı orada attık. 🙂 Ömer abimiz’e eşyalarımızı teslim ettik emanetçi aramak zorunda kalmadık biz çıkana kadar da ailesiyle beraber bizi bekledikler tekrardan çok teşekkür ederim abi umarım Amerikada da görüşmek nasip olur. 🙂 ( Aynı zamanda mülakatımızdan çıktıktan sonra Starbucksta hep birlikte oturup keyif kahvemizi içtik. ) 10.00’da olan randevum için 09.30 gibi sıraya girdim. İçeri girdiğimde saat 10.00’du verilen sıra fişinini üzerinde saat yazıyor. O meşhur uzun yoldan geçerek büyük siyah kapıdan geçip içeride pasaportu verdim. Oradan ücreti ödeyeceğimiz bankoya yönlendirdiler. 350 dolar cash olarak ücreti verip 20 dolar para üstünü alarak evrak teslimi olan banko için sırayı verdiler. 1 dakika içerisinde sıram yandı ve evrak teslimi için güler yüzlü Türk hanımefendiyle melaike oldum.

    İstenen Evraklar

    • Pasaport
    • 2 Adet 51x51 Fotoğraf
    • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( E-devlet çıktısı )
    • Adli Sicil Kaydı ( Arşivli / E-devlet çıktısı )
    • Üniversite diploma aslı ve fotokopisi ( Aslını geri verdi )
    • Banka dökümanı ( imza sirküsü olacak şekilde aldım. Dokümanları geri verdi )
    • Askerlik Durum Belgesi ( E-devlet çıktısı )
    • Unganlardan alınan Sağlık Raporu
    • Ais kaydı ( PTT kargo ) istemedi.
    • Yeni adres beyanı verecekseniz ( A4’e yazılı büyük puntolu yeni adres bilgisi, adreste yaşayan kişinin isim soyismi ve telefon numarası )

    11 numaralı bankoda az Türkçe bilen Güler yüzlü Amerikalı hanımefendi merhaba diyerek karşıladı. Çat pat konuştuğu Türkçesiyle, ingilizce devam edebilir misin diye sordu. Bende biraz anlıyorum ama konuşamıyorum dediğim için tercüman çağırdı. İlk önce yemin ettirdi ve parmak izlerimi alarak soru sorma faslına geçti.

    K: Daha önce Amerikada bulundunuz mu ?
    
B: Hayır, bulunmadım.

    K: Gideceğiniz adreste kimle yaşayacaksınız ?
    
B: Arkadaşımın yanına gideceğim ve ev arkadaşı olacağım.

    K: Ne mesleği yapmayı düşünüyorsunuz ?
    
B: İlk önce hizmet sektörlerinde çalışıp dilimi geliştireceğim daha sonrasında lisede yazılım bölümünde okuduğum için dilimi geliştirdikten sonra daha iyi öğrenip kendimi geliştirip o sektörde çalışmak istiyorum.

    K: Dilini nasıl geliştirmeyi düşünüyorsun ?
    
B: Dil okuluna gidip geliştirmeye çalışacağım.

    K: Dil okulunda kaç ayda geliştireceksin ? Dil okulunun ücretini nasıl ödeyeceksin ? Sana maddi anlamda kim destek olacak ?
    
B: Ne kadar sürerse belli bir seviyeye gelene kadar gideceğim. Anneminde destek olabileceğini. Banka dökümanlarımda ki paramın yeterli olacağını aynı zamanda işte de çalışacağımı paramın yeterli olacağını. Hesap dökümünde 15 bin dolar gördüğünü söyledi sanırım az geldi parayı eksik gördüğü için biraz darladı sanırım. Bende yanlış gördüğünü söyleyerek düzelttim. Bir bankada 15 bin dolar ve 3 bin euro diğer bankada 7 bin dolar olduğunu toplamda 25 bin olduğunu söyledim.

    K: Tebrikler vizenizi onaylıyorum 1 hafta içinde pasaportunuz elinize ulaşıcak.
    
B: Çok teşekkür ederim. İyi günler diyerek Büyükelçilikten ayrıldım.

    Sürecin başından beri her zamam bizlere destek olan başta Uğur Bey'e @gucarslan , Değerli Adminlerimiz Ezgi Hanım @EzgiLera , Emre Bey @Emre-Kurtulmuş , Erkan Bey @Erkan-Gürsoy , Gökçe Hanım @cerkezkizi09 , Ogün Bey @achillesoag , Ahmet Bey @ahmet_ Değerli kardeşim, adaşım, arkadaşım @uurse ve ismini yazamadığım, unuttuğum arkadaşlar var ise affola. Bütün değerli forum ailesine teşekkürlerimi sunuyor, herkese bu meşakkatli süreçte sabır ve başarılar diliyorum.

    Believe what you achieve, achieve what you believe

    Finally made it 💪🏻🇺🇸🇹🇷


  • @uqursen Tebrikler, hayırlı uğurlu olsun. Amerika bol bol mutluluk getirsin.
    👉 👉 911 yerine benim numarayı kayıt etmeyi unutma 👈 👈


  • @uqursen Tebrik ederim. Abd'de her şey gönlünce olsun. 🙂


  • @uqursen Hayırlı olsun, yeni mücadelenizde başarılar


  • @Ayhan2023 tebrik eder, yeni hayatınızda başarılar dilerim 🙂


  • @Ayhan2023 Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun 🙂

  • ⭐⭐

    @uqursen Tebrikler Uğur , Yeni hayatında her şey gönlünce olsun 😊

  • ⭐⭐

    @Ayhan2023 vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar

  • ⭐⭐

    @uqursen vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar

  • ⭐⭐

    @uqursen hayirli ve ugurlu olsun vizeniz.

  • ⭐⭐

    @dtveli yolunuz acik, vizeniz hayirli olsun, tebrikler.


  • @uqursen tebrikler uğur bey. yeni yaşantınızda şans sizinle olsun

  • ⭐⭐

    @gürkan01 vizeniz hayirli olsun Suha bey ugurlu gelmis 😌 .


  • Bir kişi için 25bin dolar çok fazla değil mi? O kadar göstermemiz mi gerekiyor acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uqursen gözünüz aydın, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda da bu kadar azimli ve hedefinize odaklandığınızda başaramayacağınız şey yok.
    yolunuz açık olsun!

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş

    Herkese merhabalar, daha önce Unganlardaki sağlık deneyimimizi paylaşmıştım şimdide mülakat günü ve önceki günü aktaracağım sizlere birde kazandıktan sonra başımızdan geçenleri ufaktan anlatacağım.
    Sonuçlar açıklandığında kazandığımızı öğrenince hali hazırda Ağustos ayı için bulunan J1 mülakatımızı iptal ettik ve tamamiyle DV üzerine yoğunlaştık. Ankaranın kötü gidişatı ve DV22 sürecinde gördüklerimiz ve edindiğimiz bir hayli bilgi oldu. Ve başından beri özellikle Uğur beyin her seferinde bahsettiği Ankaraya güvenmeyin lafını dikkate almıştık ve eylül sonuna doğru Barbados ve Bosnaya dosya taşıma için iletişime geçtim ve iki ülkede şu anda oturumsuz almayacaklarını söylemişti. Biraz bekleyelim diye düşündük DV23 resmi olarak yeni başlamıştı ülkeler hemen dışarıdan vatandaş kabul etmemesi normal diye değerlendirdik. Fakat Ankara DV23 içinde hiç çizgisini bozmadan az mülakatlarla başlayınca tekrardan alternatif yaratmayı düşündük ve Bosna için iş başvurularına başladık ve çalışma iznimiz için işlemlerimize başladık e 2-3 ayı bulabildiğini öğrendik bu sürecin. Bu esnada Ankara az sayıda mülakat dağıtıyor, bülten düşük hızda ilerliyor hatta sabit kalıyordu ve bizim dosyamız henüz işlenmemişti. Bülten henüz 15K seviyesine çıkmamışken biz 4. Tip maile döndük ve AV sırasına girmiş olduk bu bizi Ankaradan mülakat alma noktasında ümitlendirdi. Verilen mülakatları forum ve excell sayesinde takip ederek Ogün beyinde incelemeleri ve takibi sonucunda artık AV sırasına nasıl girilmiş kim ne zaman AV listesine girdi gibi konularda biraz daha somut verilere ulaştık. bu süreçte bosnadaki işlemlerimiz henüz tamamlanmamıştı ama artık Ocak ayı gelmişti bülteni ve mülakatları bekliyorduk ve tahminime göre verilecek 30-35 sayılık bir mülakat bize Ankarada girmemizi sağlardı ama Ankaraya güvenimiz o kadar az ki bu mülakat sayısına bile ulaşamayabilirler diye endişe ediyorduk bir yanda Ocak ayındaki dağıtımlar yapılmadan umarım Bosnadaki işlemlerimiz tamamlanmaz diye ümit ettik. Ve beklediğim o güzel haberi salı günü aldık mülakatımız 24 Marta verilmişti, sürecin başından beri ilk defa o gün mülakat alacağımıza inandığım için sabahtan akşam için kutlama hazırlıkları bile yapmıştım.
    Artık geçelim işlemlerin süreci için olan deneyimlerimize sağlık muayene bölümünü daha önce anlatmıştım onun için perşembe gününden aktarmaya başlıyorum deneyimimi.

    Mülakattan bir gün önce perşembe günü öncelikle Unganlara gidip sağlık raporumuzu aldık ve otele geçmeden önce Kuğulu Parkın hemen yakınında Stüdyo Pizzada bir şeyler yedik. Çok lezzetli ürünleri var kesinlikle tavsiye ederim. Perşembe gecesi konsolosluğa yakınlığı ve fiyatının çevreye oranla uygun oluşu nedeniyle Bayındır Otelden rezervasyon yapmıştık. Forumdan aynı gün bizle mülakatı olan Yunusun sayesinde bu oteli keşfetmiştik. Otele 2 kişi için 960TL ücret ödedik çevredeki oteller genelde 1300 ve üzeri fiyatlıydı. Uygun olmasına rağmen oldukça temiz ve güzel bir oteldi tavsiye edebilirim. Perşembe akşamı otelin kafesinde Yunusla oturup biraz sohbet edip tanışmış olduk, cuma günü içinde diğer mülakatı olan arkadaşlarla mülakat öncesi ve sonrası konsolosluğun karşısındaki Starbucksda oturup tanışmayı planladık.

    24 Mart Konsolosluk Deneyimi

    Mülakatımız 9:45 olmasına rağmen konsolosluk önünde diğer arkadaşlarımızlada buluşacağımız için sabah 8de eşim, ben ve Yunusla birlikte taksiye atlayıp konsolosluğa gittik. Orada Uğur, Selim abi ve ailesi, Ömer abi ve ailesi ile tanıştık. Ömer abiye ayrıca teşekkür etmek istiyorum kendi görüşmesi bizlerden önce olmasına rağmen eşyalarımızı aracında bırakabileceğimizi ve o erken çıkacak olmasına rağmen bizi bekleyeceğini söyledi ve bu sayede emanetçi aramamız gerekmedi her ne kadar ufak bir şey gibi görünsede o anlık streste emanetçiyi düşünmek büyük bir dert olabiliyor tekrar teşekkür ederiz Ömer abi. 9:30a doğru konsolosluğun önünde biz,Uğur,Yunus, Selim abi ve ailesi sıraya girdik. Sıra biraz uzundu ama hızlı ilerledi. Öncelikle sıradan beşerli olarak pasaportlarımızı alıp randevumuzu kontrol ettiler. Bu arada eşim ilk başvuruyu evlenmeden önceki soyadıyla yapmıştı o zaman henüz evli değildik düğün tarihimizi bekliyorduk. O yüzden bu kontrol esnasında diğer 4 kişinin pasaportlarını hemen vermelerine rağmen bizi biraz beklettiler ve başvuru yaptığımız pasaportuda istediler sonra sorun yaşamadan xray ve güvenlik kontrolüne yöneldik. Buradan üstümüzde sadece cüzdan olduğu için sorun yaşamadan geçtik. İlerideki kapıdan içeri girmemizi istediler ve içeri girince soldaki görevli bizi çağırıp pasaportlarımızı istedi teslim ettikten sonra arkasına bir barkod yapıştırıp 18 numaralı bankodan ödememizi yapmamızı istedi. Burada iki kişi için 660$ ödeme yapıp sıra numaramızı aldık 70 numaraydı. Ardından evrak teslimi için ilgili bankoda numaramız yanınca oraya yöneldik burada görevli pasaportları aldıktan sonra hızlı bir şekilde istediği evrakları saymaya başladı istediklerinin hepsini tek tek verdikten sonra evliliğiniz için kanıtımız var mı diye sordu ve yanımızda getirdiğimiz kanıt belgelerini ilettik. Kanıt olarak biz düğündeki aile fotoğraflarımızı, DV kazandığımızı öğrenmeden 1.5yıl önce evlilik teklifi esnasında çekildiğimiz fotoğrafları ve DV kazanmadan 4-5 ay önce düğün salonlarıyla imzaladığımız sözleşmeleri götürmüştük. Banka kayıtlarımızla birlikte tapu ve arabanın ruhsat fotokopilerini sunduk, orjinallerini gerek duyarsa mülakat esnasında sizden isterler diye belirtti ve orjinallerini almadı bizden.Evrak teslimini tamamlamış bir şekilde bankodan ayrıldık, 1-2 dakika sonra aynı bankoda numaramız tekrar yandı ve adres değişikliğini sormayı unuttuğunu Greencardların gideceği adresi belirtmemizi istedi ve bizde unuttuğumuz adres kağıdını hemen sunmuş olduk. Mülakatı türkçe olarak istemiştik heyecandan yanlış yapmamak için bunun için biraz beklememiz uzun sürdü diye düşünüyorum. 10 ve 11 numaralı bankoları IV için ayırmışlardı, zaman kavramınız içerde olmadığı için tahmini bi 30 dakika kadar bekledik diye düşünüyorum. Daha sonra 11 numaralı bankoda numaramız yandı ve heyecanla eşimle birlikte bankoya geçtik. Görevli merhaba diyip bizi karşıladı fakat türkçesinin iyi olmadığını ingilizce mülakat yapabilir miyiz diye sordu, eşimde heyecandan dolayı tedirginim ondan türkçe istemiştim diyince bir deneyelim ingilizce diyerek mülakatımız başladı. Öncelikle sağ ellerimizi kaldırıp yemin ettirdi, ardından önce eşim sonra benim parmak izlerimi aldı. Biz gittiğimizde hali hazırda belgelerimizi ayırmış gibiydi tutması gerekenleri ve bize geri vereceklerini ayrı bir şekilde gruplamıştı.Bu esnada bir yandan tutacağı evrakları kaşelemeye başladı. Bir yandanda bize soruları yöneltmeye başladı. Sorduğu soruları sırasıyla hatırlamasamda karışık bir şekilde yazayım.
    (K : konsolos, E: eşim)

    K: Şu an nerede yaşıyorsunuz?
    E: İstanbul
    K: Daha önce yurtdışında 1 yıldan fazla bulundunuz mu?
    E: ikimizinde KKTCde üniversite okuduk, eşim 1 sene Amerikada bulundu daha önce.
    K: Yakın zamanda evlenmişsiniz ne zamandı?
    E: 4 haziran
    K: Kazandığınızı öğrendikten sonra evlenmişsiniz ne zaman tanıştınız?
    E: 2014de üniversitede tanıştık
    K: Evlenmek için uzun süre beklemişsiniz 😄
    K: Nereye gitmeyi planliyorsunuz?
    E: San Francisco
    K: Neden San Francisco?
    E: Eşim daha önce orada yaşadı ve arkadaşları olduğu için
    K: Ne iş yapıyorsunuz?
    E: ikimizde aşçıyız
    K: Ne kadar güzel hangi mutfağı tercih ediyorsunuz
    E: Ağırlıklı olarak Fransız mutfağı
    K: tebrikler vizenizi onaylıyorum, 1 hafta içinde PTTden teslim alabilirsiniz
    E: Teşekkürler

    Mülakatın ardından sevinçle bankodan ayrıldık Yunus ve Uğura şans diledik. Selim abide ailesiyle birlikte onay haberini bizle aynı anda aldı birlikte kapının önüne çıkıp gözyaşı eşliğinde sevindik. Ardından çıkışa yönelip Starbucksa Ömer abilerin yanına gittik onlarda onay almıştı ve bütün arkadaşların mülakatının bitmesini beklerken hep birlikte sevincimizi paylaşıp güzel bir sohbet ettik.
    Mülakat günü bu güzel keyifli ortam içinde hepinize teşekkür ederim.

    Bu sürecin en başından beri defalarca sorulan aynı sorular olmasına rağmen aynı özveriyle cevap veren ve hiç bir karşılık beklemeyen başta @gucarslan Uğur beye, DV22 admin ekibine (Ezgi hanım,Duygu hanım,Noyan bey, Berke bey, İbrahim bey, Tuna bey).DV23 admin ekibine (@Erkan-Gürsoy abi, @achillesoag , @cerkezkizi09 , Ahmet bey, Tuğba hanım), ve diğer talihli arkadaşlarımızada teşekkür ederim.

    Uzunca bir yazı oldu sabredip okuyanlar için şimdiden teşekkür ederim.Önümüzdeki haftalarda Göçmen Vize ile ABDye ilk giriş başlığında görüşmek üzere 👋


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum