Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @enayt İnşallah sizinde bir kaç haftaya gelecek mailiniz 🙏


  • Arkadaşlar selamlar herkese. Mülakata sağlık raporum olmadan girmiştim. Doktorun akciğer röntgeni sonucu benden tüberküloz testi istemesi sebebi ile.
    Mülakatta herşey iyi geçti. Görüşme sonunda bana aile içi şiddet broşürü ile sarı bir kağıt verdi memur. kağıdın üstünde sağlık raporu kutucuğunu ve pasaport kutusunu işaretledi. Neyseki sağlık raporum temiz çıktı 2 aylık bekleyişten sonra. Ptt kargo ile ais adres kaydını ve pasaportumu kargoladım büyükelçiliğe. Ortalama ne kadar süre alır vize basıp bana geri göndermeleri? Daha önce eksik evrak sebebi ile böyle birşey tecrübe eden var mı aramızda?


  • Randevu maili gelen arkadaşlar. Randevuyu çevrim içi kabul etmemiz gerekiyormuş. Hesap açıp kabul etmeye çalıştım ama randevu için hazır değil uyarısı verdi sanırım 4-5 gün beklemek lazım sisteme geçmek için.
    Diğer sorum ds260 numarası barkodun altındaki rakam mı?


  • Thank you to everyone who provided updates. I added them to the list.

    This is the first I have seen them issue Interview Letters (ILs) across three Documentarily Qualified (DQ) months. They sent ILs to those DQd at the end of November, all of December, and the beginning of January. Remember last month they didn't even get through all of November. It is hard to predict. But overall I think it is good they seem to be moving faster.

    It seems they are trying to keep it within 5.5 months from DQ to interview for IR1/CR1 visas for Turkish citizens who haven't lived in third-party countries.

    I hope our friends who seem to have been skipped get an IL soon.

    DQ Date [Interview Date]

    July/Temmuz 2022 (Note: Most July DQs received interview dates)

    • @Saad July 2 (Third-party national)

    August/Ağustos 2022 (Note: Some Aug DQs received interview dates)

    • @lucky2022 Late August (Turkish citizen, lived in third-party country)
    • @Handan August 30 (Turkish citizen, lived in third-party country)
    • @Naile-İlyas August 30 [April 12] (Turkish citizen, lived in third-party country)

    September/September 2022

    • @AE123 September 29 [Early March]
    • @letlor September 30 [March 17]

    October/Ekim 2022

    November/Kasım2022

    December/Aralık 2022

    January/Ocack 2023

    February/Şubat 2023


  • Merhabalar, DQ tarihi dediğiniz ne tarihi acaba? Forumda aradım ama bulamadım


  • Merhaba, 8 Martta nvc belgelerini yuklemistim. Bugun 23.03'te onay aldik. Ankaradan tarih beklemeye basliyoruz. Ortalama surec suan nedir ?


  • @Asli-Akcay-Lograsso nvc den gelen onay maili hangi tarihte geldiyse Ankaradan randevu verilecektir bekleyin yazan mail


  • @hilaldeniz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba, 8 Martta nvc belgelerini yuklemistim. Bugun 23.03'te onay aldik. Ankaradan tarih beklemeye basliyoruz. Ortalama surec suan nedir ?

    4-5 ay civarı bu aralar.

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @hanifeersan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Kendime randevu kayıt yaptırdım ama kızımınkine de ayrı kaydetme yeri bulamadım. 9 yaşındaki kızım için de yapmam gerekiyor mı evet se nasıl?

    Ds260 formuna kızınızı eklemiş miydiniz?


  • @ecom biz Agustosta DQ olmustuk ama hala mulakat icin mail almadik yani 6 aydan fazla bekleyisteyiz. Simdi NVCye girip tekrar tum belgeleri yeniden mi yuklememiz gerek? mesela adli sicil kaydi var baska ulkeden alinan ama o ulkeye son 2 yilda hic giris yapmadim. Tekrardan mi alip yuklemem gerek yeni bir belge?

    konsoloslugun resmi sayfalarinda 1 yil yada 6 ay diyor. Baska resmi sayfalarda eger ulkeye giris yapilmasa o zaman evragin kabul etme suresi yoktur diyor


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba,öncelikle herkese paylaşımları ve destekleri için teşekkürler.Ben de 04.07.2021 tarihinde İstanbul’da evlendim.Eşim Amerikan vatandaşı. Ağustos 2021’de başladığımız süreç nihayet sona yaklaştı.10 Mayıs 2023 tarihi için Ankara’da görüşme günümüz iletildi.Ancak bu tarihte eşimin iş seyahati sebebiyle yurtdışında olacağız.Tüm planlamalar yapıldı,değiştirmemiz çok mümkün değil.Bu sebeple Ankarada yapılacak görüşmeyi ileri bir tarihe almamız mümkün olur mu?Bunun için konsolosluğa mail mi atmalıyız yoksa farklı bir işlem mi yapılması gerekli?Eğer konuyu bilen ya da daha önce yaşamış biri var ve yardımcı olabilirse çok memnun olurum.


  • @koro, said in: IR1/CR1 process and interview experiences (Marrying a US citizen and getting a Green Card in Turkey) > Thank you to everyone who provided updates. I added them to the list. > > This is the first I have seen them issue Interview Letters (ILs) across three Documentarily Qualified (DQ) months. They sent ILs to those DQd at the end of November, all of December, and the beginning of January. Remember last month they didn't even get through all of November. It is hard to predict. But overall I think it is good they seem to be moving faster. > > It seems they are trying to keep it within 5.5 months from DQ to interview for IR1/CR1 visas for Turkish citizens who haven't lived in third-party countries. > > I hope our friends who seem to have been skipped get an IL soon. > > DQ Date [Interview Date] > > July/July 2022 (Note: Most July DQs received interview dates) > * @Saad July 2 (Third-party national) > > August/August 2022 (Note: Some Aug DQs received interview dates) > * @lucky2022 Late August (Turkish citizen, lived in third-party country) > * @Handan August 30 (Turkish citizen, lived in third-party country) > * @Naile-İlyas August 30 [April 12] (Turkish citizen, lived in third-party country) > > September/September 2022 > * @AE123 September 29 [Early March] > * @letlor September 30 [March 17] > > October/October 2022 > * @tekinusa October 6 [March 15] > * @yusufkeser October 14 [March 16] > * @ekdodo October 17 [March 20] > * @mazeno October 20 [March 21] > * @t34 - October 30 [Late March] > > November/November2022 > * @trbilgin November 9 [April 12] > * @simaysimon November 18th [April 19] (IR5) > * @hanifeersan November 23 [May 2] > * @SNGMSF November 23 [May X?] > * @ecom November 28 (F2A) > * @koro November 30 [May 8] > > December/December 2022 > * @Thenomad December 2 [May 9] > * @CuckooFlower-Daisy December 7 [May 10] > * @Sinem-Arslan December 12 [May 11] (IR2) > * @Hakkı-Baltacı December 13 [May 11] > * @sdfdm December 15 [May 11] > * @engincan88 December 17 [May 16] > > January/Ocack 2023 > * @meliskadim January 5 [May 22] > * @serkankorhan January 6 (IR2) > * @iuz93 January 10 [May 31] > * @enayt January 10 > * @ufuk_sa January 11 > * @matt88 January 23 > * @mina1201 January 24 > > February/February 2023 > * @Emly February 2 (CR1) > * @serkankorhan February 3 (CR1) > * @gok334 February 9
    @Sofia A February 15

  • ⭐⭐⭐

    @ozgelinka, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba,öncelikle herkese paylaşımları ve destekleri için teşekkürler.Ben de 04.07.2021 tarihinde İstanbul’da evlendim.Eşim Amerikan vatandaşı. Ağustos 2021’de başladığımız süreç nihayet sona yaklaştı.10 Mayıs 2023 tarihi için Ankara’da görüşme günümüz iletildi.Ancak bu tarihte eşimin iş seyahati sebebiyle yurtdışında olacağız.Tüm planlamalar yapıldı,değiştirmemiz çok mümkün değil.Bu sebeple Ankarada yapılacak görüşmeyi ileri bir tarihe almamız mümkün olur mu?Bunun için konsolosluğa mail mi atmalıyız yoksa farklı bir işlem mi yapılması gerekli?Eğer konuyu bilen ya da daha önce yaşamış biri var ve yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

    konsolosluk anlayış gösterip randevunuzu ileri bir tarihe atabilir konsolosluğa mail atın.


  • @lucky2022, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @ecom biz Agustosta DQ olmustuk ama hala mulakat icin mail almadik yani 6 aydan fazla bekleyisteyiz. Simdi NVCye girip tekrar tum belgeleri yeniden mi yuklememiz gerek? mesela adli sicil kaydi var baska ulkeden alinan ama o ulkeye son 2 yilda hic giris yapmadim. Tekrardan mi alip yuklemem gerek yeni bir belge?

    konsoloslugun resmi sayfalarinda 1 yil yada 6 ay diyor. Baska resmi sayfalarda eger ulkeye giris yapilmasa o zaman evragin kabul etme suresi yoktur diyor

    kendim deneyimlemediğim için geçmiş deneyimlerden okuduğumu aktardım tam detayları hatırlamıyorum malesef deneyimli arkadaşlar cevap verecektir ama sanırım geç gelen randevularda bu talep gönderdikleri randevu emailinde yada ceac sayfanızda güncelle şeklinde görünüyor olmalı, mantık olarak tekrar giriş çıkış yapmadığınız bir ülkenin güncel sicil kaydına gerek olmamalı. konsolosluğa email gönderip teyid edebilirsiniz.


  • @ozgelinka Perhaps you already considered this, but in most cases only the beneficiary is required at the interview. If it is your wife's business trip, maybe you can fly into Ankara for a couple of days and then fly back to your wife?

    There may be a significant delay in your interview if you reschedule. I haven't seen any reports on the forum discussing this issue, but I would assume it would be months of delay. Even when people get their cases expedited, it still usually takes 3-4 months to get an interview. Also, I am not sure that the consulate will be sympathetic to quickly rescheduling an interview because of a spouse's business trip.

    If waiting a few more months isn't an issue for you, then rescheduling is a good option. But just be aware you could potentially delaying the interview by a considerable amount of time. Or, maybe I am wrong and it won't take long. But in this instance, a bird in the hand is worth two in the bush.


  • Acaba Doktor randevusunu görüşmeden kaç gün önce almak gerekiyor? Malum Ankara’da yaşamıyoruz bir çoğumuz. Hem doktor randevusu hem de görüşme bir seferde iki üç günde hallolur mu, yoksa raporun yetişmeme ihtimaline karşı görüşmeden iki hafta falan öncemi almak gerekir? Bilgisi olan yazarsa çok memnun olurum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum