Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ekonomik olarak bir daralma olabilir ama bunun 2008 de oldugu gibi bir krize donusecegini zannetmiyorum. Bati calisma kulturunde devleter gecmiste yapilan hatalardan ders alir ve o sekilde kendini gelistirir. Pandemi doneminde vatandasa dagitilan paralarin ileride enflasyonu yukseltecegi de mutlaka ongorulmustur ve o donemde planlanan onlemler su anda alinmaktadir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhabalar Türkiyeden Bank of Amerika banka hesabını nasıl kapatırız ? Ayrıca bu hesabı Kullanmadığımız için otomatik olarak kapanır mı ?

    Teşekkürler


  • @hknuysal Subeye gidemiyorsaniz, iki sekilde kapatabilirsiniz:

    1- Bu numarayi arayin, kisisel bilgileri verify yapin ve customer service den durumu anlatip, hesabi kapamalarini isteyin. 800.432.1000

    2- Hesap bilgilerinizi ve imzalarinizi kapsayan bir mektup yazip, asagidaki adrese gonderin.

    Bank of America
    FL1-300-01-29
    PO Box 25118
    Tampa, FL 33622-5118


  • ABD'de banka hesabı açmak ve kredi kartı almak için gerekenler nelerdir?

    Öncelikle bir adres yani ev kiralamak gerekiyor sanırım. Ev kiraladıktan sonra hangi işlemleri yapıyoruz?

    Teşekkürler.


  • Merhaba, bugün Bank of America'nın 2 şubesinde ve Chase Bank' de hesap açmaya çalıştım üzerimde nakit taşımamak için ama adıma kayıtlı bir adres olmadan (fatura ya da kira sözleşmesi gerekliymiş) açamayacağımı söylediler. Şu anda turist vizesi ile bulunuyorum. Mevcut kaldığım yer 3 aylık rezervasyonumun bulunduğu bir AirBnB evi. Daha önce forumda turist vizesi ile gidip adres belgesi olmadan da beyana dayalı hesap açıldığını okuduğumu hatırlıyorum ama ben mi bir şey kaçırıyorum. Başka şubeleri denemeli miyim 🙂

  • ⭐⭐

    @hedonicus daha once hesap actiranlar tamamen sanslarindan actirmislardir. Bankalarda boyle bir zorunluluk yok. Oradaki gorevli insiyatif alip belgesiz yapmis olabilir.


  • Merhabalar, ABD'ye ilk girişimi yaptım ve SSN numaram geldi. Banka hesabı açtırmak istiyorum ancak kendime ait fiziki bir adresim henüz yok. Arkadaşımın yanında kalıyorum ve kira kontratı kendisinin üzerine. Banka hesabı açtırmak için bu evde kaldığımı resmi olarak nasıl gösterebilirim ya da bu haliyle hesap açtırmam mümkün mü? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.


  • @elif678 ssn in geldigi zarfi adres beyani icin kullanabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enemy, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    Türkiye’de sattığım evin parasını abd hesabına aktardığımda bir sorun yaşarmıyım.40-50bin dolar. Birde bu para için vergi ödemem gerekiyor mu?

    Vergi odemeniz gerekmez, sorun yasamazsiniz.
    ama yine de bu satisa dair belgeleri saklayin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasbelkader, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    @crazycells bence hesapta cok para varsa tek tarafli hesap kapatacaklarina ihtimal vermiyorum. Cunku bankalar parayi sever. Bankadan yuklu miktarda para cekilmesinden hoslanmazlar.

    yasal islemlerle ve uygulamalarla ugrasmak banka icin daha mesakatli olacaktir, ayrica harcayacaklari masraf sizin getirdiginizden daha yuksek olacaksa cekinmeden kapatirlar diye dusunuyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rosenrot, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    Merhabalar herkese;
    yaptığım araştırmalar sonucunda, Capital One'da hesap açtırmanın benim için daha iyi olacağına karar verdim. Kriterlerim şunlar: Saving hesabına yüksek interest rate verilmesi, maintenance fee ödememek, hard pull yapılmaksızın unsecured/regular bir kredi kartı alabilmek, mobile app aracılığıyla debit kartı lock edebilmek ve credit score görüntüleyebilmek, sanal kart oluşturabilmek, ücretsiz para transferi yapabilmek (Zelle aracılığı ile), swift için ücret almaması (https://www.capitalone.com/help-center/checking-savings/receive-wire-transfer/) . Kriterleri, benzer istekleri olan arkadaşlar için paylaştım daha çok. Bunlar dışında benim çok da kararımı etkilemeyen ancak faydalı olduğunu düşündüğüm özellikler mevcut, web sitesinden inceleyebilir ilgilenen arkadaşlar. Ancak merak ettiğim birkaç konu var, ABD deki arkadaşlardan bilgisi dahilinde olanlar cevap verebilirse sevinirim.
    Capital One'ın branch ağı pek yaygın değil gördüğüm kadarıyla, şahsen gidip bunlardan birinden hesap açma konusunda deneyimi olan varsa paylaşabilir mi? Randevusuz gidilebilir mi misal? (Bazı branchler için appointment almaya çalıştığımda uygunluk vermiyor).
    Online hesap açmak istediğimizde ise telefon no. istiyor. ABD numarasını vermek doğru olur diye düşünüyorum mobile app, bildirim vb. sorunları yaşamamak için. Önce numara sahibi olup sonra hesap açtırmak sizce de daha mı güzel olur?
    Teşekkürler.
    @knnrn siz daha önce online hesap açtığınızı belirtmişsiniz bir iletinizde, @The-Black-Eagle siz de Capital One ı düşünmüşsünüz iletilerinizden gördüğüm kadarıyla, @crazycells sizin Capital One özelinde iletinize rastlamadım ancak tecrübelerinizden faydalanmak isterim. İletimdeki sorulara cevap alamayınca taglemek istedim 🙂 Sorularıma cevap alabilirsem memnun olurum 🙏🏼

    Evet, ben de once ABD'den telefon numarasi almanizi tavsiye ederim. Capital One genel olarak kotu bir banka olmasa da, bir seylerin ters gitmesi durumunda pek muhatap bulamayabilirsiniz. Capital One'i online banka olarak dusunmelisiniz, subeleri olsa da, oldukca az sayida, ve online bankalarin pek cogu gibi hesap acmasi ucretsiz. Ama genel olarak kredi kart serisi cok iyi degil (Venture X oldukca iyi bir kart olsa da, baska iyi karti yok kanimca, bir de limitler konusunda cok cimriler ve karti istedikleri gibi kullanmayinca sizi gozden cikariyorlar) ayrica bir "fraud" durumunda sizden ekstra kanitlar isteyebilirler ve buna ragmen sizin yaninizda yer almayabilirler. Buna dair ornekleri ara ara okuyorum.

    Bankalarin cogu gibi, bir sorun cikmadikca iyi bir banka, ama isler ters gitmeye baslarsa aldiginiz hizmet sizi tatmin etmeyebilir...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eshotcan, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    @crazycells ABD'de Green Card'siz nasil banka hesabi acabilirim?

    Statunuz nedir? Kimliginiz ve adresiniz oldukca bir bankanin subesine gidip hesap actirmayi deneyebilirsiniz. SSN olmadan da bankalar hesap acabiliyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morethaneverything, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    ABD'de banka hesabı açmak ve kredi kartı almak için gerekenler nelerdir?

    Öncelikle bir adres yani ev kiralamak gerekiyor sanırım. Ev kiraladıktan sonra hangi işlemleri yapıyoruz?

    Teşekkürler.

    bu basliktaki bilgileri incelemenizi tavsiye ederim.


  • Selamlar gemide calısıyorum şirket Brightwell adlı bankadan hesap actı ve debit kartım var harcamaları buradan yapsam Amerikaya gitmeden kredi skoru baslatabilirmiyim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oprmngr, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    Selamlar gemide calısıyorum şirket Brightwell adlı bankadan hesap actı ve debit kartım var harcamaları buradan yapsam Amerikaya gitmeden kredi skoru baslatabilirmiyim

    Debit kartı kredi skoru oluşturmuyor.


  • @Edelweiss Merhaba, SSN olmadan banka hesabi genellikle acilabiliyor. Ben Bank of America dan hesabimi actirirken ve esim icin de actirdigimda hic bir sorun ile karsilamadim. Banka hesabi cin istedikleri sabit bir adres, cep telefonu nummarasi ve pasaport vb ABD de yasal olarak bulunma kanitlarini gostermeniz yeterli. Genellikle telefonunuza bankanin uygulamasini indirmenizi istiyorlar hesap acma sirasinda ve bazi onaylari kendi telefonunuzdan yapmanizi bekliyorlar. Eger telefonunuz android isletim sistemi ise ulke olarak ABD secme islemi yapmaniz gerekiyor ve bu islem kendi tecrubelerime dayanarak soyluyorum cabuk olmuyor ve karmasik, fakat Apple telefonlarda ben bir kac dakikada ulke degisikligini yaptim ve uygulamayi indirebildim. Eger ulke ayari ABD olmazsa Bank of America uygulamasini indiremezsiniz. Dolayisi ile banka hesabi actirmadan bu islemleri yapmakta fayda var. ABD de banka hesabi actirmak zor degil.


  • @morethaneverything Merhaba, SSN olmadan banka hesabi genellikle acilabiliyor. Ben Bank of America dan hesabimi actirirken ve esim icin de actirdigimda hic bir sorun ile karsilamadim. Banka hesabi cin istedikleri sabit bir adres, cep telefonu nummarasi ve pasaport vb ABD de yasal olarak bulunma kanitlarini gostermeniz yeterli. Genellikle telefonunuza bankanin uygulamasini indirmenizi istiyorlar hesap acma sirasinda ve bazi onaylari kendi telefonunuzdan yapmanizi bekliyorlar. Eger telefonunuz android isletim sistemi ise ulke olarak ABD secme islemi yapmaniz gerekiyor ve bu islem kendi tecrubelerime dayanarak soyluyorum cabuk olmuyor ve karmasik, fakat Apple telefonlarda ben bir kac dakikada ulke degisikligini yaptim ve uygulamayi indirebildim. Eger ulke ayari ABD olmazsa Bank of America uygulamasini indiremezsiniz. Dolayisi ile banka hesabi actirmadan bu islemleri yapmakta fayda var. ABD de banka hesabi actirmak zor degil.
    Ev kiralamadan da banka hesabi acilabilir. Ben ev kiralamamistim ama actirdim. Banka icin sabit bir adres vermeniz gerekiyor. Sizin adiniza gelecek dokumanlarin size ulasabilmesi icin. Ben calistigim yerin adresini verdim ve bir sorun olmadi. ev kiralamak eyaletten eyalete degisebilir ama ben ev kiralarken esimin SSN i olmadigi icin bazi yerler kabul etmedi bizi. Dolayisiyla sadece benim SSN im olmasini kabul edecek ev bulmak zorunda kaldim. Ama ev kiralama proseduru acikcasi cok zor degil. Sadece SSN konusuna bakmiyorlar elbette, ne is yaptiginiz, geliriniz onlar icin onemli. Evler genellikle sahislar tarafindan degil profesyonel yonetim ofisleri tarafindan yonetiliyor. Benim soylediklerim siteler icin gecerli. Bagimsiz bahceli evler sahislar tarafindan kiralanabiliyor aa benim tecrubem sitelerde oldu. Eger evi kiralamak icin kabul edilirseniz 40 sayfalik detayli bir sozlesme imzalamaniz gerekiyor.
    Banka hesabi actirdiktan sonra hemen kredi karti almak cok kolay degil. Burada Kredi karti aldiktan sona kredi skorunuz olusmaya basliyor. ABD'de SSN ve kredi skoru cok onemli. Bu nedenle banka hesabi actirdiktan sonra once secured kredi karti denen on odemeli kredi kartina basvurmaniz gerekiyor. En az 200 usd limit ile acabiliyorsunuz. Yeni gelen birisinin eger bankada duzenli olarak tuttugu belli bir parasi yoksa normal kredi karti almasi cok kolay olmuyor. ama secured kredi karti baslangic icin gerekli. Ayrica bazi bankalarin promosyonlari olabiliyor onlari takip etmek faydali olabiliyor. ornegin CapitalOne kredi karti basvurusunu verdigim linkten yaparsaniz ve onaylanirsa bana ufak bir katki saglamis olursunuz. Ayrica basvurunuz kredi skorunuzu etkilmiyor. Cunku burada bazi kredi yada kredi karti basvurulari kredi skorunu etkiliyor ve iki yil boyunca ne kadar red aldiginiz veya kabul aldiginiz sistemde kayitli oluyor. Cok sik basvurmak da bazen red sebebi olabiliyor.

    Ben Capital one dan da secured olmayan turkiyedeki mantikla kredikarti aldim, kredi skorum olusmasi icin cok faydali oldu. Kredi skorunun olusmasinda ve yukselmesinde sahip oldugunuz kredi kartlari, bu kredi kartlarininin limitine oranla harcama miktariniz, odemeleri duzenli yapmaniz, vb, durumlar olumlu etki sagliyor. Bu nedenle farkli kredi kartlarina sahip olmak avantaj, ama elbette harcamalari takip ederek limit asimi ve odemeleri gecirmemek gerekiyor,
    umarim faydali olmustur bu aciklamalar.


  • @oprmngr Evet kredi skoru icin secured kredi kart veya normal kredi karti olmasi gerekiyor. en az 6 ay kullandiktan sonra kredi skoru olusmaya baliyor, duzenli odeme yapmak ve limitlerde degilde liminizin belli kismini harcamak ve harcadiginiz miktari duzenli sekilde kapatmak kredi skorunuza olumlu karki saglayacaktir.

  • ⭐⭐

    @suzmanoglu Evet tesekkurler. 5 sene sonra gelen bi mesaj oldu ama tesekkur ederim yine de haha 😃


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 6
  • 3
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum