Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri


  • @tolgasatir çok teşekkür ederim sizede başarılar dilerim


  • @yagmuzengn vizeniz hayırlı olsun.Yeni yaşantınızda başarılar dilerim.Darısı başımıza


  • @uvvbay vizeniz hayırlı olsun yeni yaşantınızda başarılar dilerim


  • @uvvbay Vizeniz hayırlı olsun Amerikadaki hayatınızda bol şanslar


  • Merhabalar herkese, geçen hafta 3 Mart 08:45 de mülakatım vardı ve başarılı bir şekilde geçti. Sürecimi anlatmam gerekirse, 27 Şubat günü sağlık muayenemi tamamladım ve 385 dolar ödeme yaptım. Vize için konsolosluğa gittiğimde biraz heyecanlıydım, kapı önünde kalabalık bir sıra vardı. İlk başta sıranın en arkasına geçip bekledim ama daha sonra sıranın bi önemi olmadığını saate göre aldıklarını öğrendim :D Konsolosluğa giriş yaptıktan sonra beni vize ücretini ödemem için vezneye yönlendirdiler. 330 dolar vize ücretini ödedikten sonra sıra fişi verdiler ve yan tarafa geçmemi oradan arkadaşların yardımcı olacağını söylediler. Yan tarafa geçtiğimde orada ki bankolardan birinde elimdeki sıra numarasının yandığını gördüm fakat ödemeyi yaptıktan hemen sonra sıranın geleceğini düşünmemiştim o yüzden bi an afallayıp elimdeki fişi tekrar kontrol ettim. Sonrasında numaramın yandığı bankoya evraklarımı teslim etmek için geçtim fakat bankoda görevli olan kadın pasif agresif bi şekilde numaranın yandığını görüyorsun neden etrafına bakınıyorsun gibi bir şey söyledi. Kadın böyle bir giriş yapınca açıkcası daha çok gerildim, kusura bakmamasını daha şimdi ödememi yaptığımı ve sıramın hemen gelmesini beklemediğimi söyleyip benden istediği evrakları teslim ettim. Tahmin edersiniz ki banka hesap dökümü, askerlik belgesi vs. derken elimde bi dünya evrak vardı ve istediği evrakları bulmaya çalışırken yapışan kağıtları ayırmak için uğraşırken yine pasif agresif bi şekilde çabuk olursan iyi olur dedi. Yine kusura bakmayın diyip devam ettim. Sonrasında ingilizce bilip bilmediğimi sordu biliyorum diyince küçümser bi tavırla "Ha yani ingilizce yapıcaksınız görüşmeyi" dedi. Bende evet ingilizce yapıcam dedim. Yani anlayamadığım bi şekilde kadın çok sert ve ters davrandı. Sonrasında vize görüşmesi için sıramın gelmesini bekledim ama bu kadın yüzünden sinirlerim iyice gerilmişti açıkcası. Neyse ki vize görüşmemi yaptığım kadın çok nazik ve güler yüzlü birisiydi. Görüşmem neredeyse 2-3 dakika falan sürdü. Klasik ilk olarak yeminle başladık ve sonrasında Amerikada nerede yaşayacağımı sordu. Bende yazılımcı olduğumu, gitmeden önce iş başvuruları yapacağımı ve buna göre gideceğim şehri seçeceğimi söyledim. O da cevap olarak vizenizi onayladım dedi ve görüşmemiz bitti. :D Bu kadar kısa sürdüğüne bi an şaşırdım ama teşekkür edip ayrıldım. Özet olarak evraklarımı alan kadın dışında tüm süreç oldukça güzel geçti. Darısı mülakat bekleyen herkesin başına umarım herkes hayallerine en kısa sürede kavuşur.


  • @efecandir Tebrik ederim.Vizeniz hayırlı olsun


  • @efecandir vizeniz hayırlı olsun, evrak alan kadının agresifliği meşhur dert etmeyin siz mutlu sona ulaşmış durumdasınız sonuçta. Amerikadaki hayatınızda bol şanslar


  • @efecandir Hayırlara vesile olsun


  • @efecandir, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar herkese, geçen hafta 3 Mart 08:45 de mülakatım vardı ve başarılı bir şekilde geçti. Sürecimi anlatmam gerekirse, 27 Şubat günü sağlık muayenemi tamamladım ve 385 dolar ödeme yaptım. Vize için konsolosluğa gittiğimde biraz heyecanlıydım, kapı önünde kalabalık bir sıra vardı. İlk başta sıranın en arkasına geçip bekledim ama daha sonra sıranın bi önemi olmadığını saate göre aldıklarını öğrendim :D Konsolosluğa giriş yaptıktan sonra beni vize ücretini ödemem için vezneye yönlendirdiler. 330 dolar vize ücretini ödedikten sonra sıra fişi verdiler ve yan tarafa geçmemi oradan arkadaşların yardımcı olacağını söylediler. Yan tarafa geçtiğimde orada ki bankolardan birinde elimdeki sıra numarasının yandığını gördüm fakat ödemeyi yaptıktan hemen sonra sıranın geleceğini düşünmemiştim o yüzden bi an afallayıp elimdeki fişi tekrar kontrol ettim. Sonrasında numaramın yandığı bankoya evraklarımı teslim etmek için geçtim fakat bankoda görevli olan kadın pasif agresif bi şekilde numaranın yandığını görüyorsun neden etrafına bakınıyorsun gibi bir şey söyledi. Kadın böyle bir giriş yapınca açıkcası daha çok gerildim, kusura bakmamasını daha şimdi ödememi yaptığımı ve sıramın hemen gelmesini beklemediğimi söyleyip benden istediği evrakları teslim ettim. Tahmin edersiniz ki banka hesap dökümü, askerlik belgesi vs. derken elimde bi dünya evrak vardı ve istediği evrakları bulmaya çalışırken yapışan kağıtları ayırmak için uğraşırken yine pasif agresif bi şekilde çabuk olursan iyi olur dedi. Yine kusura bakmayın diyip devam ettim. Sonrasında ingilizce bilip bilmediğimi sordu biliyorum diyince küçümser bi tavırla "Ha yani ingilizce yapıcaksınız görüşmeyi" dedi. Bende evet ingilizce yapıcam dedim. Yani anlayamadığım bi şekilde kadın çok sert ve ters davrandı. Sonrasında vize görüşmesi için sıramın gelmesini bekledim ama bu kadın yüzünden sinirlerim iyice gerilmişti açıkcası. Neyse ki vize görüşmemi yaptığım kadın çok nazik ve güler yüzlü birisiydi. Görüşmem neredeyse 2-3 dakika falan sürdü. Klasik ilk olarak yeminle başladık ve sonrasında Amerikada nerede yaşayacağımı sordu. Bende yazılımcı olduğumu, gitmeden önce iş başvuruları yapacağımı ve buna göre gideceğim şehri seçeceğimi söyledim. O da cevap olarak vizenizi onayladım dedi ve görüşmemiz bitti. :D Bu kadar kısa sürdüğüne bi an şaşırdım ama teşekkür edip ayrıldım. Özet olarak evraklarımı alan kadın dışında tüm süreç oldukça güzel geçti. Darısı mülakat bekleyen herkesin başına umarım herkes hayallerine en kısa sürede kavuşur.

    hayırlı olsun başarılar dilerim. biraz poker sevgisi seziyorum.


  • Merhabalar, ben green card başvurusu yaparken ismim Semanur'du. Sonradan e-devlet üzerinden ismimi Sema Nur şeklinde ayırdım. Green card çıkarsa sgk dökümleri, eski ehliyet fotokopisi vs göstersem sorun yaşar mıyım acaba arkadaşlar?

  • ⭐⭐⭐

    @Semooos Yanlis basliktasiniz. DV2024 Sohbet odasinda sorabilirsiniz.


  • Merhaba, bir konu hakkında bilgi istiyorum, mülakat için konsolosluğa gittiğimizde kişi başı 330$ vize ücreti isteniyor, bu 330$ parayı mülakat olumlu sonuçlanırsa mı yatırıyoruz yoksa olumlu veya olumsuz fark etmez görüşme öncesi mi yatırıyoruz.
    Ben 4 kişilik bir aileyim, ben eşim ve 2 adet biri 8 diğeri 12 yaşında çocuğum var. Mülakatın olumsuz geçme ihtimali var mı?


  • @A-Faruk vizeniz hayırlı olsun ailenizle birlikte güzel günleriniz olsun.


  • @Halit-kızoğlu vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @alberty vizeniz hayırlı olsun tebrikler.


  • @yagmuzengn tebrikler vizeniz hayırlı olsun.


  • @Eiffel-65 vizeniz hayırlı olsun yeni yaşantınızda başarılar dilerim.


  • @uvvbay vizeniz hayırlı olsun tebrikler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ttayfun mülakata başlamadan önce ödüyorsunuz. Daha sonra evrakları teslim ediyorsunuz. Ondan sonra mülakat için sizleri davet ediyorlar. Olumsuz olması için sizin sabıka kaydı dolu olması gerekiyor yada evraklar da hayati hatalar olması gerekiyor. Yoksa eksiklik görürlerse zaten sizlere eksiklikleri tamamlamanız için zaman veriyorlar. Bu yüzden olumsuz olması çok mümkün değil. Ayrıca ilk girişte sizlere bu paranın geri alınamayacağını yazan kağıdı okutuyorlar. Geri isteme gibi bir durum söz konusu değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semooos merhaba @lumos bahsettiği gibi 2023 ile başlayan sayfalarda kazanan kişiler yazdıkları için sizler soruları aşağıdaki kazanamayan yada ilk defa başvuru yapanların takıldığı sayfa da sorabilirsin. Bu arada e devlet sonuç kısmının çıktısını diğer saydığın evrakları getirirsen bir sorun olmaz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5358/dv2024-sohbet-odası/17848?_=1678194593418


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    207k Bakış
    Emirhan 1E
    Merhabalar 1)Bankadan alınan hesap dökümüm e imzalı kaşeli imzalı vermiyrorlar mülakatta bir srun yaşar miyım? 2)Alınan imza sirküleri türkçe olarak verildi diyelim bir problem yaşar mıyım hnk mülakatımda yoksa cevirmek gerekli mi ?
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 11 Oy
    1k İleti
    207k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum