Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• @A-Faruk tebrikler her ne kadar şimdilik vizeniz basılı olmasada bütün işlemleri atlatmışsınız en kısa zamanda vize basılı pasaportlarınızıda alırsınız umarım, yeni hayatınızda bol şanslar

• Çok teşekkür ederim Emre Bey. Umarım sizin de süreciniz sorunsuz bir şekilde sonuçlanır. Emekleriniz ve yardımlarınız unutulmaz.

• ⭐⭐⭐

@A-Faruk Vize basili pasaportlariniza en kisa surede kavusmaniz dilegiyle, hayirli olsun.

• 3.Başvurumun sonunda kazandığım green card sürecim sonunda olumlu sonuçlandı 😊.
    3 marta olan mülakatımız için istanbul dan 28 şubat akşamından yola çıktık 1 marta unganlar randevumuz için . Daha önce önce yer ayırttığımız( ınn house loft spa ) hotele gittik .
    Unganlara 8 km
    Konsolosluğa 12 km uzaklıklıkta .hotele 10 üzerinde 7 verebilirim . Unganlar için : kovid 19 aşı kartları , bebeğin aşı kartı ve pasaportları istediler bizden ve CN .1 marta sağlık kontrollerimiz yaptıktan sonra toplam da 2 yetişkin 1 bebek .1000 $ ödeme yaptık ama ben kredi kartında ₺ olarak ödedim . Süreç boyunca iki şeyden korktum.
    1.sonradan evlenmek.
    2.askerlik sorunu.
    İlk önce tecil hakkım olmadığı için mülakat aldıktan sonra kaçak durumuna düştüğümü e devlette farkettim . Gucarslan bey yardımı ile hemen askerlik şubesinde gidip askerlik başvurusu yapıp maune olduktan sonra askerlik belgesini aldım .( yoklama olduktan sonra 3 ay sonra askere gönderiyorlardı bunu biliyordum ve hakkında herhangi bir mahkemen yoksa yurt dışına çıkabilirsin dedi .) evlilik sürecim ise oda mülakat almadan önce 1 ay falan sonra resmi evliliğimiz yaptık daha önce imam nikahımız vardı (8 ay önce) yani bebek olacağı için korkmuyordum çünkü en büyük kanıtımız bebeğimiz olacaktı ki mülakata gittiğimizde bebeğimiz iki aylıktı ama gene mülakat iki adet aile ile beraber çekilmiş fotoğrafları götürdük .
    09:15 olan randevumuza saat 08:30 gittik çok kalabalıktı ve hava soğuktu hemen arabaya geri döndük biraz bekledik ve saat tam dokuzda pasaportlarımız teslim ettikten sonra gene sıraya girdik ve isime göre çağırıyorlardı. Önce evrakları teslim ettik sonra vize ödemesi oluyor. İçeriye evrak götürme sıkıntısı olmadığı için yanıma birsürü evrak almıştım ne olur ne olmaz diye ama sadece alta yazdıklarımı istediler .
    EVRAKLAR :
    1 Pasaportlar ( fotokopilerini istemediler .)
    2. Adli sicil kayıtları ingilizce
    3 .Vukuatlı nufus kayıt örnekleri( 2 aylık bebeğimiz içinde nufus kayıt örneği istediler olmadığını belirtim ordaki görevli kendisi gidip hemen eşiimin nufus kayıt örneğini sağolsun çoğaltı bebek için )
    4. Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopileri .
    5 .Diploma orijinalı ve fotokopisi (ön lisan mezunu olmama rağmen lise diplomamıda istediler .)
    6. Vize ücretleri kişi başı 330 $
    7 .Unganlar sağlık raporları .
    8. 2 adet (51X51) fotoğraf
    9. son 6 aylık banka hesap dökümanı( imza sirkülerini almadılar sordum ama ıslak imza varsa imza sirkülerine gerek yok dedi .)
    10 .doğum raporu bebek için.
    Romanya’da kaldığım için romanya için adli kaydını istedi bende sadece 5 ay kaldım dedim ha tamam gerek yok dedi . Eğer 6 aydan fazla yurt dışı da kalırsanız almak zorundasınız. MÜLAKAT GELİRSEK ;Türkçe mi veya ingilizce mi yapmak isterseniz ? heyecandan yanlış cevaplarım diye ingilizce yeterli olmasına rağmen türkçe olsun garanti olsun dedim . Konsolos görevlisinin yanında türkçe tercüman vardı bizlere aktarmak için , sonra soruları sormaya başlayınca ingilizce bende hemen ingilizce cevap verdim ve böyle devam etti sonra kendisi söyledi ingilizceniz güzel neden türkçeyi seçtiniz 😊.
    MÜLAKATTA SORULAN SORULAR:
    Ne kadar paranız var ? 37 bin $ 100 bin ₺ gösterdik .
    Nereye gideceksiniz amerika’da ? Şikago
    Tanıdığınız var mı amerika’da ? Evet var . bir arkadaşımız akrabamız var .
    Nerede yaşıyorsunuz ?istanbul
    Ne iş yapıyorsunuz ? Garsonluk
    Amerika’da Ne iş yapacaksınız ? İlkönce garsonluk vbb gecici işler sonra kendi mesleğim yapacağım .
    İkimizede sadece bir evliliğiniz var değil mi ? diye sordu . Evet dedik ikimizde

Kısaca kişisel yorumum şu : evrağınız tam ise ve iyi bir profile sahipseniz hiç stres , ve kasmanıza gerek yok çok rahat geçiyor görüşmem red edilen kimse görmedim. Sanırım sorularda formalite icabı . Bunu okuyupta mülakat bekleyen herkes inşallah tez zamanda hayallerinize kavuşursunuz bol şanslar 😊🙏

• @Halit-kızoğlu tebrik ederim yeni yaşantınızda başarılar dilerim. Darısı bizlere :)

• @A-Faruk Tebrik ederim yeni yaşantınızda başarılar dilerim

• @Halit-kızoğlu vizeleriniz hayırlı olsun, yeni yaşamınızda bol şanslar

• @A-Faruk yeni hayatınızda başarılar bol şans. Amerika’da bir adres ve telefon no belirtmediniz bu zorunlu değildir. Greencard ın geleceği adres ile ilgili yorumunuzu doğru okudum değilmi herhangi bir adres belirtmesekte olur yani.

• Teşekkür ederim. Umarım siz de en kısa zamanda aynı duyguları yaşarsınız. Adres vermeniz zorunlu, zaten DS-260 ve AIS formunda bu adresleri belirtiyorsunuz. Mülakattan önce evrak tesliminde de bu adresi soruyorlar. Ben bir kağıda yazmıştım, o kağıdı verdim. İlave olarak telefon numarası da sordular. Açıkçası bu soruya hazırlıklı değildim. Belki de deneyimlerde çok dikkat etmediğim bir ayrıntıydı. Amerika numaram yok şu anda dedim. Türkiye numaramı versem olur mu dedim, hayır Amerika numarası olması gerekiyor dediler. Zorunlu değil dilerseniz boş bırakabiliriz dediler. Boş bırakalım o zaman dedim.

• Merhaba Arkadaşlar,
    Birkaç hafta önceki Mülakat deneyimimi ancak paylaşma fırsatı buluyorum. Görüşme gününde geç kalmamak için 1.5 saat önceden taksi ile konsolosluğa doğru yola çıktım, taksici yeni açılan Büyükelçiliğin yerini bilmez diye JW Marriott oteline taksi ile gidip oradan Büyükelçiliğe kendim yürüdüm. Mülakat saatimden ortalama 1 saat önce Büyükelçiliğin önüne vardım. Malzemesini (telefon, çanta vb) bırakmak isteyen arkadaşlar varsa ben elçiliğin önündeki köfteciye bıraktım (50tl karşılığında çanta bırakabiliyorsunuz). Sırada bekleyenlerin söylediğine göre yandaki otoparkta da bir araba aynı şekilde belli bir ücret karşılığında emanet alabiliyor. Ben 1 saat erken gitmeme rağmen sıra çok uzun olduğu için içeri girmem hayli uzun sürdü. Hiçbir yerde saat olmadığından bilemiyorum ancak ortalama 45 dakika sonra içeri girebilmişimdir. Üzerimde kolye, yüzük ve küpe vardı ve hiçbiri sorun olmadı. Hepsini çıkartıp güvenlikten geçtikten sonra tekrar alabiliyorsunuz. Bahçeden yürüyüp ana binaya giriş yaptım. Vize ücreti ödemesi ve dosya teslimimi yapıp beklemeye başladım. Bu süreçte etraftaki insanlarla konuşarak heyecanımı bir nebze yenmiştim. İçerideki görevlilerden, güvenliklere kadar herkes çok nazikti ve yardımcı oldular. Nihayet ekranda numaram yandı ve numaramın yandığı vezneye gittim.
    Merhabalaştıktan sonra konuşma tamamen İngilizce bir şekilde devam etti. İngilizce bilip bilmediğimi sordu. Deneyebileceğimi söyledim, deneyebiliriz gibi görünüyor dedi. Amerika'daki planlarından bahseder misin, Orada iş olarak ne iş yapmayı planlıyorsun gibi genel soruları sordu. Detaylı bir şekilde anlattım. Belgelerimi gösterip tek tek teyit etmemi istedi. Vizenizi onaylıyorum dedi. Gayet sempatik bir görevliydi ve konuşma sohbet havasında geçti. Gerçekten denildiği gibi stres yapmaya hiç gerek yokmuş. Bu süreçte sorularıma sabırla cevap veren yöneticilere ve üyelere teşekkürler. Umarım isteyen herkes bu mutluluğu yaşar.

• @Halit-kızoğlu hayırlı olsun vizeniz yeni hayatınızda yeni yeriniz de başarılar diliyorum 🙏

• @cebrailoz teşekkürler abi desteğin için .

• @FreeMen inanın nj dedik ama bakiniyoruz kısmet olursa inş haziranda geleceğiz. Çok teşekkür ederiz.

• @Halit-kızoğlu hayırlı olsun,aynı otellde kalmişiz ama rezalet otel 7 çok iyi puan 😱

• Merhabalar. Benim aslında 2 tane çok merak ettiğin bir şey var.

1. Si benim arkadaşım ocakta mülakata girdi ve sıralaması beş binlerdeydi. Bazı CN lar beş binden daha düşük olmasına rağmen daha yeni giriyorlar mülaka. Bunun nedeni ne olabilir? Bana mantıklı gelmiyor.
    2. si bunu çok okuyorum forumda. Diyorlar ki ankara çok yavaş ilerliyor. Bir bilene sordum acaba ankara diğer ülkelere göre daha mı yavaş bu sebeple daha mı az mülakat veriyor? Böyle düşünüyorsan hiç gitme abd ye abd nin çalışma prensibi bu olabilir mi sence dedi. KCC veriyor sonuçta bu mülakat tarihlerini. Ankaraya dese bu ay 10 bine kadar olan kişilerden şu şu numaralar sende onlara mülakat veriyorum. Ankara bunu yavaştan alabilir mi sizce? Bu konuda aydınlatan olırsa çok memnun olurım.

• @Ozan-D, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar. Benim aslında 2 tane çok merak ettiğin bir şey var.

1. Si benim arkadaşım ocakta mülakata girdi ve sıralaması beş binlerdeydi. Bazı CN lar beş binden daha düşük olmasına rağmen daha yeni giriyorlar mülaka. Bunun nedeni ne olabilir? Bana mantıklı gelmiyor.
    2. si bunu çok okuyorum forumda. Diyorlar ki ankara çok yavaş ilerliyor. Bir bilene sordum acaba ankara diğer ülkelere göre daha mı yavaş bu sebeple daha mı az mülakat veriyor? Böyle düşünüyorsan hiç gitme abd ye abd nin çalışma prensibi bu olabilir mi sence dedi. KCC veriyor sonuçta bu mülakat tarihlerini. Ankaraya dese bu ay 10 bine kadar olan kişilerden şu şu numaralar sende onlara mülakat veriyorum. Ankara bunu yavaştan alabilir mi sizce? Bu konuda aydınlatan olırsa çok memnun olurım.

Merhaba

1. DS formlarını geç submit ettikleri için daha sonradan mülakat alıyorlar
    2. O sorduğunuz bilen çok bir şey bilmiyor anlaşılan, Ankara KCCye sayıyı ve tarihleri verir bana şu kadar kişinin dosyasını yolla der ve mülakat dağıtılır yani kaç kişi olacağına Ankara karar verir

Ek olarak sorularınızı lütfen ilgili konu başlıklarında sorunuz.

• @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Peki son bir şey sormak istiyorum. 2. Cevabınıza istinaden. Peki bu dediğiniz gibi olduğunu siz nasıl biliyorsunuz? Kime güveneceğimi bilmek için soruyorum.

• @soyerelma teşekkürler kahvaltısı iyiydi açık büfe bide sakindi biz gittiğimizde temizlik iyi değildi .

• Sevindirdiniz vallaha bizi - hafta sonu 2 mülakat deneyimi yaşayan ve vizeyi hak eden 2 talihli arkadaşlarımızın süreçlerini dinlemek gerçekten çok zevkli idi .
    Sizlerle beraber bizde bu süreci yaşamış gibi oluyoruz inanın.
    Şansınız bol kalan hayatlarınızda Amerika da mutlu ve kazançlı bir yaşam diliyorum .

• @Halit-kızoğlu vizeniz hayırlı olsun.Bol şans yeni hayatınızda

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k