Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tolgasatir çok teşekkür ederim sizede başarılar dilerim


  • @yagmuzengn vizeniz hayırlı olsun.Yeni yaşantınızda başarılar dilerim.Darısı başımıza


  • @uvvbay vizeniz hayırlı olsun yeni yaşantınızda başarılar dilerim

  • ⭐⭐⭐

    @uvvbay Vizeniz hayırlı olsun Amerikadaki hayatınızda bol şanslar


  • Merhabalar herkese, geçen hafta 3 Mart 08:45 de mülakatım vardı ve başarılı bir şekilde geçti. Sürecimi anlatmam gerekirse, 27 Şubat günü sağlık muayenemi tamamladım ve 385 dolar ödeme yaptım. Vize için konsolosluğa gittiğimde biraz heyecanlıydım, kapı önünde kalabalık bir sıra vardı. İlk başta sıranın en arkasına geçip bekledim ama daha sonra sıranın bi önemi olmadığını saate göre aldıklarını öğrendim 😃 Konsolosluğa giriş yaptıktan sonra beni vize ücretini ödemem için vezneye yönlendirdiler. 330 dolar vize ücretini ödedikten sonra sıra fişi verdiler ve yan tarafa geçmemi oradan arkadaşların yardımcı olacağını söylediler. Yan tarafa geçtiğimde orada ki bankolardan birinde elimdeki sıra numarasının yandığını gördüm fakat ödemeyi yaptıktan hemen sonra sıranın geleceğini düşünmemiştim o yüzden bi an afallayıp elimdeki fişi tekrar kontrol ettim. Sonrasında numaramın yandığı bankoya evraklarımı teslim etmek için geçtim fakat bankoda görevli olan kadın pasif agresif bi şekilde numaranın yandığını görüyorsun neden etrafına bakınıyorsun gibi bir şey söyledi. Kadın böyle bir giriş yapınca açıkcası daha çok gerildim, kusura bakmamasını daha şimdi ödememi yaptığımı ve sıramın hemen gelmesini beklemediğimi söyleyip benden istediği evrakları teslim ettim. Tahmin edersiniz ki banka hesap dökümü, askerlik belgesi vs. derken elimde bi dünya evrak vardı ve istediği evrakları bulmaya çalışırken yapışan kağıtları ayırmak için uğraşırken yine pasif agresif bi şekilde çabuk olursan iyi olur dedi. Yine kusura bakmayın diyip devam ettim. Sonrasında ingilizce bilip bilmediğimi sordu biliyorum diyince küçümser bi tavırla "Ha yani ingilizce yapıcaksınız görüşmeyi" dedi. Bende evet ingilizce yapıcam dedim. Yani anlayamadığım bi şekilde kadın çok sert ve ters davrandı. Sonrasında vize görüşmesi için sıramın gelmesini bekledim ama bu kadın yüzünden sinirlerim iyice gerilmişti açıkcası. Neyse ki vize görüşmemi yaptığım kadın çok nazik ve güler yüzlü birisiydi. Görüşmem neredeyse 2-3 dakika falan sürdü. Klasik ilk olarak yeminle başladık ve sonrasında Amerikada nerede yaşayacağımı sordu. Bende yazılımcı olduğumu, gitmeden önce iş başvuruları yapacağımı ve buna göre gideceğim şehri seçeceğimi söyledim. O da cevap olarak vizenizi onayladım dedi ve görüşmemiz bitti. 😃 Bu kadar kısa sürdüğüne bi an şaşırdım ama teşekkür edip ayrıldım. Özet olarak evraklarımı alan kadın dışında tüm süreç oldukça güzel geçti. Darısı mülakat bekleyen herkesin başına umarım herkes hayallerine en kısa sürede kavuşur.


  • @efecandir Tebrik ederim.Vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @efecandir vizeniz hayırlı olsun, evrak alan kadının agresifliği meşhur dert etmeyin siz mutlu sona ulaşmış durumdasınız sonuçta. Amerikadaki hayatınızda bol şanslar


  • @efecandir Hayırlara vesile olsun


  • @efecandir, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar herkese, geçen hafta 3 Mart 08:45 de mülakatım vardı ve başarılı bir şekilde geçti. Sürecimi anlatmam gerekirse, 27 Şubat günü sağlık muayenemi tamamladım ve 385 dolar ödeme yaptım. Vize için konsolosluğa gittiğimde biraz heyecanlıydım, kapı önünde kalabalık bir sıra vardı. İlk başta sıranın en arkasına geçip bekledim ama daha sonra sıranın bi önemi olmadığını saate göre aldıklarını öğrendim 😃 Konsolosluğa giriş yaptıktan sonra beni vize ücretini ödemem için vezneye yönlendirdiler. 330 dolar vize ücretini ödedikten sonra sıra fişi verdiler ve yan tarafa geçmemi oradan arkadaşların yardımcı olacağını söylediler. Yan tarafa geçtiğimde orada ki bankolardan birinde elimdeki sıra numarasının yandığını gördüm fakat ödemeyi yaptıktan hemen sonra sıranın geleceğini düşünmemiştim o yüzden bi an afallayıp elimdeki fişi tekrar kontrol ettim. Sonrasında numaramın yandığı bankoya evraklarımı teslim etmek için geçtim fakat bankoda görevli olan kadın pasif agresif bi şekilde numaranın yandığını görüyorsun neden etrafına bakınıyorsun gibi bir şey söyledi. Kadın böyle bir giriş yapınca açıkcası daha çok gerildim, kusura bakmamasını daha şimdi ödememi yaptığımı ve sıramın hemen gelmesini beklemediğimi söyleyip benden istediği evrakları teslim ettim. Tahmin edersiniz ki banka hesap dökümü, askerlik belgesi vs. derken elimde bi dünya evrak vardı ve istediği evrakları bulmaya çalışırken yapışan kağıtları ayırmak için uğraşırken yine pasif agresif bi şekilde çabuk olursan iyi olur dedi. Yine kusura bakmayın diyip devam ettim. Sonrasında ingilizce bilip bilmediğimi sordu biliyorum diyince küçümser bi tavırla "Ha yani ingilizce yapıcaksınız görüşmeyi" dedi. Bende evet ingilizce yapıcam dedim. Yani anlayamadığım bi şekilde kadın çok sert ve ters davrandı. Sonrasında vize görüşmesi için sıramın gelmesini bekledim ama bu kadın yüzünden sinirlerim iyice gerilmişti açıkcası. Neyse ki vize görüşmemi yaptığım kadın çok nazik ve güler yüzlü birisiydi. Görüşmem neredeyse 2-3 dakika falan sürdü. Klasik ilk olarak yeminle başladık ve sonrasında Amerikada nerede yaşayacağımı sordu. Bende yazılımcı olduğumu, gitmeden önce iş başvuruları yapacağımı ve buna göre gideceğim şehri seçeceğimi söyledim. O da cevap olarak vizenizi onayladım dedi ve görüşmemiz bitti. 😃 Bu kadar kısa sürdüğüne bi an şaşırdım ama teşekkür edip ayrıldım. Özet olarak evraklarımı alan kadın dışında tüm süreç oldukça güzel geçti. Darısı mülakat bekleyen herkesin başına umarım herkes hayallerine en kısa sürede kavuşur.

    hayırlı olsun başarılar dilerim. biraz poker sevgisi seziyorum.


  • Merhabalar, ben green card başvurusu yaparken ismim Semanur'du. Sonradan e-devlet üzerinden ismimi Sema Nur şeklinde ayırdım. Green card çıkarsa sgk dökümleri, eski ehliyet fotokopisi vs göstersem sorun yaşar mıyım acaba arkadaşlar?

  • ⭐⭐

    @Semooos Yanlis basliktasiniz. DV2024 Sohbet odasinda sorabilirsiniz.


  • Merhaba, bir konu hakkında bilgi istiyorum, mülakat için konsolosluğa gittiğimizde kişi başı 330$ vize ücreti isteniyor, bu 330$ parayı mülakat olumlu sonuçlanırsa mı yatırıyoruz yoksa olumlu veya olumsuz fark etmez görüşme öncesi mi yatırıyoruz.
    Ben 4 kişilik bir aileyim, ben eşim ve 2 adet biri 8 diğeri 12 yaşında çocuğum var. Mülakatın olumsuz geçme ihtimali var mı?


  • @A-Faruk vizeniz hayırlı olsun ailenizle birlikte güzel günleriniz olsun.


  • @Halit-kızoğlu vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @alberty vizeniz hayırlı olsun tebrikler.


  • @yagmuzengn tebrikler vizeniz hayırlı olsun.


  • @Eiffel-65 vizeniz hayırlı olsun yeni yaşantınızda başarılar dilerim.


  • @uvvbay vizeniz hayırlı olsun tebrikler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ttayfun mülakata başlamadan önce ödüyorsunuz. Daha sonra evrakları teslim ediyorsunuz. Ondan sonra mülakat için sizleri davet ediyorlar. Olumsuz olması için sizin sabıka kaydı dolu olması gerekiyor yada evraklar da hayati hatalar olması gerekiyor. Yoksa eksiklik görürlerse zaten sizlere eksiklikleri tamamlamanız için zaman veriyorlar. Bu yüzden olumsuz olması çok mümkün değil. Ayrıca ilk girişte sizlere bu paranın geri alınamayacağını yazan kağıdı okutuyorlar. Geri isteme gibi bir durum söz konusu değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semooos merhaba @lumos bahsettiği gibi 2023 ile başlayan sayfalarda kazanan kişiler yazdıkları için sizler soruları aşağıdaki kazanamayan yada ilk defa başvuru yapanların takıldığı sayfa da sorabilirsin. Bu arada e devlet sonuç kısmının çıktısını diğer saydığın evrakları getirirsen bir sorun olmaz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5358/dv2024-sohbet-odası/17848?_=1678194593418


Benzer Başlıklar

  • 1189
  • 127
  • 296
  • 4311
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum