Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @TolgaBorakan en büyük suçlu imar affını veren şahıs


  • Herkese çok teşekkürler. Kimse yaşamasın bu acıyı. Ben, eşim ve 1.5 yaşındaki oğlumuz Kahramanmaraş’ta yaşıyorduk. Hayatımın en kötü günlerini yaşıyorum ne yazık ki. Evimiz gitti çalıştığım işyerimiz gitti. Hiç bilmediğim insanların evine sığındık Aksaray’a geldik. Elimizde avucumuzda birşeyimiz kalmadı. İnsan oğlu ne yazık ki bu gibi durumlarda fark ediyor aslında hiçbirşeye sahip olmadığını. En kıymetli şeyin sağlığı olduğunu. Bakalım zaman ne getirecek. Kafamızda bi dünya şey. Nerde iş buluruz nerde yaşarız paramız kaç gün idare edecek… bende düzenli GC başvuran birisi olarak şuan tek umudum bu kaldı. Bu acıyı kimsenin yaşamaması dileğiyle. Tekrardan hepinize teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @Bıyıhlı Cok geçmiş olsun Allah böyle bir acıyı tekrar yaşatmasın. Sizin için olayın psikolojik kısmını düşünemiyorum bile 🙁


  • @waterman o kısma girmiyorum bile


  • @Bıyıhlı buyuk gecmis olsun size de. Maalesef ates dustugu yeri yakiyor. Allah kimseye bir daha boyle buyuk bir aci yasatmasin insallah.

  • ⭐⭐

    Allah ölen kardeslerimize rahmet geride kalanlara sabir versin mekanlari cannet olsun.

  • ⭐⭐

    .....deprem oluyor,binalar yikiliyor.binlerce insan canindan oluyor, ondan sonra muteahhitler tutuklaniyorlar,tutuklanma ve hapise atilma,yasanan acilari can kayiplarini ve kaybedilen mallari geri getirmiyor......bir insaatci site veya buyuk bir bina yapimina basliyacaksa her adimda insaat tecrubeli kisiler tarafindan kontrol edilmeli....bu gun bile belli sehirlerde belediye elemanlari veya tecrubeli mimarlar gorevlendirilip her 10 binadan birini incelemelidir, kentlesme diye program cikardilar eski hasarli binalar tesbit edilip muteahhtilere ekmek cikardilar.


  • @crazycells küçük bir bilgiyi düzeltmek istiyorum. Ilk 24 saat değil. İLK ÜÇ GÜN devlet yoktu. HATAY/DEFNE

  • ⭐⭐⭐

    Bu depremde vefat eden tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum.
    Yaşadığımız felaketin büyüklüğünü anlatmak mümkün değil ! Anlatılmaz yaşanır ama Allah kimseye bunu yaşatmasın.
    Adıyaman , Maraş ve Hatay'a göre çok çok iyiyiz.
    Antep merkezde 5 , Pazarcık'ta 7 akrabamız enkaz altında vefat etti.
    Yaşıyor olduğumuza utandık 😞 sevinemedik.
    Rutinde olan bir çok şey karma karışık oldu.
    Kendi evlerimizde bırakın misafiri yedi yabancı gibiyiz, her an fırlamaya hazır vaziyette.
    Uyumamak için direniyoruz, uykuda depreme yakalanırız diye.
    Bedenlerimiz yorgunluk ve uykusuzluktan kendini kapatıncaya kadar gözlerimizi avizelerden ayıramıyoruz.
    Anlayacağınız ruh sağlığımız çok kötü.
    Kendimizi bir yere ait hissedemiyoruz.
    On günden fazla yemek boğazımdan geçmedi, montumu hiç çıkarmadım, ilk 15 gün ayakkabımı bile çıkarmadım.
    Depremin 6. günü annem kalp krizi geçirdi, 25 Şubat'ta hayata gözlerini yumdu. On saat öncesinde beraber oturup konuştuğum, sarıldığım annem o günün sabahında artık yoktu. Hâlâ kapı açılacak ve içeri girecek diye bekliyorum.
    Ama biliyorum ki gelemeyecek ve biz sağ kalanlar artık her nasılsa devam etmek zorundayız.

    Bu arada bütün dünyanın Gaziantep Depremi diye geçtiği ve merkez olarak Gaziantep/Şehitkamil/Sofalaca diye belirtilmesine rağmen bizimkiler Maraş diye anons ettiler. Benim şahsi fikrim sanayi kentinin boşalmasından korktular.
    Adıyaman/Besni ilçesine 3. gün sadece Polonya kurtarma ekibi gelebildi. Birçok köyde enkazların hala durduğu söyleniyor.
    Hatay'daki arkadaşımın anne babası ve bir çok kişinin hala kalacak yeri yok, içme suyu sorunu devam ediyormuş. Muhtar arkadaşımın anne babasını aynı partiden olmadığı için çadır listesine eklememiş ve bunu yüzlerine söylemiş. (İktidar partisi değil), Şikayet etmiş sonucu bekliyor.
    Bilemiyorum daha çok şey yazabilirim. Neyse.. Kendinize iyi bakın, sevdiklerinize sarılın.

  • ⭐⭐⭐

    @Programmer başınız sağolsun maalesef yaşanan deprem ihmalleri,bilime kulak vermemenin acı faturası olarak bütün milletimize kesilmiş oldu. Psikolojik faturasını ilerleyen yıllarda göreceğiz. Allah sabır versin, cok zor..


  • @Programmer Allah rahmet eylesin , başınız sağolsun. Yaşayanın da ölenin de çok büyük acılar çektiği bir afet.


  • @Bıyıhlı Geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın , korusun hepimizi. Umarım bu sene hayaliniz olan gc'yi kazanırsınız.


  • @Programmer başınız sagolsun ,size bol sabırlar diliyorum çok zor gerçekten,


  • @Programmer Basiniz sagolsun, sabirlar dilerim..


  • @Programmer Sözümün bittiği yerdeyim. Öncelikle geçmiş olsun ve başınız sağolsun. Size ve yakınlarınıza sabırlar diliyorum. Umarım bu sendrom ve paranoyadan bir an önce kurtulur, biraz normale dönersiniz. Allah’ın rahmeti merhum annenizin üzerine olsun.


  • @Programmer Ne diyeceğimi bilemiyorum başınız sağ olun, sabırlar dilerim.


  • EARL L. "BUDDY" CARTER
    First District of Georgia

    ENERGY AND COMMERCE COMMITTEE
    SUBCOMMITTEE ON HEALTH

    SUBCOMMITTEE ON ENVIRONMENT AND CLIMATE CHANGE

    SUBCOMMITTEE ON COMMUNICATIONS AND TECHNOLOGY

    HOUSE BUDGET COMMITTEE

    Congress of the United States // House of Representatives // Washington, DC 20515

    WASHINGTON, DC OFFICE
    2432 Rayburn House Office Building
    Washington, DC 20515
    (202) 225-5831

    SAVANNAH OFFICE
    6602 Abercorn Street
    Savannah, GA 31405
    (912) 352-0101

    BRUNSWICK OFFICE
    777 Gloucester Street
    Suite 410
    Brunswick, GA 31520
    (912) 265-9010

    March 8, 2023

    Mr. Ugur Kilinc
    Savannah, GA 31404-1749

    Dear Mr. Kilinc,

    Thank you for contacting me regarding the deadly earthquake in Turkey and Syria.

    I cannot overstate the horror, tragedy, and humanitarian crisis caused by the magnitude 7.8 earthquake that hit Turkey and Syria. As of right now, 45,089 people have lost their lives, with 115,000 injured. Infrastructure, buildings, business, and families have been greatly harmed by this terrible natural disaster.

    The Biden administration announced that immediate aid and personnel would be sent to assist in the ongoing recovery efforts. Congress will continue to monitor the developing situation, and my thoughts and prayers remain with those effected by this tragic event.

    I will be sure to keep your thoughts in mind moving forward. As always, it is an honor and privilege to represent the First Congressional District of Georgia.
    Sincerely,

    Congressman Buddy Carter
    Buddy Carter
    Member of Congress


  • Şu an LPR olarak Kongre Üyesi Buddy Carter Benim adıma Türkiye yardımlarını takip etmekte. Bu konu ile ilgili 2 adet email aldım. Bunlardan birisi bir önceki mesaj. Diğeri Türkiye’ye gönderilen yardımların yerine ulaştırılması ile ilgili. Bu konu ile ilgili Türkiye’nin başı ağrıyabilir. Bu konu gayet normal. Herkes yardımların yerine ulaşmaması nedeniyle sinirli ve yargı yolu açılabilir. İlk defa LPR olmama rağmen ABD Vatandaşının erişebileceği son noktayı gördüm. Benim adıma Vekilimin görevini ifa ettiğini gördüm. Kongre ‘de Carter tarafından yapılan konuşmada dolaylı da olsa İsmimin zikredilmesi garip bir duygu. Umarım Hükümetin ve sorumlu ilgili kurumların yaptığı kayıtsızlık , ilgisizlik ve ahlaksızlığa karşı verdiğimiz savaşta depremzede insanlarımız eski yaşamına bir an önce dönmesine yardımcı oluruz. Artık huzur bulmalarını istiyorum. Acıları haricinde diğer hiç bir sorunla uğraşmamalarını istiyorum.


  • @redsat2000 50 bin insan ölmüş ki kayıp olanları bu rakama dahil etmiyorlar, sayı 70 - 80 binden bahsediliyor. İhmalkarlık, yardımın çok geç gitmesi, kordinasoynsuzluk, liyakatsizlik kadar acı olanda yıllardır toplanan deprem vergisi, milyarlarca yapılan yardım ve bağış olduğu halde hala depremzedelere maliyetine 20 yıl kredi ile ev satma kararı almaları ve kızılay ( bağışlarla vergilerle ayakta kalan kurum )'ın parayla çadır satması, Olayın siyasi yönünü geçtim gerçekten ne kadar yardım yapıldığı önemli değil bu dakikadan sonra.Birileri kontrollü olarak o yardımları başka şekilde kullanıyor. Yapılan maddi yardımların akıbetinden emin bile değiliz.



Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum