Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.2k 438

• @fatmucu Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

Merhabalar ustadlar, butun mesajlara baktim ama goremedim, turist vizesiyle yeni bir ehliyet alabiliyor muyuz? Arac kullanmayi bilmiyorum, Texas da bi kac ay turistlik kalacagim sorulari indirip calisabilirim yardimci olursaniz cok sevinirim, iyi forumlar :)

Eger bir ehliyetiniz varsa genelde bunu kullanabiliyorsunuz kisa sureli oldugu icin. Eger yoksa tabii ki alabilirsiniz, eyaletinizdeki DMV bolumunden bilgi almalisiniz:

http://www.dps.texas.gov

http://www.dps.texas.gov/DriverLicense/documents/verifyingLawfulPresence.pdf

• Silinmis Mesaj.

@crazycells tesekkurler ustad, icerigi inceledigim zaman ;

B1/B2 Visa/BCC with I-94
    (Border Crosser Card , DSP-150,
    or “laser visa”)
    All of the following:
    ♦ Unexpired foreign passport,
    ♦ Visa (border crosser card), and
    ♦ I -94
    Note: Applicant must have an I-94 to be eligible because of the time and
    distance from the border restrictions for applicants who do not obtain an I-94.

Yani ilgili belgelerle Texas'da turist vizemle ehliyet alabilirim ( Daha once ehliyetimin olmadigini, arac kullanmayi bilmedigimi belirtmistim :)

Onun icin kursa gitmeniz gerekecek :) eminim cevrenizde surucu kurslari bulabilirsiniz.

• Ben hem state id, hem de Ehliyet aldim. İd 8 gunde falan geldi. Ehliyet de direksiyon testinden sonra 8-10 gun surdu. Ehliyet 30, id 10 dolar. İllinois real id veremiyor henuz, uyum asamasinda.

• Silinmis Mesaj.

@crazycells Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

@fatmucu Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

@crazycells tesekkurler ustad, icerigi inceledigim zaman ;

B1/B2 Visa/BCC with I-94
    (Border Crosser Card , DSP-150,
    or “laser visa”)
    All of the following:
    ♦ Unexpired foreign passport,
    ♦ Visa (border crosser card), and
    ♦ I -94
    Note: Applicant must have an I-94 to be eligible because of the time and
    distance from the border restrictions for applicants who do not obtain an I-94.

Yani ilgili belgelerle Texas'da turist vizemle ehliyet alabilirim ( Daha once ehliyetimin olmadigini, arac kullanmayi bilmedigimi belirtmistim :)

Onun icin kursa gitmeniz gerekecek :) eminim cevrenizde surucu kurslari bulabilirsiniz.

Ustad konu ile ilgili abd deki bi arkadasim turist vizesiyle ehliyet alamazsin diyo, ssn lazim diyor, ama burda yazdigi sekilde oyle bi bilgi yok kendisine bu belgeyi gosterecegim? Dogru mudur ?

Hayir SSN sizin icin sart degil; eger bir SSN'niz varsa Social security kartinizi gostermeniz gerekiyor ve bu zorunlu ama eger bir SSN'niz yoksa o durumda SSA'dan neden bir SSN'niz olmadigini aciklayan bir belge gostermeniz lazim.

Sanirim size gereken form L676 olacak, bunu bir social security office'e giderek almayi deneyebilirsiniz:
    https://secure.ssa.gov/poms.nsf/lnx/0100299020

Zaten ayrintili bilginin Texas DPS sitesinde yer aliyor olmasi lazim.

• Silinmis Mesaj.

@crazycells cok fazla gereksiz soru soruyorum sanirim ama tam olarak ogrenmek istedigim su ; turist vizemle atiyorum 10 gun sonra texastayim ve ehliyet almak istiyorum, daha once bir ehliyetim yok, texastan alacagim, arac kullanmayi bilmiyorum ve airbnb ile kiraladigim evde ya da bir otelde kaliyorum ve 1 aylik bi tatil surem var, bu sartlar altinda ehliyet alabiliyor muyum ? Sana cok zahmet veriyorum ustad :) tum emeklerin icin cok tesekkuler 😍

Ben sizi uzun sureli kalacak zannettim, bu dediginiz durumda almaniz zor olabilir; cunku islemleri bir gunde halledemiyorsunuz. Texas icin ayrintilari bilmiyorum ama misal New York icin once yazili sinava girip learners permit aliyorsunuz, daha sonra kursa gidip bir sertifika alip direksiyon sinavina basvuru yapiyorsunuz. Zaten onu -sansliysaniz- bir iki ay sonraya veriyor sistem, onu gectikten sonra 2 hafta icinde ehliyet size ulasiyor vs. vs.
    Yani sizin durumunuzda ehliyet almak mantikli degil, cunku ABD'de kaldiginiz sure icerisinde ehliyetin kendisi yetismeyecek size diye dusunuyorum. Ama genel anlamda turist vizesine sahip olmak , ehliyet almanizi engellemiyor.

Sizin yapmaniz gereken su an bulundugunuz ulkede (Turkiye?) bir ehliyet basvurusu yapmak ve ehliyeti almak, zaten bu ehliyeti ABD'de gecici seyahatinizde kullanabilirsiniz.

@crazycells cok fazla gereksiz soru soruyorum sanirim ama tam olarak ogrenmek istedigim su ; turist vizemle atiyorum 10 gun sonra texastayim ve ehliyet almak istiyorum, daha once bir ehliyetim yok, texastan alacagim, arac kullanmayi bilmiyorum ve airbnb ile kiraladigim evde ya da bir otelde kaliyorum ve 1 aylik bi tatil surem var, bu sartlar altinda ehliyet alabiliyor muyum ? Sana cok zahmet veriyorum ustad :) tum emeklerin icin cok tesekkuler 😍

Her yazinizda vurgulayarak "arac kullanmayi bilmiyorum" dediginizi farkettim, direksiyon sinavini nasil gececeksiniz? Sadece yazili sinavla ehliyet alamayacaginizi, arabayi nasil kullandiginiza gore verilecegini biliyorsunuzdur mutlaka. Texasta bulunacaginiz bir ay icinde kursa yazilmayi mi dusunuyorsunuz?

• Silinmis Mesaj.

• Silinmis Mesaj.

• Merhabalar bir sorum olacak.Bu duvardaki yazıları okurken gözlük kullanmamız bir sıkıntı oluşturuyor mu? Ben gözlüksüz önünü zor gören biriyimde :D (sağ 2.5 sol 4.5 numara) Yada gitmeden önce lazer tedavisiyle gözümü çizdirip gitmek mi mantıklı

• @fresky Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

Merhabalar bir sorum olacak.Bu duvardaki yazıları okurken gözlük kullanmamız bir sıkıntı oluşturuyor mu? Ben gözlüksüz önünü zor gören biriyimde :D (sağ 2.5 sol 4.5 numara) Yada gitmeden önce lazer tedavisiyle gözümü çizdirip gitmek mi mantıklı

Selam. Massascusetts'teki uygulama: Duvarda yazi falan yok. Evraklari teslim alan bankoda gorevli bayan ayak ustu hallediyor. Bankoya monte edilmis durbun bir gibi cihaz var. Ona bakiyorsunuz. Renkler degisiyor flash vs cakiyor. Parlayan isik gordun mu sagda mi solda mi gibi bir kac beylik soru. Halihazirda gozluk kullananlar icin uygulama baska olabilir. Benim tecrubem buydu. Kolay gelsin.

• Green Card sahipleri için TR deki ehliyetin geçerliliği eyaletten eyalete değişiyor biliyorum. Örneğin Virginia eyaleti için bu süre 3 ay olsun. Bu 3 aylık süre ilk girişten itibaren mi başlıyor. Ben 19 Ekim 2018 de ilk girişimi yaptım ve 1 hafta sonra döndüm. Nisanda 6 aylık süreyi doldurmadan hemen öncesi 2.nci girişimi yapmak istiyorum. 2.nci gidişimde araba kiralasam ve bir polis çevirmesi yada sorgulaması olsa "Süren geçmiş" diyerek cezayı yazar mı yoksa 2.nci girşten sonra 3 ay hakkım olur mu ?
    Teşekkürler,

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@arnblt Genelde bu sure ziyaret icin gidince degil kalici olarak yerlesip "resident" olduktan sonra basliyor. Kalici bir adres sahibi olduktan sonra diyebiliriz. Kira kontrati imzaladiginiz tarihi baz alabilirsiniz.

• @arnblt Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

Green Card sahipleri için TR deki ehliyetin geçerliliği eyaletten eyalete değişiyor biliyorum. Örneğin Virginia eyaleti için bu süre 3 ay olsun. Bu 3 aylık süre ilk girişten itibaren mi başlıyor. Ben 19 Ekim 2018 de ilk girişimi yaptım ve 1 hafta sonra döndüm. Nisanda 6 aylık süreyi doldurmadan hemen öncesi 2.nci girişimi yapmak istiyorum. 2.nci gidişimde araba kiralasam ve bir polis çevirmesi yada sorgulaması olsa "Süren geçmiş" diyerek cezayı yazar mı yoksa 2.nci girşten sonra 3 ay hakkım olur mu ?
    Teşekkürler,

Bahsettiginiz gibi eyaletten eyalete yabanci ulke ehliyetlerinin gecerlilik sureleri ve bu surelerin baslangic tarihleri (ornegin eyalet icin resident olma) farklilik gosteriyor.

• NY eyaleti "NY resident olursaniz 30 gun icinde NY ehliyeti almalisiniz" diyor. Ornegin:

"To live in a house, a home, an apartment, a room or other similar place in New York State for 90 days is considered "presumptive evidence" that you are a resident of New York State. A police officer can use this as evidence to issue a traffic ticket if you drive in New York State without a New York State driver license or vehicle registration.
    A judge considers the law and the evidence of your intent and decides if you are a resident of New York State. If you pay taxes or your children attend school in another state, a judge considers these facts to decide if your intent is to make New York a "fixed and permanent" residence. According to this law, students from other states or from other nations who attend school in New York State are usually not considered residents of New York. DMV does not decide if you are a resident of New York State, if you must get a New York State driver license, or if you must register your vehicle in New York State."

Ne vakit resident olunacagina dair detay: https://dmv.ny.gov/driver-license/drive-new-york-state

Buradaki onemli nokta, sizin LPR olup ulkeye Greencard ile girmeniz ancak henuz yerlesmemis olmaniz. Eger polis ehliyet nedeniyle ceza yazmaya kalkarsa da "o eyalette gecici olarak, bir gorusme, ziyaret, ev bakma, is gorusmesi vb gibi nedenle bulunup arac kullandiginizi" nazikce belirtmeniz gerekecektir. Konunun bu kadar uzamasi dusuk bir ihtimal ancak cok gerekirse ulkeye/eyalete girisinizin cok yeni oldugunu desteklemesi icin gelis ucus biletinizi gostermek ikna asamasinda yardimci olabilir. Polis buyuk ihtimalle sizin rahat ve guleryuzlu aciklamaniza istinaden anayisli davranacaktir; tamamen aksi yonde hareket edecek bir memurla karsilastiysaniz itirazinizi yargica yapmanizi soyleyebilir, bu durumda mukavemet gostermeyin.

• @Sharm çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

• @knnrn teşekkür ederim

• Ek bilgi, Michigan eyaletinde Türk sürücü belgenizi gösterip yazılı ve sürüş sınavına girebiliyorsunuz. Yazılı sınavı geçerseniz 30 günlük bir süreniz oluyor sürüş sınavına girmek için ama sakın ola ki bu tarih aralığını kaçırmayın yoksa sınava tekrar giriyorsunuz. Ben yaz yoğunluğuna denk geldiği için sürüş testimi alamadım ve sınava tekrar girdim. Bu Secretary of State denilen kurumda gerçekten dünyanın en gerizekalı insanları çalışıyor. Üzerinde İngilizce Driving Licence yazan yeni ehliyete bakıp, ben bunun nasıl sürücü belgesi olduğunu anlayayım felan diyebiliyorlar.

TR'de ehliyeti olanlar için gerekli belgeler.

• SSN,
    • Ikamet adresinize gelmiş 2 adet mektup, banka ekstresi vs
    • Pasaport ve Green Card'ınız (Green Card'ınız gelmemişse pasaportunuzdaki damga)
    • TR'deki ehliyetiniz.

Sürüş sınavı 50 soru, 40 almanız gerekiyor. Aynı günde 1 kere girebiliyorsunuz nedeni de aynı soruların en az 30'unu tekrar soruyorlar. Lansing dışında Türkçe test yok ama Türkçe'ye gerek duyulmayacak kadar kolay bir İngilizce ile soruluyor sorular.

• New Jersey veya New York'a yerleşmeyi düşünüyoruz. Benim Türk ehliyetim yok. Ehliyet almak istediğimde bu iki eyalette nasıl işlemler uygulamam gerekir? Sürücü kursu almam gerekir mi veya otomobil kullanamyı bildiğimi söylesem teste alırlar mı? Gerekirse sürücü kurslarına ne kadar ödememiz gerekiyor? Ehliyet işlemleri yazılı ve direksiyon sınavları dahil ne kadar tutuyor?

Benzer Başlıklar

• Amerika'ya gitmeden önce ehliyet için sınava girmek

Taşındı Ehliyet ve Araba
    5
    1 Oy
    5 İleti
    752 Bakış
    shadow sharks 0S
    Merhaba bu sistem florida varmi bilen varmi acaba
  • Ehliyet Gönderim Durumu

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    229 Bakış
    MySeaM
    @crazycells Bende aynisini yazacaktim. Eyalet disina ehliyeti gondermeyebilirler. NY ehliyeti ile NY eyaletinde adresiniz olmasi beklenir.
  • en kolay ehliyet alma hangi eyalettedir

Taşındı Ehliyet ve Araba
    14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    daydreamerD
    @haleluja en kolay ehliyet alma hangi eyalettedir içinde söyledi: @daydreamer Peki uluslararası sürücü belgesi vs alsam konsolosluktan işe yarar mı? İlla yeni ehliyet mi gerekiyor bilginiz var mı? Konsolosluktan yeni ehliyet verilmiyor sanırım. Doğru, konsolosluktan ehliyet verilmiyor. Uluslararası ehliyet denen belgeyi de sadece Turing veriyor, onu da konsolosluktan alamazsınız, çok da pahalı üstelik. Zaten seneye o belgeye ihtiyaç da kalmayacak, yeni tip ehliyetler uluslarası ehliyet şeklinde düzenlenmiş. Direksiyon sınavına girmeniz gerekecek gibi görünüyor
  • Adres Kaniti (Proof of Address)

Taşındı Ehliyet ve Araba ehliyet
    53
    0 Oy
    53 İleti
    5k Bakış
    M
    @Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k