Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @istanbullover bu arada 2021 vergimizi gec yaptirmistik gecen aylarda bu sebekten dolayimi sistemde gozukmez gibi bir durum soz konusu olabilir mi. Oyuzden mi tasdiklenmesi gerekir?


  • @istanbullover Merhaba, kendi tecrübemle cevap verebilirim. Resmi bir yol haritası gibi görmeyin. Benzer süreçten geçtik eşimle birlikte. Eşim Haziran 2022 tarihinde Amerika'ya döndü. (Kendisi ABD vatandaşı.) Yaklaşık 10 senedir Türkiye'de yaşıyordu. Bizim gelirimiz minimum tutarları karşılamadı. iki farklı sponsor ekledik ikisinde de farklı engelle karşılaştık. Sponsorluklarını ilerletemedik. 2023 yılında eşim tax return yaptıktan sonra kendi evraklarını yükledi sisteme. 6 aylık gelir olmasına rağmen minimum tutarı karşıladığı için DQ olduk. Umarım yol gösterici olur.


  • Herkese merhaba,
    Yaklasik bir hafta once saglik testini tamamladim. Merak edenler icin kisa bir ozet gecmek istedim. Randevumuz saat 9.10'daydi. 9 gibi bekleyen herkesi iceri aldilar ve randevu sirasina gore isimle cagirdilar. Isminiz soylendiginde, elinizdeki belgelerle bilgisayar basindaki gorevliye gidiyorsunuz ve sizden gerekli evraklari istiyor(benden pasaportumu ve asi kartimi istediler sadece). Ondan sonra bilgisayar kamerasiyla resminiz cekiliyor ve gerekli yonlendirmeleri veriyorlar. Benden ilk olarak ust kata cikip kan vermemi istediler ve bunun icin $44.5 dolar aldilar. Istersem TL olarak da odeyebilecegimi ve kart gectigini soylediler ama daha onceden dolar hazir bulundurdugum icin butun odemeyi dolar olarak yaptim ancak para ustunu TL olarak verdiler. Oradan da beni baska yere yonlendirip akciger rontgenimi aldilar. Bu islemden sonra ilk kayit oldugum yere tekrar gittim ve yaklasik 1-1.5 saat sonra tekrar gelmemi soylediler. Tekrar gittigimde ise biraz bekledikten sonra tekrar ismimi soyleyip doktorun odasina aldilar. Burada doktor sizi genel bir muayene ediyor ve eksik asilariniz varsa vuruyor. Bana iki tane asi vurdular. Hangi asiyi vurduklarini size sonradan mail olarak atiyorlar. En son olarak tekrar ilk kayit yaptirdigim masaya gittim ve orada bana sizi aksam 5'e kadar aramazsak her sey yolundadir bir daha gelmenize gerek yok dediler ve sukur aramadilar. Sonuclariniz elektronik olarak konsolosluga iletilecek baska bir sey yapmaniza gerek yok dediler. Ancak size mail atilan belgeleri ABD'ye giriste de yaninizda bulundurun diye uyardilar. Toplamda $340 + $44.5 dolar odemis oldum. Idrar testi yapmadilar. Yapmayacak misiniz diye sordugumda yasla alakali olarak yapilmiyor denildi.(yasim 26, benden onceki kadinin yasi sanirim 55-60 idi. Ondan da kan testi almadilar.) Ben sabah saatinde gittigim icin mi bilmiyorum ancak sistem cok guzel isliyor. Kalabalik olmasina ragmen cok fazla beklemiyorsunuz. Hemen sizden ne istiyorlarsa hizli ve kolay bir sekilde halledebiliyorsunuz. Butun islemlerim bekleme suresi dahil yaklasik 2.5 saat surdu. Haftaya vize gorusmem var biz garanti olmasi acisindan biraz erken gittik sorun olmasin diye. Vize tarihi bekleyen/vize tarihi almis butun arkadaslara sabir ve basarilar diliyorum.

    Ek olarak bir soru iletmek istiyorum. Vize gorusmemiz sali gunune denk geliyor. Acaba cumaya kadar pasaport elime ulasmis olur mu? Pasaportu bekleyen arkadaslar kac gun bekledi?


  • Merhaba,

    Az önce sağlık mülakatını bitirdim. Randevum 9.40'daydi. Tren garından taksiyle 15 dk sürüyor. 9 gibi binadaydım. İsim isim çağırıyorlar beni yaklaşık 9.30 gibi çağırdılar. Ds-260 form çıktısını ve pasaportu istediler ve tekrar sesleneceğiz dediler. 9.45 gibi tekrar seslendiler, fotoğrafımı çekip bir üst kata tahliller için yolladılar. Burada da pasaportunuzu ve verdikleri evrakları gişeye verip beklemeye geçiyorsunuz. 15 dk gibi bekledikten sonra yapılacak tahlilleri belirtiyorlar. Ben 24 yaşımda olmama rağmen idrar testi de istediler. Toplamda 2215,89 TL bir ücret ödedim. Kan tahlili, idrar tahlili verdikten sonra iki aşağı kata akciğer grafisine yolladılar. Burada işlem çok kısa sürdü ve tekrar yukarıya yolladılar. Tüm işlemler 40dk'da falan bitti. Bir saat sonra muayne için gelmemi söylediler. Muayne için geldiğimde fiziksel muayene edildim ve beş adet aşı vuruldum. Buna da toplam da 6434 TL ödedim. Beşe kadar sonuçların çıkacağını ve Ankara'dan ayrılmamam tavsiye edildi. Sağlık mülakatında denk geldiğim Türk sayısı sadece ikiydi. Geriye kalan herkes yabancı uyrukluydu.

    Sevgilerle.


  • @istanbullover Merhaba, bizim sürecimiz de benzer bir şekilde ilerledi. O yüzden kayıt dışı aktarmak istedim. Belki yol gösterici olur. Eşim ABD vatandaşı, 10 yıldır Türkiye'de yaşıyordu. Evlendikten 1 sene sonra sürecimizi başlattık. Gelirimiz düşük olduğu için maalesef sponsor ihtiyacımız oldu. Eşim Haziran 2022 tarihinde Amerika'ya döndü ve hemen çalışmaya başladı. Bu süreçte iki farklı sponsorla süreci ilerletmeye çalıştık ama ikisinde de farklı problemlerle karşılaştık o yüzden onların sponsorluklarını kullanamadık. Şubat 2023'te eşim tax return yaptıktan sonra kendi geliriyle devam etti ve DQ olabildik. Ne kadar süre çalıştığı değil minimum gelir şartını karşılayıp karşılayamadığı önemli diye düşünüyorum.


  • @ekdodo Merhaba, şimdiden geçmiş olsun. Mülakatınız için başarılar ve şans diliyorum. Tüm bu işlemler için ödediğiniz toplam tutar 6434 lira mı yoksa 8645 lira mı?


  • @baharg total 8645 lira ödedim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.


  • @ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @baharg total 8645 lira ödedim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    Daha once muayene olan arkadaslarin soylediklerine istinaden $150 - $250 arasi tutan doktor ucreti $450'a cikmis gozukuyor. Biraz fazla zam yapmislar : )


  • @baharg tesekkurler geri donusunuz icin🙏


  • Kasım ayında Dq alanlarin yarısı mülakat tarihi alamadilardi
    hâlâ bir gelişme yok mu?


  • @engincan88 ben de yok. Bu ay sonuna kaldı umutlar


  • @hanifeersan Gerçekten anlamak zor her ay düzenli giderken bir anda böyle birşey yapıyorlar . Beklemek gerçekten çok zor artık


  • Merhabalar. Nvc için ödememizi yaptık ve belgelerimizi topluyoruz. Siz değerli arkadaşlara rfe almamak için aklıma takılan kısımları danışmak istedim.

    Kayınvalidem bizim joint sponsorumuz ve I 864A formunu o dolduracak, bu durumda kayınpederimin tax returnlerini de yuklememiz gerekir mi?

    Yükleyeceğimiz civil documentlari İngilizce'ye çevirmem lazım mı?

    Civil documentlari e devletten mi yoksa direkt olarak ilgili bakanlıktan almam mı daha yararlı olur?

    Belgeleri mühürletmem gerekir mi?

    Askerliğim tecilli ise almam gereken belge nedir (bu kısmı anlayamadığım için soruyorum)

    Sizin kendi deneyimlerinize istinaden uyarmak istediğiniz ve dikkatli olmam gereken herhangi bir öneriniz var mı?

    Şimdiden çok teşekkür ederim


  • @uogzh, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar. Nvc için ödememizi yaptık ve belgelerimizi topluyoruz. Siz değerli arkadaşlara rfe almamak için aklıma takılan kısımları danışmak istedim.

    Kayınvalidem bizim joint sponsorumuz ve I 864A formunu o dolduracak, bu durumda kayınpederimin tax returnlerini de yuklememiz gerekir mi?

    Yükleyeceğimiz civil documentlari İngilizce'ye çevirmem lazım mı?

    Civil documentlari e devletten mi yoksa direkt olarak ilgili bakanlıktan almam mı daha yararlı olur?

    Belgeleri mühürletmem gerekir mi?

    Askerliğim tecilli ise almam gereken belge nedir (bu kısmı anlayamadığım için soruyorum)

    Sizin kendi deneyimlerinize istinaden uyarmak istediğiniz ve dikkatli olmam gereken herhangi bir öneriniz var mı?

    Şimdiden çok teşekkür ederim

    Benim bildiğim kadarıyla I864a formu sponsor eşiyle birlikte vergi beyannamesi yapıyorsa eşi için doldurulan form. Sponsorluk belgelerini tüm eklerle yüklemeye çalışın fazlasından zarar gelmez son zamanlarda özellikle gerek olmayan durumlarda bile 1099 görmek istiyorlar. Bizim sponsorumuz için gerek yoktu normalde ama avukatımız ne olur ne olmaz yükleyelim dedi ve bir sorun yaşamadık yüklemeseydik durum nasil olurdu bilemiyorum tabi. Ayrıca doldurduğunuz formların hepsi cıktı alınıp dolduran kişi tarafından ıslak imza ile imzaladiktan sonra taratıp yüklemeniz gereken formlar.
    Biz orjinali türkçe olan hiç bir belgeyi ingilizce yüklemedik ve e devletten direk türkçe alıp yükledik bir sorun yaşamadık. Burada dikkat etmeniz gereken adlı sicil kaydında arşiv kaydı yoktur ibaresinin bulunması.
    Belgeler zaten barkodlu her hangi bir mühre gerek yok.
    Askerlik olayını bilmiyorum erkek arkadaşlar size bilgi verecektir.
    Belgeleri okunabilir taratıp yükleyin, yönü düzgün olmalı. Evlilik cüzdanınızın işlem görmüş tüm sayfaları ön kapak dahil yükleyin. Sponsorluk belgelerine dikkat edin derim. En fazla sıkıntı çıkaran belgeler bunlar, detaylı yükleyin tüm ekleri bence. Kendi deneyimim ve okuduklarimdan anladığım detaylar bunlar. Umarım yardımcı olur.
    Zaten diğer evrakları biliyorsunuzdur. Kolaylıklar diliyorum.


  • @ecom Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim. 864A formunu joint sponsorumuz oldugu icin dolduracagiz, kayınvalidem tarafından doldurulacak ama 864 mu yoksa 864a mi pek emin degilim o konuda biraz daha arastirma yapacagim. Ekstra olarak imzalanmasi gereken belgeler sanirsam bizim kendi doldurdugumuz formlar ve kendimizin imza atmasi gerekir degil mi?


  • Selam, ben esimle online olarak tanisdim. Her gun mesaj ve videocall yaptik. 3 ay sonra Benimle videochat zamanı gerçekten evlenmek istediğini ve Azerbaycanda evlilik için gerekli evraklari hazırlamaya başladı. Taniştıktan 5 ay sonra buluştuk ve beraber 5 gün geçirdik. Daha sonra 1 ay sonra o yeniden geldi ve biz evlendik. Ailem onun amerikalı olduğu için evlenmemi desteklemedi ve ben onunla gizlice evlendim ve hala ailem bilmiyor. Sadece arkadaşlarım evli olduğumu biliyor. Gerçek evlilik kanıtı olarak bir arkadaşımın katıldığı profesyonel nikah fotolarımız var , beraber bolca fotolarımız var, uzun wp videocall, videochat, o denizde olduğu zaman emailler, bana bazer para yolladiğı bildirimler ,azeri visası, muzelere falan biletler ve bolca mesajlar. Daha sonra beni 2 kez -10gün ve 7 gün yine ziyaret etdi. Sorum şu ki, birlikte az zaman geçirmemiz, ailemden gizli evlenmem, düğünümüzün olamaması, onun türkce ve azericesinin intermediate olması ve benim ingiliscemin de B1 olmasi gibi durumlar mulakatda benim viza almamı engeller mi? İkimiz de 25 yaşındayız ve beni sıksık ziyaret edememisinin nedeni onun military officer olması ve sık-sık denize gitmesi ve benim ülkeme gelmek için 2 ay izin bekliyor us militaryden . Sizce bunlar red flag mi? Bizim birlikde bank account yok , benim amerikada health insureance yok.


  • Sağlık mülakatından sonra tarafıma iletilmesini bekleyeceğim mailler var mı? Sonuçlarımızı falan mail atıyorlar mı? Dün aşı kartınızı ileteceğiz dediler ama hala yollamadilar.


  • @uogzh rica ederim. Benim bildiğim kadarıyla şu şekilde. Geliri yetmesede eş ana sponsordur ve I864 doldurur. Ancak ek sponsor gerekiyorsa onun içinde ayrı bir I864 doldurulur. Fakat ek sponsor vergi beyannamesini eşiyle birlikte yapıyorsa işte bu durumda eşi için I864a dolduruluyor. Ve bu formlarin hepsinin dolduran kişi tarafından çıktısı alınıp ıslak imza ile imzalandiktan sonra taratıp yüklenmesi gerekiyor. Sponsor kendi formunu siz kendi sponsorluk formunuzu imzaliyorsunuz mutlaka.


  • @diana önemli olan evliliginizin gerçekliği. Sonuçta siz reşit olmuş bireylersiniz. Iliskinizin gerçekliğini ispatlayabiliyorsanız sorun olmaz. Önemli olan gerçek samimi bir evlilik olması ve bir usulsüzlük olmamasıdır. Bunun için kanıtlarınız varmış zaten sorun olacağını zannetmem. Aileniz sorulursa o zaman evliliginizi desteklemediklerini açıklarsınız. Bu keske olmasa ama sadece sizin başınıza gelen bir şey değil dünyanın her yerinde cocugunun evliliğini desteklemeyen tavır alan aileler var.


  • @ecom benim en çok korktuğum şey bu ki konsolosluk bana deyecek ki neden bu kadar az yüz yüze geçirdiniz ve çok hızlı evlendiniz, kocan seni 2021den şimdiye kadar 4 kere ziyaret etmiş . Ve düğün yok. Bundan başka o da military officer ve evlilik zaman amerikalı olmadığım için izin alması gerekirdi, lakin biz izin istedik . İzin bizim evliliğimizi belirlediğimiz tarihde gelemdi ve izini belkemeden evlendik. İzin 5 ay sonra geldi. Ve militarye evli olduğunu hala demedi. İşden çıkara bilirler diye risk almak istemiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum